free download 78 travel guides written by experts

Himmel über Berlin (Cerul deasupra Berlinului)

Goethe-Institut Bucureşti şi Noul Cinematograf al Regizorului Român
invită la deschiderea
Retrospectivei Wim Wenders

1.03.2011, ora 19

Himmel über Berlin (Cerul deasupra Berlinului)

Goethe-Institut Bucureşti va prezenta începând cu 1 martie timp de 10 luni filme de Wim Wenders la NCRR. La fiecare proiecţie va fi invitată o personalitate din lumea filmului  românesc sau german (regizori, critici, etc.) să ofere o introducere şi să conducă o discuţie la finalul filmului.

În perioada martie-decembrie sunteţi aşteptaţi în prima marţi a fiecărui luni să descoperiţi capodoperele lui Wenders. Seria se va deschide pe 1 martie cu „Himmel über Berlin” (Cerul deasupra Berlinului, 1987), primul invitat fiind criticul Andrei Gorzo.

Celelalte filme incluse în retrospectivă sunt:
Alice in den Städten, Im Lauf der Zeit, Der amerikanische Freund, Der Stand der Dinge, Paris – Texas, Lisbon Story, Die Gebrüder Sklandanowsky, Don’t come knocking, Tokyo-Ga.

Filmele vor fi subtitrate în limba română.

Der Himmel über Berlin (Cerul deasupra Berlinului, 122 min., 1987)

Berlin-ul răvăşit de război, plin de îngeri ocrotitori, care ascultă răbdători chinuitele gânduri ale muritorilor, încercând apoi să le aline durerea. Unul dintre îngeri, Damiel, se îndrăgosteşte şi e gata să renunţe la nemurire pentru cîteve clipe de fericire alături de cea pe care o iubeşte. Un film prin excelenţă de atmosferă, elegiac şi calm, care a obţinut numeroase premii, printre care şi premiul pentru regie la Festivalul de la Cannes în 1987.

martie-decembrie 2011, orele 19:00
Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR)
Sala Horia Bernea, Muzeul Ţăranului Român, Intrarea din Str. Monetăriei
Intrare: 10 lei / elevi, studenţi: 7 lei

Bucuresti, 24.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *