free download 78 travel guides written by experts

G Data: o noua tulpina de malware pentru Android apare la fiecare 22 secunde

Infractorii se concentrează pe sustragerile de date și pe fraudă prin intermediul serviciilor premium cu suprataxă

Sistemul de operare Android este, de un timp, în ascendență în sectorul de telefonie mobilă. Conform Gartner, în jur de 75% din toate smartphone-urile cumpărate la nivel mondial, în primul trimestru al anului, rulează sistemul de operare Android. Nu e de mirare că infractorii au dezvoltat, în medie, o nouă tulpină de malware, la fiecare 22 secunde, în luna mai, conform analizei efectuate de G Data. În total, G Data Security Labs a contorizat 124.000 de noi aplicații malware pentru sistemul de operare de la Google, în luna mai, prin care atacatorii urmăresc, în special, să sustragă date personale, să trimită mesaje SMS către numere cu suprataxă și să efectueze apeluri la tarife speciale. De asemenea, infractorii afisează reclame agresive pentru a-i atrage pe utilizatori să instaleze aplicații periculoase. G Data se asteaptă, în continuare, ca numărul de noi programe malware să crească în lunile urmatoare, deoarece modelul de business pus în practică de infractori este foarte profitabil.

"Programele malware sunt dezvoltate pentru un business profitabil pentru infractorii online. Atacatorii folosesc, în special, troieni pentru a profita de situație, iar aceștia pot fi infiltrați în mai multe feluri. Programele malware sustrag date personale, dar și fraudează, folosindu-se de numere cu suprataxă, de exemplu," explică Eddy Willems, G Data Security Evangelist. "Datorită posibilităților infractorilor de a face profit, noi prezicem o creștere, în viitor, în industria programelor malware pentru Android."

Top 5 cele mai răspândite familii de malware în mai 2013

Ce riscuri pot să apară în lunile următoare:
Mobile malware continuă să crească: Numărul de noi tulpini va continua să crească în mod constant. Datorită creșterii popularității smartphone-urilor și tabletelor cu Android, malware-ul mobile este pe cale de a deveni un fenomen de masă.

Botnet-uri mobile setate: În lunile următoare atacatorii vor încerca să injecteze botnet-uri în dispozitive mobile, cu scopul de a le seta să răspândească, în masă, mesaje SMS spam sau să apeleze numere de telefon ale serviciilor cu suprataxă. Potențialul de câștig al infractorilor este enorm.

Programele adware sunt încă la modă:
Experții de la G Data Security Labs estimează că programele care afișează reclame vor fi utilizate în continuare pentru a promova agresiv instalarea aplicațiilor malware.

Bucuresti, 12.06.2013

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *