free download 78 travel guides written by experts

Garantii fairplay-ului

Cotidianul va prezinta 11 sportivi – performeri ai fairplay-ului. Desi fac parte din sporturi diferite si au obiective diferite, ei formeaza o echipa. Toti lupta pentru un sport mai curat. Sint o alternativa la structurile invechite si, desi nu vor creste semnificativ PIB-ul, ei vor contribui mai mult decit toti diplomatii la imaginea României pe mapamond.

“Sportul te invata sa cistigi cinstit si sa pierzi in mod demn”, obisnuia sa spuna Hemingway. Devenit o afacere ca oricare alta, acest domeniu de activitate s-a indepartat mult de principiile promovate de Pierre de Coubertain, insusindu-si multe dintre legile de jungla ale economiei, astfel ca este greu de gasit o reteta care sa fie aplicata unui numar mare de sportivi/persoane implicate in sport.

Putine sint exceptiile care au trecut de barierele rigide intre care se misca sportul românesc de citeva zeci de ani. Desi “vedeta face afisul”, am evitat sa pariem pe sportivi care apar mai des in revistele de mondenitati. Am selectat “11” modele, fie ca acestia stau in ghete sau in spatele birourilor, despre care noi credem ca, parafrazind un cliseu al comentatorilor sportivi, “au talent, dar nu vor muri sperante”.

In mod cert, numele pe care le veti gasi in unsprezecele fairplay-ului va sunt mult mai cunoscute decat ale protagonistilor altor grupaje din Generatia Asteptata: Mihai Marinescu, Laura Badea, Otilia Badescu, Florin Campeanu, Cristi Cirlan, Razvan Cocis, Sandra Izbasa, Victor Hanescu, Vlad Moldoveanu, Dieter Nisipeanu si Alexandru Tudor. Ei sunt cei pe care Cotidianul i-a ales pentru a reprezenta Generatia Asteptata a sportului romanesc.

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *