Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Aici e Radio Europa Libera. La microfon: Gelu Ionescu

Lumea şi noi, 17 iunie, ora 18.20, la TVR INFO

Mihaela Crăciun aduce duminică, la Lumea şi noi, pe TVR INFO, un nou episod din seria Aici e Radio Europa Liberă. În această săptămână, la microfon… Gelu Ionescu.

Critic şi istoric literar, eseist şi jurnalist, născut la 8 iunie1937, Gelu Ionescu a lucrat timp de doisprezece ani la Radio Europa Liberă (1983-1995). A fost Senior Program Editor, comentator politic şi realizator al programului Actualitatea culturală românească. În România, a fost asistent, apoi lector la Catedra de literatură comparată şi teorie literară la Universitatea din Bucureşti, din 1963 până în 1982, an în care s-a exilat. A publicat „Romanul lecturii”, „Orizontul traducerii”, „Les débuts littéraires roumains d’Eugène Ionesco. 1926-1940”, „Anatomia unei negaţii”, „Copacul din câmpie”, „Covorul cu scorpioni”. Colaborează încă din 1962 cu revistele „Contemporanul”, „Viaţa românescă”, „Amfiteatru”, „România literară”, „Vatra”, „Steaua”, „Apostrof”.

La Europa Liberă, Gelu Ionescu a realizat emisiunea „Perspective europene”, despre ce se petrece în Europa, în domeniul artelor. Apoi a preluat emisiunea culturală prezentată de Monica Lovinescu şi Virgil Ierunca, făcând totodată şi un comentariu pur politic în „Actualitatea românească”.

Ce ar putea sa intereseze la jurnaliştii de la Europa Liberă , consideră profesorul Gelu Ionescu, e un anumit fel de a folosi libertatea. „Libertatea se învaţă şi eu am învăţat-o aici, în contextul democraţiei în care am avut şansa să trăiesc din ’82 încoace. Libertatea se învaţă şi când o înveţi atunci ştii că eşti şi responsabil pentru faptul că participi la libertate”, declară el în interviul acordat la München Mihaelei Crăciun.

„De la München, s-auzim numai de bine”, ne spune realizatoarea Mihaela Crăciun în fiecare sâmbătă şi duminică, la TVR INFO, alături de jurnalişti români de la Radio Europa Liberă.

Bucuresti, 15.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *