free download 78 travel guides written by experts

Grand Cinema & More transmite, de pe scena Teatrului Bolshoi,

spectacolul de balet „Legenda Dragostei”

Legenda Dragostei, unul dintre cele mai aplaudate spectacole de balet ale ultimelor două secole, va fi transmis în direct de la Teatrul Bolshoi la Grand Cinema & More pe 26 octombrie, începând cu ora 16:45. Aceasta este prima reprezentație de balet din stagiunea culturală 2014-2015 de la Grand Cinema & More, care transmite în exclusivitate în București spectacolele legendarului teatru din Moscova. În cadrul acestei stagiuni, spectatorii se bucură de un abonament special pentru toate transmisiunile teatrului Bolshoi și pot câștiga o invitație dublă la una dintre reprezentații, chiar în Rusia.

Legenda Dragostei se bucură de coregrafia originală a maestrului Yuri Grigorovich şi de muzica semnată de compozitorul Arif Malikov. Spectacolul spune o poveste fascinantă despre dragoste interzisă și sacrificiu de sine. Acțiunea se desfășoară în Orientul Mijlociu, la palatul reginei Mekhmene, unde totul este inundat într-o atmosferă sumbră. Prințesa Shyrin, sora reginei, este pe moarte. Un străin sosit la palat afirmă că o poate salva pe aceasta, însă numai cu sacrificiul reginei, care trebuie să îi cedeze prințesei frumusețea sa, în schimbul vieții. Însă, într-o răsturnare de situație, regina ajunge victima propriului sacrificiu. Desfigurată fizic, regina află că sora ei se îndrăgostște de iubitul său, pictorul Ferkhad.

Cu mișcări de dans, decoruri și costume inspirate din Orientul Mijlociu, Legenda dragostei aduce la viață o lume exotică și plină de intrigi. Acest spectacol emoționant revine pe scena Teatrului Bolshoi după zece ani de absență. Libretul are la bază legenda persană medievală „Khosrow şi Shirin”, reinterpretată de poetul turc Nâzım Hikmet. Legenda Dragostei este una dintre primele lucrări coregrafice ale maestrului rus Yuri Grigorovich, unul dintre titanii baletului rusesc, al cărui repertoriu include spectacole de referință, precum „Lacul Lebedelor”, „Spărgătorul de nuci”, sau „Spartacus”.

Legenda Dragostei face parte din seria de reprezentații aduse pe ecranele Grand Cinema & More în exclusivitate în București. Printre celelalte spectacole pe care cinematograful din Băneasa Shopping City le va transmite de la Moscova se numără „Fiica Faraonului”, „La Bayadere” sau „Spărgătorul de Nuci”. Pentru a-și întări promisiunea de a oferi spectatorilor ocazia de a participa la cele mai importante evenimente culturale ale anului, Grand Cinema & More va răsplăti unul dintre iubitorii spectacolelor de balet cu o experiență de neuitat: acesta va putea viziona spectacolul „Lacul Lebedelor”, chiar la Teatrul Bolshoi din Moscova, pe data de 25 ianuarie 2015. Câștigătorul se va bucura de o excursie ce include bilete de avion pentru două persoane București-Moscova, cazare pentru două zile și două bilete la reprezentația ce are loc la celebrul teatru. Pentru a se înscrie în concurs, doritorii trebuie să achiziționeze, între 6 octombrie și 15 decembrie, un bilet la una dintre reprezentațiile Teatrului Bolshoi transmise la Grand Cinema & More și să completeze formularul special. Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți.

Stagiunea culturală 2014-2015 a Grand Cinema & More cuprinde atât spectacole de operă, balet și teatru sau teatru pentru copii, cât și spectacole de improvizație și evenimente speciale. Mai multe detalii despre stagiunea culturală de la Grand Cinema & More pot fi găsite pe www.grandentertainment.ro.

Bucuresti, 02.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *