free download 78 travel guides written by experts

Grigore Lese ajunge la horitorii, ceterasii si dantausii din Bistrita Nasaud

În 26 octombrie, la „Drumul lui Leşe” – la TVR 2, TVR HD şi online la TVR+

În această duminică, de la ora 18.30, TVR 2 şi TVR HD vă invită să porniţi din nou pe „Drumul lui Leşe” în inedita călătorie iniţiatică de descoperire a acelor locuri unde tradiţia înseamnă continuitate, identitate, neam.

Grigore Leşe, călăuza noastră în inedită, îşi continuă drumul şi ajunge în Bistriţa Năsăud, de unde îi aduce alături de noi pe horitoarele Lenuţa şi Teodora Purja, pe poetul ţăran Badea Vasile Dâncu, pe dănţăuşii din Sângeorz şi pe ceteraşii din Silivaşul de Câmpie. Invitaţii săi speciali în această ediţie sunt: prof.univ. Remus Manoleanu şi Gavril Ţărmure, directorul Centrului Cultural Bistriţa Năsăud.

Referitor la această ediţie, Grigore Leşe declară:“supun atenţiei dumneavoastră stilul muzicii tradiţionale, cu caracteristicile sale esenţiale. Pentru aceasta, am invitat oameni trăitori într-un spaţiu în care hotarul satului încă mai delimitează enclave conservatoare de adevăr: Bistriţa-Năsăud. Vom asculta o muzică transmisă prin generaţii, precum limba maternă, ritmuri care au intrat în conştiinţa oamenilor. Când cineva, indiferent de vârstă, locul în care s-a născut, educaţie sau cultură, ascultă întâmplător aceste muzici, este imposibil să nu se regăsească. Aici perechile de dănţăuşi nu au nevoie de coregraf iar ceteraşii nu au ştate de plată la ansamblu. Haideţi să-i cunoaştem!”

Bucuresti, 24.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *