free download 78 travel guides written by experts

„Gustul samburilor de mar” – amarui si parfumat

GUSTUL SAMBURILOR DE MAR
Autoare: Katharina Hagena
Traducere din germana de Laura Karsch
Colectia: Fiction Connection
Nr. de pagini: 248
Pret: 29.00 lei
Editura: Trei

O casa bantuita de amintiri si secrete de mult ingropate

La moartea Bertei, cele trei fiice ale sale – Inga, Harriet si Christa -, precum si nepoata ei, Iris, se reintalnesc in casa parinteasca de la Bootshaven, undeva in nordul Germaniei, pentru a citi testamentul. Spre marea ei surpriza, Iris mosteneste conacul cel vechi. Bibliotecara la Freiburg, Iris nu intentioneaza sa pastreze aceasta locuinta indepartata de viata ei de zi cu zi. Numai ca, pe masura ce redescopera fiecare camera si fiecare colt al gradinii minunate ce inconjoara casa, amintirile ei se trezesc, urzind povestea zguduitoare a trei generatii de femei care s-au perindat pe acolo.

Secrete soptite la umbra copacilor, vechi rivalitati, mosteniri, adultere, idile de-o viata, subiecte pe care toata lumea le trece sub tacere sau de care nimeni nu vrea sa-si aminteasca: Gustul samburilor de mar este o saga impregnata de vraja si mister.

In atmosfera fantomatica si obsedanta, Iris, "magiciana cuvintelor", reinvie, cu ajutorul memoriei, o lume apusa, contempland jocul demonilor invizibili din jurul sau.

Un roman despre amintire si uitare – emotionant, hipnotic, electrizant.

"Savurati Gustul samburilor de mar: amarui si parfumat deopotriva, ca amintirea." – Martin Walser

"Miroase a vara, a mere si a coacaze. Gustul samburilor de mar este o carte trista si tandra despre puterea vindecatoare a memoriei." – Der Zeit

Katharina Hagena, nascuta in 1967 la Karlsruhe, a studiat anglistica si germanistica la Marburg, Londra si Freiburg, a fost cercetatoare la Fundatia James Joyce din Zurich si a predat la Trinity College din Dublin si la Universitatea din Hamburg. Este autoarea studiului Was die wilden Wellen sagen. Der Seeweg durch den Ulysses. Impreuna cu Stefanie Clemen, a scris o carte pentru copii, Grausi schaut unter den Stein.

Bucuresti, 05.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *