free download 78 travel guides written by experts

Gonsar Tulku Rinpoche revine in Romania

În perioada 12-16 septembrie, Gonsar Tulku Rinpoche, directorul spiritual al Centrului de Înalte Studii Tibetane “Rabten Choeling” (www.rabten.eu) din Elveția, se va afla pentru a patra oară în România, la invitația Asociației Rabten Compassionate Wisdom în colaborare cu Editura Herald și Centrul „Seeds for Happiness”.

Seria de evenimente începe vineri seară, 12 septembrie, ora 18:30 cu o conferință publică la Casa de Cultură a Studenților din București și continuă cu un weekend de prelegeri la Centrul „Seeds for Happiness”, în zilele de 13-14 septembrie.

Cu această ocazie, avem onoarea de a vă invita în ziua de vineri, 12 septembrie, între orele 18:30 – 20:30, la conferința publică cu tema „Compasiunea: temeiul unei fericiri autentice” laCasa de Cultură a Studenților București, sala mare, etaj 2 din Calea Plevnei 61, sect.1.

Dacă am încerca să definim buddhismul printr-un singur cuvânt, una dintre variante ar fi, cu siguranță: compasiune. Compasiunea buddhistă nu este doar un simplu sentiment de iubire și o preocupare față de persoanele suferinde, ci este o determinare activ susținută și pusă în practică pentru a face tot posibilul în alinarea durerii persoanelor aflate în suferință.

Pe durata acestei extraordinare întâlniri, Gonsar Tulku Rinpochene va împărtăși din cunoașterea sa profundă, ajutându-ne să ne familiarizăm și să descoperim potențialulinfinit al compasiunii, izvorul unei fericirii autentice în viața noastră.Astfel, prin exemplul său personal, precum și prin învățăturile sale, vom avea oportunitatea rară să luăm contact cu o minte împlinită, ce poartă pecetea unei forțe și a unei clarități luminoase.

În continuarea conferinței, va urma o sesiune de întrebări și răspunsuri. Cele mai interesante întrebări vor fi premiate cu câte o carte Buddhismul și viața ce poartă autograful autorului Gonsar Tulku Rinpoche.Editura Herald, va fi prezentă la eveniment cu un stand de carte dedicat tematicii unde veți putea consulta cele mai noi apariții editoriale din domeniu

Evenimentul este dedicat publicului larg și este menit să vină în întâmpinarea omului modern ce caută să își dezvolte propria minte într-un spirit de compasiune și înțelepciune.

Vă reamintim că în următoarele două zile din week-end (13-14 septembrie), Maestrul Gonsar Rinpoche va continua să susțină la Centrul Seeds for Happiness din București prelegeri cu tematica„Cele trei Aspecte Principale ale Căii către Iluminare.”

Cele trei principii ale căii spre Iluminare din Calea Mahayana, numită și Calea unui Bodhisattva, sunt: Renunțarea, Bodhicitta și Înțelepciunea ultimă sau Mintea Iluminării. Renunțarea este dorința de eliberare, Bodhicitta este mintea care aspiră sa atingă iluminarea deplină pentru beneficiul tuturor ființelor, iar Înțelepciunea ultimă este cheia pentru înțelegerea directă a realității așa cum este.

Despre invitat:

Gonsar Tulku Rinpoche (n. 1949, Tibet) a fost timp de 33 de ani discipolul Maestrului Geshe Rabten Rinpoche, considerat printre primii călugări care au expus învățăturile buddhiste în Occident. A studiat îndelung limbile străine, cultura occidentală și filosofia orientală, îndeosebi învățăturile lui Buddha și transmite cunoașterea sa atât ascultătorilor occidentali cât și celor tibetani.Domnia sa este autorul unor lucrări de seama despre budismul tibetan precum: „Esența doctrinei buddhiste”, „Buddhismul și viața”, apărute la editura Herald.

Citește mai departe aici: //rabten.ro/ro/maestrii/gonsar-tulku-rinpoche/.

Vă mulțumimși vă așteptăm cu interes!

Informații despre costuri și înscriere:
· Conferința publică de vineri 12 septembrie, ora 18:30, este cu INTRAREA LIBERĂ!
Cine dorește însă să contribuie, sugerăm o donație de 20 RON.Înscrierea prealabilă este opțională, însă utilă pentru buna organizare!
· Pe durata învățăturilor din weekend (13-14 Septembrie), taxa de participare pentru este de 180 RON/2zile sau 100 RON/zi. Persoanele care momentan, nu dispun de fonduri necesare taxei de participare (studenți, persoane fără un loc de muncă, șamd) și doresc să participe sunt rugați să contacteze organizatorii.

Costurile sunt destinate exclusiv acoperirii cheltuielilor logistice și organizatorice prilejuite de venirea Maestrului șia delegației sale în România.

Program în weekend: 9:30 – 18:00, cu pauze scurte la intervale regulate de timp și o pauza lungă pentru masa de prânz. Cei care vor participa la acest eveniment sunt rugați să consulte regulile de comportament pe durata acestuia.
Participarea sa face pe baza înscrierii prealabile, locurile fiind limitate.

Adresa centrului este: Str. Fabrica de Chibrituri nr. 16, Sector 4, www.seedsforhappiness.ro.

CONTACT: info@rabten.ro, www.rabten.ro,0723.225.760, 0726.235.737
Coorganizatori: Editura Herald, Centrul Seeds for Happiness

Parteneri media & culturali :
Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti, România Liberă, Ziarul Ring, Ziarul Alb, SensoTv.ro, Asociatia de Studii Euro-Asiatice, Think Outside The Box, Centrul Anahata, AstroCafe.ro, Studenţie.ro, ED4Lead.ro, TrăieșteConștient.ro, Namaste India, Bookaholic.ro, PoveștideCălătorie.ro, Noul Pământ.ro, Aimee&Damaideparte, LumeaMare.ro, SensoTV, Ziarul Alb, ImperatorTravel.ro, The Path Romania, BookuriaInfo.ro, Fundația Prețuiește Clipa, ColecțiaMistica Iluminării, 121.ro, Humanity’s Team Romania, HarmonyGroup.ro, Filme-Cărți, StauPeNet.ro, Oriens.ro, Psi Force Anatol Basarab, CalendarEvenimente.ro, Amintiridincalatorie.ro

Bucuresti, 04.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *