Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

GEFCO este partenerul proiectului Electric Odyssey: primul tur

in jurul lumii intr-o masina electrica de serie

Grupul GEFCO susţine proiectul Electric Odyssey, primul tur al lumii într-o maşină electrică de serie.

Electric Odyssey, turul lumii într-o maşină electrică Citroën C-Zéro, a început pe 11 februarie 2012 în Strasbourg, Franţa, şi se va încheia în acelaşi loc în octombrie 2012. Xavier Degon şi Antonin Guy, membrii echipajul Electric Odyssey, vor trece prin 17 ţări, parcurgând 25.000 km (= 15.500 mile) în 8 luni, cu un buget cuprins între de 250 de euro şi 500 de euro pentru energie electrică. 

Pe întreg parcursul turului Electric Odyssey, GEFCO oferă o expertiză unică a serviciului de Vamă şi Reprezentare fiscală ocupându-se de formalităţile vamale pentru maşină. De asemenea, GEFCO în asociere cu NYKLine, se ocupă de transportul maritim al maşinii atunci când aceasta străbate distanţa de la un continent la altul. Grupul a implicat filialele sale din ţările parcurse în timpul călătoriei coordonând operaţiunea prin intermediu reţelei sale internaţionale extinse.

Electric Odyssey este un proiect inovator, în concordanţă cu strategia de mediu a companiei GEFCO. Obiectivul principal al proiectului Electric Odyssey, ca răspuns la problemele de mediu, este de a promova conceptul maşinii electrice în rândul publicului general şi de a încuraja populaţia cu privire la utilizarea acesteia (autonomie, siguranţă, cum poate fi încărcată). Pentru a îndeplini cu succes aceasta misiune, în fiecare zi echipajul trebuie să convingă locuitorii din zonele vizitate să le permită cuplarea la reţeaua lor electrică.

· În prima etapă a turului, echipajul Electric Odyssey a atins primă bornă simbolică de 1.000 de kilometri, distanţa dintre Strasbourg, punctul de plecare, şi Rotterdam, următorul obiectiv fiind America. Pentru a ajunge din Europa pe Coasta de Est a Statelor Unite, echipa s-a bazat pe expertiza specială GEFCO. Astfel, compania GEFCO a fost responsabilă de transportarea maşinii, ce a fost încărcată la Rotterdam pe o navă de containere, autovehiculul traversând Oceanul Atlantic până în Statele Unite ale Americii. De asemenea, GEFCO s-a ocupat de toate formalităţile vamale, folosind expertiza dovedită de Departamentul său de Vamă şi Reprezentare Fiscală. Odată ajunşi pe Coasta de Est a Statelor Unite, echipajul a plecat din New York, conducând aproape 6000 km pentru a ajunge în San Francisco.
· După ce a traversat America de Nord, echipa Electric Odyssey a trecut în cea de-a doua etapă importantă a călătoriei în jurul lumii într-o maşină electrică, continentul Asia. În această etapă, călătoria a început din Tokyo, unde cei doi aventurieri au ajuns pe 14 mai. Ca partener dedicat pentru acest proiect de mediu inovator, GEFCO a transportat automobilul C-ZERO pe mare, traversând Oceanul Pacific din SUA în Japonia, şi a continuat până la sfârşitul lunii mai, traversând Marea Chinei către Singapore. Pe continentul asiatic, cei doi membri ai echipajului sunt pregătiți să călătorească din Japonia către China traversând Singapore, Malaezia, Thailanda, Laos şi Vietnam. Ei se vor îndrepta apoi spre Kazahstan şi Rusia, înainte de a ajunge în Europa, pentru ultima etapă a aventurii.
· Traseul turului Electric Odyssey poate fi urmărit în timp real pe www.electric-odyssey.com.

Proiectul Electric Odyssey a fost posibil datorită angajamentului GEFCO împreună cu alţi opt parteneri implicaţi în domeniul automobilelor electrice din Franţa: Avere-France, Strasbourg, CITROËN, AXA Assistance, Regiunea Alsacia, Capgemini Consulting, EDFşi Orange.

Bucuresti, 15.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *