metalshow

Generali Pensii plateste angajatilor sai contributii cu 60% mai mari la

Fondul de Pensii Facultative STABIL

·    Pentru orice angajator, suma plătită în contul unui fond de pensii facultative este deductibilă, în limita unei sume reprezentând, pentru fiecare participant, echivalentul în lei a 400 euro, într-un an fiscal

În contextul recentei hotărâri guvernamentale cu privire la impozitarea tichetelor de masă cu 16%, care diminuează beneficiile angajaţilor, Generali Pensii a hotărât mărirea contribuţiei angajaţilor proprii la Fondul de Pensii Facultative STABIL de la 50 lei la 80 lei. Suma virată în contul individual de pensii facultative nu este impozabilă, în limita sumei de 400 euro/an pentru fiecare participant.

“Din perspectiva unui angajator, am considerat această măsură ca fiind cea mai potrivită pentru compensarea pierderilor survenite angajaţilor ca urmare a recentelor decizii guvernamentale. În contextul general economic incert, decizia noastră reconfirmă angajamentul pentru siguranţă şi stabilitatea financiară a echipei noastre. Este o opţiune care poate deveni soluţie pentru orice angajator preocupat de păstrarea resurselor valoroase ale companiei. Deja avem primele cereri în acest sens. Rămânem în continuare deschişi companiilor care au nevoie de consultanţă specializată pe acest segment, pentru a face cea mai bună alegere în cunoştinţă de cauză”, a declarat Ioan Vreme, CEO Generali Pensii. “Chiar dacă pierderea financiara cauzată de impozitarea tichetelor de masă este imediată, creşterea contribuţiei alocată angajaţilor reprezintă o măsură de siguranţă şi confort pe termen lung”.

Politica investiţională abordată de Generali Pensii în calitate de Administrator al Fondului de Pensii Private STABIL este cea a unui fond cu grad mediu de risc, care urmăreşte siguranţa investiţiei şi o profitabilitate crescută pentru participanţi. Generali Pensii investeşte în principal în următoarele trei categorii de instrumente: titluri de stat (minim 30%), obligaţiuni corporatiste şi acţiuni tranzacţionate pe pieţele reglementate.

Contribuţia lunară la pensia facultativă STABIL poate fi de minimum 25 lei/luna .
Informaţii suplimentare puteţi accesa pe pagina web  //pensii.generali.ro/.

Bucuresti, 20.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *