free download 78 travel guides written by experts

HBO COMEDY – ianuarie 2014

PREMIERE FILME

A CHRISTMAS STORY 2
Poveste de Crăciun 2
5, 16
Comedie, SUA, 2012
R: Brian Levant
D: Daniel Stern, Braeden Lemasters, Stacey Travis, Valin Shinyei

Crăciunul tradiţional și 100% american continuă 5 ani mai târziu.

Această comedie clasică de Crăciun continuă după cinci ani cu aceleași personaje – Ralphie, Randy, Mama și Bătrânul. De data asta, Ralphie a pus ochii pe o mașină… pe care o strică accidental înainte să poată profita de ea.

Poveștile sunt noi, dar spiritul sărbătoresc e același în continuarea unei francize amuzante dedicate Crăciunului. Ralphie și prietenii lui, Flick și Schwartz, sunt pe cale să împlinească 16 ani, ceea ce înseamnă un singur lucru pentru un adolescent american: permisul auto. Ralphie a pus deja ochii pe o splendoare de mașină (și pe o fată care să se asorteze cu aceasta). Din nefericire, o strică înainte să iasă cu ea din parcare și atât el cât și amicii lui trebuie să găsească o slujbă ca să plătească pagubele. Între timp, Bătrânul continuă să poarte războiul lui suburban, în timp ce Randy face pe soldatul, iar Mama așteaptă răbdătoare să cureţe câmpul de luptă.

BARCELONA (1994)
Barcelona
1, 2, 6, 7
Dramă, SUA, 1994
R: Whit Stillman
D: Taylor Nichols, Chris Eigeman, Tushka Bergen, Mira Sorvino, Pep Munné

“Barcelona” este o comedie de maniere, inteligentă şi urbană.

Atunci când doi veri americani extrem de narcisiști – Ted, un agent de vânzări crispat și Fred, un ofiţer de armată – se întâlnesc în Barcelona, ei ignoră diferenţele culturale și descoperă dragostea.

“Barcelona” este o comedie de maniere, inteligentă şi urbană, o poveste amplasată în Spania de la sfârşitul Războiului Rece. Taylor Nichols este Ted, un agent de vânzări născut în America, dar stabilit în Barcelona. Total pe nepusă masă, Ted se trezeşte cu vizita vărului său, cinicul Fred (Christopher Eigeman), un ofiţer trimis în misiune de Marina Americană. Pe perioada lunilor pe care cei doi le petrec împreună, vieţile amândurora sunt irevocabil afectate de schimbările care urmează sosirii lui Fred, totul conturându-se într-o comedie cultă şi sofisticată, într-un soi de eseu despre percepţia şi identitatea culturală.

BIG TOP SCOOBY-DOO!
Scooby Doo la circ
25
Animaţie, SUA, 2012

Regia: Ben Jones

Trupa lui Scooby investighează un circ terorizat de un vârcolac.

Scooby-Doo și gașca lui merg în vacanţă la Atlantic City, dar sunt implicaţi în misterul ce înconjoară un circ terorizat de un vârcolac. Ei se deghizează în circari ca să rezolve enigma.

Scooby și gașca lui află de un vârcolac care terorizează un circ ambulant și încearcă să dezlege misterul, asumându-și identităţi de circari și anchetând sub acoperire. Lucrurile se înrăutăţesc când numărul vârcolacilor începe să crească și când membrii echipei Mystery Inc. realizează că sunt în pericol să se transforme ei înșiși în bestii!

BRIDESMAIDS (2011)
Domnișoare de onoare
3, 4, 20, 21, 25, 26
Comedie, SUA, 2011
R: Paul Feig
D: Kristen Wiig, Maya Rudolph, Rose Byrne, Melissa Mccarthy, Wendi Mclendon-Covey

Cea mai bună prietenă a miresei este rugată să fie domnișoară de onoare.

Annie, o celibatară de 30 și ceva de ani, își dă viaţa peste cap atunci când acceptă să fie domnișoară de onoare la nunta celei mai bune prietene. Annie conduce grupul de domnișoare de onoare într-o călătorie nebună spre marele eveniment.

Atunci când Lillian, cea mai bună prietenă din copilărie, o anunţă că s-a logodit cu Dougie şi o roagă să-i fie domnişoară de onoare, Annie acceptă cu reticenţă propunerea, gândindu-se la multitudinea de ritualuri costisitoare pe care le presupune o astfel de îndatorire. Nefericită în dragoste din cauza lui Ted, un iubit sexy, dar mitocan, care se foloseşte de ea numai pentru a-şi satisface nevoile sexuale, având probleme financiare după ce brutăria pe care o patrona a intrat în faliment şi fiind evacuată de fraţii Brynn şi Gil din apartamentul închiriat, Annie îşi dă seama că existenţa ei haotică este departe de a fi perfectă, motiv pentru care întrevede în organizarea nunţii lui Lillian o oportunitate de a-şi pune ordine în gânduri. Lista interminabilă de evenimente pe care trebuie să le planifice o descurajează însă pe Annie, cu atât mai mult cu cât bogata, snoaba şi extravaganta Helen concurează cu ea pentru a intra în graţiile miresei şi pentru a deveni ea cea care se ocupă de perfectarea nunţii, furându-i rivalei toate ideile bune. Exasperată de o armată de alte domnişoare de onoare pe nume Megan, Rita şi Becca, Annie le demonstrează tuturor cât de departe este dispusă să meargă pentru a face pe placul unei persoane dragi, pe parcursul unei perioade pline de peripeţii şi ghinioane în timpul căreia întâlnește un bărbat demn de încredere în persoana poliţistului Nathan Rhodes.

DJANGO UNCHAINED
Django dezlănţuit
17, 18, 29, 30
Western, SUA, 2012
R: Quentin Tarantino
D: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo Dicaprio, Kerry Washington, Samuel L. Jackson

Un vânător de recompense vrea să-și salveze soţia de la sclavie.

Django e un sclav liber aflat sub tutelajul unui vânător de recompense german care l-a cooptat ca ajutor. După ce prind câţiva fugari, ei încearcă s-o elibereze pe soţia lui Django din ghearele bărbatului malefic care îi este stăpân.

Acţiunea filmului “Django Unchained” este plasată în sud, cu doi ani înainte de izbucnirea Războiul Civil, și urmărește povestea unui sclav pe nume Django, a cărui experienţă brutală cu foştii stăpâni îl aduce faţă în faţă cu vânătorul de recompense cu origini germane dr. King Schultz. Schultz este pe urmele fraţilor criminali Brittle şi numai Django îl poate ajuta să-i găsească şi să-şi încaseze recompensa. Schultz recurge la metode neortodoxe şi îl răscumpără pe Django cu promisiunea de a-l elibera după ce îi va captura pe fraţii Brittle, morţi sau vii.

Succesul acestei misiuni are drept rezultat eliberarea lui Django, dar cei doi bărbaţi decid să rămână aliați. Schultz va ajunge să îi caute împreună cu Django pe cei mai cruzi criminali din sud. În timp ce îşi dezvoltă abilităţi vitale de vânător de recompense, Django rămâne concentrat pe un singur scop: să o găsească şi să o salveze pe Broomhilda, soţia pe care a pierdut-o cu ani în urmă din cauza comerţului cu sclavi. Căutările lui Django şi Schultz îi conduc în cele din urmă la Calvin Candie, proprietarul unei plantaţii cu renume prost pe care sclavii sunt pregătiţi de antrenorul Ace Woody să se lupte unii cu alţii de dragul sportului.

Explorând plantaţia sub false pretexte, Django şi Schultz trezesc suspiciunile lui Stephen, sclavul de încredere de pe lângă casa lui Candie. Mişcările lor sunt observate şi o organizaţie perfidă strânge laţul în jurul lor. Dacă Django şi Schultz vor să scape împreună cu Broomhilda, trebuie să aleagă între independenţă şi solidaritate, între sacrificiu şi supravieţuire.

HEAVY WEIGHTS
Categoria grea
15, 27
Comedie, SUA, 1995
R: Steven Brill
D: Tom Mcgowan, Aaron Schwartz, Shaun Weiss, Tom Hodges, Ben Stiller

O tabără pentru copiii grași e condusă autoritar de un antrenor de fitness.

Un grup de adolescenţi grăsuni petrece o vară într-o tabără de slăbit. Când un guru de fitness nevrotic (Ben Stiller) cumpără tabăra și impune un regim absurd de dietă și de exerciţiu, copiii își dau seama că nu mai pot înghiţi abuzurile.

Această comedie teribil de amuzantă urmărește un grup de adolescenţi în timpul unei veri nebune petrecută într-o tabără de slăbit. Atunci când un guru de fitness nevrotic (Ben Stiller) cumpără tabăra și impune diete absurde și un regim draconic de exerciţiu, copiii își dau seama că nu mai pot înghiţi atâtea abuzuri. Acum trebuie să-și ridice stima de sine și să pună la cale un plan de a prelua conducerea, înainte că întreaga vară să se risipească.

JOHNNY ENGLISH REBORN
Johnny English… se întoarce!
10, 11, 31
Comedie, SUA, 2011
R: Oliver Parker
D: Rowan Atkinson, Gillian Anderson, Dominic West, Rosamund Pike, Daniel Kaluuya

Rowan Atkinson revine în rolul unui agent secret cu metode ne-ortodoxe.

Rowan Atkinson este din nou agent secret…din greşeală, care nu cunoaşte frica şi nu are simţul pericolului. Cel mai inept agent secret aflat în slujba Majestăţii Sale trebuie să oprească un grup periculos de asasini internaţionali.

Rowan Atkinson se întoarce la rolul de agent secret…din greşeală… care nu cunoaşte frica şi nu are simţul pericolului în comedia – thriller cu spioni Johnny English Reborn. În acest nou capitol, cel mai puţin credibil agent secret afla în slujba Majestăţii Sale trebuie să oprească un grup internaţional de asasini înainte ca aceştia să ucidă un lider mondial şi să declanşeze, astfel, haosul global. De când superspionul MI7 a dispărut de pe hartă, a trăit ascuns într-o regiune izolată din Asia, unde şi-a petrecut timpul şlefuindu-şi abilităţile unice. Dar, când se află că s-a pus la cale un atentat la viaţa premierului Chinei, şefii săi din agenţie trebuie să dea de urma acestui agent foarte special. Acum, când lumea are din nou nevoie de el, Johhny English trebuie să intre din nou în acţiune. Având o singură şansă să se reabiliteze, acesta trebuie să facă uz de cele mai avansate gadgeturi pentru a scoate la iveală o conspiraţie ale cărei tentacule se întind până în KGB, CIA, ajungând până şi la MI-7. Cu numai câteva zile înainte de o conferinţă a şefilor de stat, un singur om trebuie să folosească fiecare truc pe care îl ştie pentru a salva lumea. Pentru Johnny English dezastrul poate fi o soluţie, dar eşecul – niciodată!

KOKOWAAH 2
Seducătorul 2
18, 22
Comedie, Germania, 2013
R: Til Schweiger, Torsten Künstler
D: Til Schweiger, Emma Schweiger, Matthias Schweighöfer, Samuel Finzi

Într-o familie pestriţă, viaţa cotidiană devine un haos zilnic.

Doi ani după o turbulentă întâlnire, viaţa într-o familie pestriţă s-a întors la normal, dar haosul e pe cale să se declanșeze din nou. O comedie garnisită cu bancuri, replici sclipitoare și emoţii răbufnite.

Cine a zis că o familie mixtă nu are probleme? Au trecut doi ani de când
Henry, Katharina, Tristan și Magdalena au devenit o familie. Viaţa de zi cu zi s-a întors la normal și, totuși, haosul izbucnește. Harry începe o carieră de producător de film. Pentru primul său film major are de lucrat cu tânărul și excentricul actor Matthias Schweighöfer. Între timp, Katharina a devenit mamă și se luptă cu rolul ei de casnică. Ea îl acuză pe Henry că nu-și asumă nicio responsabilitate și se mută în propriul ei apartament ca să-i mai dea acestuia o șansă. Tristan experimentează criza vârstei mijlocii, iar Charlotte l-a părăsit ca să accepte o slujbă în străinătate. Tristan se bucură de noua sa libertate și se combină cu o tânără pe nume Anna. Mai mult, se mută cu Henry, după ce Katharina părăsește domiciliul…

MINCE ALORS! (AKA. BIG IS BEAUTIFUL)
Mare și frumos
10, 25
Comedie, Franţa, 2012
R: Charlotte De Turckheim
D: Victoria Abril, Lola Dewaere, Catherine Hosmalin, Grégory Fitoussi, Mehdi Nebbou

Nina primește în dar de la soţul ei un sejur la o clinică de slăbire.

Nina, o femeie de 30 de ani drăguţă și talentată, și soţul său Gaspard conduc o companie de costume de baie din Paris. Dorind să fie singur cu iubita sa, Gaspard îi oferă soţiei o vacanţă de o lună la o clinică de slăbire în Alpi.

Nina, o femeie de 30 de ani drăguţă și talentată, și soţul său Gaspard conduc o companie de costume de baie din Paris. Dorind să fie singur cu iubita sa, Gaspard îi oferă soţiei o vacanţă de o lună la o clinică de slăbire în Alpi. Plinuţa Nina acceptă fără tragere de inimă. La această “fermă pentru grași”, Nina întâlnește un grup pestriţ de indivizi care vor să slăbească și se împrietenește cu două femei cu personalităţi pregnante: Emilie, grăsuna inimoasă care susţine că “Ce-i mare e frumos!”, dar vine la spa în fiecare an și nu vrea să admită că nu e atât de fericită sau de sănătoasă pe cât pare, și Sophie, o avocată dependentă de operaţiile estetice care refuză să îmbătrânească și care ţine regim ca să-și controleze corpul și plătește pentru sex ca să-și controleze inima. Între exerciţiile draconice de fitness și lecţiile de nutriţie, cele trei protagoniste devin bune prietene. Împreună, încep să-și dea seama că fericirea și succesul pot veni doar din acceptarea de sine.

RISE OF THE GUARDIANS
Cinci eroi de legendă
8, 17
Animaţie, SUA, 2012
R: Peter Ramsey

O poveste magică despre un grup de eroi cu puteri extraordinare.

O poveste magică despre gardieni legendari – Iepurele de Paște, Moș Crăciun, Zâna Măseluţă și Moș Ene. Atunci când maleficul Pitch ameninţă să cucerească lumea, eroii noștri trebuie să protejeze visele copiilor.

Dacă ar exista lucruri neștiute despre Moș Crăciun, Iepurașul de Paște, Zâna Măseluţă și Moș Ene? Dacă acești dăruitori de cadouri, ouă, bani și vise ar fi mai mult decât știm cu toţii? Ei bine, în această animaţie ei sunt nemuritori, puternici și abili și protejează inocenţa și imaginaţia copiilor de toate vârstele, atât cât îi ţin puterile. Atunci când o ameninţare se ivește și plănuiește să-i extermine pe acești gardieni și să le răpească copiilor speranţele și visele, îndrăgiţii cruciaţi se implică într-o luptă epică, globală, împotriva maleficului și seducătorului Om Negru, ale cărui mașinaţiuni de-a cuceri lumea pot fi oprite doar de credinţa și magia Gardienilor.

SCOOBY-DOO! HAUNTED HOLIDAYS
Scooby-Doo! Sărbători bântuite
9, 10, 26
Animaţie, SUA, 2012
R: Victor Cook

Scooby-Doo și echipa sa se bucură de un festival de iarnă.

În acest film făcut special pentru Crăciun, Scooby-Doo și echipa sa se bucură de un festival de iarnă până când un om de zăpadă sinistru învie la viaţă și începe să fugărească pe toată lumea. Poate trupa să rezolve acest mister hibernal?

În acest film animat realizat special pentru Crăciun, Scooby-Doo și echipa sa participă la o paradă de sărbători unde descoperă un turn cu ceas abandonat și bântuit, cu un trecut înspăimântător. Între timp, un om de zăpadă sinistru bântuie străzile acompaniat de un viscol puternic, ameninţând să închidă definitiv magazinul de jucării.

SCOOBY-DOO! SPOOKY GAMES
Scooby-Doo! Jocurile fantomelor
7, 18, 29
Animaţie, SUA, 2012
R: Curt Geda

Scooby-Doo și echipa lui vor să concureze în mondialele de atletism.

Scooby-Doo și echipa Mystery Inc. vor să concureze în mondialele de atletism. Dar, din nou, au parte de întâmplări stranii – echipa e trasă pe tușă atunci când o statuie de 1000 de ani prinde viaţă și ameninţă întregul eveniment!

Să înceapă distracția și jocurile! Scooby-Doo și trupa Mystery Inc se întrec în Campionatele Mondiale de Atletism. Însă cursa lor e îngreunată de o statuie veche de 1000 de ani care prinde viaţă și pe care Scooby, Shaggy, Fred, Daphne și Velma trebuie s-o oprească, înainte ca întregul eveniment să fie compromis.

THAT THING YOU DO!
Rock’n’roll
4
Comedie, SUA, 1996
R: Tom Hanks
D: Tom Everett Scott, Liv Tyler, Johnathon Schaech, Steve Zahn, Tom Hanks

O comedie despre ascensiunea spre faimă a unui grup rock.

Sunteţi gata de rock n’ roll? "The Wonders" sunt aici să vă întoarcă în timp, în vremuri ceva mai inocente, când să fii faimos era mai simplu…

Tom Hanks și-a făcut un debut regizoral senzațional cu acest film pe care prestigioasa revistă “Variety” l-a elogiat după premieră. Întorcându-se în timp, la zăpăciții ani 60, “Rock’n’roll” spune povestea unei mici trupe de rock din Pennsylvania care este pe punctul de a ajunge faimoasă. Bine scris, extrem de frumos filmat, asumat nostalgic, cu un tonus minunat și cu o distribuție șarmantă, filmul lui Tom Hanks este un must pentru orice iubitor de fim, de muzică, de viată.

TI PRESENTO UN AMICO (AKA. MEET MY FRIEND)
Îţi prezint un prieten
16, 17, 27, 28
Comedie, Italia, 2010
R: Carlo Vanzina
D: Raoul Bova, Barbora Bobulova, Martina Stella, Kelly Reilly

Un tânăr manager e acum singur și gata de noi aventuri.

Marco (Raoul Bova) e un tânar afacerist care a rămas singur. El e gata să-și dea din nou întâlniri, dar intenţia sa de-a ieși doar cu o singură femeie pe rând se dovedește a fi un lucru dificil.

Raoul Bova îl interpretează pe Marco, tânărul manager al unei companii de cosmetice, recent transferat la Roma. Tocmai a rămas singur, așa că abia așteaptă să-și dea din nou întâlniri cu femei. I se prezintă un număr de tinere, interesante, frumoase și Marco ar dori să le cunoască pe toate cât mai intim… însă fiecare dintre ele a fost odată un bărbat.

ANY WHICH WAY YOU CAN
Philo se întoarce
3, 4 30
Acțiune, SUA, 1980
R: Buddy Van Horn
D: Clint Eastwood, Sondra Locke, Geoffrey Lewis, William Smith, Harry Guardino

Clint Eastwood revine și e un camionagiu scandalagiu care vrea să se întoarcă în ring.

Philo Beddoe, un camionagiu scandalagiu, încearcă să revină în ring, ca luptător. El acceptă oferta de a intra în competiție cu Jack Wilson, campionul de pe Coasta de Est, care e sponsorizat de către Mafie. Dar meciul este incert, iar gangsterii îi răpesc iubita.

În „Philo se întoarce”, Clint Eastwood îl interpretează pe Philo Beddoe, un camionagiu scandalagiu, care locuiește împreună cu mama lui, o femeie cam sărită de pe fix, și încearcă să revină în ring, ca luptător. El acceptă oferta de a intra în competiție cu Jack Wilson, campionul de pe Coasta de Est, care este sponsorizat de către Mafie. După ce Philo îi salvează viața lui Wilson, meciul devine incert, așa că mafioții o răpesc pe iubita lui Beddoe, gândind că astfel îl vor forța pe acesta să intre în ring. Din această clipă, Philo urangutanul Clyde, animalul lui de companie, și campionul de pe Coasta de Est își unesc forțele, pornind într-o misiune pe cont propriu împotriva Mafiei.

STUART LITTLE 2
Stuart Little 2
10, 11
Comedie, SUA, 2002
R: Rob Minkoff
D: Geena Davis, Hugh Laurie, Jonathan Lipnicki, Anna Hoelck, Ashley Hoelck

Stuart şi pisica Snowbell colindă oraşul pentru a salva o prietenă aflată la ananghie.

De această data, şoricel vorbitor Stuart Little trăieşte cu familia sa umană într-o casuţă lîngă Central Park, într-un New York idilic și se confruntă cu probleme de maturizare.

Adorabilul şoricel vorbitor Stuart Little (vocea lui Michael J. Fox) trăieşte cu familia sa umană într-o casuţă de lângă Central Park, într-un New York idilic. În acest sequel la blockbuster-ul din 1999, Stuart se confruntă cu probleme de maturizare. Mama sa adoptivă (Geena Davis) e hiper-protectoare cu minusculul şi neînfricatul său fiu care joacă fotbal, merge cu skate-ul şi conduce propria-i decapotabilă. Între timp, fratele său, George (Jonathan Lipnicki), petrece din ce în ce mai mult timp cu prietenii, făcându-l pe Stuart să se simtă singur. Chiar atunci când Stuart se simte mai abandonat, un canar drăgălaş pe nume Margalo (vocea lui Melanie Griffith) aterizează literalmente în viaţa lui, în timp ce e urmărit de un uliu feroce (vocea lui James Woods). Aventura se dezlănţuie după ce Margalo – care nu e chiar atît de inocentă precum pare – dispare, iar Stuart porneşte în căutarea ei. Snowbell, pisica familiei, e elementul absolut necesar pentru a cataliza reacţiile comice. Animaţia de vârf şi vocea adecvată îl fac pe Stuart teribil de empatic şi ciudat de uman…

Termenul “micuţ” funcţionează bine şi pentru descrierea filmului lui Rob Minkoff. La urma urmei, acest dragălaş sequel al mega-succesului din 1999 e o mică bijuterie, chiar mai stilizată vizual, mai frenetică şi mai aiurită decât originalul. La capătul unor peripeţii care vor seduce şi adulţii şi maturii în aceeaşi măsură, Stuart rămâne şoricelul nostru preferat, un ghemotoc animat emanând sinceritate, căldură şi farmec inepuizabile.

PREMIERE SERIALE

“Plictisit de moarte”

Penibilul, situațiile absurde, umorul și poveștile de amor merg mai departe decât vă puteți imagina.

Șaradele scriitorului Jonathan Ames transformat peste noapte în detectiv particular continuă. Acum, el locuiește într-un apartament care îi permite să observe ceea ce se întâmplă în tot orașul. Cu această ocazie, el va fi șocat de descoperirile pe care le va face.

Acest semi-autobiografic serial original HBO îl are în centrul său pe scriitorul Jonathan Ames (Jason Schwartzman), care, deși nu are licență, pretinde că este detectiv și chiar reușește să rezolve în maniera lui cazurile pentru care oamenii îl solicită. Din acest al treilea sezon, Jonathan se mută în cel mai înalt loc din Brooklyn, este vorba despre Williamsburgh Bank Tower. Tot acum, pentru eroul nostru apare o nouă preocupare, deoarece el află chiar de la părinți un adevăr șocant, așa că dorește să își găsească tatăl biologic. Între timp, mentorul său, George Christopher (Ted Danson), își deschide un restaurant și încearcă să repare greșelile pe care le făcuse în relația cu fiica sa. Tot acum, amicul său, Ray (Zach Galifianakis), află cum este să fii părinte atunci când cuplul de lesbiene reapare în viața sa. Enjoy de show!

BORED TO DEATH EP. 01 – STOCKHOLM SYNDROME
Plictisit de moarte Ep. 1 – Sindromul Stockholm
1
BORED TO DEATH EP. 02 – THE ALANON CASE
Plictisit de moarte Ep. 2 – Cazul Alanon
2
BORED TO DEATH EP. 03 – THE CASE OF THE MISSING SCREENPLAY
Plictisit de moarte Ep. 3 – Scenariul dispărut
7
BORED TO DEATH EP. 04 – THE CASE OF THE STOLEN SKATEBOARD
Plictisit de moarte Ep. 4 – Skateboardul furat
8
BORED TO DEATH EP. 05 – THE CASE OF THE LONELY WHITE DOVE
Plictisit de moarte Ep. 5 – Cântăreaţa
9
BORED TO DEATH EP. 06 – THE CASE OF THE BEAUTIFUL BLACKMAILER
Plictisit de moarte Ep. 6 – Şantaj
14
BORED TO DEATH EP. 07 – THE CASE OF THE STOLEN SPERM
Plictisit de moarte Ep. 7 – Sperma furată
15
BORED TO DEATH EP. 08 – TAKE A DIVE
Plictisit de moarte Ep. 8 – Box
16
BORED TO DEATH II. EP. 09 – ESCAPE FROM THE DUNGEON!
Plictisit de moarte II Ep. 1 – Evadarea din temniţă!
21
BORED TO DEATH II. EP. 10 – MAKE IT QUICK, FITZGERALD!
Plictisit de moarte II Ep. 2 – Detectivul
22
BORED TO DEATH II. EP. 11 – THE GOWANUS CANAL HAS GONORRHEA!
Plictisit de moarte II Ep. 3 – Răpirea
23
BORED TO DEATH II. EP. 12 – I’VE BEEN LIVING LIKE A DEMENTED GOD!
Plictisit de moarte II Ep. 4 – Ediţia princeps
28
BORED TO DEATH II. EP. 13 – FORTY-TWO DOWN!
Plictisit de moarte II Ep. 5 – Adaptarea
29
BORED TO DEATH II. EP. 14 – THE CASE OF THE GRIEVOUS CLERICAL ERROR!
Plictisit de moarte II Ep. 6 – Greşeala
30

“Secția de geriatrie”

Un serial despre viaţa personalului medical dintr-o secţie de geriatrie.

Acest nou serial de comedie HBO prezintă povestea unui grup de doctori care trebuie să rezolve nenumăratele obstacole profesionale şi personale din aripa de geriatrie pentru femei, dintr-un spital din California.

Plasat în aripa de geriatrie pentru femei din Long Beach, California, serialul ”Getting On” urmăreşte viața de zi cu zi a unei echipe medicale neortodoxe alocate pentru îngrijirea pacienţilor bătrâni. Asistenta Didi (Niecy Nash) este o angajată nouă care în prima zi de muncă este mustrată pentru curăţarea unor fecale neidentificate de pe hol. Asistenta veterană Dawn (Alex Borstein) trebuie să o instruiască pe Didi, dar ajunge să creeze o obsesie pentru asistentul-supraveghetor Patsy (Mel Rodriguez) – un nou angajat, care încearcă să pună în aplicare o politică de muncă centrată pe client, inspirată parcă din lumea Disney, în timp ce se eschivează de la întrebările despre orientarea lui sexuală. Dr. Jenna James (Laurie Metcalf), veşnic nemulţumită, a fost numită directoarea secţiei după ce a suferit o cădere nervoasă la propriul spital, iar acum şi-a reluat comportamentul temperamental, chiar dacă i s-a oferit un nou început. Dr. James şi Patsy sunt într-o continuă competiţie la locul de muncă, deşi camerele de supraveghere demonstrează că randamentul lor este nesatisfăcător.

GETTING ON EP. 01 – BORN ON THE FOURTH OF JULY
Secţia de geriatrie – Ep. 1: Născut pe 4 iulie
12
GETTING ON EP. 02 – IF YOU’RE GOING TO SAN FRANCISCO
Secţia de geriatrie – Ep. 2: Dacă mergi la San Francisco
19
GETTING ON EP. 03 – MAKE SOMEONE HAPPY
Secţia de geriatrie – Ep. 3: Fericește pe cineva
26

“Salutare, doamnelor!”

Un englez vine la Los Angeles ca să o găsească pe femeia visurilor sale.

Serialul prezintă povestea unui englez neîndemânatic care se mută la Los Angeles ca să o găsească pe femeia visurilor sale.

Englezul Stuart Pritchard lucrează ca web designer şi are o casă şi o atrăgătoare chiriaşă pe nume Jessica, o actriţă care speră să ajungă scenaristă şi regizoare de seriale pe internet. După ce află că o frumoasă ingenuă pe nume Courtney, cu care exersează Jessica, se duce la deschiderea unui club cool din Los Angeles, Stuart face în aşa fel încât să ajungă și el pe lista de invitaţi.

HELLO LADIES EP. 01 – PILOT
Salutare, doamnelor! – Ep. 1: Pilot
12
HELLO LADIES EP. 02 – THE LIMO
Salutare, doamnelor! – Ep. 2: Limuzina
19
HELLO LADIES EP. 03 – THE DATE
Salutare, doamnelor! – Ep. 3: Întâlnirea
26

“Cum să reușești în America”

Doi tipi întreprinzători încearcă să-şi facă loc în lumea modei din NY.

Când vei deveni ceea ce vrei? Cu această întrebare se confruntă Ben şi Cam, cei doi prieteni de 20 şi ceva de ani care vor să izbândească în lumea modei din New York.

“Cum să reușești în America” urmărește aventurile a doi tineri întreprinzători de douăzeci și ceva de ani din Brooklyn care sunt determinați să trăiască visul american. Încercând să-și clădească o carieră, un nume, în competitiva lume a modei din New York, Ben Epstein (Greenberg) împreună cu prietenul și partenerul său de afaceri, Cam Calderon (Rasuk), își folosesc cunoștințele și conexiunile pentru a-și duce la îndeplinire ambițiile. Cu ajutorul lui Rene (Guzman), verișoara lui Cam, și a prietenului lor foarte bine conectat Domingo ("Kid Cudi"), cei doi merg mai departe și se folosesc de toată ingeniozitatea pentru a depăși obstacolele care le ies în cale la tot pasul.

HOW TO MAKE IT IN AMERICA EP. 01 – PILOT
Cum să reuşeşti în America Ep. 1
1
HOW TO MAKE IT IN AMERICA EP. 02 – CRISP
Cum să reuşeşti în America Ep. 2
2
HOW TO MAKE IT IN AMERICA EP. 03 – PAPER, DENIM + DOLLARS
Cum să reuşeşti în America Ep. 3
7
HOW TO MAKE IT IN AMERICA EP. 04 – UNHAPPY BIRTHDAY
Cum să reuşeşti în America Ep. 4
8
HOW TO MAKE IT IN AMERICA EP. 05 – BIG IN JAPAN
Cum să reuşeşti în America Ep. 5
9
HOW TO MAKE IT IN AMERICA EP. 06 – GOOD VINTAGE
Cum să reuşeşti în America Ep. 6
14
HOW TO MAKE IT IN AMERICA EP. 07 – KEEP ON TRUCKIN
Cum să reuşeşti în America Ep. 7
15
HOW TO MAKE IT IN AMERICA EP. 08 – NEVER SAY DIE
Cum să reuşeşti în America Ep. 8
16
HOW TO MAKE IT IN AMERICA II. EP. 09 – I’M GOOD
Cum să reuşeşti în America – II, Ep. 1
21
HOW TO MAKE IT IN AMERICA II. EP. 10 – IN OR OUT
Cum să reuşeşti în America – II, Ep. 2
22
HOW TO MAKE IT IN AMERICA II. EP. 11 – MONEY, POWER, PRIVATE SCHOOL
Cum să reuşeşti în America – II, Ep. 3
23
HOW TO MAKE IT IN AMERICA II. EP. 12 – IT’S NOT EVEN LIKE THAT
Cum să reuşeşti în America – II, Ep. 4
28
HOW TO MAKE IT IN AMERICA II. EP. 13 – MOFONGO
Cum să reuşeşti în America – II, Ep. 5
29
HOW TO MAKE IT IN AMERICA II. EP. 14 – I’M SORRY, WHO’S YOSI?
Cum să reuşeşti în America – II, Ep. 6
30

“Terapie pe net”

Lisa Kudrow este un terapeut online care are prea puțină răbdare cu pacienții săi.

După ce renunță la munca din domeniul finanțelor, în circumstanțe cel puțin discutabile, Fiona Wallice se reprofilează. Astfel, ea devine terapeut online. Doar că femeia are prea puțină răbdare cu pacienții săi.

Fiona Wallice (Lisa Kudrow) este un terapeut care are prea puțină răbdare cu pacienții săi. Obosită să asculte vreme de cincizeci de minute problemele oamenilor, ea vine cu ideea unui nou tratament: 3 minute de video. Chiar și așa, sesiunea durează mult prea mult pentru Fiona Wallice. Dacă ea este terapeutul dumneavoastră, atunci sigur aveți probleme. Acesta este un serial cum nu ați mai văzut, în care vor apărea ca invitați actori de top care, împreună cu Lisa Kudrow, își vor improviza aparițiile, iar rezultatul este spectaculos.

WEB THERAPY EP. 01 – CLICK TO START
Terapie pe net – Ep. 1
7, 8, 11, 13
WEB THERAPY EP. 02 – DESPERATE MEASURES
Terapie pe net – Ep. 2
8, 9, 11, 13
WEB THERAPY EP. 03 – SHRINK RAP
Terapie pe net – Ep. 3
9, 10, 11, 13
WEB THERAPY EP. 04 – PUBLIC RELATIONS
Terapie pe net – Ep. 4
14, 15, 18, 20
WEB THERAPY EP. 05 – SHRINKING & GROWING
Terapie pe net – Ep. 5
15, 16, 18, 20
WEB THERAPY EP. 06 – WE’VE GOT A SECRET
Terapie pe net – Ep. 6
16, 17, 18, 20
WEB THERAPY EP. 07 – EXPOSED!
Terapie pe net – Ep. 7
21, 22, 25, 27
WEB THERAPY EP. 08 – PSYCHIC ANALYSIS
Terapie pe net – Ep. 8
22, 23, 25, 27
WEB THERAPY EP. 09 – WHISTLE WHILE YOU WORK
Terapie pe net – Ep. 9
23, 24, 25, 27
WEB THERAPY EP. 10 – STRANGE BEDFELLOWS
Terapie pe net – Ep. 10
28, 29
WEB THERAPY II. EP. 01 – GETTING IT STRAIGHT
Terapie pe net – II, Ep. 1
29, 30
WEB THERAPY II. EP. 02 – BLINDSIDES AND BACKSLIDES
Terapie pe net – II, Ep. 2
30, 31

“Iluminata Amy”

Laura Dern e “Iluminata Amy”, o femeie decisă să-i schimbe pe toți cei din jur.

Povestea unei femei cu o experiență revelatoare în urma căreia decide să se schimbe și să îi determine și pe cei din jurul său să-și găsească un scop în viață.

Personajul central al poveștii este Amy Jellicoe (Laura Dern), care, în urma unei depresii, ajunge într-un centru de tratament. Aici, ea are o revelație în urma căreia decide să devină un om mai bun și să schimbe ceea ce se întâmplă greșit în jurul ei. “Iluminata” este hotărâtă să nu fugă de viață, ci să devină o reprezentantă a schimbării, gândind că lumea este plină de oportunități, iar ea și cei din jurul său chiar pot face ceva important cu viața pe car o au. Din păcate, nu toți cei vizați vor să fie salvați, dimpotrivă chiar, iar demersurile ei aduc haosul atât la serviciu, cât și acasă.

ENLIGHTENED II. EP. 07 – NO DOUBT
Iluminata Amy – II, Ep. 7: Fără îndoială
18, 19
ENLIGHTENED II. EP. 08 – AGENT OF CHANGE
Iluminata Amy – II, Ep. 8: Agentul schimbării
18, 19

“Filme și vedete”

Cele mai recente producții și cei mai iubiți actori din lume…

Acum este momentul pentru a afla tot ceea ce v-ați dori să știți despre cele mai tari filme și despre starurile care joacă în ele!

Aveți șansa unei priviri prin gaura cheii, aflați despre cele mai tari filme și despre starurile care joacă în ele. Este vorba despre o actualizare în ceea ce privește premierele din cinematografie. Interviuri în exclusivitate cu actori și realizatori de film și reflectoare îndreptate asupra megastarurilor de la Hollywood, festivaluri de Film și covorul roșu. Toate acestea și multe altele, în “Filme și vedete”, la HBO Comedy.

FILMS AND STARS V. (257) EP. 49
Filme şi vedete – V, Ep. 49
8
FILMS AND STARS V. (258) EP. 50
Filme şi vedete – V, Ep. 50
14
FILMS AND STARS V. (259) EP. 51
Filme şi vedete – V, Ep. 51
20
FILMS AND STARS V. (260) EP. 52
Filme şi vedete – V, Ep. 52
30

“Pe platourile de filmare”

În fiecare săptămână, ajungeți în culisele celor mai recente producții.

Interviuri cu actorii importanți din industrie și cu cei implicați în realizarea propriu-zisă a ceea ce fusese cândva un simplu proiect, iar acum a devenit o peliculă cu încasări spectaculoase în box office.

În fiecare săptămână, urmărind “Pe platourile de filmare”, aveți șansa de a ajunge în culisele celor mai importante producții de la Hollywood. Urmează interviuri extraordinare cu actorii filmului și cu cei implicați în realizarea propriu-zisă a ceea ce fusese cândva un simplu proiect, iar acum a devenit o peliculă despre care toată lumea vorbește.

HOLLYWOOD ON SET X. (516) EP. 48
Pe platourile de filmare – X, Ep. 48
14
HOLLYWOOD ON SET X. (517) EP. 49
Pe platourile de filmare – X, Ep. 49
HOLLYWOOD ON SET X. (518) EP. 50
Pe platourile de filmare – X, Ep. 50
HOLLYWOOD ON SET X. (519) EP. 51
Pe platourile de filmare – X, Ep. 51
23
HOLLYWOOD ON SET X. (520) EP. 52
Pe platourile de filmare – X, Ep. 52

“Sarah Silverman: Suntem niște miracole”

Sarah Silverman își face debutul în stand-up comedy la HBO.

Sarah Silverman pune stăpânire pe scenă pentru o seară de stand-up comedy numai pentru adulți. Acesta este o înregistrare live care a avut loc în clubul de muzică și comedie Largo din Los Angeles, în fața unui public intim: este vorba despre 39 de admiratori de-ai actriței.

În primul ei solo special vreodată, Sarah Silverman pune stăpânire pe scenă pentru o seară de stand-up comedy numai pentru adulți. Urmează o înregistrare live care a avut loc în clubul de muzică și comedie Largo din Los Angeles, în fața unui public intim, este vorba despre 39 de admiratori de-ai actriței. „Sarah Silverman: Suntem niște miracole” ia în discuție subiecte precum pornografia la telefon, religiile nebune, colegii de cameră săriți de pe fix, câinele actriței de 19 ani, Obama și republicanii, cum este să ai copii, filmele Pixar, miracolul existenței și multe altele.

SARAH SILVERMAN: WE ARE MIRACLES
Sarah Silverman: Suntem niște miracole
5, 26

CARRYOVER MOVIES

BUTTER
Untul
Comedie, SUA, 2011
R: Jim Field Smith
D: Jennifer Garner, Ty Burrell, Olivia Wilde, Rob Corddry, Ashley Greene

O comedie satirică în centru căreia se află un campionat de sculptură în unt.

Butter urmărește o femeie ambiţioasă, căsătorită cu campionul en-titre de sculptură în unt din Iowa, care decide să intre în cursă de una singură, atunci când el se retrage. Ea e favorită, până când în concurs se înscrie o tânără de culoare.

Această satiră o are ca protagonistă pe actriţa Jennifer Garner, în rolul Laurei Pickler, soţia unui campion local de sculptură în unt. Atunci când el decide să se retragă din competiţia anuală, ea nu-și poate imagina ca familia să piardă titlul, așa că începe să se antreneze. Cea mai mare rivală a sa se dovedește a fi o fetiţă de culoare adoptată pe nume Destiny, care are un talent înnăscut pentru sculptură. În timp ce competiţia devine din ce în ce mai feroce, Laura ia măsuri drastice, convingând un fost iubit să apeleze la trucuri murdare care să-i confere un avantaj.

E NATA UNA STAR?
S-a născut o vedetă?
Comedie, Italia, 2012
R: Lucio Pellegrini
D: Luciana Littizzetto, Rocco Papaleo, Pietro Castellitto, Alice Torriani, Gisella Burinato

O mamă descoperă că fiul ei este un talentat actor în filmele cu adulți.

Comedia regizată de Lucio Pellegrini spune povestea unei mame care descoperă că fiul ei este un talentat actor în filmele pentru adulți. După stânjeneala inițială, ea decide să-și sprijine copilul în această neașteptată întorsătură pe care o luase cariera lui.

Nu este deloc plăcut pentru o mamă să descopere că fiul ei este un star porno, mai ales când vecinii bârfitori află despre asta înaintea ei. Din clipa în care decide să se uite la unul dintre filmele în care acesta jucase, femeia se pune în situația de a dori să știe răspunsurile la multe întrebări dificile: Cât de bine își cunoaște fiul? De la cine a moștenit acest talent evident? Și cum îi va spune tatălui lui despre asta? În plus, este clar pentru oricine că există câteva lucruri pe care o mamă nu dorește și nu ar trebui să le afle niciodată despre copilul sau copiii ei.

FRANKENWEENIE (2012)
Frankenweenie
Animaţie, SUA, 2012
R: Tim Burton

Un băiat face un experiment știinţific ca să-și reînvie câinele.

În noua animaţie a lui Tim Burton, tânărul Victor face un experiment știinţific ca să-l readucă la viaţă pe Sparky, câinele său mult iubit, însă se confruntă cu consecinţele surprinzătoare, uneori monstruoase, ale faptelor sale.

Frankenweenie este zămislit de mintea geniului creativ Tim Burton (Alice in Wonderland, The Nightmare Before Christmas). Această nouă animaţie ieșită din comun spune o poveste emoţionantă despre un băiat și câinele său. După ce îl pierde în mod neașteptat pe mult iubitul Sparky, tânărul Victor se folosește de puterea știinţei ca să-și reînvie cel mai bun prieten – cu doar câteva minore ajustări. El încearcă să-și ascundă creaţia “cusută în casă”, dar atunci când Sparky fuge afară, atât colegii și profesorii lui Victor, cât și întreg orașul vor afla că unele experimente pot avea consecinţe monstruoase.

FUN SIZE
Un Halloween de pomină
Comedie, SUA, 2012
R: Josh Schwartz
D: Victoria Justice, Jackson Nicoll, Thomas Mann, Jane Levy, Chelsea Handler

O adolescentă își caută fratele mai tânăr în noaptea de Halloween.

Wren, o adolescentă sarcastică, e forţată să-și ia fratele mai mic într-o tură de “ne daţi ori nu ne daţi” de Halloween, însă îl pierde pe drum. Ca să-l găsească înainte ca mama ei să afle, ea apelează la câţiva prieteni ciudaţi.

O comedie cu adolescenţi care se concentrează asupra unei liceene sarcastice pe nume Wren, care abia așteaptă să fugă de familia ei disfuncţională și să plece la facultate. Dar, înainte ca acest lucru să se întâmple, Joy, mama ei, insistă ca Wren să aibă grijă de frăţiorul ei Albert, chiar în noaptea de Halloween. Atunci când fata e distrasă de o invitaţie la petrecerea anului, Albert dispare brusc. Disperată să-l localizeze înainte ca mama lor să-i observe lipsa, fata îi cheamă în ajutor pe April, cea mai bună prietenă a ei, pe Peng, căpitanul echipei de dezbateri și un afemeiat în formare și pe Roosevelt, un tocilar adorabil a cărui pasiune pentru Wren îi întunecă judecată. Cei patru pornesc în căutarea lui Albert și au parte de aventuri memorabile. La fiecare pas, se vor întâlni cu personaje scandaloase.

TAKE ME HOME TONIGHT
O noapte de neuitat
Comedie, SUA, 2011
R: Michael Dowse
D: Topher Grace, Anna Faris, Dan Fogler, Teresa Palmer, Chris Pratt
Trei prieteni pe cale să devină adulţi participă la o petrecere nebună.

O mostră distractivă de nostalgie după anii ’80, această comedie are loc la o petrecere nebună de Ziua Muncii, unde un absolvent de colegiu, acompaniat de sora lui geamănă şi de cel mai bun prieten, o urmăreşte pe fata viselor sale.

Absolvent al unui colegiu de prestigiu, Matt Franklin ar trebui să lucreze pentru o companie din top 500 Fortune şi să devină un burghez cu patalama. În schimb, tânărul de 23 de ani nu are nicio direcţie şi îşi şochează familia şi prietenii atunci când îşi ia o slujbă part-time la un magazin de casete video dintr-un supermarket. Dar protestul tăcut al lui Matt împotriva maturităţii se sfârşeşte abrupt atunci când Tori Frederking, fosta sa pasiune din liceu, intră în magazin. Aceasta îl invită la o petrecere nebună de sfârşit de vară şi Matt crede că, finalmente, are şansa de a se cupla cu fata viselor sale. Împreună cu Wendy, sora sa cinică, şi cu Barry, cel mai bun prieten al său, Matt se porneşte într-o aventură de pomină. Această noapte de neuitat a anilor ’80 le va schimba viaţa.

THE WATCH
Extra pază-n cartier
Comedie, SUA, 2012
R: Akiva Schaffer
D: Ben Stiller, Vince Vaughn, Jonah Hill, Richard Ayoade, Rosemarie Dewitt

Patru băieţi descoperă un plan extraterestru de cucerire a lumii.

Patru băieţi care formează o patrulă de cartier și care încearcă să se desprindă de rutina cotidiană, descoperă un plan extraterestru de distrugere a Pământului. Acum, trebuie să salveze atât cartierul.. cât și lumea întreagă.

Singurul lucru mai periculos decât ameninţarea cu care se confruntă bunii cetăţeni ai unei suburbii sunt cei patru băieţi care au făcut trupă ca să-i salveze. Faceţi cunoștinţă cu patrula de cartier formată din civicul Evan, amuzantul familist Bob, durul Franklin și mereu amorezatul divorţat Jamarcus. În loc să vegheze cartierul, ei mai mult provoacă haos. Dar atunci când descoperă, din întâmplare, că orașul a devenit teatru de operaţiuni pentru extratereștri ce pozează în locatari obișnuiţi, nu au de ales decât să încerce să-și salveze concetăţenii și lumea de la exterminarea totală.

TI STIMO FRATELLO
Te respect, frate
Comedie, Italia, 2012
R: Paolo Uzzi, Giovanni Vernia
D: Giovanni Vernia, Maurizio Micheli, Susy Laude, Stella Egitto, Bebo Storti

O comedie despre Giovanni și Jonny, doi frați gemeni foarte diferiți.

Giovanni și Jonny sunt doi frați gemeni foarte diferiți. Giovanni este inginer și locuiește la Milano, iar Jonny este un ratat veritabil a cărui preocupare principală în viață este aceea de a nu lăsa să treacă nicio noapte fără să ajungă la discotecă. La insistențele tatălui său, Jonny merge să-și viziteze fratele.

Comicul italian Giovanni Vernia scrie, joacă și este coregizor al acestei pelicule amuzante a erorilor, despre doi gemeni care arată identic, dar sunt diferiți altminteri precum ziua de noaptea. Giovanni este un tip serios, stabil, cu succes în cariera lui de inginer și locuiește la Milano. Jonny nu are nimic din toate astea, doar o obsesie pentru muzica house și are „talentul” de a intra aiurea în fel și fel de buclucuri. La insistențele tatălui său, Jonny merge să-și viziteze fratele. În foarte scump timp de la sosirea lui aici, o serie de ghinioane se înlănțuie implacabil și, în cele din urmă, Jonny va ajunge să privească viața dintr-o altă perspectivă, una complet diferită.

YOUR HIGHNESS
Măria ta
Comedie, SUA, 2011
R: David Gordon Green
D: Danny Mcbride, James Franco, Natalie Portman, Zooey Deschanel, Justin Theroux

Doi prinţi pornesc într-o misiune pentru a-şi salva ţinutul magic.

Doi prinţi – trândavul Thadeous şi nobilul Fabious – fac echipă cu Isabel, o războinică temperamentală, ca să elibereze o prinţesă din ghearele unui vrăjitor. În drumul lor, vor trebui să învingă creaturi oribile şi cavaleri trădători.

De-a lungul istoriei, legendele cu cavaleri au consacrat acte de vitejie înfăptuite de cavaleri arătoşi care salvează fecioare în pericol, omoară dragoni şi înving răul. Dar în spatele multor eroi se află uneori câte un frate mai mic şi bun de nimic, ale cărui unice fapte de bravură sunt să nu-şi încurce fratele viteaz, să se ferească de dragoni sau de rău, în general. Danny McBride şi James Franco fac echipă în „Your Highness”, unde aventurile sunt extrem de comice şi unde fantasticul unei lumi de poveste este ingredientul principal al unor fapte neruşinat de curajoase. Este povestea a doi prinţi cu o misiune: ca să-şi salveze regatul, trebuie mai întâi s-o salveze pe logodnica acelui dintre ei care urmează să urce pe tron.

BIG
Vreau să fiu mare
Comedie, SUA, 1988
R: Penny Marshall
D: Tom Hanks, Elizabeth Perkins, Robert Loggia, John Heard, Jared Rushton

Urmează ”Big”, un film care alintă copilul din noi.

Tom Hanks este Josh, un pusti transformat peste noapte într-un bărbat, pe care noua viață îl pune numai în încurcături si îl duce în orașul care nu doarme niciodată, adică New York City.

Un clasic pe care oricine îl poate revedea oricând, ”Big este filmul care alintă copilul din noi. Îndrăgostit de o adolescentă superbă, un tăntălău de 13 ani nu-si dorește decât să se facă mare, dar să se facă ACUM! Tom Hanks îl joacă pe Josh, pustiul transformat peste noapte într-un bărbat, pe care noua viață îl pune numai în încurcături si îl duce în orașul care nu doarme niciodată, adică New York City. Aici, Josh trebuie să pară că este ceea ce, în mod evident, pare să fie, doar că Josh este pierdut si confuz. E un copil prizonier într-un corp de adult. El știe că un “om mare” are slujbă si iubită, așa că încearcă să obțină același lucru. Si reușește. Cu rezultate absolut hilare – Big e una dintre cele mai bune comedii ale anilor 80, filmul care i-a adus lui Hanks o nominalizare la Oscarul pentru cel mai bun actor.

CATS DON’T DANCE
Un pisoi la Hollywood
Comedie, SUA, 1997
R: Mark Dindal
Danny este un pisoi ambițios care sosește la Hollywood pentru a deveni star.

În mod normal, talentul și perseverența sunt atuuri importante pentru a reuși la Hollywood, dar acum vorbim despre un pisoi care visează să ajungă mare dansator. Pentru el, totul va fi mai dificil, deoarece oricine știe că porcii nu zboară, vacile nu cântă și, cu siguranță, pisicile nu dansează!

Ceea ce urmează este o comedie animată pentru toată familia, producție care parodiază ușor muzicalurile din anii ’30 și ’40. Danny este un pisoi din Kokomo, Indiana, care adoră să cânte și să danseze și este sigur că locul lui este în show business. Într-o bună zi, acesta decide că, în loc să continue să viseze, ar face mai bine să pornească la drum, fiind convins că va ajunge star la Hollywood în doar o săptămână. În scurt timp, pisoiul curajos și încrezător în șansa lui se va lovi de fel și fel de piedici pe care nu le luase în seamă inițial. În cele din urmă, Danny și alte animale care aveau aceleași idealuri ca și el vor lupta pentru a arăta lumii ceea ce pot face.

CITY SLICKERS II: THE LEGEND OF CURLY’S GOLD
Comoara lui Curly
Comedie, SUA, 1994
R: Paul Weiland
D: Billy Crystal, Daniel Stern, Jon Lovitz, Jack Palance, Patricia Wettig

Mitch și prietenii lui au un plan pentru a descoperi secretele hărții unei comori.

La scurt timp după prima lor aventură western, Mitch Robbins și prietenii lui descoperă harta unei comori și sunt deciși să-i afle secretele: pentru asta, ei ajung undeva în deșertul Nevada.

Mitch Robbins și fratele lui, Glen, oaia neagră a familiei, găsesc accidental o hartă veche a unei comori. După ce merg la biblioteca din apropiere, aceștia află că tatăl lui Curly, în pălăria căruia descoperiseră harta, participase la un jaf asupra unui tren. Oare harta este autentică? Este posibil să există o avere în aur care așteaptă să fie descoperită? Împreună cu Phil și, din păcate, și cu Glen, Mitch pleacă spre Las Vegas și se opresc undeva în deșertul Nevada pentru a găsi comoara ascunsă. Însă, foarte curând, ei vor realiza că nu sunt singurii care se află acolo pentru a pune mâna pe comoară.

DEATH BECOMES HER
Tinereţe veşnică
Comedie, SUA, 1992
R: Robert Zemeckis
D: Meryl Streep, Bruce Willis, Goldie Hawn, Isabella Rossellini, Ian Ogilvy

Meryl Streep și Goldie Hawn îl vor amândouă pe Bruce Willis!!!

Două femei cred că au descoperit secretul tinereții și al frumuseții veșnice, dar cad în cealaltă extremă, deoarece efectele secundare ale poțiunii magice le vor transforma pe amândouă în zombie.

Pelicula începe cu narcisista Madeline (Meryl Streep) care tocmai îi furase lui Helen (Goldie Hawn) cea mai bună prietenă, iubitul. Ernest (Bruce Willis), bărbatul disputat de cele două femei, este chirurg plastician. Deprimată și înfuriată, Helen se internează într-un spital de boli mentale, ajungând să fie dependentă de junk-food, fapt ce o va aduce în situația de a-și tripla greutatea. Mulți ani după această poveste, când cărările celor două se întâlnesc din nou, Madeline este îngrozită să descopere că fosta ei rivală, dolofana de altădată, arată mai tânără decât o știa, este suplă și mai frumoasă ca niciodată. Temându-se că Helen se va folosi acest atu și va încerca să îl recucerească pe Ernest, Madeline apelează la serviciile unei femei exotice (Isabella Rossellini) de la care cumpără o poțiune miraculoasă care promite să o întinerească. Desigur că indicația de a respecta dozajul recomandat este luată în glumă de Madeline. După toate aparențele, Helen datorează revenirea ei sexy aceleași poțiuni și nici ea nu pare să țină cont de cantitatea recomandată. Desigur, acesta este începutul dezastrului, deoarece orice tentativă de a se anihila una pe cealaltă eșuează una după alta. Pelicula a câștigat un Oscar și un premiu BAFTA, ambele la categoria cele mai bune efecte speciale și i-a adus lui Meryl Streep o nominalizare la Globurile de Aur.

DUDE, WHERE’S MY CAR?
Băi, care mi-ai şutit maşina?
Comedie, SUA, 2000
R: Danny Leiner
D: Ashton Kutcher, Jennifer Garner, Seann Scott, Marla Sokoloff

După un chef nebun, doi tipi săriți de pe fix nu-și amintesc nimic din ceea ce se petrecuse acolo.

După un chef de pomină, doi băieţi buni, dar total tembeli, constată cu stupoare că nu-şi mai aduc aminte nimic despre noaptea care tocmai se încheiase. În plus, aceștia n-au nici cea mai vagă idee unde au parcat mașina în care se aflau cadourile pentru ziua de naştere a iubitelor lor, două surori gemene.

După un chef de pomină, Jess (Ashton Kutcher) şi Chester (Sean William Scott), băieţi buni, dar total tembeli (li se potriveşte bancul cu neuronul care a murit de singurătate), constată cu stupoare că nu-şi mai aduc aminte nimic despre noaptea care tocmai s-a terminat. Mai grav, n-au nici cea mai vagă idee unde au parcat mașina în care se află cadourile pentru ziua de naştere a iubitelor lor, gemenele Wanda şi Wilma. Iar asta e grav pentru că, fără cadouri, băieţii îşi pot lua adio de la mult visata “trataţie specială” promisă de fete. Cu mintea încă tulbure – deşi cam asta e starea lor naturală – Jess şi Chester încep să caute maşina străduindu-se totodată să-şi amintească şi ce tâmpenii au făcut în noaptea de dinainte. Aşa petrec o zi de-a dreptul bizară în care, printre altele, fac cunoştinţă cu nişte splendide creaturi din spaţiul extraterestru, mai precis nişte puicuţe în costume de latex venite pe pământ cu planul malefic de a prelua controlul asupra lumii. Povestea, deși fantasmagorică, e construită ca la carte, cu răsturnările de situaţie şi ingredientele bine amestecate ale unui film-puzzle. Cei mai dezorientaţi şi zăpăciţi sunt chiar Jesse şi Chester care tocmai prin asta reuşesc o comedie pura cu hohote nestăvilite.

NEVER BEEN KISSED
Un sărut adevărat
Comedie, SUA, 1999
R: Raja Gosnell
D: Drew Barrymore, David Arquette, Michael Vartan, Molly Shannon, John C. Reilly

Povestea unei tinere care visează să ajungă reporter la un ziar din Chicago.

La 25 de ani, o tânără reușește să-și împlinească visul de a fi reporter la un ziar din Chicago. În scurtă vreme, cei din jur remarcă faptul că e deșteaptă și o trimit să realizeze un material sub acoperire din locul care lăsase traume adânci în sufletul ei, liceul.

Josie Geller (Drew Barrymore) este o tânără de 25 de ani care-şi doreşte să devină reporter la un ziar din Chicago. Observată în redacţie ca fiind foarte deşteaptă, i se dă o temă: să scrie un reportaj sub acoperire despre tinerii liceeni. Deşi terifiantă de idea de a se întoarce în locul care i-a traumatizat viaţa, Josie îşi ia inima în dinţi, inventează o poveste, reuşeşte să convingă că are 18 ani şi, nici una, nici două, se vede aşezată într-una din băncile liceului. Rămâne de văzut dacă trecutul este mai puternic decât Josie, sau ea va putea în sfârşit să îl învingă. O comedie delicioasă cu o performanţă sclipitoare a lui Drew Barrymore.

SOUTH PARK: BIGGER, LONGER & UNCUT
South Park: mai mare
Animație, SUA, 1999
R: Trey Parker
Voci: Trey Parker, Matt Stone, Jennifer Howell, Minnie Driver

În South Park, un orășel în care nu se întâmpla mai nimic, copiii reușesc să dea totul peste cap.

South Park era un loc liniștit până când, “Asses of Fire” (“Funduri în flăcări”) ajunge în cinematografe. După ce văd pelicula, copiii încep să se poarte ciudat și să folosească limbajul vulgar pe care îl auziseră acolo. Din această clipă, părinții disperați consideră că sunt îndreptățiți ca vocea lor să fie auzită.

Urmăriți aventurile locuitorilor din South Park, un oraș imaginar din Colorado. Acesta era un loc liniștit până când, producția “Asses of Fire” (“Funduri în flăcări”) ajunge în cinematografe. După ce văd pelicula, copiii încep să se poarte ciudat și să folosească limbajul vulgar pe care îl auziseră acolo. În consecință, părinții cer ca Statele Unite să declare război Canadei, mergând până acolo încât doreau să îi execute pe Terrence și pe Phillip, personajele principale ale producției canadiene. Pelicula a obținut o nominalizare la categoria cea mai bună coloană sonoră din partea Academiei Americane de Film.

THREE FUGITIVES
Trei fugari
Comedie, SUA, 1989
R: Francis Veber
D: Nick Nolte, Martin Short, Sarah Rowland Doroff, James Earl Jones, Alan Ruck

Un delincvent abia ieșit de după gratii ajunge să fie ostatic într-un jaf asupra unei bănci.

Lucas este un tip dur, un delincvent care abia a ieșit din închisoare, dar ajunge să fie ostatic într-un jaf care are loc într-o bancă. Nimeni nu va crede că Lucas este nevinovat și că Ned Perry, cel care pusese totul la cale, este cel responsabil de jaful asupra băncii. Prin urmare, cei doi ajung să fie parteneri.

Daniel Lucas, care tocmai a fost eliberat din închisoare, unde ajunsese după 14 jafuri asupra băncilor, intră într-o bancă pentru a-și deschide un cont. Apoi, în aceeași bancă, sosește și Ned, care are intenția de a jefui locul și îl ia ostatic pe Lucas. Detectivul Dugan îl cunoaște pe Lucas și trecutul acestuia și presupune că, eventual, cei doi au pus la cale atacul împreună. Pentru că nu este în situația în care să poată alege, delincventul cu state vechi trebuie să se gândească la o cale de scăpare pentru amândoi. Dar, apare în scenă Megan, fiica de 6 ani a lui Ned, care a rămas mută de la moartea mamei sale, iar situația se complică incredibil. Bărbatul își iubea atât de mult fiica, încât, după ce-a rămas fără bani, a decis să jefuiască banca pentru ca Meg să primească îngrijirea psihiatrică de care avea nevoie. Fata își iubește și ea tatăl și ajunge să îl îndrăgească și pe Lucas. Astfel, cei trei fugari, cu poliția mereu pe urmele lor, ajung să împartă obligațiile unei familii, chiar dacă vorbim despre una improvizată.

WHAT ABOUT BOB?
Ce-i cu Bob?
Comedie, SUA 1991
R: Frank Oz
D: Bill Murray, Richard Dreyfuss, Charlie Korsmo, Julie Hagerty, Kathryn Erbe

Aventurile unui nevrotic care intră în panică când află că psihiatrul lui pleacă în vacanță.

Stăpânit de o mulţime de fobii, Murray îl hărţuieşte pe Dreyfuss. Atunci când medicul psihiatru pleacă în vacanţă, noul său pacient nu poate suporta despărţirea. El îl urmează pe Dreyfuss şi pe familia acestuia până în New Hampshire şi rămâne acolo.

"Am probleme”, îi spune Bill Murray psihiatrului Richard Dreyfuss la prima sa vizită. În „What About Bob?”, această întâlnire e începutul unei frumoase prietenii – cel puţin pentru Murray. Pentru Dreyfus e începutul unui coşmar. Stăpânit de o mulţime de fobii, Murray îl hărţuieşte pe Dreyfuss. Atunci când doctorul pleacă în vacanţă, noul său pacient nu poate suporta despărţirea. El îl urmează pe Dreyfuss şi pe familia acestuia până în New Hampshire şi rămâne acolo. Atunci când membrii familiei lui Dreyfuss se amorezează de Murray, psihiatrul îşi dă seama ca va rămâne pentru totdeauna prizonierul acestei colivii cu ţicniţi. Murray frizează geniul în această comedie – cu buza sa inferioară tremurândă, ochii suferinzi şi replicile mortale binecunoscute, el expiră o vulnerabilitate amuzantă şi ciudată. Nu poate atinge nimic fără să folosească un şerveţel. Se teme că i se va opri inima. Se preface că are stopuri cardiace. Şi vorbeşte non-stop. „Sunt două tipuri de oameni pe lume”, ne spune Dreyfuss, iubitor al lucrurile tranşante, explicând de ce a divorţat: „cei care îl iubesc pe Neil Diamond şi cei care nu." Psihiatrul crede că i-a venit de hac lui Murray atunci cînd îl internează într-un ospiciu. Dar doctorul de aici îl cheamă imediat înapoi, spunându-i că pacientul e perfect sănătos. Dreyfuss se uită pe fereastră şi îl vede pe Murray cum face personalul să moară de râs.

Dreyfuss nu ştie încă, dar el are probleme chiar mai mari: îi pasă mai mult de carieră decât de familie. Aşa cum bănuiţi, trebuie să i se servească o lecţie. Din fericire, îl are pe Murray ca profesor.

A VERY HAROLD & KUMAR 3D CHRISTMAS
Un Crăciun cu Harold și Kumar
Comedie, SUA, 2011
R: Todd Strauss-Schulson
D: John Cho, Kal Penn, Neil Patrick Harris, Amir Blumenfeld, Paula Garcés

Harold și Kumar pornesc în misiunea de a găsi bradul perfect de Crăciun.

După ce Kumar a ajuns la ușa lui Harold, în preajma Sărbătorilor, accidental, incendiază bradul de Crăciun al familiei. Pentru a repara paguba, Harold și Kumar pornesc prin New York cu misiunea de a găsi bradul perfect de Crăciun.

Urmează o comedie de vacanță. După ani de zile în care nu se mai văzuseră, Harold și Kumar sunt din nou împreună și se pregătesc să celebreze Crăciunul. Însă, accidental, Kumar incendiază bradul de Crăciun al familiei care îl găzduia. Pentru a repara paguba, Harold și Kumar pornesc prin New York cu misiunea de a găsi bradul perfect de Crăciun.

PAUL
Paul
Comedie SUA, 2011
R: Greg Mottola
D: Simon Pegg, Nick Frost, Jason Bateman, Kristen Wiig, Bill Hader

Doi tocilari pasionați de SF au parte de experiența vieții lor când le iese în cale un extraterestru.

Doi tocilari britanici pasionați de SF au parte de experiența vieții lor când pelerinajul prin America îi aduce în Zona 51, faimoasă pentru apariţii de OZN-uri. Acolo, le iese în cale un extraterestru care îi va arunca într-o călătorie atât de zănatică, încât percepţia celor doi asupra universului se va schimba definitiv.

Simon Pegg şi Nick Frost ("Hot Fuzz", "Shaun of the Dead") fac din nou echipă în "Paul", în rolurile a doi tocilari pasionaţi de SF al căror pelerinaj prin America îi aduce în Zona 51, faimoasă pentru apariţii de OZN-uri. Odată ajunşi acolo, le iese în cale un extraterestru care îi va arunca într-o călătorie atât de zănatică, încât percepţia celor doi asupra universului se va schimba pentru totdeauna. Creatura, pe nume Paul, şi-a petrecut ultimii 60 de ani captiv într-o bază militară ultrasecretă. Din motive necunoscute, extraterestrul, care între timp căpătase năravuri pământene, decide să evadeze. Aşa că sare în prima maşină care îi iese în cale – cea cu care călătoreau Graeme Willy (Pegg) şi Clive Gollings (Frost). Vânaţi de agenţi federali, dar şi de tatăl fanatic al unei tinere pe care o răpesc din greşeală, Graeme şi Clive născocesc un plan aiuristic pentru a-l duce pe Paul la nava-mamă. Sunt doar doi nătăfleţi care se chinuie să fie de ajutor, însă Paul îi vede ca pe doi eroi intergalactici.

RETURN MOVIES

A BUG’S LIFE
AVENTURI LA FIRUL IERBII
Regia: John Lasseter, Andrew Stanton
Animaţie, SUA 1998

O colonie de furnici e ameninţată de o trupă de greieri lacomi.

Un muşuroi de furnici e ameninţat de o trupă de greieri lacomi. Flik, o furnică obişnuită, dar rebelă, vine cu un plan deloc obişnuit atunci când apelează la o trupă de gândaci de circ ca să-şi apere colonia de inamic.

Considerat deja un clasic al genului animat, “A Bug’s Life”, este o altă creaţie miraculoasă a studiourilor Pixar. Harnicele furnici de pe Insula Furnicilor se confruntă, în fiecare vară, cu o trupă de greieri lacomi condusă de ameninţătorul şi manipulatorul Hopper. Aceştia descind în colonie ca să ceară o porţie sănătoasă din proviziile culese cu mare greutate de către furnici şi distrug, astfel, pacea în comunitate. Flik, eroul nostru, un gânditor original complet inadecvat în colonie cu o filozofie de viaţă tradiţională, îşi arogă misiunea de a căuta ajutor din afară şi, din greşeală, apelează la o trupă de gândaci circari rămaşi fără slujbă, cerându-le să i se alăture în lupta împotriva greierilor. Muncind cot la cot în această nouă alianţă, furnicile şi gândacii dresaţi se pregătesc pentru o confruntare finală cu greierii. Atunci când planul lui Flik începe să ia amploare, comedia şi acţiunea se împletesc frenetic, pentru că furnica încearcă să salveze nu numai colonia, ci şi propria sa reputaţie.

A THOUSAND WORDS
O mie de cuvinte
Comedie, SUA, 2012
R: Brian Robbins
D: Eddie Murphy, Kerry Washington, Clark Duke, Allison Janney, Cliff Curtis

Un bărbat e forţat să tacă pentru a învăţa cum să comunice.

Dacă ai avea doar o mie de cuvinte de spus înainte să mori, cum le-ai folosi? Jack McCall (Eddie Murphy), un agent literar egoist și limbut, trebuie să înveţe să supravieţuiască fără cuvinte.

Eddie Murphy este Jack McCall, un agent literar care vorbește precipitat și care poate încheia orice deal, la orice oră, în orice condiţii. Dar după ce înșeală un guru spiritual, el se trezește, brusc, că viaţa sa depinde de un copac magic cu 1000 de frunze… câte una pentru fiecare cuvânt pe care îl mai are de rostit. Acum, Jack trebuie să tacă și să scornească niște modalităţi scandaloase de a comunica sau mai are foarte puţin de vorbit și de trăit. Filmul, regizat de Brian Robbins spune povestea unui bărbat care trebuie să închidă gura pentru a învăţa cum să comunice cu adevărat cu soţia (Kerry Washington), familia și prietenii.

ARTHUR CHRISTMAS
MAREA CURSĂ DE CRĂCIUN
Regia: Sarah Smith, Barry Cook
Cu: James Mcavoy, Hugh Laurie, Bill Nighy, Jim Broadbent, Imelda Staunton
Animaţie, SUA 2011

Cum reuşeşte Moşul să ducă toate cadourile într-o singură zi? Veţi vedea!

Moş Crăciun şi echipa sa de reni se folosesc de trucuri de spionaj ca să livreze miliarde de cadouri copiilor din lumea întreagă. Şi ce se întâmplă dacă un singur copil e lăsat fără cadou? O catastrofă pe care doar Moşul o poate rezolva.

Această animaţie pentru toată familia dă la iveală, în sfârşit, răspunsul incredibil, nemaiştiut până acum, la întrebarea pe care fiecare copil şi-o pune: cum reuşeşte Moş Crăciun să livreze toate cadourile în doar o singură noapte? Răspunsul: printr-o operaţiune incitantă, ultra-hightech, pornită de la Polul Nord. Dar în inima filmului şade o poveste cu toate ingredientele “clasice” de Crăciun: o familie într-o stare de disfuncţie comică şi un erou neobişnuit, Arthur, cu o misiune urgentă care ar trebui completată înainte de răsărit.

BOOTY CALL
Goana după sex
Comedie, SUA, 1987
R: Jeff Pollack
D: Jamie Foxx, Tommy Davidson, Vivica A. Fox, Tamala Jones, Bernie Mac

Sexul protejat devine o problemă riscantă în această comedie contemporană.

Bunz şi Rushon ies împreună la o dublă întâlnire amoroasă, sperând să se aleagă cu ceva chiar în acea seară. Ei vor încerca să le impresioneze pe fete. Vor încerca să le vrăjească. Vor încerca orice. Dar ele nu se lasă chiar aşa uşor.

Bunz şi Rushon sunt prieteni la cataramă şi aşteaptă cu nerăbdare să se întâlnească cu cele două doamne care le-au cucerit inimile, Lysterine şi Nikki. Distracţia începe atunci când Rushon şi Nikki hotărăsc să facă următorul pas în relaţia până atunci platonică. Problema este că suntem în anii ’90 şi toţi cei implicaţi vor să se protejeze. Ceea ce înseamnă că Rushon şi Bunz trebuie să facă rapid rost de prezervative, înainte ca atmosfera romantică a serii să se evaporeze.

BRAVE
Neînfricată
Animaţie, SUA, 2012
R: Mark Andrews, Brenda Chapman
Voci: Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson

Povestea impetuoasei prinţese Merida, amplasată într-o Scoţie mitică.

Din vremuri străvechi, poveștile despre bătăliile epice și legendele mistice au marcat generaţiile de locuitori din munţii aspri și misterioși ai Scoţiei. În Brave, se naște o nouă legendă, cea a curajoasei Merida…

Brave este povestea încăpăţânatei prinţese Merida, fiica regelui Fergus și a reginei Elinor, o arcașă iscusită și o fire războinică, gata oricând să lupte pentru ceea ce își dorește. Decisă să își croiască propriul destin, Merida sfidează un obicei vechi de când lumea, stabilit de regii scoţieni, iar acţiunile sale nesăbuite provoacă haos și furie în întregul regat. Atunci când prinţesa cere ajutorul unei vrăjitoare pentru a-și îndeplini dorinţa, un blestem cumplit se abate asupra familiei regale. Astfel, Merida trebuie să dea dovadă de curaj și să-și folosească talentele și resursele pentru a dezlega blestemul înainte să fie prea târziu. Pe măsură ce se luptă cu puternica vrajă, Merida devine o eroină și învaţă semnificaţia curajului adevărat.

CRITTERS 3
Monştrii 3
Horror, SUA, 1991
R: Kristine Peterson
D: Leonardo Dicaprio, Aimee Brooks, Terrence Mann, John Calvin, Don Opper

Micile creaturi carnivore extraterestre au pus ochii pe o clădire din Los Angeles.

Creaturile carnivore cu blană invadează o clădire de apartamente din Los Angeles și-și înfing colții ascuțiți în bieții chiriași. Cel care conduce lupta de salvare este Josh, care este decis să învingă și să salveze planeta.

Se spune că ești ceea ce mănânci. În ” Monştrii 3”, micile creaturi carnivore cu blană invadează o clădire de apartamente din Los Angeles, iar cei vizați sunt bieții chiriași de acolo. Extratereștrii împrăștie groaza și teroarea în marele oraș, dar se întâmplă să le iasă în cale Josh (Leonardo Dicaprio), un tânăr care este decis să salveze planeta și să-i învingă pe monștri. Din distribuție, Aimee Brooks, Terrence Mann, John Calvin și Don Opper.

CRITTERS 4
Monştrii 4
Horror, SUA, 1992
R: Rupert Harvey
D: Don Opper, Terrence Mann, Paul Whitthorne, Angela Bassett, Brad Dourif

Eforturile oamenilor de distrugere a monștrilor îi duc într-o călătorie în spațiu.

Plasată cu cincisprezece ani în viitor, după ce ultimul atac al monștrilor fusese înfrânt, un echipaj descoperă ouă de-ale acestora. Îngrijorați de ceea ce au găsit, oamenii trec la acțiune.

Chiar înainte să distrugă ouăle micilor creaturi extraterestre cu blană, Charile, un vânător de recompense, află că este ilegal să distrugă o specie dintr-o altă galaxie, chiar dacă este vorba despre una carnivoră ce amenință populația de pe Terra. Astfel, el decide să organizeze un transport. Însă, totul se pierde în spațiu și, după 53 de ani de congelare, ele sunt găsite. Povestea va merge incredibil de departe, ducându-i pe oameni într-o călătorie în spațiu.

DIARY OF A MAD BLACK WOMAN
Jurnalul unei femei furioase
Comedie, SUA, 2005
R: Darren Grant
D: Kimberly Elise, Steve Harris, Tyler Perry, Shemar Moore, Lisa Marcos

Un mariaj care părea solid începe să se clatine, deteriorându-se rapid.

Un avocat și devotata lui soție au bani, o casă frumoasă și par a fi fericiți împreună. Însă, chiar atunci când femeia făcea pregătiri pentru aniversarea a 18 ani de căsnicie, relația lor se schimbă dramatic.

Helen McCarter și soțul ei, Charles McCarter par a avea o viață perfectă. De-a lungul anilor, ea a fost o soție iubitoare și fidelă, în vreme ce el și-a construit o carieră de succes în avocatură. Cei doi poartă cele mai noi creații de designer, conduc mașini scumpe și au o casă extravagantă cu piscină, un colț de paradis departe de nebunia urbană. Cu toate acestea, când făcea pregătiri pentru aniversarea a 18 ani de căsătorie, lumea se prăbușește în jurul lui Helen, deoarece Charles o anunță că vrea să divorțeze. Situația se deteriorează rapid, iar bărbatul își dă soția afară din casă pentru a aduce o altă femeie. Astfel, Helen ajunge să trăiască într-o dubiță cu toate lucrurile pe care le mai avea și, din acest moment, ea trebuie să găsească o cale pentru a ajunge din nou pe linia de plutire. Cu ajutorul prietenilor și al familiei, ea izbutește să preia controlul asupra vieții ei și, curând, va ajunge la concluzia că evenimentele tragice din viața ei au devenit de-a dreptul comice.

DIARY OF WIMPY KID: DOG DAYS
JURNALUL UNUI PUŞTI: CĂLDURĂ MARE
Regia: David Bowers
Cu: Zachary Gordon, Steve Zahn, Robert Capron, Devon Bostick, Rachael Harris
Comedie, SUA, 2012

Greg e gata pentru vară, dar planurile lui o iau razna…

Greg vrea să-şi petreacă vara de dinainte de clasa a opta jucând jocuri video şi, poate, încercând să intre în graţiile lui Holly. Acest plan se duce însă de râpă atunci când Frank, tatăl lui, decide să interzică jocurile video din casă…

Şcoala s-a terminat şi puştiul Greg Heffley, eroul unei serii de cărţi fenomenal de populară, vrea să-şi petreacă cea mai frumoasă vară din viaţă. Însă atunci când tatăl său decide că trebuie să stea mai mult timp cu fiul său, Greg e nevoit să facă toate eforturile ca să-şi împiedice părintele să-i strice vacanţa. Aşa că pune la cale un plan: pretinde ca şi-a găsit o slujbă sezonieră la un club country de fiţe – dar chiar şi acest lucru nu-l opreşte pe Frank să-i facă zile fripte, inclusiv să-l umilească în public la piscină.

DODGEBALL: A TRUE UNDERDOG STORY
Păzea la minge!
Comedie, SUA, 2004
R: Rawson Thurber
D: Vince Vaughn, Christine Taylor, Ben Stiller, Justin Long, Stephen Root

Dodgeball e sportul în care jucătorii se aleargă şi îşi dau la ce au ei mai sensibil cu o minge.

“Dodgeball: A True Underdog Story” nu este o poveste adevărată despre un fraier, ci povestea unui fraier adevărat şi filmul care a (re)lansat în America isteria pentru sportul dodgeball.

Pe scurt, dodgeball este sportul de echipă în care două echipe de băieţi – în mod normal puşti de grădiniţă, sau cel mult adolescenţi de liceu – se aleargă pe un teren şi îşi dau la gioale, sau la ce au ei mai sensibil, cu o minge. În mod anormal, el este practicat şi de adulţi şi chiar şi de femei, iar “Păzea la minge!” este clar varianta anormală a acestui sport, un film ce a declanşat un fenomen de masă elogiat de Vanity Fair şi de The New York Times.

Peter LaFleur (Vince Vaughn) este un fraier (FRAIERUL) care se chinuie să ţină pe linia de plutire o amărâtă de sală de gimnastică care se numeşte “Average Joe”, adică pe româneşte un soi de “Pentru orice Ion”.

Clubul mai are doar câţiva membri şi niciunul din ei nu e vreun soi de prăsilă: Dwight, un cocoş care pretinde că le ştie pe toate, dar demonstrează că abia dacă ştie cum îl cheamă, Gordon, un timid care nu-şi scoate capul din cochilie decât pentru sporturi dintre cele mai ciudate, Justin, un tocilar de liceu, şi Steve, care crede că e pirat.

Steve, Justin, Gordon, Dwight şi Owen sunt însă cât se poate de loiali şi clubului, şi proprietarului lui care s-a trezit pe cap cu o problemă serioasă. Ipoteca pe care o făcuse pe sală a fost plătită băncii de către White Goodman (Ben Stiller), o specie de guru al fitness-ului, deţinător al strălucitoarei săli Globo-Gym, aflată fix peste drum de Average Joe. Interesul lui Goodman e clar şi declarat: el vrea ca dărăpănătura din faţa proprietaţii sale să dispară pentru ca pe terenul respectiv să fie construită o parcare. Şansa lui Peter e unică şi cel mai probabil nerealizabilă: să facă rost în 30 de zile de 50.000 de dolari pentru a-şi răscumpăra sala.

Zilele trec în timp ce fostul-obez-actualmente-pacheţel-de-muşchi-Goodman încearcă, dar eşuează, să o cucerească pe Katherine, avocata lui, iar, de partea cealaltă a străzii, Peter se dă peste cap să facă rost de bani. Toate încercările lui de a scoate bani din piatră seacǎ sunt de-a dreptul futile, dar o ultimă soluţie apare brusc pe firmament: o competiție de dodgeball în Las Vegas.

Determinaţi să-şi salveze clubul, băieţii de la Average Joe intră în luptă cu cei de la Girl Scout Troop 417, într-un meci regional de calificare în treapta superioară a competiţiei, meci pe care amărâţii lui Peter îl câştigă doar după ce echipa oponentă este descalificată pentru utilizare de substanţe ilegale.

De aici înainte drumul pare deschis pentru salvarea dărăpănăturii, doar că Goodman este poate foarte hotărât să îi oprească. Îşi înscrie şi el echipa Purple Cobras în competiţie, aşa că după toate seriile de șaisprezecimi, zecimi, optimi, sferturi şi semifinale, finala nu poate fi altfel decât un duel al “divelor”: Average Joe vs Purple Cobras. Ori la bal, ori la spital!

ET SOUDAIN TOUT LE MONDE ME MANQUE (AKA. THE DAY I SAW YOUR HEART)
MI-E DOR DE TOATĂ LUMEA
Regia: Jennifer Devoldère
Cu: Mélanie Laurent, Michel Blanc, Florence Loiret Caille, Claude Perron, Guillaume Gouix
Dramă, Franţa, 2010

O sarcină neașteptată ameninţă să destrame o familie…

Eli, un tată care împlinește 60 de ani, așteaptă un copil cu noua soţie. Atunci când află vestea, cele doua fiice ale sale adulte – Dom, care încearcă să adopte și Justine, care își schimbă iubiţii ca pe șosete – sunt complet bulversate.

Viaţa de familie e complicată… În special când tatăl tău, de aproape 60 de ani, așteaptă un copil cu noua sa soţie. Atunci când Eli le dă vestea, cele două fiice ale sale adulte – Dom, care încearcă să adopte și Justine, care trece de la un iubit la altul, fără nicio apăsare – sunt complet bulversate. Eli, care n-a fost niciodată în stare să se înţeleagă cu Justine, are ideea să se apropie de ea devenind, în secret, prieten cu toţi foștii săi iubiţi. Dar atunci când Justine se îndrăgostește din nou, Eli e pe cale să strice totul și familia ajunge în pragul dezastrului. Vor reuși ei să-și rezolve problemele până când nu e prea târziu?

GENERAL EDUCATION
Bursa
Comedie, SUA, 2012
R: Tom Morris
D: Chris Sheffield, Maiara Walsh, Elaine Hendrix, Bobby Campo, Janeane Garofalo

Un licean corigent trebuie să-și dea examenele de absolvire în secret.

Levi Collins e pregătit să se ducă la universitate cu o bursă de tenis, dar a uitat să le spună părinţilor un lucru – că n-a absolvit liceul. El trebuie să-și dea, în secret, corigenţele, înainte ca bursa să-i fie revocată.

Levi Collins trebuie să meargă la o universitatea locală cu o bursă de tenis, dar a uitat să le spună părinţilor un singur lucru – că el n-a absolvit liceul. Drept urmare, trebuie să-și dea corigenţele în sesiunea de vară, înainte ca mama și tatăl său să descopere că a picat la fizică. La școală, Levi se îndrăgostește de Katie, colega lui de clasă și învaţă că trebuie să facă o alegere între a juca tenis și a primi o educaţie solidă. Bursa este o comedie excentrică despre o familie care învaţă să se maturizeze împreună.

GROSSE POINTE BLANK
Punct ochit, punct lovit
Comedie, SUA, 1997
R: George Armitage
D: John Cusack, Minnie Driver, Alan Arkin, Dan Aykroyd, Joan Cusack

Un ucigaș profesionist primește o misiune chiar în orașul său natal.

”Punct ochit, punct lovit” spune povestea unui ucigaș profesionist care primește o misiune chiar în Grosse Pointe, Michigan, o mică suburbie din Detroit, orașul său natal. Deși viața nu înseamnă prea mult pentru eroul poveștii, acesta chiar vrea să găsească un motiv pentru care să își dorească să trăiască.

Martin Blank (John Cusack) este ucigaș profesionist și primește o misiune chiar în Grosse Pointe, Michigan, o mică suburbie din Detroit, orașul său natal. A ucide nu înseamnă mare lucru pentru Blank, deoarece pentru el viața însăși nu are nici un rost. Deși nimic nu pare să poată umple imensul gol din viața sa, Martin merge la psihiatru (Allan Arkin), intenționând să găsească un motiv pentru care viața să merite trăită. Coincidența face că exact atunci când el trebuie să ajungă în Grosse Pointe va avea loc și petrecerea de reuniune de zece ani de la terminarea liceului. La sfatul terapeutului, acesta merge la petrecere, iar aici va fi față în față cu marea sa iubire din urmă cu zece ani (Minnie Driver).

HEXED
Întâlnire nepotrivită
Comedie, SUA, 1993
R: Alan Spencer
D: Arye Gross, Claudia Christian

Matthew Welch este un umil funcţionar pe care este posibil să îl fi lovit norocul.

Urmăriți povestea unui funcționar obișnuit care este năucit atunci când un model celebru acceptă să se întâlnească cu el. De fapt, motivul pentru care femeia fusese de acord cu întâlnirea era acela că îl confundase cu altcineva.

Matthew Welch este un umil funcţionar care pare lovit de noroc în ziua în care Hexina, un celebru model, acceptă să se întâlnească cu el, crezând că este altcineva. Ceva începe să miroase urât în momentul în care aceasta încearcă să-l omoare. În scurt timp, reuşeşte să omoare câteva persoane iar toate dovezile conduc spre Matthew. Gloria, care îl iubeşte în secret, încearcă sa-l ajute să iasă curat din această afacere.

HOP (2011)
HOP-ŢOP
Regia: Tim Hill
Cu: James Marsden, Kaley Cuoco, Gary Cole, Elizabeth Perkins, David Hasselhoff
Comedie, SUA 2011

Iepuraşul de Paşte pleacă la Hollywood ca să-şi împlinească visul.

Povestea lui Fred, un şomer leneş care, din greşeală, răneşte Iepuraşul de Paşte şi trebuie să-l vindece. În timp ce Fred se luptă cu cel mai neplăcut musafir din lume, cei doi vor învăţa cum să se maturizeze.

Creatorii lui Sunt un mic ticălos şi regizorul blockbuster-ului Alvin şi veveriţele ne aduc această comedie nou-nouţă despre ouă de ciocolată şi rock ‘n’ roll! Folosindu-se abil de animaţie şi de live action, Hop este o comedie despre E.B., fiul adolescent al Iepuraşului de Paşte. Chiar în preajma momentului în care trebuie să devină şeful afacerii de familie, E.B pleacă la Hollywood ca să-şi împlinească visul de a deveni un baterist într-o trupă rock. Acolo îl întâlneşte pe Fred, un şomer leneş care are şi el planurile sale şi care îl loveşte din greşeală cu maşina. Prefăcându-se rănit, E.B îl manipulează pe Fred ca să-i ofere un adăpost şi acesta se trezeşte cu cel mai neplăcut oaspete din lume. Împreună, vor avea de înfruntat incidente ilare şi aventuri ratate în urma cărora vor descoperi importanţa familiei.

HOT SHOTS!
Formidabilul
Comedie, SUA, 1991
R: Jim Abrahams
D: Charlie Sheen, Cary Elwes, Valeria Golino, Lloyd Bridges, Jon Cryer

Niște piloți de marină neadaptați se antrenează pentru o misiune specială.

Ceea ce urmează este o parodie după celebrul "Top Gun", în care eroul principal este un pilot de marină talentat, dar instabil (Charlie Sheen). Acesta trebuie să înceteze să mai trăiască în umbra tatălui său și să salveze misiunea sabotată de lacomii producători de arme.

Urmează o nouă producție în regia lui Jim Abrahams, unul dintre creierele din spatele peliculelor ”Airplane!“ și “Naked Gun”. “Formidabilul” este o altă parodie după celebrul "Top Gun". De această dată, Charlie Sheen îl interpretează pe Topper Harley, un pilot de marină rebel care trăiește în umbra tatălui său. Pentru că nu reușește să facă față presiunii, el părăsește Marina Americană, alegând să trăiască într-un trib de amerindieni. Dar, când Statele Unite urmează să demareze o operațiune specială, există un singur om potrivit pentru acest job: Topper Harley. Astfel, după ce își reia activitatea, pilotul realizează că, pe lângă Saddam Hussein, mai are și alți inamici importanți.

HOT SHOTS! PART DEUX
Formidabilul 2
Comedie, SUA, 1993
R: Jim Abrahams
D: Charlie Sheen, Lloyd Bridges, Valeria Golino, Richard Crenna, Rowan Atkinson

O parodie după "Rambo", în care Topper Harley pleacă într- o misiune în Irak.

Președintele Statelor Unite ale Americii îi cere lui Topper Harley (Charlie Sheen) să conducă o misiune de salvare în Irak. Scopul este acela de a-i salva pe prizonierii de război, dar și pe toate celelalte echipaje de salvare anterioare.

America este în criză. Din nou, soldații curajoși care se aflau pe teritoriu străin au fost luați ostatici de un descreierat însetat de răzbunare. Astfel, Topper Harley (Charlie Sheen) revine, după ce însuși președintele Statelor Unite, Tug Benson (Lloyd Bridges), îi ceruse asta. După trei misiuni eșuate de salvare, Topper pare a fi cel mai bun din tot ceea ce mai rămăsese. El trebuie să conducă un comando în teritoriu inamic pentru a-i salva pe prizonierii de război, dar și pe toate celelalte echipaje de salvare anterioare.

HOUSE PARTY 3
Petrecere acasă 3
Comedie, SUA, 1994
R: Eric Meza
D: Christopher Reid, Christopher Martin, David Edwards, Angela Means, Tisha Campbell

Ești invitat la cea mai tare petrecere dintre toate, căci acum Kid se însoară.

După ce încearcă în zadar să își convingă prietenul că ideea de a se însura nu este cea mai bună, Play se resemnează și începe să organizeze o petrecere a burlacilor cum nu a mai existat până acum.

Vino la o nouă petrecere acasă, cea de-a treia, dar și cea mai tare dintre toate cele de până acum, deoarece, Kid (Christopher Reid) s-a îndrăgostit până peste cap și este hotărât să se căsătorească. De vreme ce nu își poate convinge prietenul că face o mare greșeală, Play (Christopher Martin) pune la cale o petrecere a burlacilor cum nu a mai existat până acum. Însă, toate planurile lor vor fi date peste cap după ce în oraș își fac apariția cei trei nepoți ai lui Kid care vor să le arate celor doi cum este să te distrezi cu adevărat.

HOW TO FALL IN LOVE (AKA. THE DATING COACH)
Cum să te îndrăgostești
Comedie, SUA, 2012
R: Mark Griffiths
D: Eric Mabius, Brooke D’Orsay, Kathy Najimy, Jody Thompson, Gina Holden

Harold angajează un specialist care să-l ajute în viaţa amoroasa…
Harold e un bărbat atrăgător care crede despre sine că a rămas același fraier din liceu. Dar viaţa lui se schimbă radical atunci când o angajează pe Annie, iubirea să neîmpărtășită din adolescenţă, să-l ghideze în afacerile sentimentale.

Harold e un bărbat atrăgător și de succes care nu poate scăpa de ideea că a rămas același “fraier” din liceu. De prisos să mai spunem că această lipsă completă de încredere în sine l-a transformat într-un dezastru la capitolul “viaţă amoroasă”. Dar existenţa lui Harold trece printr-o schimbare radicală atunci când o angajează pe Annie Maxwell să-l antreneze în chestiunile sentimentale. La început, lui Annie îi e milă de Harold, dar în timpul procesului în care îl transformă într-un mascul super-râvnit, începe să se îndrăgostească de el. Singura problemă e că și-a făcut treaba prea bine și l-a cuplat cu o femeie superbă care îl adoră. Acum, îndrăgostita Annie trebuie să vadă cum creaţia sa prinde aripi și tupeu și iese cu o femeie mai atrăgătoare decât ea. Dar, se pare, nu femeia în cauză este “fata visurilor” lui Harlod, ci Annie. Totul e ca ea și Harold să-și depășească temerile și să-și mărturisească sentimentele.

SCOOBY-DOO! MUSIC OF THE VAMPIRE
SCOOBY DOO! MUZICA VAMPIRULUI
Regia: David Block
Animaţie, SUA, 2012

Un vampir real apare la un festival de muzică şi pune ochii pe Daphne…
Scooby Doo şi prietenii lui au parte de un muzical! Gaşca participă la un festival cu profil “vampiresc”, unde un vampir adevărat întrerupe festivităţile. Lucrurile merg din rău în mai rău atunci când vampirul o alege pe Daphne ca mireasă.

Muzica, misterul şi un vampir australian legendar sunt subiectele unei noi aventuri pentru tine şi pentru Scooby-Doo! Aflat în vacanţă în Australia, Scooby-Doo şi echipa Mystery Inc. participă la un festival muzical care se desfăşoară la Piatra Vampirului. Dar totul ia o întorsătură ciudată atunci când creatura australiană pe nume Yowie Yahoo îi răpeşte pe muzicanţi şi îi transformă în vampiri. Dându-se drept instrumentişti într-o trupă de heavy metal, Scooby-Doo şi gaşca lui trebuie să supravieţuiască unui grup de trei cântăreţi vampiri rock-and-roll dacă vor să rezolve misterul care pluteşte în jurul Legendei Vampirului!

SECRET OF THE WINGS
Tinker Bell: Clopoţica şi secretul aripilor
Animaţie, SUA, 2012
R: Roberts Gannaway, Peggy Holmes
Voci: Timothy Dalton, Lucy Hale, Megan Hilty

Tinker Bell şi Periwinkle se aventurează în Pădurile Iernii.
Pentru Tinker Bell şi alte zâne, Pădurile Iernii rămân un loc misterios şi ascuns. “Secret Of The Wings” duce publicul într-o călătorie uluitoare şi într-o lume misterioasă ce ascunde un secret magic.

Disney ne invită într-o călătorie incredibilă către o lume minunată cu un adevărat film-eveniment care ne va fascina pe toți, indiferent de vârstă! Pentru zânele din Valea Ielelor, Pădurile Iernii sunt locuri strict interzise. Însă atunci când o forţă misterioasă o va îndemna pe Clopoţica să treacă graniţa în această lume necunoscută, ea va descoperi un secret care îi va schimba viaţa pentru totdeauna. Acolo, eroina noastră o va întâlni pe Albăstrica – una dintre Zânele Iernii. Ea este singura zână care o poate ajuta pe Clopoţica să dezlege secretul aripilor.

Între cele două zâne se va forma o legătură magică şi vor descoperi că sunt mai mult decât prietene. Vor afla că sunt… surori! Iar atunci când Valea Ielelor va fi ameninţată, cele două zâne vor trebui să dea tot ce au mai bun din ele pentru a salva cele două lumi.

SPLASH
Sirena îndrăgostită
Comedie, SUA, 1984
R: Ron Howard
D: Tom Hanks, Daryl Hannah, Eugene Levy, John Candy, Dody Goodman

Un bărbat se reîntâlnește cu sirena care îl salvase dintr-un accident cu barca.

Allen (Tom Hanks) este misterios salvat de la înec de femeia visurilor sale, o sirenă pe nume Madison (Daryl Hannah). Doar că atunci când cei din jurul lor află care este secretul lui Madison cei doi îndrăgostiți vor avea de ales între a se scufunda sau a înota împreună.

Allen (Tom Hanks) este un bărbat obsedat de munca lui și este convins că nu se va îndrăgosti niciodată. Asta va fi valabil doar până în clipa în care va fi salvat de la înec de către femeia visurilor sale, o sirenă. Ceea ce urmează este previzibil, deoarece de aici și până la o iubire imposibilă a mai rămas doar un pas, unul mic pe care cei doi îl vor face rapid. Allen și Madison (Daryl Hannah) trăiesc o poveste romantică emoționantă și amuzantă, dar, când cei din jur descoperă secretul lui Madison, cei doi îndrăgostiți vor avea de ales între a se scufunda sau a înota împreună. Renumitul regizor Ron Howard (”Apollo 13”) conduce o distribuție de nume sonore ale cinematografiei, printre care îl veți putea recunoaște și pe John Candy, care îl interpretează pe amuzantul frate al protagonistului.

THAT’S MY BOY
BĂIATU’ TATII
Regia: Sean Anders
Cu: Adam Sandler, Andy Samberg, Leighton Meester, Vanilla Ice, James Caan
Comedie, SUA, 2012

Tatăl lui Todd reapare în peisaj chiar când el urmează să se căsătorească.

Când era adolescent, Donny a devenit tatăl unui băiat – Todd – pe care l-a crescut singur până când băiatul a împlinit 18 ani. Acum, după ce nu s-au văzut de ani buni, Donny reapare în viaţa lui Todd, chiar înainte de nunta sa.

Atunci când era adolescent, Donny (Adam Sandler) a devenit tatăl unui copil, Todd, pe care l-a crescut singur, până când băiatul a împlinit 18 ani. Acum, după ce nu s-au văzut de ani buni, Donny îşi face brusc apariţia în viaţa lui Todd, bulversându-l, mai ales că acesta e pe cale să se căsătorească. Încercând cu disperare să se reapropie de fiul său, Donny e acum forţat să se confrunte cu consecinţele educaţiei proaste pe care i-a dat-o copilului său. Distribuţia mai cuprinde apariţii surpriză ale unor staruri precum Susan Sarandon, Vanilla Ice şi James Caan.

THE 40 YEAR-OLD VIRGIN
VIRGIN LA 40 DE ANI
Regia: Judd Apatow
Cu: Steve Carell, Catherine Keener, Paul Rudd, Romany Malco, Seth Rogen
Comedie, SUA 2005

Saga comică a unui bărbat de 40 de ani ce vrea să-și piardă virginitatea.

Andy Stitzer are 40 de ani și “n-a făcut-o niciodată”. Acum, amicii săi “macho” și-au făcut o misiune din a-l ajuta să-și piardă repede virginitatea. Va cădea el în braţele unei femei prea experimentate sau doar prea cherchelite?

Andy Stitzer (Steve Carrell) are o slujbă lejeră la un magazin de electronice și un apartament drăguţ, în care se mândrește cu o colecţie de figurine de super-eroi și cu reviste de benzi desenate. Un singur lucru nu e în regulă la Andy: are 40 de ani și nu a făcut niciodată sex! Prietenii lui de la magazin se dau peste cap pentru a-l face pe Andy să-și piardă virginitatea, dar nimic nu-l ademenește pe inocentul lor prieten să renunţe la castitate. Până când o întâlnește pe Trish (Catherine Keener), care are 40 de ani și trei copii. Numai că relaţia celor doi are la bază o înţelegere reciprocă: nici unul dintre ei nu vrea să facă sex. Însă atracţia pe care o simt unul faţă de celălalt e din ce în ce mai mare…

THE BIG YEAR
ANUL CEL MARE
Regia: David Frankel
Cu: Steve Martin, Jack Black, Owen Wilson, Brian Dennehy, Anjelica Huston
Comedie, SUA 2011

Trei fanatici petrec un an într-o competiţie de observare a păsărilor.

Trei iubitori fanatici de păsări petrec un an întreg întrecându-se ca să identifice un număr cât mai mare de specii, după ce uraganul El Nino trimite în SUA o varietate extraordinară de înaripate rare.

David Frankel, regizorul lui The Devil Wears Prada şi Marley & Me, îi distribuie pe Steve Martin, Jack Black şi Owen Wilson într-o comedie sofisticată amplasată în lumea secretă, ciudată şi extrem de concurenţială a sportului denumit “observarea păsărilor”. Eroii, care fac parte din elita acestor specimene fanatice, se confruntă în cea mai mare competiţie din viaţa lor. În timp ce călătoresc de-a lungul şi de-a latul Americii de Nord ca să doboare recordul de specii observate stabilit în 1998, cei trei se trezesc că îşi sacrifică relaţiile personale ca să ajungă în fruntea clasamentului.

THE BIG YEAR
ANUL CEL MARE
Regia: David Frankel
Cu: Steve Martin, Jack Black, Owen Wilson, Brian Dennehy, Anjelica Huston
Comedie, SUA 2011

Trei fanatici petrec un an într-o competiţie de observare a păsărilor.

Trei iubitori fanatici de păsări petrec un an întreg întrecându-se ca să identifice un număr cât mai mare de specii, după ce uraganul El Nino trimite în SUA o varietate extraordinară de înaripate rare.

David Frankel, regizorul lui The Devil Wears Prada şi Marley & Me, îi distribuie pe Steve Martin, Jack Black şi Owen Wilson într-o comedie sofisticată amplasată în lumea secretă, ciudată şi extrem de concurenţială a sportului denumit “observarea păsărilor”. Eroii, care fac parte din elita acestor specimene fanatice, se confruntă în cea mai mare competiţie din viaţa lor. În timp ce călătoresc de-a lungul şi de-a latul Americii de Nord ca să doboare recordul de specii observate stabilit în 1998, cei trei se trezesc că îşi sacrifică relaţiile personale ca să ajungă în fruntea clasamentului.

THE DICTATOR
Dictatorul
Comedie, SUA, 2012
R: Larry Charles
D: Sacha Baron Cohen, Anna Faris, Ben Kingsley, Sayed Badreya, Jason Mantzoukas

Sacha Baron Cohen e forţat să trăiască un coșmar: visul american.

Povestea eroică a unui dictator nord-african (Sacha Baron Cohen) care își riscă viaţa ca să se asigure că democraţia nu va triumfa niciodată în ţara pe care o oprimă cu atâta dăruire.

Creatorii și starul lui Borat vă aduc această comedie hilară despre ce se întâmpla atunci când cel mai lamentabil dictator al lumii vine în America. Prizonier în New York și despuiat de puterile sale, Aladeen (Sacha Baron Cohen) e, finalmente, forţat să trăiască cel mai mare coșmar al său: visul american. O comedie ireverenţioasă, explozivă și nebunească în care nimeni și nimic nu e iertat.

THE DO-DECA-PENTATHLON
OLIMPIADA DE ACASĂ
Regia: Jay Duplass, Mark Duplass
Cu: Mark Kelly, Steve Zissis, Jennifer Lafleur, Julie Vorus, Brendan Robinson
Comedie, SUA, 2012

Doi fraţi se întrec în olimpiada lor privată.

Doi fraţi maturi se întrec în secret într-o olimpiadă privată, în timpul unei reuniuni de familie. Atunci când competiţia este descoperită, fraţii trebuie să aleagă între pasiunea întrecerii şi binele familiei.

După decenii de ceartă, doi fraţi trecuţi de 40 de ani organizează un turneu cu 25 de probe diverse pentru a demonstra, odată pentru totdeauna, cine e mai bun. Atunci când competiţia lor feroce este dezvăluită, fraţii trebuie să aleagă între fixaţia de a se întrece unul cu celălalt şi binele întregii familii… şi, în acest context, ei descoperă acel gen de fericire care îi va ajuta să-şi rezolve problemele personale.

THE GOODBYE GIRL (1977)
Adio, dar rămân cu tine
Comedie, SUA, 1977
R: Herbert Ross
D: Richard Dreyfuss, Marsha Mason, Quinn Cummings, Paul Benedict, Barbara Rhoades

Iubirea este pe cale să înflorească între doi oameni complet diferiți.

O comedie romantică ai cărei protagoniști sunt o femeie care are o fiică de nouă ani și un actor aspirant. Deși nu par a avea nimic în comun, cei doi sunt nevoiți să împartă același apartament și uite-așa între ei încep să apară alte sentimente.

Doi oameni complet diferiți sunt nevoiți să împartă același apartament din New York. Ea este Paula McFadden (Marsha Mason) și are o fiică adorabilă în vârstă de nouă ani. El este Elliot Garfield (Dreyfuss), un actor aspirant, care tocmai a sosit în Manhattan pentru a-l interpreta pe Richard al III-lea, rolul vieții lui, într-o producție de pe Broadway. Paula tocmai a fost părăsită din nou, iar fostul iubit i-a subînchiriat partea lui de apartament lui Elliot. Astfel, cei doi ajung în situația de a împărți același apartament, deoarece niciunul nu îl poate da afară pe celălalt. Deși sunt două firi complet diferite, Garfield și Paula ajung să se îndrăgostească. Pentru interpretarea personajului Elliot Garfield, Richard Dreyfuss a primit un Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal. De asemenea, celebra peliculă a lui Herbert Ross a mai fost răsplătită cu patru nominalizări la Oscar, premii și nominalizări la BAFTA Awards și la Globurile de Aur.

THE LIFE AQUATIC WITH STEVE ZISSOU
STEVE ZISSOU: CEL MAI TARE DE PE MARE
Regia: Wes Anderson
Cu: Bill Murray, Owen Wilson, Cate Blanchett, Anjelica Huston, Willem Dafoe
Comedie, SUA, 2004

Steve şi echipa sa pleacă să vâneze un rechin mitic.

Cu planul de a se răzbuna pe un rechin mitic care i-a ucis partnerul, oceanograful Steve Zissou strânge o echipă alcătuită din fosta sa soţie, un jurnalist şi un bărbat care i-ar putea fi fiu.

Renumitul oceanograf Steve Zissou (Bill Murray) şi echipa sa au pornit într-o expediţie pentru a vâna misteriosul rechin Jaguar care l-a omorât pe colegul lor în timpul unor filmări. În această călătorie sunt însoţiţi de către un tânăr co-pilot care poate fi sau nu fiul lui Zissou (Owen Wilson), o frumoasă ziaristă (Cate Blanchett), trimisă pentru a concepe un profil al lui Zissou, fosta sa soţie şi co-producătorul Eleanor (Anjelica Huston).
În timpul expediţiei, echipajul se confruntă cu tot felul de complicaţii, inclusiv piraţi şi răpiri. Scenaristul-regizor Wes Anderson a reunit în această distribuţie o pleiadă de staruri, incluzându-i şi pe Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Michael Gambon, Noah Taylor.

E deja gravat în istoria cinematografului: Wes Anderson este unul dintre cei mai noncomformişti şi mai imaginativi regizori contemporani.

Tăria lui Anderson rezidă în creionarea din câteva mişcări a unor personaje adorabil de excentrice. Galeria sa deja ilustră e completată aici cu Willem Dafoe, inginerul vasului, un german loial şi emoţional căruia îi place ca pantalonii scurţi să fie foarte scurţi sau cu Seu Jorge, responsabil pentru entertainment-ul de pe punte şi care interpretează piesele lui David Bowie pe un beat de bossa nova.

Distribuţia e uniform superbă. Murray e mortal de morocănos şi sarcastic în rolul unui bătrân lup de mare a cărui carieră a intrat la apă. Owen Wilson şi Dafoe sunt nişte gag-uri umblătoare. Blanchett pare să fie foarte amuzată de “jocul cu băieţii, în timp ce Angelica Huston face din aroganţă o glumă care creşte în intensitate. Până la final, nu îţi doreşti decât să pleci în croazieră cu gaşca asta dementă.

THE MAKEOVER (2013)
Transformarea
Comedie, SUA, 2013
R: John Gray
D: Julia Stiles, Frances Fisher, David Walton

Povestea unei profesoare de la Harvard care decide să intre în politică.

O profesoară deşteaptă şi ambiţioasă de la Harvard decide să candideze pentru Congres pentru a promova o reformă din sistemul educaţiei. Din păcate, alegătorii asociază inteligenţa ei cu aroganţa.

Hannah Higgins (Julia Stiles) este o profesoară deşteaptă şi ambiţioasă de la Harvard. Este atât de ambiţioasă încât decide să candideze pentru Congres pentru a promova o reformă din sistemul educaţiei. Din nefericire, Hannah este candidatul nepotrivit; alegătorii asociază inteligenţa ei cu aroganţa. Este un candidat cu care alegătorii normali din Boston nu se pot identifica. Pentru următoarele alegeri, Hannah şi partenerul ei de afaceri, Colleen Pickering, decid să recruteze pe cineva care este departe de a fi arogant. Elliot Doolittle (David Walton) distribuie bere la barurile din zonă. Este genul de om ”ia-mă-aşa-cum-sunt”, care vorbeşte cu accent din sud, şi este ”neşlefuit”. Dar sinceritatea lui îi permite să se conecteze instant cu oricine şi oricând. Hannah îl tratează pe Elliot ca pe un nou ”proiect”. Dacă reuşeşte să-l înveţe să vorbească, să se îmbrace şi să se comporte ca un gentleman, va avea şanse mari să candideze la Congres şi să câştige alegerile. Elliot şi Hannah sunt extrem de diferiţi. Dar în timp ce Elliot devine tot mai ”educat”, iar Hannah mai puţin pretenţioasă, oare cei doi vor ajunge să fie făcuţi unul pentru altul?

THE PIRATES! BAND OF MISFITS
PIRAŢII! O BANDĂ DE NEISPRĂVIŢI
Regia: Peter Lord, Jeff Newitt
Animaţie, SUA, 2012

Căpitanul piraţilor are un singur vis: premiul de “Pirat al anului”.
Cu o gaşcă de neisprăviţi pe cap şi incapabil să vadă obstacolele enorme pe care le are de depăşit, Căpitanul piraţilor trebuie să se lupte cu o regină diabolică şi să salveze un tânăr om de ştiinţă. Ce mai aventură!

Bărbosul Căpitan al piraţilor este un fanfaron neisprăvit care îşi dă prea multă importanţă şi care şi-ar dori ca toate fiinţele vii de pe mare să se teamă de el şi de echipajul lui format din piraţi lăudăroşi şi pierde-vară, pe care nu se poate pune baza. Dorinţa căpitanului de a fi luat în serios s-ar putea îndeplini dacă ar reuşi să îi învingă pe vechii săi rivali Black Bellamy şi Cutlass Liz în competiţia ce are drept recompensă atribuirea titlului de piratul anului. Pentru a izbândi în ceea ce şi-a propus, el trebuie să plece de pe exotica Blood Island şi să ajungă pe străzile învăluite în ceaţă ale Londrei secolului al XIX-lea, înfruntând-o în decursul acestei călătorii pe malefica regină Victoria, care detestă piraţii şi nu s-ar da înapoi de la nimic pentru a-i anihila. Tânărul om de ştiinţă Charles Darwin îl avertizează cu privire la pericolul reprezentat de un monstru marin care i-ar putea înghiţi cu totul corabia.

THE THREE STOOGES (2012)
CEI TREI NĂTĂRĂI
Regia: Bobby Farrelly, Peter Farrelly
Cu: Sean Hayes, Will Sasso, Chris Diamantopoulos, Jane Lynch, Sofía Vergara
Comedie, SUA, 2012

Cei trei nătărăi ne livrează comicul burlesc cel mai savuros.

În timp ce încearcă să salveze de la închidere orfelinatul copilăriei, Moe, Larry şi Curly sunt implicaţi fără voie într-o crimă bizară şi devin starurile unui reality show TV fenomenal de popular.

Abandonaţi ca nou născuţi pe treptele unui orfelinat condus de măicuţe, Moe, Larry şi Curly au parte de o copilărie plină de poznele cretine inventate de ei. Acum, când locuinţa lor este ameninţată cu închiderea din cauza dificultăţilor financiare, Larry, Curly şi Moe, angajaţi la orfelinat ca oameni de serviciu complet inapţi, sunt hotărâţi să împiedice acest lucru. Doar cei trei nătărăi sunt în stare să fie implicaţi într-o crimă stranie, în timp ce devin starurile unui reality show de un succes fenomenal.

THIS MEANS WAR
Să fie război!
Comedie, SUA, 2012
R: Mcg
D: Reese Witherspoon, Chris Pine, Tom Hardy, Til Schweiger, Angela Bassett

Doi agenţi CIA de top se întrec unul cu celălalt pentru inima unei femei.

Doi agenţi CIA de top sunt parteneri şi prieteni inseparabil, până când se îndrăgostesc de aceeaşi femeie. Acum, îşi pun în joc talentele de spioni şi o mulţime de gadgeturi hi-tech ca să se lupte unul cu celălalt pentru inima frumoasei.

Chris Pine şi Tom Hardy, cei mai buni agenţi operativi ai CIA, sunt şi parteneri inseparabili şi cei mai buni prieteni… până când se îndrăgostesc de aceeaşi femeie (Reese Witherspoon). După ce, odată, au ajutat la anihilarea duşmanilor naţiunii, acum ei se folosesc atât de capacităţile unice, cât şi de un întreg arsenal de gadgeturi de înaltă tehnologie, ca să lupte împotriva celor mai mari inamici pe care i-au întâlnit vreodată – ei înşişi.

THREE MEN AND A BABY
Trei bărbaţi şi un bebeluş
Comedie, SUA, 1987
R: Leonard Nimoy
D: Tom Selleck, Steve Guttenberg, Ted Danson, Nancy Travis, Margaret Colin

Într-o dimineață, trei burlaci se trezesc cu un bebeluș la ușa lor.

Trei bărbați care sunt burlaci convinși au parte de surpriza vieții lor atunci când într-o dimineață se trezesc cu un bebeluș la ușa lor. Deși nu știu nimic despre cum se crește un copil atât de mic, ei încearcă să se comporte ca niște maturi responsabili, iar rezultatele vor fi… isterice!

Adu împreună trei nume sonore de la Hollywood (Tom Selleck, Steve Guttenberg, Ted Danson), apoi o micuță adorabilă, iar ceea ce iese este această comedie incredibilă, una dintre cele mai amuzante care au fost realizate vreodată. Trei bărbați care sunt burlaci convinși au parte de surpriza vieții lor atunci când într-o dimineață se trezesc cu un bebeluș la ușa lor. Noul coleg de apartament pare să fie echipat cu de toate: pat de copil, suzetă și…un scutec murdar care trebuie urgent schimbat. Doi dintre ei îl suspectează pe cel de-al treilea ca fiind tatăl micuței adorabile care apăruse din senin la ei în casă. Deși nu știu nimic despre cum se crește un copil atât de mic, ei se străduiesc să se comporte ca niște maturi responsabili, iar rezultatele vor fi unele… isterice! În cele din urmă, instinctele paterne vor ieși la suprafață, iar micuța va deveni ”Fata lui tata” pentru fiecare dintre cei trei.

WRECK-IT RALPH
Ralph Strică-Tot
Animaţie, SUA, 2012
R: Rich Moore
Voci: John C. Reilly, Jack McBrayer, Jane Lynch

Un ticălos dintr-un joc video vrea să devină erou.

Ralph Strică-tot e un personaj de joc video demodat care vrea să fie iubit la fel de mult ca eroul pozitiv, Felix Repară-tot. Atunci când pe piaţă apare un nou joc modern, Ralph se strecoară în el în speranţa că-şi va dovedi eroismul.

Animaţia spune povestea lui Ralph, un personaj negativ dintr-un joc video, aflat mereu în umbra lui Felix Repară-tot, personajul pozitiv, iubit de toată lumea şi care salvează mereu situaţia. După decenii de resemnare, Ralph hotărăşte să-şi ia soarta în mâinile sale masive şi porneşte într-o călătorie plină de peripeţii prin lumea jocurilor video în care îşi ducea existenţa, pentru a dovedi că are şi el stofă de erou. Situaţia scapă de sub control atunci când Ralph, dornic să demonstreze ce şi-a pus în gând, eliberează un inamic puternic dintr-un shooter modern, ridicând riscul ca toate celelalte jocuri să fie distruse de acesta. Aici o întâlneşte pe dura Calhoun, ce are gradul de sergent, însă nu ea va fi cea care îl va ajuta să readucă lucrurile pe un făgaş normal, ci o tânără bizară şi ţâfnoasă numită Vanellope von Schweetz.

Wreck-It Ralph, cea mai nouă animaţie marca Disney, este o comedie delicioasă şi palpitantă inspirată dintr-un joc video al anilor ’80.

WRECK-IT RALPH (SUBTITLED VERSION)
Ralph Strică-Tot
Animaţie, SUA, 2012
R: Rich Moore
Voci: John C. Reilly, Jack McBrayer, Jane Lynch

Un ticălos dintr-un joc video vrea să devină erou.

Ralph Strică-tot e un personaj de joc video demodat care vrea să fie iubit la fel de mult ca eroul pozitiv, Felix Repară-tot. Atunci când pe piaţă apare un nou joc modern, Ralph se strecoară în el în speranţa că-şi va dovedi eroismul.

Animaţia spune povestea lui Ralph, un personaj negativ dintr-un joc video, aflat mereu în umbra lui Felix Repară-tot, personajul pozitiv, iubit de toată lumea şi care salvează mereu situaţia. După decenii de resemnare, Ralph hotărăşte să-şi ia soarta în mâinile sale masive şi porneşte într-o călătorie plină de peripeţii prin lumea jocurilor video în care îşi ducea existenţa, pentru a dovedi că are şi el stofă de erou. Situaţia scapă de sub control atunci când Ralph, dornic să demonstreze ce şi-a pus în gând, eliberează un inamic puternic dintr-un shooter modern, ridicând riscul ca toate celelalte jocuri să fie distruse de acesta. Aici o întâlneşte pe dura Calhoun, ce are gradul de sergent, însă nu ea va fi cea care îl va ajuta să readucă lucrurile pe un făgaş normal, ci o tânără bizară şi ţâfnoasă numită Vanellope von Schweetz.

Wreck-It Ralph, cea mai nouă animaţie marca Disney, este o comedie delicioasă şi palpitantă inspirată dintr-un joc video al anilor ’80.

YOKO
Yoko
Comedie, Germania, 2012
R: Franziska Buch
D: Jamie Bick, Tobias Moretti, Friedrich Heine, Jessica Schwarz, Lilly Reulein

O fetiţă se împrieteneşte cu un copil Yeti cu talente supranaturale.

Pia, o fată de 11 ani, suferă după moartea tatălui, până când un copil Yeti simpatic şi misterios îi apare în casa din copac. Noul său prieten o impresionează cu talentele sale supranaturale şi cu un simţ special al umorului.

Pia, o fată de 11 ani, şi-a pierdut tatăl şi suferă. Dar, într-o bună zi, în casa din copac apare un copil Yeti drăgălaş şi misterios pe nume Yoko. Micuţul Yeti a scăpat de Thor van Sneider, un vânător ticălos care a pus mâna, accidental, pe el. Noul prieten al Piei o impresionează cu talentele sale supranaturale şi cu un simţ foarte special al umorului şi se insinuează în inima ei rănită. Dar micuţul Yeti din munţii Himalaya mereu îngheţaţi se luptă cu clima – căldură neobişnuită şi fuga continuă de Sneider îi sug toată energia lui Yoko. Trebuie să se întoarcă în ţara natală înainte de a fi prea târziu. Dar Sneider are alte planuri…

PAM ANN NON-STOP LIVE FROM NEW YORK CITY
Pam Ann – În direct din New York

Amuzantă, șocantă și cu glumele deocheate mereu la ea, Pam Ann revine în forță.

După ce își pune mănușile albe, nimeni nu va mai fi scutit de umorul feroce și chiar scandalos al celei mai îndrăgite însoțitoare de zbor din lume. Urmează ”Pam Ann – În direct din New York”!

Pam Ann, cea mai îndrăgită însoțitoare de bord, revine într-o producție 2012 și va face din această călătorie la înălțime o aventură pe care nu o veți uita curând. Dacă vă așteptați să se rezume în a servi ceai și cafea, veți avea surprise mari. În ”Pam Ann – În direct din New York”, după ce își pune mănușile albe, nimeni nu va mai fi scutit de umorul feroce și, de cele mai multe ori, scandalos al celei mai îndrăgite însoțitoare de zbor din lume. Amuzantă, șocantă și cu glumele deocheate mereu la ea fermecătoarea însoțitoare de zbor se întoarce, iar de această dată va servi cu mai mult decât ceai, cafea sau sucuri.

Bucuresti, 22.12.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *