creative night talks

Havana Club & Beefeater Gin dau startul

Concursului Internaţional de Barmani MBA Flair

Havana Club şi Beefeater Gin, mărci de top din portofoliul Pernod Ricard, lider în industria băuturilor spirtoase, vor fi jucate pe degete de barmani din întreaga lume

În perioada 6 – 8 august are loc cea de-a 5–a ediţie MBA Flair, Concursul Internaţional de Barmani organizat la Neptun de Mondy’s Bartending Academy şi Asociaţia Barmanilor Profesionişti din România. Ediţia 2007 aduce o schimbare valoroasă pentru cea mai importantă competiţie de flair din România – apartenenţa la FBA (Flair Bartender Association) PRO TOUR, asociaţia internaţională a comunităţii barmanilor.
Timp de 3 zile barmani consacrati şi concurenţi talentaţi din Irlanda, Italia, Argetina, Marea Britanie, Franţa, Bulgaria, Africa de Sud, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Moldova şi România se vor întrece în demonstraţii spectaculoase de talent şi viteză. Argetinianul Christian Delpech, cel mai titrat barman din lume, un magician care performează cu graţie şi abilitate în cadrul echipei Flair Devils din Vegas, participă  pentru prima dată la MBA Flair. Un alt nume consacrat este Tom Dyer, unul dintre cei mai buni barmani din Anglia, premiat la peste 50 de concursuri europene, sau Jay du Toit din Africa de Sud. Nu lipsesc Rafa Arce, reprezentant de renume al şcolii argentiniene, sau ungurul Szabolcs Soros, câştigătorul MBA Flair 2006.

Competiţia de la Restaurant & Party Bar Carnaval Neptun se va deschide luni, prin probele de viteză şi talent susţinute de barmanii români. A doua zi, în urma probei de working flair, se vor califica 10 finalişti, dintre care cei mai buni vor câştiga proba de show flair de miercuri. A doua probă din concurs (exhibition flair) va include cocktailurile pe baza de Havana Club, cea mai bună sticlă de flair din lume şi Beefeater Gin.

Uşor şi aromat, Havana Club este singurul rom cubanez autentic, produs pe baza unei reţete deosebite, din 1878. Folosind numai ingrediente de cea mai bună calitate, prelucrate printr-un proces tehnologic special, Havana Club se află printre primele cele mai vândute 30 de mărci de băuturi spirtoase din lume.

O altă componentă nelipsită a concursurilor de flair este Beefeater Gin, numărul 1 pe plan mondial în sectorul gin premium, distribuit la nivel internaţional, în peste 100 de ţări. Denumirea sa provine de la <beefeaters>, vajnicii străjeri din garda Turnului Londrei. Reţeta originală din 1895 a rămas practic neschimbată până în prezent şi include doar ingrediente naturale, distilate în Londra pentru a da naştere aromei îndrăzneţe, răcoritoare şi pefect echilibrate marca Beefeater.

Monday’s Bartending Academy, singura academie de barmani din România, a fost înfiinţată în anul 2002 de către Bebi Oprea. În cei 5 ani de activitate au fost instruiţi la standarde internaţionale peste 500 de barmani.

Petrecerea de încheiere de miercuri seara aduce o invitată surpriză – rusoaica Ellis Sexton, una dintre cele mai sexy DJ-iţe ale momentului. Renumită pentru spectacolele incendiare, Miss Sexton va face senzaţie la Neptun pe ritmuri de house, electro, disco şi deep.

Prestigiosul juriu este format din reprezentaţii FBA: Mike McLean, din Canada, Master Judge Tug Van den Bergh, Marea Britanie, Master Judge Fabio Milani din Italia, cărora li se adaugă englezii James Faulder şi Andy Collinson, alături de norvegianul Patrik Ericsson.

Premiile generoase însumând peste 10.000 de euro vor aduce un plus de motivaţie celor 30 de concurenţi care se vor lupta pentru marile premii: locul 1 – 4500 de dolari, locul 2 – 2000 de dolari, locul 3 – 1750 de dolari. În afară de ocupanţii primelor 10 locuri, participanţii au posibilitatea să câştige încă două premii speciale – Cea Mai Bună Mişcare şi Cel Mai Bun Barman Român.

„Havana Club, singurul rom cubanez autentic şi Beefeater, singurul gin produs în Londra susţin cu mândrie singurul concurs internaţional de barmani din România. Cel mai bun să câştige!”, spune Florin Maxim, Brand Manager Pernod Ricard România.

Bucuresti, 7.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *