free download 78 travel guides written by experts

High Performance Computing in viziunea furnizorilor locali

Agora Group a organizat martea trecuta conferinţa de tehnologie Agora cu tema High Performance Computing la Hotelul Intercontinental din Bucuresti.

In deschidere, Monica Ene-Pietrosanu, Vicepresedinte Research&Developments ANIS, a vorbit despre cei trei piloni de crestere a industriei de software in Romania: cresterea consumului intern de software si a tehnologiei din partea firmelor mici si mijlocii, sprijinirea firmelor care isi doresc sa treaca de la dezvoltarea de software in regim de outsourcing la dezvoltarea de produse si continuarea dezvoltarii cercetarii-dezvoltarii si a outsourcingului in formele existente.

Andrei Balcu, Consultant tehnic HP Romania, a sustinut faptul ca high performance computing se bazeaza pe o infrastructura convergenta: solutii de stocare, servere, centre de date, infrastructura software si retele.

Michal Klimes, Managing Director Eastern Europe SGI, a prezentat punctele cheie in evolutia supercalculatoarelor, expertii in utilizarea acestora fiind ancorati in domenii precum: structurarea mecanica, electromagnetica, dinamica fluidelor, mecanica cuantica, dinamica moleculara, biologia, procesarea seismica, simularea rezervelor naturale, randarizare, simularea meteorologica, analiza datelor.

In incheiere, Tudor Fulga, Storage&Server Product Manager Oracle Sun, a prezentat performante extreme obtinute cu Supercluster, iar Marius Purice, Next Generation Data Center Solutions Consultant DELL Romania, a adaugat faptul ca abordarea DELL in acest domeniu se axeaza pe 3 domenii: colaborarea cu comunitatea, incheierea de parteneriate inteligente si simplificarea solutiilor.

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media MyJob.ro, Business24.ro, HIT.ro, Ziare.com, PRwave, PRwave Directory, MediaLook, MediaIQ, Agora News, IT Trends şi Digital Trends. Alţi parteneri: ARIES, ANIS, BVMW, Byblos, iNES, DigiSign, Softline, Indaco Systems, CIO Council.

Bucuresti, 01.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *