free download 78 travel guides written by experts

HBO – ianuarie 2014

PREMIERE

A VERY UNSETTLED SUMMER
O VARĂ FOARTE INSTABILĂ
Regia: Anca Damian
Cu: Jamie Sives, Kim Bodnia, Ana Ularu, Diana Cavallioti
Dramă, România 2013
Difuzări: 4,10,15 ianuarie

Un bărbat e atras în jocul erotic iniţiat de o fostă iubită.

O vară foarte instabilă devine un fundal pentru patru personaje implicate într-un joc al erotismului și al ficţiunii. Dar să joci ficţiune nu e deloc inocent.

Căldura intensă și norii de furtună care se adună deasupra Bucureștiului sunt decorul pentru această poveste urbană contemporană, neliniștitoare. Daniel, un jurnalist, primește o scrisoare de la fosta sa iubită Maria, în care alter-ego-ul ei fictiv se oferă să interpreteze o prostituată și să facă sex cu el pentru ultima dată, pentru bani. Atras în jocul Mariei, Daniel redevine iubitul ei, dar se ascunde de Irina, adevărata sa dragoste. Seducerea lui este descrisă într-un scenariu scris de Alex, un scriitor care este confidentul lui Daniel și al Mariei. Pe măsură ce presiunea de a trăi vieţi paralele crește, Daniel începe să clacheze psihic. Se convinge singur că dacă ar putea scrie un final pentru această poveste, și-ar putea recăpăta controlul asupra vieţii. Dar jocul de-a ficţiunea nu e întotdeauna unul inocent.

BURNING LOVE
DRAGOSTE FIERBINTE
Regia: Ken Marino
Cu: Ken Marino, Malin Akerman, Kristen Bell, Michael Ian Black, Jennifer Aniston
Comedie, SUA 2012
Difuzări: 7 ianuarie

Pompierul Mark căută femeia perfectă într-un grup atipic de concurente.

“Dragoste fierbinte” e un film bazat pe serialul de comedie cu același nume și îl urmărește pe pompierul Mark în timp ce caută femeia perfectă într-un grup de concurente deloc tradiţionale care parodiază un reality show.

Un film inspirat de popularul serial de comedie cu același nume care îl are în centru pe Mark (Ken Marino), un pompier care își căută femeia viselor sale în rândul unor concurente deloc tradiţionale ce parodiază o foarte urmărită emisiune TV de dating. Din distribuţie fac parte Malin Akerman, Kristin Bell, Michael Ian Black, Adam Scott și Jennifer Aniston.

CHIMPANZEE
CIMPANZEUL
Regia: Alastair Fothergill, Mark Linfield
Documentar, SUA 2012
Difuzări: 1,2,5,6,9,10 ianuarie

Un documentar care ne deschide o fereastră în lumea cimpanzeilor.

Un documentar despre Oscar, un pui de cimpanzeu din jungla africană cu o curiozitate jucăușă și o poftă nepotolită de descoperiri. După ce o festă a destinului îl lăsă să se descurce de unul singur, el are nevoie de un aliat neașteptat.

O călătorie în profunzimea junglei africane unde îl vom întâlni pe Oscar, un pui adorabil de cimpanzeu cu o perspectivă ludică asupra vieţii și cu o poveste remarcabilă despre triumful individual și puterea legăturilor familiale. Lumea e un teren de joacă pentru micul Oscar și pentru ceilalţi tineri cimpanzei care iubesc să creeze haos. Sunt curioși, au o poftă nebună de descoperire și adoră să-i imite pe ceilalţi. Oscar trăiește alături de familia sa într-un teritoriu complex din pădure. Documentarul redă o aventură plină de inspiraţie, de curaj și de șarm care vă va cuceri inimile.

DREW PETERSON: UNTOUCHABLE
DREW PETERSON: INCORUPTIBIL
Regia: Mikael Salomon
Cu: Rob Lowe, Kaley Cuoco, Catherine Dent, Cara Buono, William Mapothe
Dramă, SUA 2012
Difuzări: 7,8,19 ianuarie

Fascinanta poveste reală a decăderii poliţistului Drew Peterson.

Bazat pe o poveste adevărată, filmul istorisește captivanta poveste a lui Drew Peterson, un ofiţer de poliţie care e acuzat de moartea celei de-a treia consoarte după misterioasa dispăriţie a soţiei cu numărul patru.

Şarmatul ofiţer de poliţie Drew Peterson e un afemeiat compulsiv: a fost căsătorit de trei ori și acum a pus ochii pe Stacy Cales, o femeie cu mult mai tânără. În timp ce relaţia cu Stacy progresează, mariajul cu cea de-a treia sa soţie, Kathleen Savio, sfârșește într-un divorţ amar. Aceasta din urmă este găsită moartă, inexplicabil, într-o cadă goală.

La puţin timp după ce Peterson se însoară cu Stacy și au primul lor copil, gelozia lui începe să-și pună amprenta pe căsătorie. Brusc, Stacy dispare, lăsând de izbeliște cei doi copii ai săi. Peterson insistă că ea l-a părăsit pentru un alt bărbat, dar, în urma acestei dispariţii, se ridică noi întrebări despre moartea lui Kathleen și cazul ei e redeschis. Lui Peterson îi priește atenţia media: el își clamează nevinovăţia și își anunţă logodna cu altă tânără. Dar atunci când autorităţile cercetează mai atent circumstanţele ce înconjoară ambele cazuri, neclarităţile și misterele încep să se adune. Să fie moartea lui Kathleen și dispariţia lui Stacy doar o coincidenţă tragică?

GONE WILD
Regia: Dan Curean
Documentar, România 2012
Difuzări: 2 ianuarie

Un documentar despre hergheliile de cai sălbatici din Delta Dunării.

Acest documentar ne conduce prin canalele labirintice ale Deltei Dunării, acolo unde caii sălbatici aleargă liberi. Dificultăţile cu care se confruntă aceștia sunt văzute prin ochii unui băiat care are o puternică legătură cu animalele.

Labirintul de apă care se numește Delta Dunării adăpostește o vastă varietate de plante și de animale. Cei mai recent sosiţi în acest habitat sunt caii sălbatici, care în urmă cu douăzeci de ani au fost lăsaţi în libertate. Luptele și dificultăţile acestora sunt văzute prin ochii lui Ivan, un băiat din sat care a dezvoltat o puternică legătură cu animalele. În mod ironic, pe măsură ce caii își extind ţinutul în căutarea mâncării și a adăpostului, ei deteriorează pădurile locale protejate. Astfel a luat naștere o dispută între activiștii de mediu și autorităţile locale care doresc ca acești cai să fie exterminaţi.

HANNAH’S LAW
HANNAH FACE LEGEA
Regia: Rachel Talalay
Cu: Sara Canning, Greyston Holt, Danny Glover, Ryan Kennedy, Kimberly Elise
Western, SUA 2012
Difuzări: 14,15,25 ianuarie

Hannah încearcă să captureze banda care i-a omorât familia.

Hannah, o vânătoare de recompense din Dodge City, încearcă să prindă banda care i-a omorât familia și primește ajutor din partea unor legende ale vestului sălbatic precum Mary “Diligenţa”, Wyatt Earp sau Doc Holliday.

Hannah Beaumont, o orfană ajunsă vânător de recompense, are o singură misiune în viaţă: să prindă și să aducă în faţa justiţiei membrii clanului McMurphy, nimeni alţii decât cei care i-au ucis brutal părinţii și frăţiorul mai mic. Simţindu-se foarte bine în pielea unui mercenar, Hannah, o fiinţă extrem de independentă, ţine la distanţă oamenii din viaţa ei: pe Isom Dart, figura paternă care a învăţat-o cum să tragă cu pușca și să vâneze bărbaţi, pe Wyatt Earp, un admirator oacheș care vrea s-o ia de nevastă, pe misteriosul Doc Holliday și pe Marry zisă și “Diligenţa”, cea mai bună prietenă a sa. Dar atunci când Hannah și prietenii ei încearcă să demonstreze clanului McMurphy că nu e chiar atât de simplu să ieși viu din Dodge, un secret șocant este dat la iveală și viaţa fetei se va schimba pentru totdeauna.

HERE COMES THE BOOM
CATEGORIA GREA ÎN ACŢIUNE
Regia: Frank Coraci
Cu: Kevin James, Salma Hayek, Henry Winkler, Greg Germann, Joe Rogan
Comedie, SUA 2012
Difuzări: 25,31 ianuarie

Un profesor de liceu devine luptător de arte marţiale de succes.

Profesorul Scott Voss își riscă integritatea trupească devenind luptător de arte marţiale mixte ca să salveze orele de muzică ameninţate de reducerile bugetare. El descoperă un curaj și o hotărâre care îi va inspira pe elevi.

În comedia “Here Comes the Boom”, Scott Voss care a fost în colegiu un wrestler, este acum un apatic profesor de biologie de 42 de ani într-un liceu sărac. Atunci când reducerile bugetare ameninţă să scoată în afara programului orele de muzică și să concedieze profesorul (Henry Winkler), Scott încearcă să adune bani ca să-și înceapă o carieră în artele marţiale “mixte”. Toată lumea crede că s-a ţâcnit – mai ales asistenta medicală a școlii pe nume Bella (Salma Hayek) – dar, în tentativa sa, Scott câștigă o reputaţie neașteptată pentru că devine senzaţia de moment ce mobilizează întreaga școală.

IRON MAN 3
IRON MAN 3 – OMUL DE OŢEL
Regia: Shane Black
Cu: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Guy Pearce, Rebecca Hall
Acţiune, SUA 2013
Difuzări: 26,27,29,30 ianuarie

Iron Man se confruntă cu un inamic cu puteri nelimitate.

Tony Stark, geniu excentric, miliardar și filantrop, este super-eroul în armură cunoscut drept Iron Man. Atunci când lumea sa este întoarsă pe dos de un terorist redutabil care își zice Mandarin, Stark pornește într-o odisee a răzbunării.

Geniul excentric, milardarul și filantropistul Tony Stark are un celebru alter-ego: super-eroul cunoscut sub numele de Iron Man. Atunci când ia o pauză de la acţiunile sale eroice și de la lupta de a salva orașul New York de la anihilare, Tony e chinuit de insomnii și bântuit de griji și trepidaţii. Stark își vede universul personal distrus de un inamic cu puteri nelimitate și pornește frenetic în căutarea responsabilului. Această călătorie îi va testa la fiecare pas temperamentul. Pus la zid, Stark este lăsat să se descurce de unul singur, bazându-se doar pe ingeniozitatea sa și pe instinctele de a-i proteja pe cei mai apropiaţi. În timp ce se luptă ca să revină la gloria de super-erou, Stark descoperă răspunsul la întrebarea care l-a bântuit în secret: îl face sau nu armura pe om?

JACK REACHER
JACK REACHER – UN GLONŢ LA ŢINTĂ
Regia: Christopher Mcquarrie
Cu: Tom Cruise, Rosamund Pike, Richard Jenkins, David Oyelowo, Werner Herzog
Acţiune, SUA 2012
Difuzări: 19,22,25 ianuarie

Un fost investigator militar e însărcinat cu rezolvarea unor crime brutale.

Atunci când o crimă teribilă e comisă, dovezile arată spre suspectul din custodia poliţiei care le oferă o singură frază scrisă: “Aduceţi-l pe Jack Reacher!”. Începe o căutare a adevărului care îl opune pe Reacher unui inamic neașteptat.

Şase împușcături. Cinci morţi. Un oraș pradă terorii. Dar, în câteva ore, poliţiștii îl rezolvă: pare un caz clar. Însă bărbatul acuzat insistă că e nevinovat. Apoi, spune: “aduceţi-l pe Reacher pentru mine!”. Şi Jack Reacher (Tom Cruise), fost investigator militar, apare. El îl cunoaște pe acest individ – e vorba de un lunetist antrenat de armată, care nu și-a ratat niciodată ţinta. Reacher e sigur că ceva nu e în regulă – și, curând, acest caz “clar” explodează. Acum, Reacher face echipă cu o tânără și frumoasă avocată, apropiindu-se și mai mult de dușmanul nevăzut care trage sforile. Reacher știe că nu există doi oponenţi egali, iar noul său adversar pare să fi ajuns în oraș trecând prin propriul său iad personal. Reacher află că singura cale de a-l doborî e să-l egaleze în viclenie și în cruzime… Şi apoi să ţintească și să tragă..

JESSE STONE: INNOCENTS LOST
JESSE STONE: O MOARTE SUSPECTĂ
Regia: Dick Lowry
Cu: Tom Selleck, Kathy Baker, Kohl Sudduth, Gloria Reuben, Stephen Mchattie
Poliţist, SUA 2011
Difuzări: 21,22 ianuarie

Jesse anchetează moartea suspectă a unei tinere căreia i-a fost mentor.

Tom Selleck se întoarce în rolul neliniștitului Jess Stone, un fost șef de poliţie. Jesse încearcă să dovedească inocenţa unui bărbat care, crede el, a fost pe nedrept acuzat de crimă, în timp ce e obsedat de moartea unei tinere prietene.

Tom Selleck se întoarce în rolul lui Jess Stone, un fost șef de poliţie angoasat, care are acum de rezolvat cel mai încurcat mister al său. Cindy Van Aldan i-a fost ca o fiică lui Jesse. Acum e moartă. Deși toate semnele indică o sinucidere cu supradoză de droguri – sugerată de un trecut marcat de dependenţă, de asocieri cu mafioţi ucigași și de o implicare în prostituţie – Jesse știe că prietena lui n-ar fi fost în stare să-și ia singură viaţa. De data aceasta, e vorba de ceva personal, iar Jesse nu se va opri de la nimic ca să răzbune inocenţa pierdută și moartea tinerei căreia i-a fost ca un mentor.

LAST MAN STANDING (2011)
ULTIMA MISIUNE
Regia: Ernest R. Dickerson
Cu: Catherine Bell, Anthony Michael Hall, Mekhi Phifer, Ella Anderson
Acţiune, SUA 2011
Difuzări: 28 ianuarie

O soţie suburbană trebuie să-și confrunte trecutul secret de agent CIA.

Abby, fost ofiţer operaţional CIA, acum soţie împlinită, descoperă că trebuie să-și pună din nou la încercare formaţia ei profesională după ce soţul ei este răpit. Totul are, se pare, legătură cu moartea unui agent care i-a fost coleg.

În acest thriller plin de acţiune, Abby Collins (Catherine Bell) e o soţie și mamă fericită din suburbie care și-a ascuns trecutul întunecat ca agent operaţional antrenat de armată. Atunci când soţul ei este răpit în mod misterios, Abby începe să fie urmărită de trecut și trebuie să riște totul ca să-și protejeze fiica și să-l salveze pe omul iubit.

MARIA (2013)
Regia: Claudiu Mitcu
Documentar, SUA 2013
Difuzări: 2,18 ianuarie

O mărturie tulburătoare despre ultimele ore din viaţa unei bătrâne.

Un documentar răvășitor despre ultimele ore din viaţa unei bătrâne care se pregătește de moarte în compania familiei și a prietenilor.

Bătrâna Maria moare în patul ei. În jurul ei s-au strâns alte femei care îi veghează, cu grijă, ultima suflare, încercând să-i ofere alinare. Vorbesc între ele, amintindu-și povești din trecutul Mariei. Însa viaţa continuă neabătut, pentru că unele dintre aceste femei încep să chicotească sau sunt nevoite să plece acasă… “Maria” e o mărturie tulburătoare despre puterea vieţii.

NEW YEAR’S EVE
DE ANUL NOU
Regia: Garry Marshall
Cu: Halle Berry, Jessica Biel, Jon Bon Jovi, Abigail Breslin, Robert De Niro
Comedie, SUA 2011
Difuzări: 1,2,21,22 ianuarie

Povești care se întretaie în New York, chiar de Anul Nou.

Regizor Garry Marshall strânge o distribuţie stelară ca să celebreze dragostea, speranţa, iertarea, a doua șansă și noile începuturi în aceste povești care se întretaie în fabulosul New York, chiar în cea mai nebună noapte din an.

După succesul comediei romantice “Valentine’s Day”, regizorul Garry Marshall și scenarista Katherine Fugate se concentrează asupra unei alte zile extrem de romantice în jurul căreia ţeasă o serie de povești care se întretaie. Comedia, amplasată de data aceasta în New York, chiar de Revelion, celebrează dragostea, speranţa, iertarea și noile începuturi. Vedem cum destinele unor cupluri sau ale unor oameni singuri se încrucișează în timpul celei mai nebune nopţi din an. Distribuţia de zile mari include nume ca Jessica Biel, Robert De Niro, Zac Efron, Katherine Heigl, Ashton Kutcher, Sarah Jessica Parker. Ei și alţii vor celebra Anul Nou cu dragoste și râsete.

PARENTAL GUIDANCE
PĂRINŢI VS BUNICI
Regia: Andy Fickman
Cu: Bailee Madison, Billy Crystal, Marisa Tomei, Tom Everett Scott, Bette Midler
Comedie, SUA 2012
Difuzări: 11,17,21,22 ianuarie

Un bunic de școală veche și soţia sa au grijă de cei trei nepoţi.

Artie și Diane trebuie să aibă grijă de nepoţii lor pentru că părinţii corporatiști ai acestora sunt forţaţi să plece din oraș. Problemele încep atunci când comportamentul copiilor intră în conflict cu metodele demodate ale bunicilor.

Artie, un bunic de școală veche care e obișnuit să controleze totul, își găsește nașul atunci când el și docila sa soţie trebuie să aibă grijă de cei trei nepoţi ai lor, după ce părinţii carieriști ai acestora pleacă din oraș cu serviciul. Dar lucrurile nu vor fi atât de ușoare precum par: problemele moderne intră în conflict cu metodele dure și demodate ale lui Artie și Diane. Însă cu multă dragoste și cu jocuri “de pe vremea lui Pazvante”, cei doi învaţă că, de fapt, arta compromisului – și nu încăpăţânarea – e ceea ce ţine o familie unită.

PUSSY RIOT: A PUNK PRAYER
PUSSY RIOT: O RUGĂCIUNE PUNK
Regia: Mike Lerner, Maxim Pozdorovkin
Documentar, SUA 2013
Difuzări: 23 ianuarie

Istoria trupei care a cântat o “rugăciune punk” într-o biserică din Moscova.

Trei tinere sunt condamnate la șapte ani de închisoare pentru un performance satiric ţinut într-o catedrală din Moscova. Dar cine e, de fapt, judecat, într-un caz care a captivat o lume întreagă: artiștii sau societatea în care trăiesc?

Filmată de-a lungul a șase luni, aceasta este povestea incredibilă a trei tinere femei care au interpretat o “rugăciune punk” în cea mai mare catedrală din Rusia. Actul de rebeliune a dus la arestarea lor pe motive de “instigare la ură împotriva religiei” și a culminat cu un proces care a reverberat în jurul lumii și a transformat societatea rusească pentru totdeauna. Având acces complet și exclusiv, acest film ne revelează persoanele reale din spatele faimoaselor cagule colorate. Urmărind întorsăturile și complicaţiile procesului, descoperim ce anume a transformat aceste femei din activiste politice în simboluri ale rezistenţei moderne. Nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun documentar din 2013.

RUBY SPARKS
Regia: Jonathan Dayton, Valerie Faris
Cu: Paul Dano, Zoe Kazan, Antonio Banderas, Annette Bening, Steve Coogan
Comedie, SUA 2012
Difuzări: 12,13,15,16,18,28,29 ianuarie

Un romancier creează femeia fictivă a viselor sale și ea devine reală.

Un romancier care se luptă cu o pană de inspiraţie găsește dragostea în cel mai neobișnuit loc: născocind o eroină care crede în el, îl poate iubi… și eliberând-o în lumea reală.

Calvin e un tânăr romancier care, odinioară, a avut un succes fenomenal, dar care se luptă acum atât cu o pană de inspiraţie, cât și cu viaţa sa amoroasă. În cele din urmă, reușește să iasă din depresie născocind o eroină pe nume Ruby, care îl inspiră. Atunci când, o săptămână mai târziu, Calvin o găsește pe Ruby în carne și oase așezată pe canapeaua sa, el e complet bulversat să constate că frazele sale s-au transformat într-o persoană vie.

SPARKLE (2012)
Regia: Salim Akil
Cu: Jordin Sparks, Whitney Houston, Derek Luke, Mike Epps, Carmen Ejogo
Dramă, SUA 2012
Difuzări: 30 ianuarie

Trei surori formează o trupă și devin senzaţii pe plan local…

Amplasat în anii ’60, filmul are în centru trei surori care formează o trupă și devin senzaţii pe plan local, atrăgând atenţia unei importante case de discuri. Dar faima devine o provocare atunci când familia unită începe să se destrame.

“Sparkle” vorbește despre legături de familie, despre capcanele succesului și despre puterea muzicii. În debutul său cinematografic, Jordin Sparks, interpreta care a făcut senzaţie la “American Idol”, este Sparkle, o tânără ale cărei visuri par imposibile. Ea este avertizată de către mama ei hiper-protectoare (legendara Whitney Houston în ultimul ei rol) în legătură cu capanele industriei muzicale. Încurajată de atrăgătorul și ambiţiosul Stix, Sparkle formează un trio cu surorile sale. Împreună, ele cântă piesele tulburătoare pe care Sparkle le compune. Pe măsură ce faima lor sporește, crește și riscul invidiei, al neîncrederii de sine și al tentaţiilor insidioase.

STAND UP GUYS
TREI TIPI DURI
Regia: Fisher Stevens
Cu; Al Pacino, Christopher Walken, Alan Arkin, Julianna Margulies, Addison Timlin
Acţiune, SUA 2011
Difuzări: 5, 8, 11 ianuarie

Un cuplu de escroci în vârstă încearcă să strângă din nou vechea bandă.

O pereche de escroci tomnatici încearcă să strângă din nou vechea bandă pentru o ultimă ispravă, înainte ca unul dintre ei să-și ducă la îndeplinire misiunea secretă – uciderea camaradului său.

Val (Al Pacino) e eliberat din închisoare după ce a ispășit 20 de ani pentru că a refuzat să-și trădeze unul dintre asociaţii criminali. Doc (Christopher Walken), prietenul său cel mai bun, îl întâmpină la ieșire și cei doi fac din nou echipă cu un vechi camarad, Hirsch (Alan Arkin). Legătura dintre aceștia e mai puternică ca niciodată și cei trei meditează asupra libertăţii pierdute și recâștigate, asupra loialităţilor fluctuante și asupra zilele de glorie apuse. În ciuda vârstei, capacitatea lor de a semăna bucluc e încă foarte vie. Curând, gloanţele încep să șuiere, pentru că ei se străduiesc, ilar, să compenseze deceniile de crimă, droguri și sex pe care le-au pierdut. Dar unul dintre prieteni păstrează un secret periculos – a fost pus de un mafiot într-o situaţie imposibilă și acum trebuie să găsească o alternativă acceptabilă până nu e prea târziu. Legendară reuniune a acestor pungași se concretizează, însă disperarea îi forţează să se confrunte odată pentru totdeauna cu trecutul.

STRIKE BACK III
RIPOSTA III
Regia: Paul Wilmshurst
Cu: Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Michelle Lukes, Robson Green
Acţiune, SUA 2013

O dramă de acţiune despre doi membri ai unei organizaţii anti-teroriste.

O alianţă neobişnuită între doi agenţi antiteror – un renegat american şi un membru din elita britanică de spionaj – alimentează atmosfera intensă şi plină de acţiune din serialul Cinemax ”Strike Back”.

Într-o atmosferă intensă şi plină de acţiune, povestea serialului se centrează pe doi membri din agenţia trupelor antitero denumită Section 20: Michael Stonebridge, un agent britanic din elita britanică de spionaj, şi Damien Scott, un fost agent Delta Force SUA, care a fost suspendat înainte de războiul din Irak. În sezonul 3 din ”Strike Back”, agenţia antitero Section 20 porneşte pe urmele unei reţele teroriste din Columbia până în Beirut şi Europa, descoperind comploturi periculoase cu legături în Vest. Ca şi în sezoanele precedente, serialul a colaborat cu consultanţi care lucrează în domeniul combaterii terorismului pentru a adăuga autenticitate seriei şi un context esenţial poveştii, personajelor, antrenamentelor şi scenelor.

STUART LITTLE 2
STUART LITTLE 2
Regia: Rob Minkoff
Cu: Geena Davis, Hugh Laurie, Jonathan Lipnicki, Anna Hoelck, Ashley Hoelck
Comedie, SUA 2002

Stuart şi pisica Snowbell colindă oraşul ca să salveze o prietenă.

O alianţă între două creaturi “mărunte” e pusă la mari teste: șoricelul Stuart și pisica Snowbell pleacă spre New York ca să salveze un prieten aflat în pericol.

Adorabilul şoricel vorbitor Stuart Little (vocea lui Michael J. Fox) trăieşte cu familia sa umană într-o căsuţă lîngă Central Park, într-un New York idilic. În această continuare la blockbuster-ul din 1999, Stuart se confruntă cu probleme de maturizare. Mama sa adoptivă (Geena Davis) e hiper-protectoare cu minusculul şi neînfricatul său fiu care joacă fotbal, merge cu skate-ul şi conduce propria-i decapotabilă. Între timp, fratele său, George (Jonathan Lipnicki), petrece din ce în ce mai mult timp cu prietenii, făcându-l pe Stuart să se simtă singur. Chiar atunci când Stuart se simte mai abandonat, un canar drăgălaş pe nume Margalo (vocea lui Melanie Griffith) aterizează literalmente în viaţa lui, în timp ce e urmărit de un uliu feroce (vocea lui James Woods). Aventura se dezlănţuie după ce Margalo – care nu e chiar atât de inocentă precum pare – dispare, iar Stuart porneşte în căutarea ei. Snowbell, pisica familiei, e elementul absolut necesar pentru a cataliza reacţiile comice. Animaţia de vârf şi vocea adecvată îl fac pe Stuart teribil de empatic şi ciudat de uman…

THE APPARITION
APARIŢIA
Regia: Todd Lincoln
Cu: Ashley Greene, Sebastian Stan, Tom Felton, Julianna Guill, Luke Pasqualino
Difuzări: 18,24 ianuarie

Un cuplu e bântuit de o prezenţă invizibilă trezită de un experiment.

După un șir înfricoșător de evenimente, un tânăr cuplu descoperă că e urmărit de o entitate invizibilă pe care a invocat-o în timpul unui experiment parapsihologic făcut la universitate.

Atunci când evenimente înfricoșătoare încep să se întâmple în casa lor, Kelly și Ben, un proaspăt cuplu, descoperă că sunt bântuiţi de o prezenţă pe care au invocat-o din greșeală în timpul unui experiment parapsihologic universitar. Apariţia oribilă se hrănește din frica lor și îi torturează oriunde ar încerca să fugă. Ultima lor speranţă e un expert în supranatural, dar chiar și cu ajutorul lui ar putea fi prea târziu să se salveze de această forţă terifiantă.

THE FOG (2005)
CEAŢA
Regia: Rupert Wainwright
Cu: Tom Welling, Maggie Grace, Selma Blair, Deray Davis, Kenneth Welsh
Horror, SUA 2005
Difuzări: 6,14 ianuarie

O forţă terifiantă ascunsă într-o ceaţă deasă terorizează un oraș.

Acum exact o sută de ani, în largul coastelor stâncoase ale unui oraş izolat din nordul Californiei, un vapor cu leproşi ce căutau refugiu a fost incendiat de mai-marii oraşului.

Acum exact o sută de ani, în largul coastelor stâncoase ale unui oraș izolat din nordul Californiei, un vapor cu leproși ce căutau refugiu a fost trădat de fondatorii orașului și incendiat, ucigându-i pe toţi de la bord. Acum, noaptea, fantomele marinarilor morţi demult, s-au întors din mormintele lor de sub ape pentru a cere răzbunare. Învăluiţi într-o ceaţă supranaturală, fantomele îi cuprind pe locuitorii comunităţii retrase, căutându-i pe urmașii celor care au fondat orașul… și ucigând pe oricine stă în calea lor însetată de sânge.

TWELVE MONKEYS (AKA. 12 MONKEYS)
ARMATA CELOR 12 MAIMUŢE
Regia: Terry Gilliam
Cu: Bruce Willis, Madeleine Stowe, Brad Pitt, Christopher Plummer, Jon Seda
SF, SUA 1995
Difuzări: 20,26 ianuarie

Un condamnat din viitor e trimis în trecut ca să anihileze un virus letal.

Bruce Willis este starul acestui SF deja clasic și interpretează un condamnat din viitor trimis înapoi în timp pentru a opri un virus letal de la a decima populaţia lumii.

În 1996, un virus necunoscut și letal a ras de pe faţa pământului 5 miliarde de oameni. Doar 1% din populaţie a supravieţuit până în anul 2035 și a fost forţată să trăiască sub pământ. Un condamnat este obligat să se ofere voluntar ca să fie trimis înapoi în timp, în 1996, pentru a strânge informaţii despre originea epidemiei (despre care se știe doar că a fost împrăștiată de o misterioasă “Armată a celor 12 maimuţe”) și să localizeze virusul înainte să aibă mutaţii, astfel încât oamenii de știinţă din viitor să-l poată studia. Din nefericire, Cole ajunge din greșeală în 1990, cu șase ani mai devreme decât trebuia și e arestat și închis într-o instituţie de boli mintale, acolo unde o întâlnește pe dr. Kathryn Railly, un psihiatru, și pe Jeffrey Goines, fiul dement al unui virusolog faimos.

WILLARD
Regia: Glen Morgan
Cu: Crispin Glover, R. Lee Ermey, Laura Elena Harring, Jackie Burroughs, Ashlyn Gere
Horror, SUA 2003
Difuzări: 27 ianuarie

Un tânăr care iubește șobolanii se folosește de aceștia ca să se răzbune.

Willard e un tânăr antisocial de care colegii săi își bat joc. Atunci când e dat afară din compania fondată de răposatul său tată, singurii săi prieteni devin doi șobolani pe care-i crește în casă…

Willard este un ciudat neadaptat, batjocorit de cei din jurul său. Este dat afară din compania fondată de tatăl său (decedat între timp) și singurii săi prieteni devin doi șobolani, pe care îi crește în casa sa. Când una dintre rozătoare este ucisă, Willard hotărăște să se răzbune, crescând o „armată” de șobolani ucigași.

CARRYOVER MOVIES

A CHRISTMAS STORY 2
POVESTE DE CRĂCIUN 2
Regia: Brian Levant
Cu: Daniel Stern, Braeden Lemasters, Stacey Travis, Valin Shinyei
Comedie, SUA 2012

Crăciunul tradiţional și 100% american continuă 5 ani mai târziu.

Această comedie clasică de Crăciun continuă după cinci ani cu aceleași personaje – Ralphie, Randy, Mama și Bătrânul. De data asta, Ralphie a pus ochii pe o mașină… pe care o strică accidental înainte să poată profita de ea.

Poveștile sunt noi, dar spiritul sărbătoresc e același în continuarea unei francize amuzante dedicate Crăciunului. Ralphie și prietenii lui, Flick și Schwartz, sunt pe cale să împlinească 16 ani, ceea ce înseamnă un singur lucru pentru un adolescent american: permisul auto. Ralphie a pus deja ochii pe o splendoare de mașină (și pe o fată care să se asorteze cu aceasta). Din nefericire, o strică înainte să iasă cu ea din parcare și atât el cât și amicii lui trebuie să găsească o slujbă ca să plătească pagubele. Între timp, Bătrânul continuă să poarte războiul lui suburban, în timp ce Randy face pe soldatul, iar Mama așteaptă răbdătoare să cureţe câmpul de luptă.

A DREAM’S MERCHANT
UN GÂND, UN VIS, DOYLE… ȘI-UN PIX
Regia: Bogdan Ilie-Micu
Cu: Mihai Barbu
Documentar, România 2012

Jurnalul unei călătorii cu motocicleta din România până în Mongolia.

Acest real “jurnal de motociclist” povestește călătoria epică a fotografului Mihai Barbu din România și până în Ulan Bator, capitala Mongoliei – la bordul unei motociclete BMW Enduro pe care o numește “Doyle”.

Într-o dimineaţă toridă din iulie, Mihai se urcă pe șaua prietenului său cel mai bun, o motocicletă BMW Enduro pe nume Doyle, își ia rămas-bun de la prieteni și de la cei dragi și se îmbarcă într-o lungă călătorie. Ideea plecării i-a venit din momentul în care cineva a menţionat Mongolia într-o conversaţie telefonică cu un prieten. În patru luni, dacă zeii sunt îngăduitori, va face drumul dus-întors spre Mongolia, adică în jur de 26.000 kilometri.

A VERY HAROLD & KUMAR 3D CHRISTMAS
UN CRĂCIUN CU HAROLD ȘI KUMAR
Regia: Todd Strauss-Schulson
Cu: John Cho, Kal Penn, Neil Patrick Harris, Amir Blumenfeld, Paula Garcés
Comedie, SUA 2011

Harold și Kumar au misiunea să găsească bradul de Crăciun perfect.

Kumar sosește la ușa lui Harold chiar în toiul sărbătorilor de iarnă, însă arde, din greșeală, mult iubitul brad de Crăciun al familiei. Pentru a repara problema, Harold și Kumar pornesc într-o misiune de-a lungul New York-ului.

John Cho și Kal Penn își reiau rolurile clasice de aiuriţi în această comedie de Sărbatori care repornește acţiunea la șase ani după dubioasă aventură a celor doi din Guantanamo. Certaţi de ani buni, Harold și Kumar se pregătesc fiecare de Crăciun, atunci când un pachet misterios sosește la ușa lui Kumar. În încercarea de a-l livra la domiciliul lui Harold, el incendiază din greșeală preţiosul brad de Crăciun al familiei. Acum, perechea neajutorată pornește într-o nouă aventură ilară în New York, chiar în ajunul Crăciunului, în căutarea bradului perfect.

ABRAHAM LINCOLN: VAMPIRE HUNTER
ABRAHAM LINCOLN: VÂNĂTOR DE VAMPIRI
Regia: Timur Bekmambetov
Cu: Benjamin Walker, Dominic Cooper, Anthony Mackie, Rufus Sewell
Acţiune, SUA 2012

Președintele Lincoln descoperă că vampirii vor să cucerească SUA.

Abraham Lincoln, cel mai mare președinte american, descoperă că vampirii însetaţi de sânge plănuiesc să cucerească SUA. Lincoln își face o misiune din a-i elimina, devenind cel mai mare vânător de morţi-vii din istorie.

Cineaștii vizionari Tim Burton și Timur Bekmambetov revigorează cu o
perspectivă proaspătă și viscerală vechea poveste sângeroasă și sumbră a vampirilor, imaginându-și viaţa secretă a celui mai îndrăgit președinte american… pe care ni-l înfăţișează că fiind cel mai mare vânător de morţi-vii din istorie! Președintele Abraham Lincoln, mult preţuit pentru că a conservat Uniunea și pentru că a eliberat sclavii, are o motivaţie ascunsă pentru hotărâta sa ascensiune la putere: vrea să lupte împotriva forţelor vampirești. Pentru că atunci când era doar un băiat, mama i-a fost ucisă de vampiri, Lincoln și-a făcut un scop din apărarea naţiunii de băutorii de sânge care aproape că au fracturat Statele Unite în timpul războiului civil.

BAD PENNY (2013)
Regia: Andrei Crețulescu
Cu: Dorian Boguță, Șerban Pavlu, Andi Vasluianu
Scurtmetraj, România 2013

Într-o noapte, în preajma Crăciunului, doi hoţi jefuiesc un bărbat straniu.

Într-o noapte din preajma Crăciunului, într-un parc pustiu, doi pungași mărunţi jefuiesc un bărbat straniu care zâmbește mereu, nu scoate o vorbă și care se dovedește a fi un soi de magician.

Într-o noapte, chiar de Crăciun, într-un parc pustiu, doi pungași de duzină jefuiesc un bărbat straniu care zâmbește mereu și tace și care se dovedește a fi un fel de magician: în loc de bani sau de obiecte de preţ, el le oferă un șirag nesfârșit de eșarfe colorate, un portofel care ia foc, o baghetă magică plină cu confetii… și o capcană pentru șoareci. Hoţii trec de la amuzament, la frustare și furie violentă… Dar magicianul mai are un ultim truc în mânecă.

BATMAN: THE DARK KNIGHT RETURNS, PART 1
BATMAN: ÎNTOARCEREA CAVALERULUI NEGRU, PARTEA I
Regia: Jay Oliva
Animaţie, SUA 2012

Batman se întoarce în Gotham ca să înfrunte noi atacuri ale dușmanilor săi.

Un film de animaţie inspirat de faimosul roman grafic al lui Frank Miller, Batman se întoarce în Gotham după ce ani de zile s-a ţinut deoparte, ca să se confrunte cu noi atacuri ale vechilor săi inamici.

Ne aflăm într-un viitor sumbru și apocaliptic. Au trecut 10 ani de când Bruce Wayne și-a pus mantia în cui, urmând destinul altor super-eroi care au fost forţaţi să se pensioneze. Confruntându-se cu neplăcerile vârstei mijlocii, neliniștitul Bruce Wayne își îneacă frustrările în curse de mașini și în alcool – dar fostul super-erou încă mai are forţă să se îngrijoreze atunci când orașul cade pradă unei bande de criminali barbari cunoscuţi sub numele de “mutanţi”. Întoarcerea lui Havey Dent îl determină să-și reia vechea meserie, în același timp transformându-se în ţinta poliţiei corupte. Însă revenirea sa aduce speranţe noi într-un Gotham City dezolat. Susţinut de un nou ajutor de nădejde și revigorat de un scop important, Cavalerul Negru revine ca să protejeze Gotham-ul de forţe nefaste noi și vechi.

BIG TOP SCOOBY-DOO!
SCOOBY DOO LA CIRC
Regia: Ben Jones
Animaţie, SUA 2012

Trupa lui Scooby investighează un circ terorizat de un vârcolac.

Scooby-Doo și gașca lui merg în vacanţă la Atlantic City, dar sunt implicaţi în misterul ce înconjoară un circ terorizat de un vârcolac. Ei se deghizează în circari ca să rezolve enigma.

Scooby și gașca lui află de un vârcolac care terorizează un circ ambulant și încearcă să dezlege misterul, asumându-și identităţi de circari și anchetând sub acoperire. Lucrurile se înrăutăţesc când numărul vârcolacilor începe să crească și când membrii echipei Mystery Inc. realizează că sunt în pericol să se transforme ei înșiși în bestii!

CALL ME CRAZY: A FIVE FILM
CINCI POVEȘTI
Regia: Laura Dern, Bryce Dallas Howard, Bonnie Hunt, Ashley Judd
Cu: Brittany Snow, Sarah Hyland, Sofia Vassilieva, Jennifer Hudson
Dramă, SUA 2011

Cinci scurtmetraje despre personaje care se confruntă cu maladii psihice.

Cinci scurtmetraje care poartă numele fiecărui personaj principal –
Lucy, Grace, Allison, Eddie și Maggie – și care încearcă să ne facă să înţelegem ce se întâmplă când un om drag se luptă cu boala psihică.

Prin intermediul a cinci scurtmetraje ce poartă numele fiecărei eroine –
Lucy, Eddie, Allison, Grace și Maggie – ne sunt înfăţișate relaţii puternice construite pe speranţă și pe triumful împotriva adversităţilor care ne fac să înţelegem ce se întâmplă atunci când un om iubit se luptă cu o boală psihică. "Lucy" urmărește o studentă la drept care e catalogată drept schizoidă și care se trezește într-o instituţie specializată unde, cu ajutorul unui nou prieten, al medicamentaţiei și al psihoterapeutului, începe drumul spre vindecare și spre un viitor promiţător.

"Grace" explorează sindromul bipolar prin experienţa unei fiice adolescente a cărei mamă se luptă cu această condiţie.

"Allison" împletește comedia și drama de familie într-o poveste despre vindecare: Lucy, cea mai mare fiică a unei familii, se întoarce de la un tratament și strică momentul în care sora sa Allison îl prezintă părinţilor pe noul său iubit.

"Eddie" plonjează în lumea depresiei văzută prin ochii soţiei unui actor comic, o femeie care încearcă să înţeleagă cum soţul ei Eddie, care e atât de iubit, poate deveni atât de retras și de copleșit de tristeţe.

CLAUDIU ȘI CRAPII
CLAUDIU AND THE FISH
Regia: Andrei Tanase
Cu: Paul Ipate
Scurtmetraj, România 2013

Claudiu lucrează la raionul de pește proaspăt al unui supermarket.

Claudiu, care lucrează la departamentul de pește proaspăt al unui supermarket, își petrece zilele uitându-se la crapii care se luptă să se miște și să respire în micul lor acvariu. La un moment dat, decide că e vremea să ia atitudine.

Claudiu, un tânăr de 29 de ani, lucrează la departamentul de pește proaspăt al unui mare supermarket și îi este foarte milă de crapii vii înghesuiţi într-un acvariu minuscul. După ce vede cum un pește tușește ca o fiinţă umană, Claudiu, serios tulburat de episod, își întreabă șeful dacă poate aduce un acvariu mai mare, unde crapii să se simtă mai confortabil. După ce e umilit de șef, tânărul decide să se răzbune cu un telefon anonim unde ameninţă cu bomba și provoacă evacuarea întregului magazin. Dar satisfacţia sa nu durează mult: află că a condamnat la moarte toţi peștii, așa că e forţat să se întoarcă în magazinul evacuat și să-i salveze.

CLOUD ATLAS
ATLASUL NORILOR
Regia: Tom Tykwer, Andy Wachowski, Lana Wachowski
Cu: Tom Hanks, Halle Berry, Jim Broadbent, Hugo Weaving, Jim Sturgess
Dramă, Germania, 2012

Dramă, mister, acţiune și dragoste eternă de-a lungul mai multor epoci.

O explorare a felului în care acţiunile vieţilor individuale au impact în trecut, prezent și viitor: un singur suflet se transformă dintr-un ucigaș într-un erou și un act de milostivenie are ecou peste secole și inspiră o revoluţie.

Eforturile commune ale cineaștilor Lana Wachowski, Tom Tykwer și Andy Wachowski ne aduc pe ecran o dramă epică puternică și plină de inspiraţie ce explorează felul în care acţiunile și consecinţele vieţilor individuale au impact în trecut, prezent și viitor. Acţiunea, misterul și dragostea se împletesc dramatic de-a lungul poveștii: un suflet se transformă dintr-un ucigaș într-un erou și un singur act de generozitate are ecouri de-a lungul secolelor și inspiră o revoluţie a viitorului.

DJANGO UNCHAINED
DJANGO DEZLĂNŢUIT
Regia: Quentin Tarantino
Cu: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo Dicaprio, Kerry Washington, Samuel L. Jackson
Western, SUA 2012

Un vânător de recompense vrea să-și salveze soţia de la sclavie.

Django e un sclav liber aflat sub tutelajul unui vânător de recompense german care l-a cooptat ca ajutor. După ce prind câţiva fugari, ei încearcă s-o elibereze pe soţia lui Django din ghearele bărbatului malefic care îi este stăpân.

Acţiunea filmului “Django Unchained” este plasată în sud, cu doi ani înainte de izbucnirea Războiul Civil, și urmărește povestea unui sclav pe nume Django, a cărui experienţă brutală cu foştii stăpâni îl aduce faţă în faţă cu vânătorul de recompense cu origini germane dr. King Schultz. Schultz este pe urmele fraţilor criminali Brittle şi numai Django îl poate ajuta să-i găsească şi să-şi încaseze recompensa. Schultz recurge la metode neortodoxe şi îl răscumpără pe Django cu promisiunea de a-l elibera după ce îi va captura pe fraţii Brittle, morţi sau vii.

Succesul acestei misiuni are drept rezultat eliberarea lui Django, dar cei doi bărbaţi decid să rămână aliați. Schultz va ajunge să îi caute împreună cu Django pe cei mai cruzi criminali din sud. În timp ce îşi dezvoltă abilităţi vitale de vânător de recompense, Django rămâne concentrat pe un singur scop: să o găsească şi să o salveze pe Broomhilda, soţia pe care a pierdut-o cu ani în urmă din cauza comerţului cu sclavi. Căutările lui Django şi Schultz îi conduc în cele din urmă la Calvin Candie, proprietarul unei plantaţii cu renume prost pe care sclavii sunt pregătiţi de antrenorul Ace Woody să se lupte unii cu alţii de dragul sportului.

Explorând plantaţia sub false pretexte, Django şi Schultz trezesc suspiciunile lui Stephen, sclavul de încredere de pe lângă casa lui Candie. Mişcările lor sunt observate şi o organizaţie perfidă strânge laţul în jurul lor. Dacă Django şi Schultz vor să scape împreună cu Broomhilda, trebuie să aleagă între independenţă şi solidaritate, între sacrificiu şi supravieţuire.

FOTOGRAFII DE FAMILIE (AKA. FAMILY PICTURES)
Regia: Andrei Cohn
Cu: Gheorghe Ifrim
Scurtmetraj, România 2012

Povestea unei întâlniri duminicale de familie.

E povestea unei întâlniri duminicale de familie. După care membrii ei nu se vor mai întâlni niciodată. Filmul vorbește despre finalul conceptului “de familie”.

HEAVY WEIGHTS
CATEGORIA GREA
Regia: Steven Brill
Cu: Tom Mcgowan, Aaron Schwartz, Shaun Weiss, Tom Hodges, Ben Stiller
Comedie, SUA 1995

O tabără pentru copiii grași e condusă autoritar de un antrenor de fitness.

Un grup de adolescenţi grăsuni petrece o vară într-o tabără de slăbit. Când un guru de fitness nevrotic (Ben Stiller) cumpără tabăra și impune un regim absurd de dietă și de exerciţiu, copiii își dau seama că nu mai pot înghiţi abuzurile.

Această comedie teribil de amuzantă urmărește un grup de adolescenţi în timpul unei veri nebune petrecută într-o tabără de slăbit. Atunci când un guru de fitness nevrotic (Ben Stiller) cumpără tabăra și impune diete absurde și un regim draconic de exerciţiu, copiii își dau seama că nu mai pot înghiţi atâtea abuzuri. Acum trebuie să-și ridice stima de sine și să pună la cale un plan de a prelua conducerea, înainte că întreaga vară să se risipească.

HYDE PARK ON HUDSON
VIZITA REGELUI LA HYDE PARK ON HUDSON
Regia: Roger Michell
Cu: Bill Murray, Laura Linney, Samuel West, Olivia Colman, Elizabeth Marvel
Dramă, Marea Britanie 2012

În 1939, președintele Roosevelt i-a primit pe regele și regina Angliei.

Filmul are în centru povestea de dragoste dintre președintele Franklin Delano Roosevelt și vara lui îndepărtată Daisy Suckley și se concentrează în jurul unui weekend din 1939, atunci când regele și regina Angliei au vizitat New York-ul.

În iunie 1939, președintele Franklin Delano Roosevelt și soţia sa, Eleanor, îi primesc pe regele și pe regina Angliei pentru un weekend la reședinţa prezidenţială din Hyde Park, în partea de sus a New York-ului. Aceasta este prima vizită a unui monarh englez în America. Cum Marea Britanie se confruntă cu un război iminent cu Germania, figurile regale caută cu disperare ajutorul american. Însă politica internaţională trebuie jonglată cu complexităţile domestice, pentru că soţia, mama și amantele conspiră să transforme weekend-ul regal într-unul de neuitat.

JAGTEN (AKA. THE HUNT)
VÂNĂTOAREA
Regia: Thomas Vinterberg
Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Annika Wedderkopp, Lasse Fogelstrøm, Susse Wold
Dramă, Danemarca 2012

Minciuna unui copil distruge viaţa unui bărbat divorţat.

Un profesor duce o viaţă singuratică, luptându-se pentru custodia fiului său. Viaţa lui se îmbunătăţește pentru că întâlnește dragostea și primește vești bune de la fiul său, însă norocul său este strivit brutal de o minciună inocentă.

Lucas este un bărbat în vârstă de 40 de ani, care locuieşte într-o comunitate restrânsă din nord. Tocmai a reuşit să treacă cu bine peste un divorţ dificil, care implică şi un băieţel, şi-a găsit o prietenă şi a obţinut o slujbă de învăţător la grădiniţa din localitate. Din nefericire, în timp ce afară ninge feeric, iar creştinii aprind lumânările de Crăciun, un zvon ruşinos, o minciună întâmplătoare se împrăştie printre oameni exact ca un virus. Prietenii de vânătoare de până mai ieri se transformă acum în inamici isterici gata de orice. Lucas se trezeşte singur în faţa unei haite. Iar acuzaţia de care trebuie să se apere este una dintre cele mai grele: pedofilia.

Mads Mikkelsen a câștigat trofeul pentru cel mai bun actor la festivalul de la Cannes din 2012.

JAYNE MANSFIELD’S CAR
MAȘINA LUI JAYNE MANSFIELD
Regia: Billy Bob Thornton
Cu: Robert Duvall, John Hurt, Billy Bob Thornton, Kevin Bacon, Robert Patrick
Dramă, SUA, 2012

Două clanuri sunt unite de moartea unei femei.

Două familii ce locuiesc de o parte și de alta a Atlanticului se strâng împreună ca să plângă moartea femeii care i-a legat și descoperă puterea vindecării unor răni vechi în această comedie-dramă amplasată în Alabama la finalul anilor ’60.

O dramă de ansamblu amplasată în anii ’60 despre două familii înstrăinate, scrisă și regizată de actorul Billy Bob Thornton. “Jayne Mansfield’s Car” vorbește despre două clanuri excentrice aduse împreună de moartea femeii care a fost căsătorită mai întâi cu sudistul Jim Caldwell și apoi cu britanicul Kingsley Bedford. Atunci când ea e repatriată pentru înmormântare, cele două familii se întâlnesc pentru prima dată la casa din Alabama a lui Caldwell, cu un amestec de curiozitate și de stânjeneală. Diferenţele culturale din era războiului din Vietnam, Lumea Veche versus Sudul cel Bătrân devin fundalul pentru lupta emoţionantă și, uneori, ilară dintre cele două familii, pigmentată cu resentimente înăbușite, rivalităţi, secrete și amintiri din război.

KOKOWAAH 2
SEDUCĂTORUL 2
Regia: Til Schweiger, Torsten Künstler
Cu: Til Schweiger, Emma Schweiger, Matthias Schweighöfer, Samuel Finzi
Comedie, Germania 2013

Într-o familie pestriţă, viaţa cotidiană devine un haos zilnic.

Doi ani după o turbulentă întâlnire, viaţa într-o familie pestriţă s-a întors la normal, dar haosul e pe cale să se declanșeze din nou. O comedie garnisită cu bancuri, replici sclipitoare și emoţii răbufnite.

Cine a zis că o familie mixtă nu are probleme? Au trecut doi ani de când
Henry, Katharina, Tristan și Magdalena au devenit o familie. Viaţa de zi cu zi s-a întors la normal și, totuși, haosul izbucnește. Harry începe o carieră de producător de film. Pentru primul său film major are de lucrat cu tânărul și excentricul actor Matthias Schweighöfer. Între timp, Katharina a devenit mamă și se luptă cu rolul ei de casnică. Ea îl acuză pe Henry că nu-și asumă nicio responsabilitate și se mută în propriul ei apartament ca să-i mai dea acestuia o șansă. Tristan experimentează criza vârstei mijlocii, iar Charlotte l-a părăsit ca să accepte o slujbă în străinătate. Tristan se bucură de noua sa libertate și se combină cu o tânără pe nume Anna. Mai mult, se mută cu Henry, după ce Katharina părăsește domiciliul…

PALMETTO
Regia: Volker Schlöndorff
Cu: Woody Harrelson, Elisabeth Shue, Gina Gershon, Rolf Hoppe, Michael Rapaport
Thriller, SUA 1998

Un fost deţinut proaspăt eliberat e implicat într-o răpire falsă.

După ce a fost eliberat din închisoare, Harry acceptă să participe într-un plan de răpire falsă în schimbul unor bani, dar se trezește implicat fără voie într-o situaţie din ce în ce mai periculoasă.

După ce e eliberat din închisoare – unde a ajuns în urma unor acuzaţii de vagabondaj – Harry Barber (Woody Harrelson) e chitit să-și recupereze cei doi ani pierduţi după gratii. El e angajat de doamna Malroux ca să însceneze răpirea fiicei sale vitrege (și odrasla unui milionar muribund). Harry descoperă că a fost tras pe sfoară la mai multe nivele și că, dacă nu va reuși să dovedească adevărul poliţiei, va face închisoare pe viaţă.

PROMISED LAND
TĂRÂMUL FĂGĂDUINŢEI
Regia: Gus Van Sant
Cu: Matt Damon, John Krasinski, Frances Mcdormand, Rosemarie Dewitt, Hal Holbrook
Dramă, SUA, 2013

Doi corporatiști vor să smulgă de la localnici drepturi de forare.

Doi corporatiști sosesc într-un oraș de ţară. Orașul a fost lovit puternic de declinul economic, iar cei doi străini se întâlnesc cu localnici ca să le ceară acceptul pentru ca o companie să facă forări petroliere pe proprietăţile lor.

Gus Van Sant regizează filmul după un scenariu original scris de John Krasinski și Matt Damon care, la rândul lor, s-au inspirat dintr-o poveste de Dave Eggers.

Steve e trimis la McKinley, un orăşel de provincie, împreună cu colega sa Sue Thomason (laureata cu Oscar Frances McDormand). În ultimii ani oraşul a fost lovit puternic de recesiunea economică, aşa că cei doi sunt convinşi că localnicii vor ceda imediat propunerii lor de a le ceda drepturile de a fora pe pământurile lor, privindu-i ca pe nişte salvatori. Însă ceea ce părea la început o misiune de rutină de rezolvat într-o vizită extrem de scurtă, se complică pe plan profesional din cauza apelului lui Frank Yates (Hal Holbrook, laureat cu Oscar), un respectat profesor din oraş, care îşi cheamă concetăţenii la o mai atentă considerare a ofertei celor doi corporatişti, dar şi pe plan personal, după ce Steve face cunoştinţă cu Alice (Rosemarie DeWitt). Când în peisaj îşi face apariţia şi Dustin Noble (John Krasinski), un ecologist versat, lucrurile se încing şi miza, atât cea personală, cât şi cea profesională, creşte periculos.

ȘANTUL
THE DITCH
Regia: Adrian Silișteanu
Cu: Adrian Titieni, Gabriela Popescu, Sergiu Costache, Emilian Marnea
Scurtmetraj, România 2012

Vasile refuză să-și însoțească soţia la o ceremonie religioasă.

Atunci când e rugat să-și însoțească soţia la o slujbă religioasă, Vasile refuză, spunând că trebuie să termine șanţul din faţa casei. Încearcă să găsească pe cineva să-l ajute și Petre, un tânăr ţigan, pare a fi cel mai potrivit.

Într-o zi de vară, Vasile, un ţăran de 50 de ani, refuză să-și însoţească soţia la o slujbă religioasă, argumentând că trebuie să termine șanţul din faţa casei ca să evite o amendă. Speriat de munca grea ce îl așteaptă, încearcă să găsească pe cineva să-l ajute. Petre, un tânăr ţigan, pare tocmai persoana portrivită. Petre e supărat pentru că niciunul dintre săteni nu vrea să fie nașul copilului său. Vasile decide să-l boteze el însuși pe copil, stârnind mânia soţiei sale.

SCOOBY-DOO! HAUNTED HOLIDAYS
SCOOBY-DOO! SĂRBĂTORI BÂNTUITE
Regia: Victor Cook
Animaţie, SUA 2012

Scooby-Doo și echipa sa se bucură de un festival de iarnă.

În acest film făcut special pentru Crăciun, Scooby-Doo și echipa sa se bucură de un festival de iarnă până când un om de zăpadă sinistru învie la viaţă și începe să fugărească pe toată lumea. Poate trupa să rezolve acest mister hibernal?

În acest film animat realizat special pentru Crăciun, Scooby-Doo și echipa sa participă la o paradă de sărbători unde descoperă un turn cu ceas abandonat și bântuit, cu un trecut înspăimântător. Între timp, un om de zăpadă sinistru bântuie străzile acompaniat de un viscol puternic, ameninţând să închidă definitiv magazinul de jucării.

SCOOBY-DOO! SPOOKY GAMES
SCOOBY-DOO! JOCURILE FANTOMELOR
Regia: Curt Geda
Animaţie, SUA

Scooby-Doo și echipa lui vor să concureze în mondialele de atletism.

Scooby-Doo și echipa Mystery Inc. vor să concureze în mondialele de atletism. Dar, din nou, au parte de întâmplări stranii – echipa e trasă pe tușă atunci când o statuie de 1000 de ani prinde viaţă și ameninţă întregul eveniment!

Să înceapă distracția și jocurile! Scooby-Doo și trupa Mystery Inc se întrec în Campionatele Mondiale de Atletism. Însă cursa lor e îngreunată de o statuie veche de 1000 de ani care prinde viaţă și pe care Scooby, Shaggy, Fred, Daphne și Velma trebuie s-o oprească, înainte ca întregul eveniment să fie compromis.

SEVEN PSYCHOPATHS
ŞAPTE PSIHOPAŢI ŞI UN CÂINE
Regia: Martin Mcdonagh
Cu: Colin Farrell, Sam Rockwell, Woody Harrelson, Christopher Walken, Tom Waits
Thriller, Marea Britanie 2012

Un scriitor e atras într-un plan de răpire de către prietenii săi ciudaţi.

Această comedie urmărește un scenarist ratat care se implică, fără să vrea, în lumea criminală din Los Angeles, după ce prietenii săi bizari răpesc câinele mult-iubit al unui gangster.

Scenaristul şi regizorul laureat cu Oscar Martin McDonagh ne prezintă o comedie neagră înecată în sânge şi plină de vedete.

Marty (Colin Farrell) este un scenarist care visează să-şi ducă la bun sfârşit scenariul “Şapte psihopaţi”. Billy (Sam Rockwell) este cel mai bun prieten al lui Marty, actor fără slujbă şi hoţ de căţei cu jumătate de normă, care ţine morţiş să-l ajute pe Marty, cu orice preţ. Hans (Christopher Walken) este complicele la fărădelegi al lui Billy, un om religios cu un trecut violent. Charlie (Woody Harrelson) este gangsterul psihopat pe al cărui câine tocmai l-au furat Billy şi Hans. Charlie e imprevizibil, extrem de violent şi nu ar sta o secundă pe gânduri să ucidă pe oricine ar fi implicat în acest furt.

SILENT HILL: REVELATION 3D
SILENT HILL: REVELAŢIA
Regia: Michael J. Bassett
Cu: Adelaide Clemens, Sean Bean, Radha Mitchell, Carrie-Anne Moss
Horror, Franţa 2012

Heather coboară în lumea demonilor pentru a-și descoperi identitatea.

Atunci când tatăl ei dispare, Heather Mason e atrasă într-o realitate paralelă, stranie și terifiantă, unde se află secretul coșmarurilor oribile care au bântuit-o din copilărie.

Heather Mason și tatăl ei au fost mereu fugari, cu un pas înaintea forţelor periculoase pe care ea nu le poate încă înţelege. Acum, în ajunul împlinirii a 18 ani, tulburată de coșmaruri oribile și de dispariţia tatălui său, Heather descoperă că nu e cine credea ea că este. Revelaţia o scufundă și mai tare într-o lume demonică ce ameninţă s-o facă prizonieră pe vecie.

THAT THING YOU DO!
ROCK’N’ROLL
Regia: Tom Hanks
Cu: Tom Everett Scott, Liv Tyler, Johnathon Schaech, Steve Zahn, Tom Hanks
Comedie, SUA 1996

O comedie despre ascensiunea spre faimă a unui grup rock.

Sunteţi gata de rock n’ roll? "The Wonders" sunt aici să vă întoarcă în timp, în vremuri ceva mai inocente, când să fii faimos era mai simplu…

Tom Hanks și-a făcut un debut regizoral senzațional cu acest film pe care prestigioasa revistă “Variety” l-a elogiat după premieră. Întorcându-se în timp, la zăpăciții ani 60, “Rock’n’roll” spune povestea unei mici trupe de rock din Pennsylvania care este pe punctul de a ajunge faimoasă. Bine scris, extrem de frumos filmat, asumat nostalgic, cu un tonus minunat și cu o distribuție șarmantă, filmul lui Tom Hanks este un must pentru orice iubitor de fim, de muzică, de viată.

THE COLOR PURPLE
CULOAREA PURPURIE
Regia: Steven Spielberg
Cu: Whoopi Goldberg, Danny Glover, Margaret Avery, Oprah Winfrey
Dramă, SUA 1985

Viaţa unei fete de culoare care a crescut la începutul secolului XX.

Filmul urmărește viaţa lui Celie, o tânără afro-americană care a crescut la începutul lui 1900. Prima dată când o întâlnim, ea are 14 ani – și e însărcinată – cu tatăl ei. Vom rămâne alături de ea timp de 30 de ani.

Urmăriți emoționanta istorie a unei femei de culoare care se luptă cu sărăcia, cu dificultățile vieții și, în plus, îndură și brutaliatea soțului, dar, în cele din urmă, reușește să aibă o viață demnă.

Această dramă regizată de celebrul Steven Spielberg se inspiră din romanul “The Color Purple” scris de Alice Walker, carte care a fost răsplătită cu premiul Pulitzer. Povestea este plasată între anii 1909 -1949 și o are în centrul său pe Celie (Whoopi Goldberg), o femeie afro-americană din Sud. Viața ei nu fusese niciodată una ușoară… La numai 14 ani era însărcinată, după ce fusese abuzată chiar de tatăl său. Deși era doar o copilă, ea aduce pe lume doi gemeni pe care cel vinovat de incest îi ia imediat după ce vin pe lume, iar Celie nu avea să mai știe nimic despre soarta lor. Acum, are un soț brutal, pe Albert (Danny Glover). Pentru că fusese martora sau victima atâtor nedreptăți și abuzuri, Celie se gândește să își pună pe hârtie cele mai intime gânduri și îi trimite o scrisoare lui Nettie (Akousa Busia), sora ei. Însă, Albert pune mâna pe scrisoarea de răspuns a acesteia și o ascunde. Sfătuită de o prietenă, ea scotocește printre lucrurile lui Albert și găsește scrisoarea de la Nettie. Pentru prima dată, Celie va avea curajul să-l înfrunte pe bărbat și îl părăsește, pornind în căutarea unei vieți mai bune.

Cel care a realizat coloana sonoră a peliculei este Quincy Jones, care este și co-producător. Deși s-a bucurat de un succes răsunător și a obținut 11 nominalizări la Oscar, senzaționala peliculă a lui Spielberg nu a primit nici un premiu din partea Academiei Americane de Film. De asemenea, filmul a mai primit o nominalizare la BAFTA, patru nominalizări și un premiu (cea mai bună actriță- Whoopi Goldberg) la Globurile de Aur, precum și premii și nominalizări la ASCAP Film and Television Music Awards, Awards of the Japanese Academy, Black Movie Awards, British Society of Cinematographers și Directors Guild of America.

THE OUT LIST
EI AU VORBIT
Regia: Timothy Greenfield-Sanders
Documentar, SUA 2013

Un documentar despre cum e sa fii gay, lesbiană sau transsexual în America.

Acest documentar HBO are în centru 16 membri de vază ai comunităţii gay, lesbiene, bisexuale și transsexuale din America care vorbesc deschis despre o serie de probleme cu care se confruntă, de la identitate, la egalitate.

O serie de interviuri ce dau la iveală povești personale și profesionale, când devastatoare, când triumfătoare, despre experienţa lesbiană, gay, bisexuală, transsexuală americană. În acest portet de o oră făcut din scene gay americane contemporane, regizorul și producătorul Timothy Greenfield-Sanders filmează o extraordinară varietate de oameni de diverse background-uri și experienţe ce vorbesc despre luptele și victoriile pe care le-au întâmpinat, de la actorul Neil Patrick Harris, la atletul Wade Davis, la politicianul Christine Quinn și până la Jake Shears, membrul trupei Scissor Sisters. Filmul consistă în vignete care acoperă un număr de subiecte și dezbat legalizarea căsătoriei între același sex, dar și probleme de religie, cultură, familie și politică.

TI PRESENTO UN AMICO (AKA. MEET MY FRIEND)
ÎŢI PREZINT UN PRIETEN
Regia: Carlo Vanzina
Cu: Raoul Bova, Barbora Bobulova, Martina Stella, Kelly Reilly
Comedie, Italia 2010

Un tânăr manager e acum singur și gata de noi aventuri.

Marco (Raoul Bova) e un tânar afacerist care a rămas singur. El e gata să-și dea din nou întâlniri, dar intenţia sa de-a ieși doar cu o singură femeie pe rând se dovedește a fi un lucru dificil.

Raoul Bova îl interpretează pe Marco, tânărul manager al unei companii de cosmetice, recent transferat la Roma. Tocmai a rămas singur, așa că abia așteaptă să-și dea din nou întâlniri cu femei. I se prezintă un număr de tinere, interesante, frumoase și Marco ar dori să le cunoască pe toate cât mai intim… însă fiecare dintre ele a fost odată un bărbat.

TOWER HEIST
JAF… LA TURNUL MARE
Regia: Brett Ratner
Cu: Ben Stiller, Eddie Murphy, Casey Affleck, Alan Alda, Matthew Broderick
Comedie, SUA 2011

Niște bărbaţi vor să se răzbune pe escrocul miliardar care i-a înșelat.

Ben Stiller şi Eddie Murphy sunt protagoniştii acestei comedii despre nişte angajaţi la un complex luxos de apartamente care pun la cale un plan pentru a se răzbuna pe un escroc miliardar de pe Wall Street care le-a furat fondul de pensii.

De mai mult de 10 ani, Josh Kovacs (Stiller) e managerul unuia din cele mai luxoase complexuri de locuinţe din New York. Maniac al supravegherii angajaţilor, şi nu numai, nu-i scapă nimic din ce se petrece acolo. În cel mai opulent apartament de la ultimul etaj al clădirii stă Arthur Shaw (Alan Alda), un mogul al finanţelor, acum arestat la domiciliu după ce a fost prins că a furat două miliarde din banii investitorilor. Cei mai loviţi de escrocheria lui sunt, evident, angajaţii complexului, care au lăsat pe mâna lui administrarea fondului lor de pensii. Arthur e posibil să dispară în doar câteva zile şi să scape cu mâinile curate din ceea ce el consideră a fi “crima perfectă”. Aşa că e grabă mare pentru angajaţi să-şi pună în aplicare marele lor plan: vor să fure ceea ce ei sunt convinşi că se ascunde în apartamentul lui Arthur şi anume… banii lor. Nefiind hoţi de profesie, au nevoie de unul care se pricepe, totuşi. Dar singurul pe care îl găsesc e doar un pungaş de doi bani – Slide (Murphy). Deşi amatori într-ale jafului, angajaţii sunt, însă, foarte buni la ceva: cunosc ca pe propriul buzunar clădirea.

VEHICLE 19
CURSĂ INFERNALĂ
Regia: Mukunda Michael Dewil
Cu: Paul Walker, Naima Mclean, Gys De Villiers, Leyla Haidarian
Thriller, SUA 2012

Un bărbat abia ieșit din pușcărie închiriază mașina nepotrivită.

Un bărbat tocmai eliberat din închisoare închiriază o mașină greșită. El descoperă repede că poliţia e în stare să facă orice ca să-l oprească pe el și pe femeia informator care e imobilizată în portbagaj.

Un bărbat eliberat condiţionat este vânat de poliţie după ce, din greșeală, închiriază o mașină în al cărei portbagaj e captivă o femeie informator. Acum, poliţia încearcă s-o aducă la tăcere, înainte ca aceasta să poată depune mărturie în ceea ce privește corupţia șocantă și omniprezentă a orașului. El, care tocmai și-a recâștigat libertatea, trebuie să-i apere ei viaţa și să-și dovedească nevinovăţia.

RETURN MOVIES

360
Regia: Fernando Meirelles
Cu: Anthony Hopkins, Jude Law, Rachel Weisz, Ben Foster, Jamel Debbouze
Dramă, Marea Britanie 2011

O dramă sexy despre viaţa romantică încurcată a secolului XXI.

360 e un thriller dramatic și extrem de emoţionant care împletește poveștile de dragoste complicate ale unor oameni cu background social diferit și explorează destine care se intersectează.

Un thriller sexy, dramatic, emoţionant, despre povești de dragoste care se intersectează. Filmul debutează în Viena și apoi se deplasează la Paris, Londra, Bratislava, Rio, Denver și Phoenix pentru a împleti diverse relaţii într-o singură naraţiune, complet captivantă. Un om de afaceri este tentat să-i fie necredincios soţiei sale și acest lucru pune în mișcare o serie de evenimente în jurul globului, cu consecinţe dramatice. Fernando Meirelles, regizorul peliculelor City of God și The Constant Gardener, reunește o distribuţie grozavă care îi cuprinde pe Anthony Hopkins, Jude Law, Rachel Weisz și Ben Foster.

A FAMILY THANKSGIVING
ZIUA RECUNOŞTINŢEI ÎN FAMILIE
Regia: Neill Fearnley
Cu: Daphne Zuniga, Dan Payne, Gina Holden, Kennedi Clements, Faye Dunaway
Dramă, SUA, 2010

O avocată carieristă descoperă bucuriile unei vieţi mai echilibrate.

O avocată ambiţioasă îşi dă seama cât de diferită ar fi putut fi viaţa ei, atunci când e transformată miraculos în soţie şi mamă de o străină mistică. Eliberată de cariera care i-a dominat viaţa, ea află importanţa familiei.

Claudia (Daphne Zuniga) e o avocată obsedată de carieră care nu îşi doreşte decât să devină parteneră la firma la care lucrează. Pentru a-şi atinge scopul, ea face tot ce se poate şi ignoră pe toată lumea care n-are nicio legătură cu job-ul ei. Dar atunci când o femeie misterioasă (Faye Dunaway) se foloseşte de magie ca s-o ajute să-şi dea seama ce pierde, existenţa ei cotidiană este complet bulversată. Transportată într-o viaţă care nu are nimic de-a face cu cea actuală –în care are un soţ, copii şi o maşină de familie – ea trebuie să facă faţă noilor responsabilităţi. La început, Claudia încearcă să implementeze strategiile care au ajutat-o în lumea corporatistă. Dar atunci când îşi dă seama că această nouă postură cere mai mult suflet şi mai puţină determinare, începe să-şi dea seama că viaţa ei anterioară nu era chiar atât de grozavă.

A ROYAL AFFAIR
O AFACERE REGALĂ
Regia: Nikolaj Arcel
Cu: Alicia Vikander, Mads Mikkelsen, Mikkel Boe Følsgaard, Trine Dyrholm, David Dencik
Dramă, Danemarca 2012

Un om obişnuit câştigă inima reginei şi începe o revoluţie.

O tânără regină, care e căsătorită cu un rege nebun, se îndrăgosteşte în secret de medicul ei – şi ambii încep o revoluţie care va schimba pentru totdeauna o naţiune.

"A Royal Affair" este o dramă istorică a cărei acţiune este plasată în secolul al 18-lea şi care surprinde triunghiul amoros format între Johann Friedrich Struensee, un doctor german, Caroline Mathilde, regina Danemarcei şi Christian VII, soţul acesteia instabil mental. Filmul are la bază romanul erotic “Prinsesse af Blodet”, scris de Bodil Steensen-Leth şi spune povestea din perspectiva reginei. Tânăra Caroline şi doctorul visează la o lume mai bună, în care puterea aristocraţiei este diminuată şi pornesc mari reforme. Împreună, cei doi declanşează o revoluţie care schimbă pentru totdeauna întreaga naţiune.

DUPA DEALURI
Regia: Cristian Mungiu
Cu: Cosmina Stratan, Cristina Flutur, Valeriu Andriuţă, Dana Tapalagă, Cătălina Harabagiu
Dramă, Romania, 2012

Alina vrea să-şi salveze prietena dintr-o mănăstire, dar întâmpină rezistenţă.

Într-o mănăstire din România, Alina s-a reunit cu Voichiţa, prietena ei din copilărie. Alina are de gând să se întoarcă în Germania şi vrea ca Voichiţa, o măicuţă novice, să plece cu ea. Dar Voichiţa refuză.

„După dealuri” spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire. Alina (Cristina Flutur) se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa (Cosmina Stratan), prietena ei din copilărie de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă. Ultima capodoperă a lui Cristian Mungiu a luat atât premiul pentru “cel mai bun scenariu” la festivalul de la Cannes în 2012, cât şi cel pentru “cea mai buna actriţă”, împărţit între excelentele debutante Cristina Flutur şi Cosmina Stratan.

BIG SHOTS
Deştepţii
Aventuri, SUA, 1987
R: Robert Mandel
D: Ricky Busker, Darius Mccrary, Robert Joy, Robert Prosky, Jerzy Skolimowski

Doi tineri foarte diferiți devin prieteni și parteneri de nelegiuiri.

Un băiat dintr-o suburbie exclusivistă suferă teribil după ce tatăl lui moare subit. El este atât de marcat de această tragedie, încât își părăsește casa și ajunge într-una dintre cele mai rău famate zone din Chicago, un ghetou unde încasează o bătaie cruntă și unde își face un prieten neașteptat.

Pentru un băiat în vârstă de unsprezece ani, suferința pierderii tatălui este atât de mare, încât ajunge să își ia lumea în cap. După ce părintele său moare în urma unui atac de cord, un adolescent dintr-o suburbie exclusivistă, își părăsește casa și ajunge într-una dintre cele mai rău famate zone din Chicago, un ghetou unde încasează o bătaie cruntă și unde își face un prieten neașteptat. Cei doi vor deveni amici și parteneri de nelegiuiri și vor porni împreună într-o aventură uluitoare, cu gangsteri, dar și forțe de ordine care se află pe urmele lor.

BOWFINGER
Bowfinger
Comedie, SUA, 1999
R: Frank Oz
D: Steve Martin, Eddie Murphy, Heather Graham, Christine Baranski, Terence Stamp

Un regizor este decis să dea în sfârșit lovitura, având un nume mare în distribuție.

Oare cum va reuși Bobby Bowfinger, unul dintre regizorii cei cei mai ocoliți de șansă de la Hollywood să îl convingă pe Kit Ramsey, starul momentului, să apară în filmul lui cu buget (foarte) redus?

Bobby Bowflriger (Steve Martin), un producător-regizor de la Hollyood pe care îl paște falimentul, este pe cale să facă o ultimă încercare de a deveni faimos și bogat. Disperat să dea lovitura, nefericitul visător adună o trupă cam pestriță de actori aspiranți și este în stare de orice pentru a-l convinge pe Kit Ramsey (Eddie Murphy), starul momentului la Hollywood, să li se alăture. Din această clipă regizorul și cei din distribuție vor pune la cale un ingenios plan pentru a-l convinge pe , Ramsey să devină vedeta filmului lui cu buget redus.

BOY WONDER (2010)
RĂZBUNAREA UNUI EROU
Regia: Michael Morrissey
Cu: Caleb Steinmeyer, Zulay Henao, Bill Sage, Daniel Stewart Sherman, Tracy Middendorf
Poliţist, SUA, 2010

Un tânăr siguratic e obsedat să-l găsească pe ucigașul mamei sale.

O tânăr de 17 din Brooklyn e martorul asasinării brutale a mamei sale și devine obsedat să-i găsească ucigașul. În timpul zilei, e un elev cuminte de noua 10 și, noaptea, devine erou-răzbunător. Dar ce înseamnă adevăratul curaj?

Sean Donovan era doar un școalar atunci când familia sa a căzut victimă unui furt violent de mașină, în urma căruia mama i-a a fost ucisă și tatăl distrus psihic. Ani mai târziu, Sean, acum în vârstă de 17 ani, încă n-a uitat și, în mod sigur, n-a iertat. El încă vizitează staţia de poliţie locală ca să se uite peste fotografiile cu deţinuţi, sperând să găsească printre ele figura celui care i-a ucis mama. Atunci când tatăl său devine alcoolic, Sean începe să colinde orașul noaptea, investingându-i cele mai profunde și mai întunecate colţuri, animat de o dorinţă sumbră de răzbunare. După ce un traficant de droguri încearcă să-l omoare, Sean, elevul de nota 10, își dă frâu liber instinctelor primare și își descătușează furia ce sălășluiește în el. Între timp, detectivul de omucideri Teresa Ames află că un justiţiar își face de cap în oraș și își propune să pună capăt răzbunărilor sângeroase ale acestuia. E posibil, oare, ca același adolescent liniștit cu care lucrează în timpul zilei să fie războinicul fără scrupule din timpul nopţii?

CHRONICLE
CRONICI
Regia: Josh Trank
Cu: Dane Dehaan, Alex Russell, Michael B. Jordan, Michael Kelly, Ashley Hinshaw
Dramă, SUA, 2012

După o descoperire incredibilă, trei prieteni capătă puteri neobişnuite…

Trei elevi de liceu fac o descoperire incredibilă, care le va dărui puteri neobişnuite. Dar, în timp ce învaţă să-şi controleze noile abilităţi, ei încep să piardă busola, pentru că partea lor întunecată preia controlul.

Andrew, Matt şi Steve sunt adolescenţi obişnuiţi, cu personalităţi distincte şi cu probleme specifice de elevi de liceu. Ca toţi tinerii de vârsta lor, ei încearcă să-şi formeze noi prietenii şi să exploreze noi faţete ale existenţelor lor în continuă mişcare. Sunt imperfecţi, inadecvaţi şi cumva iresponsabili. Ca mulţi dintre noi, sunt obsedaţi să povestească tuturor despre ce li se întâmplă, oricât de banal sau – în cazul lor – excepţional ar fi. Pentru că Andrew, Matt şi Steve au dat peste ceva dincolo de înţelegerea comună. Descoperirea lor le va atrage puternice abilităţi telekinetice; cu alte cuvinte superputeri. Acum, ei sunt capabili de orice. Pot muta obiectele doar gândindu-se la ele, pot să ciocnească maşini doar cu forţa voinţei. Vor învăţa să zboare… ultima lor dorinţă. Însă lucrurile iau o întorsătură sumbră. Tu ce-i face dacă ţi s-ar întâmplă aşa ceva? De ce ai fi în stare?

COPACABANA (2010)
Regia: Marc Fitoussi
Cu: Isabelle Huppert, Aure Atika, Lolita Chammah, Jurgen Delnaet, Chantal Banlier
Comedie, Franţa, 2010

O boemă de vârstă mijlocie descoperă plăcerile capitalismului.

Babou trece prin viaţă ca gâsca prin apă. Slujbe, soţi, responsabilităţi, cine are nevoie de ele? Dar atunci când descoperă că propria sa fiică e prea jenată ca s-o invite la nunta ei, ea decide că e timpul să facă niște schimbări…

Babou e o eternă adolescentă. Cum nu e în stare să aibă o slujbă pentru mai mult de cinci minute, ea și-a petrecut ultimii ani călătorind în jurul lumii, făcând ce știe ea mai bine: să se distreze. Atunci când, finalmente, se întoarce în Franţa, nu poate înţelege de ce fiica sa, Esméralda, o detestă atât de tare. E și mai surprinsă atunci când aceasta îi spune că e pe cale să se mărite și că nu are nicio intenţie s-o cheme la nuntă. Într-o încercare disperată de a-i câștiga respectul fiicei sale, Babou se angajează ca agent imobiliar pentru casele de vacanţă din sumbrul orășel Ostend…

CORNOUAILLE (AKA. HOUSE IN BRITTANY)
CASA DIN CORNOUAILLE
Regia: Anne Le Ny
Cu: Vanessa Paradis, Samuel Le Bihan, Jonathan Zaccaï, Laurent Stocker, Martin Jobert
Dramă, Franţa, 2010

O poveste despre iertare și speranţă în splendidele peisaje ale Bretaniei.

Odile este o tânără independentă și raţională care trăiește în Paris și care moștenește pe nepusă masă o casă în Bretania. Totuși, în ceţosul și misteriosul Cornuaille, nimic nu merge conform planului…

Paris, în prezent. Odile este o femeie adorabilă de 35 de ani care își ţine viaţa sub control. Are propria sa afacere de succes, a ales să rămână celibatară și are o idilă cu vechea sa dragoste, Fabrice, un bărbat căsătorit. Așa că atunci când descoperă că mătușa sa de curând decedată i-a lăsat o casă în Bretania, tot ce își dorește Odile e s-o vândă imediat. După ani de zile, ea se întoarce la proprietatea care străjuiește coasta misterioasă și splendidă a Bretaniei și e confruntată imediat cu amintirea tragică a morţii accidentale a tatălui său. Nu numai că e forţată să-și confrunte amintirile, dar fantomele trecutului sunt readuse la suprafaţă de noi întâlniri, iar Odile experimentează o schimbare de situaţie care îi va schimba viaţa pentru totdeauna.

DR. DOLITTLE
Dr. Dolittle
Comedie, SUA, 1998
R: Betty Thomas
D: Eddie Murphy, Kristen Wilson, Kyla Pratt, Raven Symone, Ossie Davis

Ce s-ar putea întâmpla daca am reuși să comunicăm cu animalele…

După se suferă o lovitură la cap într-un accident de mașină, un chirurg foarte popular descoperă că a dobândit abilitatea de comunica cu animalele, acelea pe care noi, oamenii, le numim necuvântătoare.

Logica animală devastează mintea zăpăcitului doctor Eddie Murphy în acest update gălăgios al muzicalului clasic de familie care în 1967 îl avea pe Rex Harrison în rolul principal. După ce își lovește capul într-un accident de mașină un renumit chirurg descoperă că are abilitatea de comunica cu animalele. Mai mult, el începe să vadă cât de tare îi plac pacienții săi (teoretic) necuvântători, asta spre disperarea și nefericirea apropriaților săi bipezi dotați cu conștiință.

GREAT EXPECTATIONS (2012)
MARILE SPERANṬE
Regia: Mike Newell
Cu: Jeremy Irvine, Helena Bonham Carter, Holliday Grainger, Ralph Fiennes, Robbie Coltrane
Dramă, Marea Britanie 2012

Un orfan umil devine un gentleman cu ajutorul unui binefăcător.

Un băieţandru cu origini umile primește sprijinul unui binefăcator misterios care îl ajută să scape de sărăcie și să trăiască o viaţă de gentlemen la periferia Londrei.

Tânărului orfan Pip i se oferă o șansă neașteptată de a scăpa de sărăcie graţie unui binefăcător misterios. Pentru că acum a ajuns în eșalonul de sus al lumii londoneze stratificate social, Pip se folosește de poziţia sa ca să-i facă curte frumoasei Estella, o moștenitoare bogată și răsfăţată pe care a iubit-o încă din copilărie. Însă adevărul șocant din spatele acestei mari averi va avea consecinţe devastatoare pentru tot ce are el mai drag.

HOP (2011)
Hop-Ţop
Comedie, SUA, 2011
R: Tim Hill
D: James Marsden, Kaley Cuoco, Gary Cole, Elizabeth Perkins, David Hasselhoff

Iepuraşul de Paşte pleacă la Hollywood ca să-şi împlinească visul.

Povestea lui Fred, un şomer leneş care, din greşeală, răneşte Iepuraşul de Paşte şi trebuie să-l vindece. În timp ce Fred se luptă cu cel mai neplăcut musafir din lume, cei doi vor învăţa cum să se maturizeze.

Creatorii lui Sunt un mic ticălos şi regizorul blockbuster-ului Alvin şi veveriţele ne aduc această comedie nou-nouţă despre ouă de ciocolată şi rock ‘n’ roll! Folosindu-se abil de animaţie şi de live action, Hop este o comedie despre E.B., fiul adolescent al Iepuraşului de Paşte. Chiar în preajma momentului în care trebuie să devină şeful afacerii de familie, E.B pleacă la Hollywood ca să-şi împlinească visul de a deveni un baterist într-o trupă rock. Acolo îl întâlneşte pe Fred, un şomer leneş care are şi el planurile sale şi care îl loveşte din greşeală cu maşina. Prefăcându-se rănit, E.B îl manipulează pe Fred ca să-i ofere un adăpost şi acesta se trezeşte cu cel mai neplăcut oaspete din lume. Împreună, vor avea de înfruntat incidente ilare şi aventuri ratate în urma cărora vor descoperi importanţa familiei.

HOTEL TRANSYLVANIA
Regia: Genndy Tartakovsky
Animaţie, SUA 2012

Un tânăr intră în hotelul lui Dracula și se îndrăgostește de fiica lui.

Dracula, care și-a construit o staţiune de lux departe de lumea umană, devine hiper-protector atunci când un băiat descoperă hotelul și se îndrăgostește de fiica adolescentă a contelui.

Bine aţi venit la Hotel Transilvania, extravagantul hotel de cinci stele al lui Dracula, unde monștrii și familiile lor se pot simţi în largul lor, fără a fi deranjaţi de oameni. Într-un weekend cu totul special, Dracula i-a invitat pe câţiva dintre cei mai faimoși monștri ai lumii – Frankenstein cu soţia, Mumia, Omul Invizibil, o familie de vârcolaci și multi alţii, pentru a sărbători cea de-a 118-a zi de naștere a fiicei sale Mavis. Dar sunt luaţi prin surprindere de sosirea la castel a lui Jonathan, un turist rătăcit în vârstă de 21 de ani. Dracula îl deghizează pe Jonathan într-un monstru și se străduiește să-l ţină departe de Mavis, rebela și curioasa lui fiică.

HOUSESITTER (1992)
Simte-te ca acasă
Comedie, SUA, 1992
R: Frank Oz
D: Steve Martin, Goldie Hawn, Dana Delany, Julie Harris, Donald Moffat

La o reședinţă pentru muzicieni pensionari, concertul anual e în pericol.

Cecily, Reggie și Wilfred locuiesc într-o reședinţă pentru muzicienii pensionari. În fiecare an, ei ţin aici un concert pentru a celebra ziua de naștere a lui Verdi. Însă Jean, fosta soţie a lui Reggie, își face apariţia și le întrerupe echilibrul.

Casa Beecham e toată cuprinsă de nerăbdare. Zvonurile care circulă pe culoare spun că această reședinţă pentru muzicieni pensionari va avea în curând un nou locatar. Şi se mai vorbește că e vorba de un star. Pentru Reginald Paget, Wilfred Bond și Cecily Robson aceste bârfe sunt de ignorat. Însă și ei vor avea un mare șoc atunci când nou venita se dovedește a fi nimeni alta decât fosta lor parteneră de cvartet, Jean Horton. Cariera lui Jean ca star solo și vanitatea sa extremă a distrus o prietenie veche și căsătoria cu Reggie – acesta din urmă fiind foarte afectat de sosirea ei. Poate trecerea timpului să vindece vechi răni? Şi va fi în stare faimosul cvartet să treacă peste animozităţi și resentimente la timp ca să susţină concertul de la Casa Beecham?

HYSTERIA (2011)
Istoria isteriei
Comedie, Marea Britanie, 2011
R: Tanya Wexler
D: Hugh Dancy, Maggie Gyllenhaal, Jonathan Pryce, Felicity Jones, Rupert Everett

O comedie romantică despre inventarea vibratorului în Anglia victoriană.

O comedie romantică cu o distribuţie excelentă alcătuită din Maggie Gyllenhaal şi Hugh Dancy care spune povestea inedită şi surprinzătoare a unei descoperiri: naşterea vibratorului electromecanic chiar în toiul epocii pudice victoriene.

În Londra victoriană, Mortimer Granville, un tânăr doctor, încearcă să-şi construiască o reputaţie. El e angajat de un medic ca să descopere tratamente pentru femeile diagnosticate cu “isterie feminină” şi care, chipurile, au nevoie de “masaj pelvic”. Cele două fiice ale doctorului dezvoltă o pasiune pentru tânărul Granville, fiecare dintre ele încercând să-l cucerească. Şi iată lucrul cel mai interesant: pelicula e bazată pe povestea adevărată şi surprinzătoare a felului în care Mortimer Granville a născocit primul vibrator electromecanic în numele ştiinţei medicale!

IN DARKNESS (2011)
ÎN BEZNĂ
Regia: Agnieszka Holland
Cu: Robert Więckiewicz, Benno Fürmann, Agnieszka Grochowska, Maria Schrader, Herbert Knaup
Dramă, Polonia, 2011

Povestea unui bărbat din Lvov ce salvează refugiaţii evrei de naziști.

Povestea adevărată a lui Leopold Soha care își riscă viaţa ca să salveze oameni de la moartea sigură. Acest hoţ și spărgător de case ascunde refugiaţi evrei timp de 14 luni în canalizarea orașului Lvov, ocupat de naziști.

Faimoasa regizoare Agnieszka Holland istorisește în In Darkness o poveste adevărată. Leopold Socha, un lucrător în salubritate și un hoţ mărunt din Lvov, oraș polonez aflat sub ocupaţia nazistă, întâlnește într-o zi un grup de evrei care încearcă să scape de lichidarea ghetoului în care trăiesc. El îi ascunde, contra unei sume de bani, în canalizarea labirintică a orașului. Ceea ce pornește ca un aranjament pecuniar direct și cinic, se transformă în ceva cu totul neobișnuit: alianţa începe să-i tulbure conștiinţa pungașului. Filmul este și o extraordinară poveste despre supravieţuire, pentru că acești bărbaţi, femei și copii încearcă să fugă de moartea sigură de-a lungul a 14 luni de pericol intens.

IN THE ARMY NOW
În armată
Comedie, SUA, 1994
R: Daniel Petrie Jr.
D: Pauly Shore, Andy Dick, Lori Petty, David Alan Grier, Esai Morales

Pauly Shore știe cum ar putea face rost de bani ca să-și împlinească visul.

Spirit liber, Bones are un plan pentru a face rost de bani pentru a-și deschide magazinul la care visează. Doar că planul lui va fi cumva modificat de circumstanțe, iar eroul va ajunge undeva în Ciad, într-o misiune extrem de importantă și foarte riscantă.

Pauly Shore îl interpretează pe Bones, care vrea să aibă propria afacere, un magazin la care visează cu ochii deschiși. Pentru a câștiga bani, Bones vorbește cu Jack, cel mai bun prieten al lui, și amândoi sunt de acord să se înscrie în trupele de rezervă ale Armatei. Când ajung în tabăra de pregătire, cei doi sunt instruiți ca purificatori de apă. Aici, ei îi întâlnesc pe Christine și pe Fred. Toți patru vor fi chemați la datorie pentru a fi trimiși în deșertul din Ciad și vor ajunge să conducă un tanc mare cu apă, undeva în spatele liniilor inamice liberiene. În cele din urmă, ei trebuie să scape cu viață și, eventual, să-și îndeplinească și misiunea.

IN THE FOG (AKA. V TUMANE)
ÎN CEAŢĂ
Regia: Sergei Loznitsa
Cu: Vladimir Svirskiy, Vladislav Abashin, Sergei Kolesov, Nikita Peremotovs, Yuliya Peresild
Dramă, Germania/Ucraina 2012

Un muncitor sovietic are de făcut o alegere morală sub ocupaţia germană.

1942, frontierele vestice ale URSS. Regiunea este sub ocupaţie germană. Un muncitor inocent de la căile ferate este ameninţat cu execuţia de partizani locali, după ce e acuzat de sabotaj de către inamic și apoi eliberat inexplicabil.

O pădure. Doi luptători în rezistenţă. Un om este acuzat pe nedrept de colaborare cu inamicul și dus în pădure pentru a fi executat. Cum să faci o alegere morală în circumstanţe în care morala nu mai există? În timpul celui de-al doilea război mondial, nimeni nu este inocent. În ceață este o dramă de război inspirată de cartea lui Vasile Bikov, un scriitor bielorus care a trăit experienţa războiului la doar 18 ani. După rolul de polițist brutal din „My Joy”, Vlad Ivanov revine într-un alt rol negativ memorabil, cel al unui căpitan nazist pus să decidă asupra vieților prizonierilor săi. Filmul, regizat de Sergei Loznitsa cu ajutorul directorului de imagine Oleg Mutu (Moartea domnului Lăzărescu, 4 luni, 3 săptămâni și două zile), a avut premiera mondială în 2012 la Cannes – cel mai important festival de film de autor din lume –, unde a fost considerat cel mai bun film de către critici, fiind distins cu premiul FIPRESCI. Într-un articol numit „Fenomenul Loznitsa”, publicația „Le Monde” nota că „«În ceață» este o splendoare de film, încărcat de frumusețe și inteligență”. „Filmele sale evocă sentimentul care i-a bulversat dintotdeauna pe cinefili, în prestigioasa școală de cinema sovietică, astăzi într-o formă nu prea bună: umanismul vibrant pus în serviciul unui lirism saturat de melancolie”. Dovadă și faptul că filmul a obținut Marele Premiu al Festivalului Internațional Andrei Tarkovski.

JANOSIK. PRAWDZIWA HISTORIA (AKA. JANOSIK. A TRUE STORY)
JANOSIK: O POVESTE ADEVĂRATĂ
Regia: Kasia Adamik, Agnieszka Holland
Cu: Václav Jirácek, Ivan Martinka, Michal Zebrowski, Maja Ostaszewska, Katarzyna Herman
Dramă, Polonia 2008

Scenariul lui Eva Borusevicova descrie povestea adevărată a lui Janosik, un bandit de secolul XVIII, un Robin Hood legendar din Europa centrală şi se inspiră din legende şi documente reale. Însă pelicula operează şi cu un lirism extrem de subiectiv şi original. Eroul e tragic şi, în acelaşi timp, foarte contemporan: ar putea fi un băiat american care se întoarce din Irak în ghetouri şi care, distrus de cruzimea războiului, devine capul unei bande temute.

JEFF, WHO LIVES AT HOME
Rufele se spală în familie
Comedie, SUA, 2011
R: Jay Duplass, Mark Duplass
D: Jason Segel, Ed Helms, Susan Sarandon, Judy Greer, Rae Dawn Chong

Un trântor aşteaptă semne de la univers ca să-şi împlinească destinul.

Nevoit să-şi părăsească beciul ca să-i facă un serviciu mamei sale, Jeff, un pierde-vară, trebuie să-şi descopere destinul într-o zi petrecută alături de fratele său care-şi urmăreşte soţia presupus adulterină.

Regizorii şi fraţii Jay şi Mark Duplass examinează soarta şi relaţiile de familie în comedia Jeff, Who Lives at Home, avându-l în rolul principal pe Jason Segel, un pierde-vară care încă trăieşte cu mama lui. El îşi petrece marea majoritate a timpului fumând iarbă şi explicând tuturor cum încă aşteaptă să-şi înţeleagă propriul destin, folosindu-se de filmul Signs ca model despre cum vede el lucrurile în lume. Fratele său Pat (Ed Helms) e un comis voiajor aflat în criza vârstei mijlocii care şi-a cumpărat o maşina sport nouă, în ciuda obiecţiilor soţiei sale (Judy Greer). După ce Jeff răspunde la telefon şi o voce cere să vorbească cu “Kevin”, el crede că acesta e semnul pe care l-a aşteptat îndelung. În timpul unei singure zile, Jeff şi Pat îşi vor confrunta frontal problemele, în timp ce sărmana lor mamă (Susan Sarandon) va găsi dragostea pentru prima oară de la moartea soţului ei.

JOHNNY ENGLISH REBORN
JOHNNY ENGLISH… SE ÎNTOARCE!
Regia: Oliver Parker
Cu: Rowan Atkinson, Gillian Anderson, Dominic West, Rosamund Pike, Daniel Kaluuya
Comedie, SUA, 2011

Rowan Atkinson revine în rolul unui agent secret cu metode ne-ortodoxe.

Rowan Atkinson este din nou agent secret…din greşeală, care nu cunoaşte frica şi nu are simţul pericolului. Cel mai inept agent secret aflat în slujba Majestăţii Sale trebuie să oprească un grup periculos de asasini internaţionali.

Rowan Atkinson se întoarce la rolul de agent secret…din greşeală… care nu cunoaşte frica şi nu are simţul pericolului în comedia – thriller cu spioni Johnny English Reborn. În acest nou capitol, cel mai puţin credibil agent secret afla în slujba Majestăţii Sale trebuie să oprească un grup internaţional de asasini înainte ca aceştia să ucidă un lider mondial şi să declanşeze, astfel, haosul global. De când superspionul MI7 a dispărut de pe hartă, a trăit ascuns într-o regiune izolată din Asia, unde şi-a petrecut timpul şlefuindu-şi abilităţile unice. Dar, când se află că s-a pus la cale un atentat la viaţa premierului Chinei, şefii săi din agenţie trebuie să dea de urma acestui agent foarte special. Acum, când lumea are din nou nevoie de el, Johhny English trebuie să intre din nou în acţiune. Având o singură şansă să se reabiliteze, acesta trebuie să facă uz de cele mai avansate gadgeturi pentru a scoate la iveală o conspiraţie ale cărei tentacule se întind până în KGB, CIA, ajungând până şi la MI-7. Cu numai câteva zile înainte de o conferinţă a şefilor de stat, un singur om trebuie să folosească fiecare truc pe care îl ştie pentru a salva lumea. Pentru Johnny English dezastrul poate fi o soluţie, dar eşecul – niciodată!

JOURNEY 2: THE MYSTERIOUS ISLAND
Călătoria 2: Insula misterioasă
Aventuri, SUA, 2011
R: Brad Peyton
D: Dwayne Johnson, Michael Caine, Josh Hutcherson, Luis Guzmán, Vanessa Hudgens

O misiune de căutare a unui bunic dispărut pe o insulă misterioasă.

În această urmare la hit-ul ”Journey to the Center of the Earth”, o nouă aventură de familie începe atunci când tânărul Sean Anderson primește un SOS codat dintr-un loc și mai incredibil: o insulă misterioasă ce nu se află pe hărţi…

Continuare a filmului de succes lansat în 2008, Journey 2 îl găsește pe tânărul aventurier Sean într-o nouă călătorie. După ce primește un mesaj codat de pe o insulă misterioasă cu vulcani periculoși și forme ciudate de viață, băiatul este determinat să se avânte într-o nouă misiune periculoasă. Nereușind să-l oprească, tatăl său vitreg i se alătură, iar împreună cu un pilot de elicopter și cu frumoasa lui fiică pornesc în căutarea insulei. Odată ajunși pe tărâmul misterios, cei patru trebuie să îl salveze pe singurul localnic al ținutului, înainte ca un seism puternic să scufunde întreaga insulă, cu toate comorile ei.

JUSTICE LEAGUE: DOOM
LIGA DREPTĂŢII: APOCALIPSA
Regia: Lauren Montgomery
Animaţie, SUA 2012

Vandalul Sălbatic fură dosare secrete despre Liga Dreptăţii.

Nemernicul supranumit “Vandal sălbatic” fură dosarele secrete ale lui Batman ce conţin slăbiciunile membrilor “Ligii Dreptăţii”, aşa că acum super-eroii trebuie să lupte cu “Liga Apocalipsei” ca să salveze lumea de la distrugere.

Preocupat de perspectiva sinistră ca nu cumva ceilalţi super-eroi să-şi întoarcă spatele umanităţii, Batman compilează o listă detaliată cu metode prin care i-ar putea învinge pe Superman, Wonder Woman, The Flash, Green Lantern şi pe Cyborg în eventualitatea unei asemenea urgenţe. Dar atunci când Vandal Sălbatic sparge codul de securitate de la peşterea lui Batman şi pune mâna pe listă, “Liga Dreptăţii” trebuie să-şi depăşească resentimentele stârnite de trădarea lui Batman ca să învingă diabolica “Ligă a Apocalipsei”.

Între timp, Cavalerul negru se luptă să ia o decizie care are putea avea consecinţe devastatoare.

LITTLE BIRDS
CÂND PRINZI ARIPI
Regia: Elgin James
Cu: Juno Temple, Kay Panabaker, Leslie Mann, Kate Bosworth, Neal Mcdonough
Dramă, SUA 2011

Două adolescente se confruntă cu un eveniment care le va schimba viaţa.

Adolescentele Lily şi Alison sunt plictisite de orăşelul lor natal. Atunci când ele întâlnesc trei copii ai străzii hotărăsc să-i urmeze într-o lume a excitării şi a pericolului, acolo unde graniţele dintre bine şi rău sunt confuze.

Lily, o fată de 15 ani şi Alison, prietena ei cea mai bună, locuiesc pe malul mării Salton într-un parc de rulote sordid, cu piscine secate şi străzi în ruină. Ceea ce odată era o oază pentru cei bogaţi şi faimoşi, a devenit un oraş aproape pustiit, unde rezidenţii se luptă să supravieţuiască. Lily se simte etern claustrofobă şi rebelă, trăind doar cu mama sa maniacală şi sperând să i se întâmple ceva mai incitant decât să fie vizitată de tânăra şi deja consumata ei mătuşă. Atunci când fetele întâlnesc câţiva copii ai străzii, legătura lor este testată, iar Lily o convinge pe Alison să-i urmeze pe băieţi înapoi în Los Angeles. Deloc intimidată de călătoria care o aşteaptă, Lily e atrasă fără speranţă de unul dintre băieţi şi de aerul de libertate al acestuia. Dar în marele oraş, Lily şi Alison cad repede pradă unei lumi de înşelăciuni şi de minciuni. Lily e hotărâtă să rămână aici, în timp ce Alison e copleşită şi nerabdătoare să se întoarcă acasă. Atunci când Lily e folosită ca momeală pentru bărbaţi maturi ce urmează să fie prădaţi, lucrurile escaladează din rău în mai rău. Lily trebuie să se decidă cât de departe va merge în rebeliunea ei, iar Alison cât de departe va merge ca s-o protejeze pe Lily.

MACHINE GUN PREACHER
MISIONARUL RĂZBOINIC
Regia: Marc Forster
Cu: Gerard Butler, Michelle Monaghan, Kathy Baker, Michael Shannon, Madeline Carroll
Acţiune, SUA, 2011

Un fost criminal devine salvatorul a sute de copii sudanezi.

Povestea adevărată, plină de inspiraţie, a lui Sam Childers, un fost traficant de droguri care trece printr-o transformare uluitoare şi care devine un cruciat pentru sute de copii sudanezi forţaţi să devină soldaţi.

Inspirat dintr-o poveste reală, Machine Gun Preacher prezintă povestea vieţii lui Sam Childers (Gerad Butler), un fost traficant de droguri care decide să lase în urmă viaţa tumultoasă şi care pleacă într-o călătorie în estul Africii. Bărbatul simte că este momentul să descopere ceva în care să creadă, un ideal care să-i schimbe radical viaţa. Atunci când ajunge în Sudan, Childers este impresionat de drama copiilor orfani sau răpiţi care sunt antrenaţi să fie soldaţi. Astfel, bărbatul decide să construiască un refugiu pentru cei mici, chiar dacă acest bine presupune să-şi facă singur legile şi să pună mâna pe armă.

MADAGASCAR 3: EUROPE’S MOST WANTED
MADAGASCAR 3: FUGĂRIŢI PRIN EUROPA
Regia: Eric Darnell, Tom Mcgrath, Conrad Vernon
Animaţie, SUA, 2012

Un grup de animale se alătură unui circ itinerant ca să se întoarcă acasă.

Leul Alex, zebra Marty, girafa Melman şi hipopotamul Gloria continuă să se lupte ca să se întoarcă în mult-iubitul lor New York. Călătoria îi poartă în Europa, unde ei descoperă metoda ideală ca să ajungă acasă: un circ itinerant.

Leul Alex, zebra Marty, girafa Melman şi hipopotamul Gloria plănuiesc să se întoarcă la New York, după o escapadă în Africa. Depinzând de cunoştinţele mecanice ale pinguinilor şi ale cimpanzeilor, planul lor eşuează. Astfel ei ajung în Monte Carlo, unde încearcă să elibereze Europa de animalele conduse de căpitanul Chantel DuBois, alăturându-se unui circ. Conduşi de venerabilul tigru siberian Vitaly, animalele, devenite atracţie a circului, nu sunt fericite cu statutul lor actual. În timpul călătoriei printr-o serie de oraşe europene, ultimul pe listă fiind Londra, Alex, Marty, Melman, şi Gloria îi ajută pe Vitaly, Gia, jaguarul şi pe Stefano, leul de mare, să îşi redescopere pasiunea pentru spectacole, să transforme şi să modernizeze performanţele circului.

MAN ON A LEDGE
DREPTATE LA ÎNĂLŢIME
Regia: Asger Leth
Cu: Sam Worthington, Elizabeth Banks, Jamie Bell, Anthony Mackie, Ed Harris
Poliţist, SUA, 2012

Un fost poliţist face o mişcare disperată ca să-şi dovedească inocenţa.

În timp ce încearcă să convingă un fost poliţist să nu se arunce de pe o clădire, un negociator află motivul pentru care acesta vrea să facă gestul disperat: hoţii unui diamant preţios îl folosesc ca ţap ispăşitor.

Nick Cassidy, un fost poliţist, a fost condamnat drept escroc, fiind învinuit că a furat un diamant foarte valoros de la mogulul imobiliar David Englander. Aflat în arestul poliţiei, într-o zi când i s-a permis să iasă din închisoare, el evadează. Planul său de a-şi demonstra nevinovăţia e să se urce la ultimul etaj al unui hotel din cartierul Manhattan şi să ameninţe că se va sinucide, aruncându-se în gol. O femeie îngrijorată sună la poliţie şi, printre ţipete, anunţă existenţa sinucigaşului. Cel mai apropiat poliţist răspunde imediat la apel. Apoi, mai mulţi ofiţeri din trupele SWAT, dar şi o echipă de pompieri ajung în zona hotelului de unde vrea să sară bărbatul aflat la ananghie. Pe lângă aceste echipe, e chemată o femeie psiholog, Lydia Mercer, care să-l convingă pe bărbat să renunţe la gestul său mortal. Lydia, care a asistat la o sinucidere, după ce persoana pe care trebuia să o convingă se renunţe a sărit totuşi de la înălţime, a fost solicitată pentru tratative tocmai de Nick. El plănuieşte să rămână cât mai mult timp pe pervazul geamului, atrăgând atenţia asupra sa, pentru ca în acest interval fratele său şi prietena lui să încerce să-i demonstreze nevinovăţia.

MARVEL’S THE AVENGERS
RĂZBUNĂTORII
Regia: Joss Whedon
Cu: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson
Acţiune, SUA, 2012

Super-eroii fac echipă ca să salveze lumea de la dezastru.

Atunci când un inamic neaşteptat ameninţă securitatea globală, Iron Man, The Incredible Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye şi Black Widow fac echipă ca să salveze lumea de la dezastru.

Nick Fury e directorul agenţiei internaţionale de menţinere a păcii, organism cunoscut drept S.H.I.E.L.D. (Supreme Headquarters, International Espionage, Law-Enforcement Division ). O nouă şi neaşteptată ameninţare inamică îl pune pe Fury în situaţia de a avea nevoie urgentă de ajutor. El pune în aplicare un plan mai vechi care trebuia să unească cei mai puternici super-eroi într-o echipă care să scape lumea de pericolul iminent provocat de Loki şi de armata sa. Organizaţia S.H.I.E.L.D. începe o recrutare la nivel global, care îi va aduce împreună pe toţi super-eroii. The Avengers continuă aventurile super-eroilor pe marele ecran începute în Iron Man, The Incredible Hulk, Iron Man 2, Thor şi Captain America: The First Avenger.

ME, MYSELF & IRENE
Eu, cu mine şi Irene
Comedie, SUA, 2000
R: Bob Farrelly, Peter Farrelly
D: Jim Carrey, Renee Zellweger, Anthony Anderson, Chris Cooper, Robert Forster

Povestea unui bărbat care își reprima de ani de zile frustrarea de a fi fost părăsit.

O comedie savuroasă cu Jim Carrey care este Charlie, un bărbat ce ajunge să sufere de schizofrenie. El își reprimase ani de zile frustrarea de a fi fost părăsit de soția sa, care fugise chiar cu șoferul limuzinei de la nuntă.

Băiat bun, dar fără noroc, Charlie (Jim Carrey) şi-a reprimat ani de zile frustrarea provocată de fuga soţiei sale cu şoferul limuzinei de la nuntă. Aşa se face că a dat în schizofrenie şi l-a scos la iveala pe Hank, personalitatea lui numărul doi care se manifestă necontrolat, respectiv când are chef şi în general când îi e lui Charlie lumea mai dragă. Pe cât e Charlie de blajin şi de răbdător, pe atât e Hank de bădăran şi de violent. Scuzabil, dacă luăm în considerare şi tripleții de culoare pe care i-a crescut singur, rămaşi ca suvenir de la nevasta fugită. Rivalitatea Charlie/Hank pentru dreptul la exprimare capătă însă proporţii delirante când Charlie primeşte misiunea de a o proteja pe Irene de care se îndrăgosteşte. Înainte însă de a o apăra de răufăcătorii care o urmăresc, Charlie trebuie să o apere şi să se apere de el însuşi. Sau, mai bine zis, de Hank.

MEN IN BLACK 3
Bărbaţii în negru 3
Comedie, SUA, 2012
R: Barry Sonnenfeld
D: Will Smith, Tommy Lee Jones, Josh Brolin, Jemaine Clement, Emma Thompson

Agentul J călătorește în timp ca să oprească un extraterestru malefic.

Agentul Jay călătorește înapoi în timp, în 1969, acolo unde face echipă cu o versiune mai tânără a agentului Kay ca să oprească un extraterestru malefic de la a distruge viitorul.

În Bărbaţi în negru 3, agenţii J (Will Smith) şi K (Tommy Lee Jones) revin… în timp. J a văzut o mulţime de lucruri inexplicabile în cei 15 ani petrecuţi împreună cu oamenii în negru, dar nimic, nici măcar extratereştrii, nu l-au lăsat mai perplex decât partenerul lui teribil de sucit şi de morocănos. Dar atunci când viaţa lui K şi soarta planetei sunt puse la grea încercare, Agentul J va trebui să se întoarcă în timp pentru a îndrepta lucrurile. J descoperă că în univers există secrete pe care K nu i le împărtăşise niciodată – secrete care se vor dezvălui treptat pe măsură ce J acţionează în echipă cu tânărul agent K (Josh Brolin) pentru a-şi salva partenerul, agenţia şi viitorul omenirii.

MIAMI RHAPSODY
Rapsodie în roz
Comedie SUA, 1995
R: David Frankel
D: Sarah Jessica Parker, Gil Bellows, Antonio Banderas, Mia Farrow, Paul Mazursky

Căsătoria și fidelitatea nu merg întotdeauna mână în mână.

Gwyn Marcus (Sarah Jessica Parker) este o femeie recent logodită, pe cale să facă o descoperire oarecum nostimă, dar și șocantă: căsătoria și fidelitatea nu merg întotdeauna mână în mână, mai ales în familia ei!

Comedia care urmează o are în centrul său pe Gwyn Marcus (Sarah Jessica Parker). Ea s-a logodit recent și este pe cale să facă o descoperire oarecum nostimă, dar mai ales șocantă: căsătoria și fidelitatea nu merg întotdeauna mână în mână, iar asta mai ales în familia ei!. După acest moment crucial, în existența ei se dezlănțuie haosul, iar asta pe măsură ce Gwyn află detalii uluitoare pe tema asta. Printre alte nume mari, în ”Miami Rhapsody” îi veți regăsi și pe Antonio Banderas și Mia Farrow.

MIRRORS 2
OGLINZI 2
Regia: Víctor García
Cu: Nick Stahl, Emmanuelle Vaugier, Evan Jones, Christy Romano, William Katt
Horror, SUA, 2010

Spiritul unei victime ucise, ascuns în lumea oglinzilor, caută răzbunare..

Max, care se recuperează după un accident traumatic, îşi ia o slujbă ca paznic de noapte la magazinul condus de tatăl său şi începe să aibă halucinaţii cu o tânără care se ascunde dincolo de oglinzi.

Atunci când Max, care se recuperează după un accident traumatic, îşi ia o slujbă de noapte ca paznic la magazinul condus de tatăl său, el începe să aibă viziuni cu o tânără fată care zăreşte în oglinzile magazinului. Nesigur dacă halucinaţiile sale sunt consecinţa efectelor secundare ale somniferelor sau dacă se întâmplă în realitate, el începe să investigheze mai profund sursa imaginilor. Atunci când unul dintre angajaţii moare şi Max devine suspect, tânărul trebuie să expună legătura acestei năluci cu un scandal din interiorul magazinului ca să-şi demonstreze inocenţa şi să anihileze spiritele din oglinzi.

OF TWO MINDS
SORA MEA
Regia: Jim O’Hanlon
Cu: Kristin Davis, Tammy Blanchard, Joel Gretsch, Bonnie Bartlett, Mackenzie Aladjem
Dramă, SUA 2012

Povestea relaţiei dintre Billie şi sora ei schizofrenică.

Billie le are pe toate: o casă adorabilă, un soţ frumos şi doi copii grozavi. Dar viaţa ei se schimbă instant atunci când acceptă să împlinească dorinţa mamei sale muribunde: să aibă grijă de sora ei mai mică, bolnavă de schizofrenie.

Povestea relaţiei dificile dintre Billie şi sora ei mai mică, Elizabeth, bolnavă de schizofrenie. După ce mama lor moare, Billie îşi asumă responsabilitatea de a o lua pe Elizabeth în familia ei, alături de soţul ei, de fiul adolescent şi de mezină. La început, şi Elizabeth şi familia se străduiesc să se adapteze la noul stil de viaţă. Totuşi, după un incident neplăcut între fiul ei şi sora bolnavp, Billie vede clar că nici ea nici cei din familie nu sunt pregătiţi să facă faţă acestei boli şi e forţată să ia o decizie dificilă.

PARANORMAL ACTIVITY 4
ACTIVITATE PARANORMALĂ 4
Regia: Ariel Schulman, Henry Joost
Cu: Katie Featherston
Horror, SUA, 2012

De când are vecini noi, o familie e martora unor evenimente stranii.

O familie din Nevada, care îi include pe adolescenta Alex și pe fratele ei mai mic, îl adăpostesc pe Robbie, un copil vecin, atunci când mama lui este bolnavă. Se pare, însă, că prezenţa lui Robbie declanșează întâmplări bizare.

Franciza Paranormal Activity continuă cu cea de-a cincea intrare. De data aceasta, telefoanele mobile și web cam-urile sunt îndreptate asupra unei adolescente. Acţiunea se petrece la cinci ani după evenimentele din primele două filme şi la 24 de ani după Paranormal Activity 3, în momentul în care Katie îl răpeşte pe Hunter. Intriga urmăreşte viaţa lui Alice, a prietenului ei Ben, a mamei sale şi a fratelui său Wyatt, din momentul în care activitatea paranormală se instalează după ce Katie şi Hunter (acum îl cheamă Robbie) se mută în casa din vecini. După ce Katie ajunge la spital, mama lui Alice îl ia pe Robbie la ei acasă, ceea ce declanșează întâmplări stranii în casă.

PAUL
Regia: Greg Mottola
Cu: Simon Pegg, Nick Frost, Jason Bateman, Kristen Wiig, Bill Hader
Comedie, SUA, 2011

Doi pasionaţi de SF britanici întâlnesc un extraterestru în Zona 51.
Doi fani britanici de SF cam banali sunt prinși într-o aventură interplanetară după ce culeg un extraterestru în timpul unei excursii în faimoasa Zonă 51 și devin ţinta unei vânători naţionale condusă de agenţi federali.

Simon Pegg şi Nick Frost (Hot Fuzz, Shaun of the Dead) fac din nou echipă în Paul, în rolurile a doi tocilari pasionaţi de SF al căror pelerinaj prin America îi aduce în Zona 51, faimoasă pentru apariţii de OZN-uri. Odată ajunşi acolo, le iese în cale un extraterestru care îi va arunca într-o călătorie atât de zănatică, încât percepţia celor doi asupra universului se va schimba pentru totdeauna. Creatura, pe nume Paul, şi-a petrecut ultimii 60 de ani captiv într-o bază militară ultrasecretă. Din motive necunoscute, extraterestrul, care între timp căpătase năravuri pământene, decide să evadeze. Aşa că sare în prima maşină care îi iese în cale – cea cu care călătoreau Graeme Willy (Pegg) şi Clive Gollings (Frost). Vânaţi de agenţi federali, dar şi de tatăl fanatic al unei tinere pe care o răpesc din greşeală, Graeme şi Clive născocesc un plan aiuristic pentru a-l duce pe Paul la nava-mamă. Sunt doar doi nătăfleţi care se chinuie să fie de ajutor, însă Paul îi vede ca pe doi eroi intergalactici.

POSTCARDS FROM THE EDGE
Salutări de la Hollywood
Comedie, SUA, 1990
R: Mike Nichols
D: Meryl Streep, Shirley Maclaine, Dennis Quaid, Gene Hackman, Richard Dreyfuss

Lupta cu drogurile a fost dură, dar când vine vorba despre mama ei, este chiar mai greu de atât.

După ce este internată la un centru de reabilitare, o actriță de la Hollywood reușește să câștige lupta cu drogurile. Dar, pentru a fi din nou primită pe platourile de filmare, compania de film la care era angajată pune o condiție: actrița trebuie să se mute cu mama sa, care fusese și ea cândva un star, dar acum era recunoscută doar pentru talentul de a goli sticlele de alcool.

”Salutări de la Hollywood ” este o adaptare a romanului autobiografic al lui Carrie Fisher, în regia lui Mike Nichols. Meryl Streep este Suzanne Vale, o actriță care a fost internată la un centru de reabilitare unde ajunsese în urma unei supradoze aproape fatale. După dezintoxicare, ea este pregătită să se întoarcă pe platourile de filmare, dar află că, din cauza trecutului său recent, cei de la studiouri au o condiție: actrița trebuie să se mute cu mama sa, Doris Mann (Shirley MacLaine), pe perioada filmărilor. Ideea era că angajatorii voiau să se asigure că Suzanne va fi supravegheată de cineva responsabil. Doar că, Doris, care fusese și ea cândva un star de cinema, acum era recunoscută doar pentru talentul de a goli sticlele de alcool. Ei bine, ceea ce urmează se va dovedi pentru Suzanne o provocare mult mai mare decât aceea de a renunța la droguri.

PROJECT X (2012)
Proiectul X
Comedie, SUA, 2012
R: Nima Nourizadeh
D: Thomas Mann, Oliver Cooper, Jonathan Daniel Brown, Dax Flame, Kirby Bliss Blanton

Un grup de prieteni vrea să organizeze cea mai epică petrecere de naştere.

Un grup de prieteni îşi pune în cap să organizeze cea mai nebună aniversare din istorie. Project X ne prezintă o petrecere de liceu care deraiază complet, filmată din perspectiva camerelor digitale pe care adolescenţii le au la ei.

Trei elevi de liceu aparent anonimi încearcă să-şi construiască, finalmente, o faimă beton. Ideea lor e destul de inocentă – să organizeze o petrecere pe care nimeni să n-o uite şi s-o filmeze, ca să rămână în istorie. Dar nimic nu i-ar fi putut pregăti pentru acest party. Zvonurile se împrăştie repede, reputaţiile sunt pătate şi legendele se nasc.

QUARTET (2012)
CVARTET
Regia: Dustin Hoffman
Cu: Maggie Smith, Tom Courtenay, Billy Connolly, Pauline Collins, Michael Gambon
Comedie, SUA, 2012

La o reședinţă pentru muzicieni pensionari, concertul anual e în pericol.
Cecily, Reggie și Wilfred locuiesc într-o reședinţă pentru muzicienii pensionari. În fiecare an, ei ţin aici un concert pentru a celebra ziua de naștere a lui Verdi. Însă Jean, fosta soţie a lui Reggie, își face apariţia și le întrerupe echilibrul.

Casa Beecham e toată cuprinsă de nerăbdare. Zvonurile care circulă pe culoare spun că această reședinţă pentru muzicieni pensionari va avea în curând un nou locatar. Şi se mai vorbește că e vorba de un star. Pentru Reginald Paget, Wilfred Bond și Cecily Robson aceste bârfe sunt de ignorat. Însă și ei vor avea un mare șoc atunci când nou venita se dovedește a fi nimeni alta decât fosta lor parteneră de cvartet, Jean Horton. Cariera lui Jean ca star solo și vanitatea sa extremă a distrus o prietenie veche și căsătoria cu Reggie – acesta din urmă fiind foarte afectat de sosirea ei. Poate trecerea timpului să vindece vechi răni? Şi va fi în stare faimosul cvartet să treacă peste animozităţi și resentimente la timp ca să susţină concertul de la Casa Beecham?

RECKLESS KELLY
Curajosul Kelly
Comedie, Australia, 1994
R: Yahoo Serious
D: Yahoo Serious, Melora Hardin, Alexei Sayle, Hugo Weaving, Kathleen Freeman

Un jefuitor australian ajunge să fie celebru și bogat după ce devine star de Hollywood.

O repovestire neconvențională a uneia dintre cele mai mari legende din Australia, este vorba despre viața lui Ned Kelly, un jefuitor care ajunge să fie celebru și bogat după ce devine star de Hollywood.

Cel care interpretează rolul principal este regizorul Yahoo Serious. Astfel, ”Curajosul Kelly” este o repovestire neconvențională a uneia dintre cele mai mari legende din Australia, este vorba despre viața lui Ned Kelly (Serious), un jefuitor care lua de la bogați pentru a le da celor săraci. Drumurile lui Ned se intersectează cu acelea ale lui Sir John (Hugo Weaving), un om bogat, care găsește un cumpărător japonez pentru proprietatea de pe coastă a lui Kelly. Doar că, în familia lui există un cod al onoarei potrivit căruia nu are voie să fure pentru el, așa că motociclistul Ned decide să plece în America pentru a face rost de bani ca să-și salveze pământul. Planurile de a jefui bănci se spulberă, dar va primi un rol principal într-un film de la Hollywood, iar banii câștigați l-ar putea ajuta să potolească lăcomia lui John.

SARAH’S KEY
SE NUMEA SARAH
Regia: Gilles Paquet-Brenner
Kristin Scott Thomas, Mélusine Mayance, Niels Arestrup, Frédéric Pierrot, Michel Duchaussoy
Dramă, Franţa, 2010

Un episod rușinos din istoria Franţei are consecinţe până în ziua de azi.

În Parisul de azi, o ziaristă își vede destinul legat de cel al unei tinere a cărei familie a fost decimată în 1942, când guvernul filo-german de la Vichy a arestat peste 13.000 de evrei parizieni.

Julia Jarmond, o ziaristă americană casătorită cu un francez, este însărcinată să scrie un articol despre un infam episod istoric care a avut loc la Paris, în 1942. Ea descoperă secrete de familie care o vor lega pentru totdeauna de destinul unei fetiţe evreice pe nume Sarah. Julia află că apartamentul unde ea și soţul ei Bertrand voiau să se mute, a fost achiziţionat de familia acestuia acum 60 de ani, când proprietarii săi evrei au fost deposedaţi de averi și deportaţi. Ea își propune să afle ce s-a întâmplat cu foștii ocupanţi, cu Wladyslaw și Rywka Starzynski, părinţii unei fetiţe de 10 ani, Sarah, și al unui băiat de 4 ani, Michel. Pe măsură ce descoperă noi lucruri – în special despre Sarah, singurul membru al familiei care a supravieţuit – ea află secrete dureroase despre familia lui Bertrand, Franţa și, în cele din urmă, despre ea însăși.

SCHUTZENGEL (AKA. THE GUARDIAN)
ÎNGERUL PĂZITOR
Regia: Til Schweiger
Cu: Til Schweiger, Luna Schweiger, Moritz Bleibtreu, Karoline Schuch, Herbert Knaup
Thriller, Germania, 2012

Un soldat din forţele speciale trebuie să protejeze martora unei crime.

Actorul german Til Scwheiger este regizorul și starul acestui action thriller emoţionant despre un fost soldat din forţele speciale angajat să protejeze o adolescentă orfană care este singurul martor al unei conspiraţii ucigașe.

Max Fischer, un fost soldat în forţele speciale, este angajat s-o protejeze pe Nina, o adolescentă cu probleme; necazurile ei au început după ce a fost martora unei crime brutale. Acum, un grup de oameni foarte răi o vor moartă. Trădat de neguţătorul de arme Thomas Backer, un om care n-are niciun scrupul să elimine pe oricine îi stă în cale, singuraticul Max și orfana Nina se apropie din ce în ce mai mult unul de celălalt atunci când circumstanţele îi fac să devină din străini, prieteni. Max apelează la handicapatul Rudi, un fost camarad de arme, dar noua lor zonă de siguranţă se dovedește a fi temporară. Forţaţi din nou să fugă, ei caută refugiu la Sara, marea iubire a lui Max și, surpriză, chiar procurorul care a fost însărcinat cu protecţia fetei. Acum, totul e o cursă contra cronometru, pentru că Sara încearcă să-i aducă pe cei doi fugari la tribunal.

SECOND SIGHT (1989)
Detectivii de la Second Sight
Comedie, SUA, 1989
R: Joel Zwick
D: John Larroquette, Bronson Pinchot, Bess Armstrong, Stuart Pankin, John Schuck

Un fost polițist angajează un clarvăzător care să-l ajute să conducă agenția de detectivi.

Urmează o comedie cu umor nebun și acțiune pe bandă rulantă, în care un fost polițist și un clarvăzător conduc o agenție de detectivi particulari cu totul neobișnuită. Când cei doi se angajează să rezolve cazul răpirii cardinalului Bostonului, situația ia o întorsătură bizară.

Wills, un fost polițist prăpădit, ”genialul” clarvăzător Bobby Magee, care e mai degrabă un imbecil cu patalama, și psihologul Preston Pickett sunt oamenii-cheie de la The Second Sight, o agenție de detectivi care investighează cazurile folosind metode paranormale. Ei sunt solicitați de o călugăriță foarte frumoasă și acceptă să preia un caz tipic de furt auto. Doar că se întâmplă că cel care era cardinal de Boston și urma a fi noul Papă să fie răpit. Astfel, cei de la The Second Sight se angajează să rezolve cazul răpirii cardinalului, dar situația ia o întorsătură bizară. Pe parcursul derulării anchetei, puterile paranormale ale lui Bobby vor face ravagii.

SEEKING A FRIEND FOR THE END OF THE WORLD
CAUT PRIETEN PENTRU SFÂRŞITUL LUMII
Regia: Lorene Scafaria
Cu: Steve Carell, Keira Knightley, Connie Britton, Adam Brody, Rob Corddry
Dramă, SUA, 2012

O călătorie amuzantă și emoţionantă pe vreme de Apocalipsă.

Un asteroid se apropie de pământ, un bărbat se trezește singur după ce soţia sa dispare panicată. El decide să plece la drum cu mașina ca să se reunească cu iubita din liceu. Îl însoţeste o vecină care, fără să vrea, îi strică planurile.

Un asteroid gigantic e pe cale să lovească pământul, după ce ultima încercare de a-l opri a eșuat. Eșuată e și casătoria lui Dodge, un agent de asigurări timid: știrea că lumea se va sfârși în 21 de zile o face pe soţia sa să-l părăsească pe loc. Dodge e un bărbat care a jucat tot timpul cum i s-a cântat, în timp ce vecina sa, Penny, o femeie extrovertită, a încălcat mereu regulile. Penny îi înmânează lui Dodge o scrisoare pierdută, care i-ar putea altera acestuia viitorul: e de la Olivia, iubita din liceu, dragostea vieţii sale. Împreună, neobișnuiţii călători traversează evenimente bulversante ce le-ar putea însenina clipele… rămase până la sfârșitul lumii.

SO FINE
Atât de bine!
Comedie, SUA, 1981
Regia: Andrew Bergman
Cu: Ryan O’Neal, Jack Warden, Mariangela Melato, Richard Kiel, Fred Gwynne

Un bărbat are o idee care se va transforma într-un neașteptat succes în lumea modei.

Un profesor universitar creează o nouă nebunie în domeniul blugilor, dar cade pradă farmecului unei temperamentale soprane italiene şi devine ţinta unor mafioţi geloşi. Însă, cumva, totul să va sfârşi.. atât de bine…

Chemarea sângelui se dovedeşte puternică în această comedie burlescă. Un tânăr profesor universitar este forţat să părăsească Academia şi să facă croitorie ca să salveze de la faliment firma de modă a familiei. El reuşeşte să creeze o nouă nebunie în domeniul blugilor, dar cade pradă farmecului unei temperamentale soprane italiene şi devine ţinta unor mafioţi geloşi. Însă, cumva, totul să va sfârşi.. atât de bine…

SPEED
SPEED: CURSĂ INFERNALĂ
Regia: Jan De Bont
Cu: Keanu Reeves, Dennis Hopper, Sandra Bullock, Joe Morton, Jeff Daniels
Acţiune, SUA 1994

O bombă sub un autobuz explodează dacă viteza acestuia scade sub 80 km/h.

Pregătiţi-vă pentru călătoria vieţii voastre, la bordul unui autobuz care ar putea exploda în orice minut, dacă viteza scade sub 80 km/h. Keanu Reeves este un poliţist neînfricat care încearcă să-i dejoace planurile unui maniac.

Dacă Jack Traven, poliţist al trupelor speciale, nu se urca în autobuzul în care un maniac a pus o bombă, aceasta ar fi putut exploda. Dacă, din întâmplare, în același autobuz nu s-ar fi aflat și o tânără care să ţină nebunește volanul, viaţa celor din mașină, dar și a orașului, ar fi fost pusă în pericol. Dacă nu crezi că Speed e cel mai rapid film făcut vreodată, te provocăm să găseşti un altul şi mai şi.

STRUCK BY LIGHTNING (2012)
Lovit de fulger
Comedie, SUA, 2012
R: Brian Dannelly
D: Chris Colfer, Rebel Wilson, Christina Hendricks, Sarah Hyland, Allison Janney

O comedie isteaţă, ireverență despre cum să supravieţuieşti în liceu.

Această comedie neconvenţională ne vorbeşte despre cum să supravieţuieşti în liceu atunci când colegii de clasă nu te înţeleg, părinţii sunt nebuni şi tot ce posezi sunt visele tale.

Liceanul Carson Phillips (Chris Colfer) este destinat unor lucruri mai importante decât îi poate oferi orăşelul său natal prăfuit şi plin de prejudecăţi. El e convins că se află pe drumul măreţiei, dar destinul are alt plan cu el. Demonstrând că viaţa e ceea ce se întâmplă atunci când eşti ocupat să-ţi construieşti viitorul, Carson îşi reaminteşte ultimele săptămâni care au fost pline de episoade amuzante şi aiuritoare.

SUMMERHOOD
VACANŢA DE VARĂ
Regia: Jacob Medjuck
Cu: Lucian Maisel, Christopher Mcdonald, Raquel Alessi, Jacob Medjuck, Joe Flaherty
Comedie, Canada 2008

O poveste despre maturizare amplasată într-o tabără de vară.

Vara a sosit în cele din urmă şi un puşti nevrotic pe nume Fetus e hotărât să se se impună în micul său cerc social. Dar ce se întâmplă atunci când un băiat care se luptă pentru statutul social este distras de prima sa dragoste?

Vă mai amintiţi de taberele de vară? Fiţi convinşi că n-aţi fost niciodată în una ca aceasta! Regizorul Jacob Medjuck ne oferă o comedie sarcastică dar, în cele din urmă, tandră, despre aventurile unui puşti de-a lungul unei veri esenţiale. Fetus, un băiat de 10 ani şi cei mai buni prieteni ai săi – Neglijentu’, Bunicul şi Chiflă – sunt poznaşii rebeli ai taberei. Împreună cu alţi “renegaţi” din cabana lor, ei îşi petrec zilele plănuind tot felul de farse şi încearcând să-i distragă atenţia directorului taberei obsedat de disciplină. Însă atunci când soseşte frumoasa Sundae, lumea lui Fetus e întoarsă pe dos.

Eforturile sale neghioabe de a-i câştiga afecţiunea sunt şi comice şi tragice, mai ales atunci când liderul echipei, Neglijentu’, pare hotărât să-i pună beţe în roate.

SUPERCLASICO
Regia: Ole Christian Madsen
Cu: Anders W. Berthelsen, Adriana Mascialino, Sebastián Estevanez
Comedie, Danemarca 2011

Christian vrea să-și recapete soţia amorezată de un fotbalist argentinian.

Anna s-a mutat la Buenos Aires ca să fie impresar sportiv și a sfârșit prin a se îndrăgosti de un jucător de fotbal faimos. Soţul său, Christian, zboară în Argentina ca să semneze actele de divorţ, însă speră s-o recucerească.

Christian e un comerciant de vinuri pe cale să dea faliment. De fapt, întreaga lui viaţă e un faliment: soţia lui, Anna, l-a părăsit de 17 luni și s-a mutat s-a mutat la Buenos Aires pentru a-şi urma visul de a deveni impresar sportiv. În scurt timp, ea a ajuns în braţele celui mai celebru fotbalist al Argentinei. În loc să-i trimită actele de divorţ prin poştă, soţul ei Christian ia avionul împreună cu fiul lor adolescent pentru a i le înmâna personal. Dorinţa lui secretă este să-şi recapete soţia şi viaţa, desigur…

TALKIN’ DIRTY AFTER DARK –
Nopţi fără perdea
Comedie, SUA, 1991
R: Topper Carew
D: Martin Lawrence, Phyllis Stickney, Johnny Witherspoon, Darryl Sivad, Jedda Jones

Un film foarte amuzant despre o noapte din viața unui club de comedie din Los Angeles.

O zi din viața unui club de comedie din Los Angeles, local unde, după miezul nopții, se spun glume deochiate.

Acțiunea peliculei ”Nopți fără perdea” este plasată în Dukie, un club de comedie din Los Angeles în care apar atât comici aflați la început de drum, cât și nume consacrate ale genului, actori care stârnesc valuri de râs, spunând glume deochiate. Printre cei care apar în program se numără, aspirantul Terry, care flirtează cu soția proprietarului localului pentru a avea garantat un prim număr aici, dar și veterani precum Aretha. În distribuția acestei pelicule îi veți recunoaște, printre alții, pe Martin Lawrence, John Witherspoon, Jedda Jones, Phyllis Stickney, Marvin Wright-Bey, Lance Crouther și Dwayne Kennedy. Scenariul și regia filmului sunt semnate de Topper Carew.

THE ADJUSTMENT BUREAU
GARDIENII DESTINULUI
Regia: George Nolfi
Cu: Matt Damon, Emily Blunt, Michael Kelly, Anthony Mackie, John Slattery
SF, SUA 2011

O poveste de dragoste este afectată de forţe misterioase…

Un bărbat are premoniţii în legătură cu Destinul care i s-a plănuit, dar decide să-şi croiască singur soarta. Luptându-se cu puternicii “gardieni ai destinului”, el renunţă la măreţia ce i-a fost sortită ca să fie cu femeia iubită.

Suntem noi cei care ne controlăm destinul sau forţe neştiute ne manipulează fără să ne dăm seama? Matt Damon este protagonistul thriller-ului The Adjustment Bureau, în rolul ambiţiosului politician David Norris care, tocmai când e pe cale să câştige un fotoliu în senatul Statelor Unite, o întâlneşte pe frumoasa Elise Sellas, o balerină de care se îndrăgosteşte până peste cap. Pentru că i se oferă şansa să arunce o privire în propriul său viitor, David înţelege că ceea ce vede acolo nu e deloc ceea ce-şi doreşte el. Aşa că decide să meargă împotriva destinului.

Pentru aceasta, însă, va avea de luptat cu nişte agenţi misterioşi care tot încearcă să-l despartă de femeia cu care vrea să-şi petreacă restul vieţii. David află că aceşti agenţi sunt angajaţi de o agenţie mai puţin obişnuită – e vorba de Agenţia Destinului, care aruncă în luptă toate armele de care dispune pentru a-l împiedica pe David să aleagă în viaţă alt drum decât cel care îi fusese predestinat. Confruntat cu piedici extrem de greu de trecut, David va trebui la un moment dat să aleagă: va accepta, oare, să renunţe la luptă şi să urmeze calea care îi fusese predestinată sau va risca totul pentru a învinge soarta şi pentru a rămâne împreună cu iubirea vieţii lui?

THE AMERICAN PRESIDENT
Dragostea unui preşedinte american
Romantic, SUA, 1995
R: Rob Reiner
D: Michael Douglas, Annette Bening, Martin Sheen, Michael J. Fox, Anna Deavere Smith

O neobișnuită poveste de iubire dintre un președinte american văduv și o activistă de mediu.

Povestea unui bărbat văduv care are o fiică și este un politician foarte popular. Realegerea lui în această funcție pare să fie asigurată, dar se întâmplă ceva neprevăzut: el se îndrăgostește pe loc de o foarte sexy activistă de mediu.

Președintele liberal-democrat Andrew Shepherd (Michael Douglas) se apropie de sfârșitul primului mandat și se pregătește pentru alegeri. Vorbim despre un bărbat văduv care are o fiică și este un politician foarte popular. Realegerea lui în această funcție pare să fie asigurată. Dar se întâmplă ceva neprevăzut: o întâlnește pe atrăgătoarea Sydney Wade (Annette Bening). Președintele se îndrăgostește pe loc, iar după câteva încercări amuzante, cei doi reușesc să aibă o întâlnire. Relația sa cu Wade par să aducă un avantaj nesperat senatorului Bob Rumson, care era cotat pe locul doi. Cel din urmă lansează un atac violent luând în discuție caracterul președintelui a cărui soție murise de curând.

Pelicula “Dragostea unui președinte american” a primit o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră, nominalizări la Globurile de Aur, American Comedy Awards și Writers Guild of America.

THE BEST EXOTIC MARIGOLD HOTEL
HOTELUL MARIGOLD
Regia: John Madden
Cu: Judi Dench, Bill Nighy, Penelope Wilton, Dev Patel, Celia Imrie
Comedie, SUA, 2011

Câţiva pensionari britanici călătoresc într-o ţară exotică şi ieftină.

Câţiva pensionari britanici decid să-şi cheltuiască pensia într-o ţară ceva mai puţin scumpă – India. Totuşi, atunci când ajung la hotelul Marigold, seniorii îşi dau seama că zvonurile privind restaurarea clădirii au fost cu mult exagerate.

Un grup de pensionari britanici hotărăşte să facă economii mutându-se pentru o perioadă în necostisitoarea şi aparent exotica Indie. Fermecaţi de reclamele pentru hotelul Marigold, proaspăt renovat, vor ajunge la poarta acestuia pentru a-l descoperi mult mai puţin atrăgător decât în pliante.

Deşi noul spaţiu este mai puţin confortabil decât şi-au imaginat, această experienţă îi va schimba pentru totdeauna şi vor ajunge să descopere că viaţa şi iubirea pot fi experimentate din nou dacă reuseşti să te desprinzi de trecut.

THE DARK KNIGHT RISES
CAVALERUL NEGRU: LEGENDA RENAŞTE
Regia: Christopher Nolan
Cu: Christian Bale, Gary Oldman, Tom Hardy, Joseph Gordon-Levitt, Anne Hathaway
Acţiune, SUA, 2012

Batman iese la suprafaţă ca să protejeze Gotham City de un nou inamic.

În ciuda reputaţiei sale pătate după evenimentele în urmă căruia a fost acuzat de crimele comise de Dent, Batman se simte obligat să intervină și să ajute poliţia care se luptă cu planurile maleficului Bane de a distruge orașul.

Dark Knight Rises este finalul epic al trilogiei semnate de Christopher Nolan. Au trecut 8 ani de când Batman a dispărut în noapte, transformându-se din acel moment din erou în fugar. Asumându-și vina pentru moartea procurorului Harvey Dent, Cavalerul Negru a sacrificat totul pentru ceea ce el și comisarul Gordon sperau că e o cauză mai bună. Pentru un timp, minciuna a prins, criminalitatea orașului Gotham fiind zdrobită sub greutatea Actului Dent împotriva infracţionalităţii. Dar totul se schimbă o dată cu sosirea unui hoţ ingenios cu scopuri misterioase. Dar cu mult mai periculoasă se dovedește a fi apariţia lui Bane, un terorist mascat al cărui crud plan pentru Gotham îl determină pe Batman să iasă din exilul auto-impus. Dar chiar și atunci când își pune pelerina și masca, e posibil ca Batman să nu se poată măsura cu Bane.

THE DESCENDANTS
Descendenții
Dramă, SUA, 2011
R: Alexander Payne
D: Amara Miller, Shailene Woodley, Beau Bridges, George Clooney, Michael Ontkean

Matt, soţul lui Elizabeth şi tatăl a două fete, îşi reevaluează viaţa.

Cum soţia sa, Elizabeth, este în comă ireversibilă din cauza unui accident nautic, Matt King, un latifundiar bogat din Hawaii, îşi ia cele două fiice într-o excursie în Kauai ca să-l confrunte pe bărbatul cu care Elizabeth îl înşela.

Matt King, un avocat bogat din Hawaii, este căsătorit cu Elizabeth şi are două fiice pe nume Alexandra şi Scottie. El se confruntă cu dilema dacă ar trebui să păstreze terenurile moştenite de la strămoşii lui ce au făcut parte din aristocraţia hawaiană sau să le vândă unui dezvoltator imobiliar. Atunci când soţia lui este victima unui accident nautic în Waikiki şi rămâne imobilizată pe un pat de spital în stare vegetativă, fiind menţinută în viaţă numai de aparate, Matt King află cu stupoare că indiferenţa cu care şi-a tratat el familia în ultima perioadă nu a rămas fără consecinţe. El descoperă că, înainte de accident, Elizabeth era implicată într-o aventură cu agentul imobiliar Brian Speer şi plănuia să divorţeze şi că Alexandra şi Scottie manifestă un comportament rebel izvorât din frustrare şi nesiguranţă. Dornic să îşi salveze căsnicia şi să restabilească o conexiune sufletească cu cele două fete ale sale, avocatul porneşte într-o călătorie plină de revelaţii pentru a-l identifica pe amantul lui Elizabeth şi pentru a înţelege motivele ce au determinat-o pe nevasta lui să se îndrăgostească de un alt bărbat. Atunci când medicii îi dau veşti cumplite despre evoluţia stării pacientei comatoase, Matt King trebuie să îşi reevalueze viaţa şi să îşi stabilească priorităţile.

THE EXPATRIATE
EXPATRIATUL
Regia: Philipp Stölzl
Cu: Olga Kurylenko, Aaron Eckhart, Liana Liberato, Neil Napier, Debbie Wong
Acţiune, SUA, 2012

Un fost agent CIA și fiica sa înstrăinată devin fugari…

Un fost agent CIA și fiica sa înstrăinată sunt forţaţi să fugă atunci când angajatorii tatălui dau ordin ca ei să fie executaţi, ca parte a unei conspiraţii internaţionale ample.

Fostul agent CIA Ben Logan speră să aibă parte de un nou început împreună cu Amy, fiica sa de 15 ani de care e înstrăinat. El acceptă o slujbă în Belgia ca expert în securitate pentru o corporaţie multinaţională. Sosind într-o dimineaţă la lucru, Logan descoperă că divizia sa nu mai există, că toţi colegii au dispărut și că asistentul său e, de fapt, un agent antrenat să-i omoare și pe el și pe fiica sa. Ca să supravieţuiască suficient de mult pentru a-și da seama ce s-a întâmplat, Logan și Amy sunt nevoiţi să fugă, urmăriţi de o echipă de ucigași foarte bine antrenaţi. Tatăl și fiica, până acum aproape străini, trebuie să se bazeze unul pe altul. Această încredere nou dobândită este ameninţată, atunci când Amy descoperă adevărul despre trecutul tatălui său.

THE GIRL (2012)
FATA
Regia: Julian Jarrold
Cu: Sienna Miller, Toby Jones, Imelda Staunton, Penelope Wilton, Candice D’Arcy
Dramă, Marea Britanie, 2012

Un film despre relaţia dintre Alfred Hitchcock şi actriţa Tippi Hedren.

Toby Jones îl interpretează pe Alfred Hitchcock, iar Sienna Miller pe actriţa Tippi Hedren într-un film provocator care descrie, în premieră, relaţia obsesivă a legendarului regizor cu cea mai faimoasă “blondă” a sa.

Toby Jones (filmele Harry Potter, The Hunger Games) este faimosul regizor Alfred Hitchcock, iar Sienna Miller (Factory Girl, G.I. Joe: The Rise of Cobra) este Tippi Hedren în acest film provocator. Construit în urma unor interviuri ample cu Hedren şi cu membrii încă în viaţă ai echipei de filmare, filmul tratează, în premieră, relaţia obsesivă a legendarului regizor cu cea mai faimoasă dintre actriţele sale. În 1962, Hitchcock, care se afla la apogeul faimei şi a creativităţii sale, a ales un manechin necunoscut pentru rolul principal al celui mai ambiţios film al său, Păsările. Dar în timp ce a “sculptat-o” pe Hedren ca să potrivească imaginii acelei blonde perfecte din mintea sa, el a devenit obsedat de visul imposibil de a-i câştiga inima actriţei. Eşecul său le-a distrus ambilor carierele.

THE HITCHHIKER’S GUIDE TO THE GALAXY
Ghidul autostopistului galactic
Comedie, SUA, 2005
R: Garth Jennings
D: Martin Freeman, Mos Def, Sam Rockwell, Zooey Deschanel, Bill Nighy

Cea mai mare aventură începe atunci când Pământul urmează să fie distrus.

Cu câteva minute înainte ca Pământul să fie distrus de o echipă de construcţii extraterestră, Arthur Dent, un om obişnuit, e răpit de pe planetă de prietenul său, un cercetător care editează o nouă ediţie a "Ghidului autostopistului galactic".

Când Pământul urmează să fie distrus, începe cea mai grozavă aventură posibilă. “Nu intraţi în panică!” – acesta este motto-ul filmului.

Minunat de ţăcănită. Absolut isterică. Nebunesc de originală. "Hitchhiker’s Guide To The Galaxy" este cea mai tare comedie intergalactică.

Având la bază bestseller-ul lui Douglas Adams şi folosindu-se din abundenţă de efecte speciale desprinse parcă din altă lume, aceasta este o călătorie pe care nu vrei s-o ratezi. Cu câteva secunde înainte ca pământul să fie pulverizat de nişte creaturi malefice din univers, manieratul şi blândul Arthur Dent este trimis în spaţiu de către prietenul său, un extraterestru în formă umană. Aşa încep să apară necazurile, iar el împreună cu prietenii săi, printre care un preşedinte galactic cu două capete şi un android paranoic, caută câteva răspunsuri pentru a afla misterele vieţii şi ale universului.

THE JUNGLE BOOK 2
Cartea junglei 2
Comedie, SUA, 2003
R: Steve Trenbirth
Voci: John Goodman, Haley Joel Osment, Mae Whitman

Un băiat din junglă renunţă la viaţa din sat şi pleacă în sălbăticie.

Mowgli se simte înstrăinat în noua sa casă, în ciuda eforturilor lui Shanti, prietena lui, şi ale frăţiorului său. Aşa că atunci când Baloo vine în vizită, băiatul junglei profită de ocazie ca să se întoarcă în sălbăticie.

După ce a lăsat în urmă viaţa din junglă, Mowgli a fost adoptat şi acum trăieşte împreună cu părinţii şi cu fratele său mai mic într-un sat din apropiere. El a devenit bun prieten cu Shanti, o fată din vecini. Însă viaţa lângă oameni nu i se pare simplă şi se decide să îşi viziteze prietenii din junglă. Familia sa devine îngrijorată şi Shanti pleacă în junglă în căutarea băiatului. Mowgli şi prietenul său, ursul Baloo, află că tigrul Shere Khan este pe urmele lor, căutând să se răzbune, iar Mowgli trebuie să facă tot posibilul să scape teafăr şi de această dată. Povestea clasică a junglei continuă în această ediţie specială a "Cărţii Junglei" cu toate personajele dvs. preferate din povestea originală, melodii ritmate şi noi partituri muzicale irezistibile!

THE MAN WITH TWO BRAINS
Omul cu două creiere
Comedie, SUA, 1983
R: Carl Reiner
D: Steve Martin, Kathleen Turner, David Warner, Paul Benedict

Un neurochirurg dezvoltă o relație stranie cu un creier conservat în laborator.

Unul dintre cei mai mari neurochirurgi din lume ajunge să dezvolte o relație stranie cu un creier conservat în laborator.

Doctorul Michael Hfuhruhurr, este un bărbat care a rămas de curând văduv și este unul dintre cei mai mari neurochirurgi din lume. El ajunge să fie implicat într-un accident auto în urma căruia Dolores Benedict este rănită grav. Medicul o operează și reușește să îi salveze viața, folosindu-se de o tehnică proprie. În vreme ce Benedict se afla în recuperare, Hfuhruhurr se îndrăgostește de ea și, la scurtă vreme, cei doi sunt căsătoriți. Cu toate acestea, Benedict este interesată doar de banii genialului medic, iar bărbatul se gândește tot mai mult la fosta lui soție. În urma unei călătorii la Viena, cei doi divorțează, iar Hfuhruhurr ajunge să fie preocupat de asasinatele unui criminal în serie și să dezvolte o relație stranie cu un creier conservat în laborator.

THE ODD LIFE OF TIMOTHY GREEN
VIAŢA STRANIE A LUI TIMOTHY GREEN
Regia: Peter Hedges
Cu: Jennifer Garner, Joel Edgerton, Cj Adams, Ron Livingston, Dianne Wiest
Dramă, SUA 2012

Un cuplu proaspăt căsătorit primeşte cel mai neaşteptat dar…

Cindy şi Jim sunt foarte îndrăgostiţi şi abia aşteaptă să aibă un copil atunci când, într-o noapte furtunoasă, tânărul Timothy le bate la uşă… Cele mai uluitoare lucruri se întâmplă când te aştepţi mai puţin.

O poveste magică, plină de inspiraţie, despre un cuplu fericit şi proaspăt căsătorit – Cindy şi Jim – care abia aşteaptă să aibă un copil, dar care deocamdată nu poate decât să-şi imagineze cum va arăta micuţul. Atunci când tânărul Timothy (CJ Adams) îşi face apariţia la uşa lor în timpul unei furtuni, Cindy şi Jim – şi micuţul lor orăşel – află că uneori cele mai preţioase daruri ale vieţii vin pe neaşteptate.

THE ORANGES
VECINII
Rgia: Julian Farino
Cu: Hugh Laurie, Leighton Meester, Catherine Keener, Oliver Platt, Allison Janney
Dramă, SUA, 2011

Un portret plin de umor negru a două familii suburbane vecine.

Familiile vecine Ostroff şi Walling au o relaţie foarte bună. Atunci când Nina, fiica familiei Ostroff, se întoarce acasă după ani de zile, David Walling se îndrăgosteşte de ea şi stârneşte un şir de evenimente stânjenitoare.

David şi Paige Ostroff sunt vecini şi foarte buni prieteni cu Terry şi Cathy Walling şi locuiesc în zona suburbană din New Jersey. Existenţa lor confortabilă se face ţăndări atunci când Nina, fiica de 24 de ani a familiei Ostroff, proaspăt despărţită de logodnicul ei, se întoarce acasă de Ziua Recunoştinţei după o absenţă de cinci ani. Dar în loc să fie interesată de Toby Walling, fiul sclipitor al vecinilor, aşa cum se aşteaptă toată lumea, atenţia ei este captată de David, cel mai bun prieten al părinţilor săi. Atunci când relaţia lor devine evidentă, vieţile tuturor sunt date peste cap, în special cea a Vanessei Walling, prietena din copilărie a Ninei. Ramnificaţiile acestei poveşti de dragoste afectează pe toată lumea într-o manieră neaşteptată şi ilară. Uneori, ceea ce pare a fi un dezastru, se dovedeşte a fi un eveniment salvator.

THE PRODUCERS (2005)
Producătorii
Comedie, SUA, 2005
R: Susan Stroman
D: Nathan Lane, Matthew Broderick, Uma Thurman, Will Ferrell, Gary Beach

Un muzical plin de antren şi spirit condus din umbră de incomparabilul Mel Brooks.

"La început a fost un film, după aceea a fost un muzical pe Broadway. Acum va fi un film după un muzical de pe Broadway. Cred că următorul pas va fi un film de animaţie cu personajele din plastilină.” – Mel Brooks.

New York, 1959. Max Bialystock a fost pe vremuri regele Broadway-ului, dar toate spectacolele sale se termină acum după prima reprezentaţie. Lucrurile se vor schimba după ce este vizitat de contabilul nevrotic Leo Bloom, care îi propune o schemă croită pentru producătorii care nu scot decât eşecuri: să strângă mult mai mulţi bani decât are nevoie pentru a monta spectacolul, apoi să facă totul pentru ca acesta să nu aibă succes. Astfel, poţi să bagi în buzunar surplusul, fără să bată la ochi. Cu acest scop, cei doi produc un muzical intitulat "Primăvara lui Hitler", scris de nazistul evadat Franz Liebken, apoi îl angajează pe regizorul excentric şi flamboiant Roger De Bris, iar ca vedetă – pe suedeza sexy Ulla (cu un nume de familie cu peste 15 silabe). Pe măsură ce se apropie seara premierei, totul merge ca pe roate. Dar, vorba aceea, gusturile nu se discută…

În nesfârşitul şir de premii pe care le-a atras, filmul s-a bucurat, în extensie, şi de atenţia premiilor Grammy câştigând distincţiile Cel Mai Bun Album Muzical Pentru un Spectacol (înregistrarea originală Sonny Classical) şi cel Mai Bun Video de Lung Metraj pentru filmul documentar “Recording The Producers: A Musical Romp with Mel Brooks” produs despre şi în timpul sesiunii de înregistrări a aceleiaşi coloane sonore.

THIS MUST BE THE PLACE
RĂZBUNAREA UNUI ROCKER
Regia: Paolo Sorrentino
Cu: Sean Penn, Frances Mcdormand, Judd Hirsch, Kerry Condon, Harry Dean Stanton
Dramă, Italia, 2011

Un fost star rock încearcă să-l găsească pe călăul tatălui său decedat.

Cheyenne (Sean Penn), un fost star rock înstărit, cinic şi dezabuzat, porneşte în căutarea călăului tatălui său, un fost criminal de război nazist care se ascunde acum în SUA.

Cheyenne (Sean Penn), un fost star rock decrepit, află că tatăl lui e pe moarte şi pleacă la New York, sperând să se reconcilieze cu acesta în ultimul moment, însă soseşte prea târziu. Pentru că nu-şi mai văzuse tatăl de 30 de ani, află abia acum de umilinţele şi de suferinţele trăite de acesta la Auschwitz şi provocate de ofiţerul SS Aloise Lange şi promite să-şi răzbune părintele. Astfel începe o călătorie până în inima Americii care-i va schimba viaţa şi care are ca scop identificarea şi înfruntarea vechiului inamic al tatălui său. Drumul său se transformă într-o experienţă a reconcilierii şi a descoperirii de sine. Când, în cele din urmă, dă de urma lui Lange, Cheyenne trebuie să se decidă dacă vrea răzbunare sau izbăvire.

THE POSSESSION (AKA. DIBBUK BOX)
CUTIA BLESTEMATĂ
Regia: Ole Bornedal
Cu: Jeffrey Dean Morgan, Kyra Sedgwick, Natasha Calis, Madison Davenport, Matisyahu
Horror, SUA, 2012

O fetiţă cumpără o cutie veche în care sălăsluiește un spirit malefic.

O fetiţă cumpără o cutie antică dintr-un bazar, fără să știe că acolo sălăsluiește un spirit bătrân și malefic. Tatăl fetei face echipă cu fosta sa soţie ca să pună capăt blestemului cu care se confruntă copilul lor.

Inspirat de o poveste adevărată, filmul povestește cum o familie trebuie să se unească ca să supravieţuiască unui spirit malefic dezlănţuit. Clyde și Stephanie Brenek nu se alarmează atunci când Em, fiica lor cea mai tânără, devine obsedată de o cutie de lemn cumpărată de la un târg de vechituri. Dar pe măsură ce comportamentul lui Em devine din ce în ce mai inexplicabil, cuplul se teme că ea este posedată de o forţă malefică și descoperă că vechea cutie a fost construită ca să adăpostească un spirit dizlocat care își stăpânește și, în cele din urmă, își devorează gazda umană.

TINKER TAILOR SOLDIER SPY
UN SPION CARE ŞTIA PREA MULTE
Regia: Tomas Alfredson
Cu: Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, Mark Strong, Benedict Cumberbatch
Thriller, Franţa, 2011

Spioni vechi sunt scoşi de la naftalină ca să descopere o “cârtiţă” în MI6.

Thriller-ul e amplasat la apogeul Războiului Rece. George Smiley, un spion britanic dizgraţiat, este reangajat în secret de guvernul său care se teme că agenţia MI-6 a fost compromisă de un dublu agent lucrând pentru sovietici.

Un spion care ştia prea multe este adaptarea pentru marele ecran a romanului lui John le Carré Tinker, Tailor, Soldier, Spy (tradus în România prin Cârtiţa), un clasic al genului şi un imens succes de librării. Thrillerul este regizat de Tomas Alfredson (Let The Right One In). În 1973, Războiul Rece face în continuare ravagii în planul relaţilor internaţionale. Serviciul Secret al Marii Britanii (SIS), cunoscut sub numele MI6, cu nume de cod “Circus”, face eforturi ca să ţină pasul cu serviciile de spionaj ale altor ţări pentru a menţine siguranţa Marii Britanii. Şeful “Circului”, cunoscut sub numele de “Control” (John Hurt), trimite agentul operativ Jim Prideaux (Mark Strong) în Ungaria, dar misiunea acestuia eşuează, iar Control e forţat să-şi dea demisia, la fel ca George Smiley (Gary Oldman), un agent de carieră cu simţurile ascuţite care e mâna sa dreaptă,. Smiley e chemat, însă, de subsecretarul de stat Oliver Lacon (Simon McBurney) pentru a fi reangajat în secret, pentru că există temerea că Circul e compromis de un agent dublu, sau e o cîrtiţă care lucrează pentru Uniunea Sovietică şi pune în pericol Anglia. Ajutat de un agent mai tânăr, Peter Guillam (Benedict Cumberbatch), Smiley ia la verificat activităţile Circului din prezent şi din trecut, dar urmele cârtiţei rămân ascunse până când agentul de teren Ricki Tarr (Tom Hardy) îl contactează în mod neaşteptat pe Lacon. În timp ce lucra sub acoperire în Turcia, Ricki s-a îndrăgostit de o femeie măritată, Irina (Svetlana Khodchenkova), care pretinde că posedă informaţii de o importanţă crucială. Separat, Smiley află că Control a scurtat lista suspecţilor, reducând-o la cinci nume. Aceştia sînt ambiţiosul Percy Alleline (Toby Jones), pe care Smiley l-a numi “Tinker”, alunecosul arogant Bill Hayden (Colin Firth), numit “Tailor”, loialul Roy Bland (Ciaran Hinds), numit “Soldier”, înfiptul Toby Esterhase (David Dencik), numit şi “Săracul”, dar şi… Smiley însuşi. Înainte ca alarmantul adevăr să iasă la iveală, cei implicaţi vor trece prin situaţii emoţionale şi fizice care vor escalada până la paroxism.

TOM AND JERRY: ROBIN HOOD AND HIS MERRY MOUSE
Tom şi Jerry: Robin Hood şi ceata lui
Animaţie, SUA, 2012
R: Spike Brandt, Tony Cervone
Voci: Grey Delisle, John Dimaggio

Jerrry, cel mai mic membru al bandei lui Robin Hood, îl întâlneşte pe Tom.

Robin Hood a fost capturat de maleficul şerif de Nottingham, iar Marion, dragostea lui, este prizoniera prinţului John. Pot veşnicii adversari Tom şi Jerry să lase la o parte rivalităţile şi să restabilească dreptatea?

O aventură cu totul nouă alături de cei mai tari eroi din padurea Sherwood: Tom si Jerry!

A furat de la bogaţi, a dat la săraci şi are nevoie disperată de ajutorul lui Tom şi a lui Jerry! Acum, faimosul haiduc Robin Hood a fost capturat de către şeriful cel rău din Nottingham, iar dragostea lui, fecioara Marian, este într-un pericol fără margini fiind prizoniera lacomului prinţ John. Vor reuşi oare cei doi înverşunaţi adversari, Tom şi Jerry, să lase deoparte neînţelegerile şi să salveze situaţia? Cu o super acţiune, cascadorii îndrăzneţe şi cântece antrenante, personajele tale favorite te vor distra cu siguranţă, de la început şi până la sfârşit. Toţi pentru unul şi distracţie pentru toţi în cea mai năstruşnică aventură din pădurea Sherwood!

TOTAL RECALL (2012)
TOTAL RECALL: MEMORIE PROGRAMATĂ
Regia: Len Wiseman
Cu; Colin Farrell, Kate Beckinsale, Jessica Biel, Bryan Cranston, Bill Nighy
SF, SUA, 2012

Bine aţi venit în compania care transformă visele în amintiri reale.

Pentru Douglas Quaid, călătoriile făcute doar cu mintea par evadarea ideală din viaţa cotidiană: tot ce îşi doreşte e să aibă amintiri reale despre o viaţă ca super-spion. Dar atunci când procedura dă greş, Quaid devine un fugar.

Pregătiţi-vă pentru adrenalină şi senzaţii tari în acest thriller inteligent, sexy şi plin de acţiune. Colin Farrell este Douglas Quaid, un muncitor care vizitează Rekall, o companie revoluţionară care poate transforma fanteziile în amintiri reale. Deşi are o soţie frumoasă şi iubitoare (interpretată de Kate Beckinsale), el este nemulţumit de viaţa pe care o duce şi îşi doreşte amintiri despre o existenţă de super-spion. Dar când procedura dă greş, iar graniţa dintre fantezie şi realitate este tot mai neclară, Quaid se va trezi vânat de autorităţi şi va trebui să lupte să-şi găsească propria identitate şi să-şi descopere propriul destin. Cu o distribuţie de excepţie, “Total Recall” este un thriller plin de acţiune şi de efecte vizuale spectaculoase!

TRAP FOR CINDERELLA
O NOUĂ IDENTITATE
Regia: Iain Softley
Cu: Tuppence Middleton, Alexandra Roach, Kerry Fox, Aneurin Barnard, Alex Jennings
Dramă, Marea Britanie, 2012

O tânără îşi revine din amnezie după ce a supravieţuit unui incendiu.

Atunci când un incendiu dintr-o locuinţă de vară afectează două femei, una moare şi cealaltă îşi pierde memoria şi e arsă până în punctul în care devine de nerecunoscut. Chirurgia îi dă o nouă faţă, dar e oare ea criminala sau victima?

O casă de plajă de pe Riviera franceză e cuprinsă de flăcări. Înăuntru sunt două fete, Micky şi Domenica. Prietene încă din copilărie, ele au luat-o pe un drum separat. Una e bogată, alta săracă. Dar soarta le aruncă din nou împreună. Una supravieţuieşte focului, dar e complet arsă pe faţă şi nu mai are memorie. Chirurgia plastică îi dă o nouă figură, dar nu poate să-i redea memoria sau identitatea. Cine e ea? Ucigaşul sau victima? Este ea boema carismatică destinată să moştenească o avere sau contabila săracă obsedată de prietena ei din copilărie şi de o viaţă pe care n-o poate avea?

TUMBLEWEEDS
În bătaia vântului
Dramă, SUA, 1999
R: Gavin O’Connor
D: Janet Mcteer, Kimberly J. Brown, Jay O. Sanders, Gavin O’Connor, Michael J. Pollard

Mary Jo Walker s-a căsătorit pentru prima dată la 17 ani, iar acesta a fost doar începutul.

Mary Jo, un spirit liber, s-a măritat de patru ori. Acum se mută din Missouri la San Diego cu fiica ei de 12 ani în căutarea unei noi case, a unei noi iubiri şi a unei noi vieţi, într-o poveste irezistibilă despre legătura indisolubilă dintre mamă şi fiică.

Mary Jo Walker s-a căsătorit pentru prima dată la vârsta de 17 ani şi de atunci şi-a adăugat la palmares încă trei soţi şi alţi numeroşi iubiţi. De câte ori eşuează într-o relaţie, Mary Jo se mută, împreună cu fiica ei, Ava, în căutarea unei noi case, a unei noi dragoste şi a unei noi vieţi. Acum, după ultima despărţire cu năbădăi, Mary Jo şi Ava ajung într-o comunitate liniştită de lângă San Diego, California. Ava speră că, de data asta, ea şi mama ei vor reuşi să trăiască singure, fără prezenţa distructivă a unul alt iubit nepotrivit. Însă independenţa lor nu durează mult, pentru că Mary Jo se încurcă cu Jack Ranson, un şofer de tir pe care l-a întâlnit pe drum spre California.

TWENTY8K
SECRETE
Regia: David Kew, Neil Thompson
Cu: Parminder Nagra, Jonas Armstrong, Stephen Dillane, Sebastian Nanena, Kaya Scodelario
Thriller, Marea Britanie, 2012

Putere, lăcomie, corupţie şi crimă pe străzile din estul Londrei.

Deeva se întoarce acasă, în Marea Britanie, când fratele ei e arestat în urma unui schimb de focuri din Londra de est. Convins de inocenţa lui, ea începe să investigheze de una singură, doar ca să descopere o conspiraţie complexă.

Londra 2012. În timp ce partea de est a oraşului se pregăteşte pentru Olimpiadă, un adolescent e împuşcat în faţa unui club de noapte. Atunci când fratele ei este arestat pentru crimă, Deeva Jani se întoarce acasă de la Paris ca să afle ce s-a întâmplat şi, curând, descoperă o conspiraţie mult mai adâncă. În timp ce goneşte după adevăr, Deeva descoperă încrengăturile subterane sinistre ale unui oraş corupt şi un cerc de prieteni care nu sunt ceea ce par a fi. Confruntaţi cu deconspirarea şi cu ruina, adversarii puternici se coalizează împotriva ei. Deeva îşi poate pierde viaţa încercând s-o salveze pe cea a fratelui său.

WE BOUGHT A ZOO
AM CUMPĂRAT O GRĂDINĂ ZOOLOGICĂ
Regia: Cameron Crowe
Cu: Matt Damon, Scarlett Johansson, Thomas Haden Church, Colin Ford, Maggie Elizabeth Jones
Dramă, SUA, 2011

Un tată se mută cu copiii într-o casă din mijlocul unei grădini zoologice.

O poveste uluitoare şi adevărată despre un tată singur care se mută cu cei doi copii într-un loc cu totul neobişnuit: o grădină zoologică. După aventuri copleşitoare, ei decid să readucă grădina zoologică ruinată la starea ei de odinioară.

Filmul este inspirat din memoriile fostul jurnalist Benjamin Mee, care a lucrat la cotidianul britanic The Guardian. Un văduv îşi ia copiii şi se mută la ţară ca să aibă grijă de animale exotice. Bărbatul şi-a cheltuit toate economiile pentru a cumpăra o grădină zoologică părăginită unde trăiesc vreo 200 de animale pe cale de dispariţie. El decide să renoveze şi să redeschidă grădina zoologică în amintirea soţiei sale, Katherine, care a murit din cauza cancerului. Benjamin ştie că soţia sa ar fi fost încântată de idee şi ar fi făcut orice pentru a salva animalele. Animalele de la grădina zoologică vor fi îngrijite de Benjamin, de Dylan şi Rosie, cei doi copii ai săi, de Duncan, tatăl jurnalistului, de vecini şi de doi angajaţi foarte energici. Împreună, ei vor recondiţiona Rosemoor Animal Park.

WOO
Woo
Comedie, SUA, 1998
R: Daisy Von Scherler Mayer
D: Jada Pinkett Smith, Tommy Davidson, Dave Chappelle, Paula Jai Parker,
Ll Cool J

Woo îl întâlnește pe Tim… ar putea fi iubire… doar să nu se omoare unul pe celălalt.

Darlene "Woo" Bates a fost părăsită de prea multe ori, iar acum această femeie fatală nu mai lasă chiar pe oricine să ajungă la ea. În clipa în care merge la un blind -date cu Tim, chiar dacă ar putea fi iubire, esențial este să nu se omoare unul pe celălalt înainte de a-și da seama de asta.

"Woo" este o comedie sexy care spune povestea unei femei fatale, personaj interpretat de Jada Pinkett Smith. Din cauză că a fost părăsită de prea multe ori, ea a decis să nu mai lase chiar orice bărbat să ajungă la ea. Cu toate acestea, ea decide să îl cucerească pe bărbatul visurilor ei și nimic nu îi va mai sta în cale din această clipă. În momentul în care merge la un blind -date cu Tim, chiar dacă ar putea fi iubire, esențial este să nu se omoare unul pe celălalt înainte de a-și da seama de asta. Astfel, într-o noapte sălbatică prin Manhattan, pe măsură ce zorile se apropie, cei doi realizează cât de mare este puterea atracției.

DOCUMENTARE

AN APOLOGY TO ELEPHANTS
ODĂ PENTRU ELEFANŢI
Regia: Amy Schatz
Cu: Lily Tomlin
Documentar, SUA, 2013

Splendoarea elefanţilor și ameninţările cu care se confruntă aceștia.
Documentarul explorează frumuseţea și inteligenţa elefanţilor, ca și ameninţările la adresa supravieţuirii lor. Se concentrează pe vieţile lor în captivitate și spune povestea alarmantă a exploatării elefanţilor pentru distracţia oamenilor.

Puţine animale ne fascinează mai mult ca elefanţii. Timp de secole, ei au fost adoraţi, au inspirat mari opere de artă și au fost chiar veneraţi ca zeităţi. Dar, în același timp, au fost și victimele cruzimilor. Acest documentar explorează abuzurile făcute acestor animale străvechi, maiestuoase și inteligente și ne arată cum unii oameni încearcă să se opună lor, descrie tratamentele deseori brutale pe care elefanţii le supportă atunci când sunt dresaţi, trauma psihologică la care sunt supuși și distrugerile fizice suferite din cauza condiţiilor în care trăiesc în unele grădini zoologice și circuri. În afara filmărilor cu elefanţi în sălbăticie și în captivitate, An apology to elephants mai include interviuri cu biologi, oameni de știinţă și activiști şi este narat și produs de actriţa Lily Tomlin și regizat de Amy Schatz, câștigătoarea unui premiu Emmy.

DOINA GROPARILOR
DIGGING FOR LIFE
Regia: Pavel Cuzuioc
Documentar, România, 2011

Doina groparilor spune povestea de zi cu zi a singurilor locuitori vii ai unuia dintre cele mai mari cimitire din Europa, groparii şi microcosmosul în cadrul căruia îşi desfăşoară activitatea, cimitirul „Doina” din Chişinău, Republica Moldova.

Bătrâni, tineri, creştini, musulmani, celebrităţi, necunoscuţi, români, ruşi, evrei, ţigani – cu toţii ajung la „Doina” decedaţi. Fie iarnă, primăvară, vară sau toamnă, ocupaţia groparilor rămâne mereu aceeaşi: sapă şi îngroapă. Ei sapă pământul ascuns în întuneric şi-l aruncă la suprafaţă, către lumină. E un drum dinspre negru spre alb şi vice-versa. Cei patru pereţi între care muncesc groparii le par multora un soi de înrămare a realităţii unei munci constante. Pentru cei mai mulţi, meseria de gropar e una mai degrabă „exotică”, „morbidă”, dar şi „murdară”. Atitudinea groparilor faţă de cei morţi şi de înmormântări e una de simplă rutină. Sunt imuni la lacrimi şi bocete. Par să nu se teamă şi să fie lipsiţi de sensibilitate. Clişeul „negru” ce li se atribuie reprezintă, de fapt, o realitate multicolorată şi plină de nuanţe. Filmul explorează şi analizează practicarea uneia dintre cele mai vechi meserii din istorie.

HUBBLE 3D
HUBBLE
Regia: Toni Myers
Documentar, Canada, 2010

Un documentar despre astronauţii care încearcă să repare telescopul Hubble.

Hubble 3D te conduce în galaxii îndepărtate, explorează grandoarea şi misterele celeste şi acompaniază nişte astronauţi în încercarea lor de-a duce la capăt cea mai dificilă şi mai importantă sarcină din istoria NASA.

Timp de decenii, telescopul Hubble ne-a oferit viziuni fără pereche ale universului. Dar viitorul lui este în pericol. În misiunea lor finală, şapte astronauţi pornesc într-o expediţie ca să-l salveze. Ei iau la bornul navei şi o cameră IMAX 3D ca să înregistreze această misiune fără precedent. Hubble 3d conduce spectatorii într-o călătorie de-a lungul galaxiilor îndepărtate, explorează grandoarea şi misterele celeste şi acompaniază astronauţii în cea mai dificilă şi mai importantă misiune din istoria NASA. Zburând în jurul planetei, astronauţii de pe nava spaţială Atlantis au doar o singura şansă ca să asigure viitorul telescopului Hubble. Dacă eşuează, vom pierde fereastra către galaxii atât de îndepărtate încât, vorba poetului, miliarde de ani i-au trebuit luminii să ne-ajungă. Cel de-al 7-lea film al echipei spaţiale IMAX, Hubble 3 D ne invită să ne minunăm de miracolele universului în care trăim.

KATY PERRY: PART OF ME
KATY PERRY: DESPRE MINE
Regia: Dan Cutforth, Jane Lipsitz
Cu: Katy Perry
Documentar, SUA, 2012

Un documentar care o urmăreşte pe Katy Perry pe scenă şi în afara ei.

“Katy Perry: Part Of Me” ne oferă acces în culisele vieţii lui Katy Perry şi ia forma unui jurnal onest, dement, emoţionant, plin de inspiraţie, magic şi pasional al vedetei.

Katy Perry a primit numeroase premii şi nominalizări: a fost nominalizată la nouă premii Grammy şi a fost numită de revista Billboard “femeia anului 2012”. A vândut 11 milioane de albume şi 75 de milioane de piese digitale în lumea întreagă. Perry rămâne singurul artist care a petrecut 69 de săptămâni consecutive în top zece. Katy Perry e dovada vie că dacă ai curajul să fii tu însăţi, poţi ajunge ce vrei! Faceţi cunoştiinţă cu adevărata Katy Perry şi descoperiţi cum această fată obişnuită din California, care avea vise mari, a reuşit să devină unul dintre cele mai mari staruri din lume. O poveste plină de inspiraţie despre cum visele adolescentine pot deveni adevărate.

LIFE IS AWESOME (AKA. I GOT A NEW SOUL)
VIAŢA E GROZAVĂ
Regia: Tadeusz Krol
Documentar, 2009

La doi ani după moartea tragică a fiului său, Teresa Anielak porneşte în căutarea persoanei care a primit inima acestuia. Misiunea nu e tocmai uşoară, din moment ce politica oficială a Poloniei în ceea ce priveşte donarea de organe protejează simultan identitatea donatorului şi pe cea a recipientului. ale familiilor donatorilor şi ale celor care au beneficiat de pe urma lor. În film, sunt De-a lungul documentarului, auzim poveştile extrem de încărcate emoţionale inserate fragmente cu operaţii de inima pe viu, astfel încât spectatorii să fie martorii procedurii miraculoase de la un capăt la altul.

MANHUNT: THE SEARCH FOR BIN LADEN
ÎN CĂUTAREA LUI BIN LADEN
Regia: Greg Barker
Documentar, SUA, 2013

Acest documentar HBO povestește tumultoasa căutare a lui Osama Bin Laden.

Un documentar despre intensa căutare a lui Bin Laden. Cu ajutorul materialelor video exclusive și al interviurilor cu cei direct implicaţi, filmul dezvăluie adevăruri ascunse despre unul dintre cele mai discutate episoade istorice moderne.

Manhunt: The Search For Bin Laden reconstituie tumultoasă și obsesiva vânătoare a lui Osama Bin Laden, care a culminat cu un raid dramatic și cu asasinarea sa în aprilie 2011. Cu ajutorul materialelor video exclusive și al interviurilor dramatice și personale cu figuri cheie din Washington, Pakistan și Arabia Saudită, regizorul Greg Barker revelează adevăruri încă necunoscute. Raidul echipei SEALS făcut în Abbottabad, Pakistan de pe data de 1 mai 2011 a durat doar 40 de minute. Căutarea lui Osama bin Ladem de către CIA a durat două decenii. Manhunt e o poveste captivantă despre spionaj și despre alegerile morale pe care le faci în război, revelate pentru prima oară de oamenii din interior care au condus războiul secret CIA împotriva al-Qaeda și Osama bin Laden. Vânătoarea a pornit cu o echipă remarcabilă de analiști CIA, în mare parte femei, intitulată “Frăţia” care era în război cu bin Laden înainte ca lumea întreagă să-i fi aflat numele. Documentarul ia interviuri agenţilor implicaţi și pune întrebări în legătură cu metodele de interogare coercitive.

ROMAN POLANSKI: ODD MAN OUT
ROMAN POLANSKY: UN CINEAST INCOMOD
Regia: Marina Zenovich
Cu: Roman Polanski, Susan Gailey, Samantha Geimer

Un documentar despre un cineast controversat şi arestarea sa din 2009.

Marina Zenovich, regizoare premiată cu Emmy, explorează confruntarea dintre politică, justiţie şi media în timp ce aruncă lumină asupra infamului caz de abuz sexual al lui Polanski şi asupra evadării din arestul casei sale din Elveţia.

În continuarea la documentarul său laureat cu premiul Emmy – Roman Polanski: Wanted And Desired, Marina Zenovich explorează recenta bătălie legală purtată pentru a-l aduce pe Roman Polanski înapoi în Statele Unite după mai bine de 30 de ani. Considerată “unul dintre cele mai lungi episoade din istoria sistemului de justiţie californian”, drama se întinde pe două continente şi atinge cele mai înalte eşaloane ale guvernelor din Statele Unite şi Europa. În timp ce bătălia legală se lungeşte, Zenovich examinează felul în care vieţile lui Polanski şi a Samanthei Geimer au fost complet schimbate de întâlnirea lor cu natură sexuală din 1977. Cum Polanski e acum din nou un om liber şi cum cazul procuraturii a fost serios compromis, Odd Man Out încearcă să schiţeze o încheiere a acestui caz extrem de controversat.

Regia: Asif Kapadia
Documentar, Marea Britanie, 2010

Un documentar despre Ayrton Senna, legendarul pilot de Formula 1.

Un documentar revelator despre Ayrton Senna, pilotul brazilian de Formula 1 care, înainte să moară pe pistă, la vârsta de 34 de ani, a câștigat de trei ori campionatul mondial.

Acest documentar unic se concentrează pe cariera de Formula 1 a lui Ayrton Senna, de la debutul său din 1984 și până la moartea prematură un deceniu mai târziu. Senna explorează viaţa și munca unui triplu campion mondial, împlinirile fizice și spirituale obţinute la volanul bolidului său, goana sa după perfecţiune și statutul mitic pe care l-a atins de atunci. Documentarul, primul despre viaţa legendarului pilot, a fost făcut cu întreaga cooperare a familiei regretatului campion, a managerilor din Formula 1, care au oferit material video inedit, și a institutului Ayrton Senna, fundaţia caritabilă înfiinţată după moartea sa cu scopul de a oferi oportunităţi educaţionale milioanelor de copii brazilieni săraci.

The Shukar Collective Project
România 2010
Regia: Matei-Alexandru Mocanu

La răscrucea dintre tradiţie şi modernitate, dintre high-life şi şi stilul de viaţă marginal, dintre artă şi improvizaţie, dintre muzica electro şi cea ţigănească, se află The Shukar Collective Project, un video eseu exploxiv şi plin de culoare ce aminteşte de Crossing the Bridge al lui Fatih Akin.

SCURT METRAJE

BETONIERA (AKA. THE CEMENT MAKER)
Regia: Liviu Sandulescu
Cu: Constantin Stronschi, Mimi Branescu, Iulia Lumânare, Adrian Titieni, Teodor Corban
Scurtmetraj, România 2012
ONE TIME ONLY
ICE AGE: CONTINENTAL DRIFT
EPOCA DE GHEAŢĂ 4: CONTINENTE ÎN DERIVĂ
Regia: Steve Martino, Mike Thurmeier
Animaţie, SUA 2012

Un cataclism îi trimite pe Manny, Diego şi Sid într-o altă aventură.

Obsesia pentru ghinde a lui Scrat declanşează o catastrofă continentală care îi trimite pe Manny, Diego şi Sid într-o altă aventură. Cu un iceberg pe post de vapor, ei întâlnesc creaturi marine şi se luptă cu piraţii din lumea nouă.

În Epoca de Gheaţă 4: Continente în derivă, goana frenetică a lui Scrat după ghinda blestemată, pe care o urmăreşte de la începutul timpurilor, are consecinţe ce schimbă întreaga lume – un cataclism continental naşte cea mai mare aventură din toate timpurile pentru Manny, Diego şi Sid. Din cauza acestei situaţii, Sid face echipă cu arţăgoasă Buni, iar turma se întâlneşte cu o menajerie pestriţă de piraţi care vor să-i împiedice să se întoarcă acasă.

RETURN SPECIALS

ARBITRAGE
ARBITRAJ
Regia: Nicholas Jarecki
Cu: Richard Gere, Susan Sarandon, Tim Roth, Brit Marling, Laetitia Casta
Thriller, SUA, 2012
Un thriller stilizat despre dragoste, loialitate şi lumea marilor finanţe.

Un thriller plin de suspans care se concentrează asupra unui magnat îmbogăţit în urma speculaţiilor financiare, un familist aparent perfect care se luptă să menţină o faţadă impecabilă în timp ce imperiul său se dezintegrează treptat.

Atunci când îl întâlnim pentru prima oară pe magnatul Robert Miller, îmbogăţit în urma unor speculaţii cu fonduri de investiţii cu risc ridicat, el îşi serbează cea de-a 60-a aniversare şi pare să fie un model de succes în afaceri şi în viaţa de familie. Dar în spatele zidurilor protectoare ce-i înconjoară reşedinţa luxoasă, Miller se zbate să încheie vânzarea imperiului său unei bănci importante, înainte ca fraudele lui să devină publice. În timp ce încearcă să-şi ascundă duplicitatea faţă de Ellen, loiala sa soţie şi faţă de Brooke, strălucita sa fiică şi moştenitoare, bărbatul trebuie să facă faţă şi presiunilor unei legături amoroase cu un dealer de artă francez pe nume Julie Côte. Dar chiar atunci când e pe cale să încheie vânzarea, o greşeală neaşteptată şi sângeroasă îl forţează să jongleze cu familia, afacerile şi crima apelând la ajutorul lui Jimmy Grant, o figură dubioasă din trecutul său. O mişcare greşită stârneşte suspiciunea detectivului Michael Bryer, care pare hotărât să-l înfunde. Presat de timp, Miller e nevoit să se confrunte inclusiv cu duplicitatea sa morală. Va reuşi el să-şi ispăşească păcatele, înainte ca toată mizeria să iasă la suprafaţă?

BRIDESMAIDS (2011)
DOMNIŞOARE DE ONOARE
Regia: Paul Feig
Cu: Kristen Wiig, Maya Rudolph, Rose Byrne, Melissa Mccarthy, Wendi Mclendon-Covey
Comedie, SUA, 2011

Cea mai bună prietenă a miresei este rugată să fie domnișoară de onoare.

Annie, o celibatară de 30 și ceva de ani, își dă viaţa peste cap atunci când acceptă să fie domnișoară de onoare la nunta celei mai bune prietene. Annie conduce grupul de domnișoare de onoare într-o călătorie nebună spre marele eveniment.

Atunci când Lillian, cea mai bună prietenă din copilărie, o anunţă că s-a logodit cu Dougie şi o roagă să-i fie domnişoară de onoare, Annie acceptă cu reticenţă propunerea, gândindu-se la multitudinea de ritualuri costisitoare pe care le presupune o astfel de îndatorire. Nefericită în dragoste din cauza lui Ted, un iubit sexy, dar mitocan, care se foloseşte de ea numai pentru a-şi satisface nevoile sexuale, având probleme financiare după ce brutăria pe care o patrona a intrat în faliment şi fiind evacuată de fraţii Brynn şi Gil din apartamentul închiriat, Annie îşi dă seama că existenţa ei haotică este departe de a fi perfectă, motiv pentru care întrevede în organizarea nunţii lui Lillian o oportunitate de a-şi pune ordine în gânduri. Lista interminabilă de evenimente pe care trebuie să le planifice o descurajează însă pe Annie, cu atât mai mult cu cât bogata, snoaba şi extravaganta Helen concurează cu ea pentru a intra în graţiile miresei şi pentru a deveni ea cea care se ocupă de perfectarea nunţii, furându-i rivalei toate ideile bune. Exasperată de o armată de alte domnişoare de onoare pe nume Megan, Rita şi Becca, Annie le demonstrează tuturor cât de departe este dispusă să meargă pentru a face pe placul unei persoane dragi, pe parcursul unei perioade pline de peripeţii şi ghinioane în timpul căreia întâlnește un bărbat demn de încredere în persoana poliţistului Nathan Rhodes.

HIT AND RUN (2012) (AKA. OUTRUN)
LOVEŞTE ŞI FUGI
Regia: David Palmer, Dax Shepard
Cu: Dax Shepard, Kristen Bell, Bradley Cooper, Tom Arnold, Kristin Chenoweth
Acţiune, SUA, 2012

O tânăr cuplu fuge de agenţi federali insistenţi şi de gangsteri ticăloşi.

Charlie, pe vremuri şoferul unor spărgători, îşi periclitează programul de protecţie a martorilor ca s-o ajute pe iubita lui să ajungă la Los Angeles. Cei doi sunt urmăriţi de agenţii federali şi de foştii leaţi ai lui Charlie.

Hit and Run e o comedie despre un tânăr cuplu (Kristen Bell şi Dax Shepard) care riscă totul atunci când părăseşte orăşelul în care trăieşte şi porneşte într-o călătorie cu maşina spre Los Angeles ca să fructifice o oportunitate de neratat. Excursia lor devine stânjenitor de complicată şi de hilară atunci când încep să fie urmăriţi de un prieten din trecut (Bradley Cooper), de un agent federal (Tom Arnold) şi de o trupă de bandiţi.

MOONRISE KINGDOM
AVENTURI SUB CLAR DE LUNĂ
Regia: Wes Anderson
Cu: Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Frances Mcdormand, Tilda Swinton
Dramă, SUA, 2012

Doi tineri îndrăgostiţi fug împreună, bulversând orăşul în care trăiesc.

Amplasat în anii ’60 pe o insulă de lângă coasta New England, filmul are ca personaje un băiat şi o fată care se îndrăgostesc şi care fug împreună de acasă. Diferite grupuri ale oraşului se mobilizează să-i caute şi oraşul e întors pe dos.

Amplasat pe o insulă din apropierea coastei New England în vara lui 1965, Moonrise Kingdom spune povestea a doi adolescenţi de 12 ani care se îndrăgostesc, fac un pact secret şi fug împreună în sălbăticie. În timp ce diverse autorităţi încearcă să le dea de urmă, în văzduh se prefigurează o furtună violentă şi comunitatea insulară liniştită este răscolită într-o manieră deloc anticipată. Bruce Willis e şeriful local, Edware Norton e liderul unei trupe de cercetaşi, Bill Murray şi Frances McDormand sunt părinţii fetei. Distribuţia îi mai include pe Tilda Swinton, Jason Schwartzman şi pe copiii Jared Gilman şi Kara Hayward.

THE DEBT (2010)
DATORIE DE ONOARE
Regia: John Madden
Cu: Helen Mirren, Sam Worthington, Jessica Chastain, Ciarán Hinds, Tom Wilkinson
Thriller, SUA 2010

Agenţi Mossad retrași din activitate sunt hăituiţi de secrete din trecut.

1966. Trei agenţi Mossad trec în Berlinul de est ca să prindă un faimos criminal de război nazist. 30 de ani mai târziu, secretele pe care agenţii le împărtășesc se întorc să-i bântuiască.

Acest thriller de spionaj începe în 1997, atunci când o veste șocantă despre fostul lor coleg, David, ajunge la Rachel (Helen Mirren) și Stephan (Tom Wilkinson), agenţi secreţi ai Mossad-ului retrași din activitate. Toţi trei au fost veneraţi timp de decenii de ţara lor pentru că misiunea pe care și-au asumat-o în 1966, atunci când ei au dat de urma unui criminal de război nazist pe nume Vogel (Jesper Christensen) în Berlinul de Est. Cu mari riscuri și cu costuri personale considerabile, misiunea echipei a fost îndeplinită – sau nu? Suspansul se strânge de-a lungul a două perioade temporale diferite pline de acţiune captivantă și de revelaţii surprinzătoare.

TO ROME WITH LOVE
DIN DRAGOSTE PENTRU ROMA
Regia: Woody Allen
Cu: Woody Allen, Alec Baldwin, Roberto Benigni, Penélope Cruz, Judy Davis
Comedie, SUA, 2012

Iubirile, aventurile şi dilemele unor vizitatori şi rezidenţi ai Romei.

Diverse destine se intersectează în oraşul italian. Printre personaje se numără un architect american, un tânăr îndrăgostit de cea mai bună prietenă a iubitei sale, un director de operă şi un localnic care devine celebritate peste noapte.

Din dragoste pentru Roma este o comedie caleidoscopică plasată într-unul din cele mai fermecătoare oraşe din lume. Protagoniştii sunt un arhitect de renume care îşi retrăieşte tinereţea, un localnic din clasa mijlocie care se trezeşte brusc că devine cea mai mare celebritate a oraşului, un cuplu tânăr din provincie care e atras în întâlniri romantice separate şi un director de operă american pensionat care se chinuie să aducă pe scenă un cântăreţ a cărui meserie nu are nicio legătură cu opera – e antreprenor de pompe funebre.

WELCOME TO MOOSEPORT (AKA: MOOSEPORT)/ Bun venit în Mooseport
WELCOME TO MOOSEPORT (AKA: MOOSEPORT)/ Bun venit în Mooseport
Bun venit în Mooseport!
Comedie, SUA, 2004
R: Donald Petrie
D: Gene Hackman, Ray Romano, Marcia Gay Harden, Christine Baranski

O vacanţă plăcută, de două ore, într-un loc frumos şi plin de oameni drăguţi.

Un fost preşedinte american, retras într-un orăşel de provincie pentru a-şi scrie memoriile, e convins să-şi amâne planurile de pensionare şi să candideze la funcţia de primar al localităţii.

Gene Hackman joacă rolul fostului preşedinte al Statelor Unite ale Americii. El este Monroe "Vulturul" Cole care tocmai s-a mutat în micuţul oraş din New England, Mooseport, pentru a-şi scrie autobiografia şi a se relaxa. Planurile sale se schimbă pentru moment, după ce se lasă convins să participe la viitoarele alegeri din oraş pentru funcţia de primar. Şi, deşi la început partida pare ca şi câştigată, pentru că “Vulturul” e singur în cursă, între timp apare şi un contra-candidat, proprietarul unui magazin local, un anume Handy Harrison (Ray Romano), exact genul de american simplu care ştie care-i sunt drepturile şi poate să lupte pentru ele. Confruntarea dintre cei doi devine din ce în ce mai serioasă. Mai ales că politicianul profesionist nu acceptă să piardă, iar seriozitatea cu care abordează campania electorală este exact aceeaşi cu care a reuşit să devină preşedinte, unul dintre cei mai iubiţi şi mai populari lideri de la Casa Albă. Aşa că se aruncă în cursă, urmat îndeaproape stuff-ul cu care a venit să se instaleze în Mooseport, adică agenţii de presă, asistenţii personali şi gărzile de corp. Cu toţii verifică şi supraveghează fiecare acţiune şi mişcare a “Vulturului”. Competiţia ajunge să fie foarte tensionată când Sally (Maura Tierney), medical veterinar al oraşului şi iubita lui Handy, are şi ea de ales între cei doi bărbaţi.

Cineastul Donald Petrie a regizat această excelentă comedie care te îmbrăţişează cu bună-credinţă şi căldură. “Welcome to Mooseport” este o parabolă care vorbeşte despre cum puterea îi poate corupe chiar şi pe cei mai buni şi mai oneşti dintre noi şi care aminteşte că nu e deloc o virtute să te complaci în situaţii care nu te mulţumesc.

WON’T BACK DOWN
VREM ŞCOALA ÎNAPOI!
Regia: Daniel Barnz
Cu: Maggie Gyllenhaal, Viola Davis, Oscar Isaac, Holly Hunter, Rosie Perez
Dramă, SUA, 2012

Două mame vor cu orice preţ să îmbunătăţească şcoala copiilor lor.

Două mame hotărâte, dintre care una o profesoară, vor să transforme şcoala decazută a copiilor lor. Întâmpinând obstacole mai ales din partea birocraţiei copleşitoare, ele riscă totul pentru a îmbunătăţi educaţia şi viitorul copiilor.

Filmul, o poveste fictivă inspirată din evenimente reale, are în centru două femei extrem de hotărâte – o mamă săracă interpretată de Maggie Gyllenhaal şi o profesoară veterană interpretată de Viola Davis – care vor cu tot dinadinsul să oprească decăderea şcolii la care învaţă copiii lor. În ciuda tututor obstacolelor, ele perseverează şi, în cele din urmă, reuşesc să le dăruiască copiilor din comunitate o educaţie şi o viaţă mai bună.

THE WORDS
HOŢUL DE CUVINTE
Regia: Brian Klugman, Lee Sternthal
Cu: Bradley Cooper, Jeremy Irons, Dennis Quaid, Olivia Wilde, Zoë Saldana
Dramă, SUA, 2012

Un scriitor plătește un preţ greu pentru că a plagiat.

Rory și-a îndeplinit visele: are o soţie iubitoare, succes de critică și un roman best seller. Singura sa problemă e că nu l-a scris el. Însă Rory va fi forţat să se confrunte cu trecutul său și cu preţul ce trebuie plătit pentru plagiat.

Primul roman publicat de Rory Jansen (Bradley Cooper) stârneşte o furtună de admiraţie aşa cum se întâmplă o dată într-o generaţie; lumea literară, dar şi imaginaţia publicului sunt luate cu asalt de acest debut: prietenii o recomandă fără să ezite, criticii literari sunt entuziasmaţi; peste tot se vorbeşte despre această carte, iar Rory devine un star al literaturii. Carismatic, talentat, inteligent, tânărul scriitor pare să le aibă pe toate: o viaţă frumoasă, o soţie care îl adoră, o lume întreagă aşernută la picioarele sale. Şi totul datorită cuvintelor pe care le-a aşternut pe hârtie… altcineva. Doar că, în curând, Rory va fi forţat să se confrunte cu trecutul său și cu preţul care trebuie plătit pentru plagiat.

Bucuresti, 22.12.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *