free download 78 travel guides written by experts

CD-eveniment la Editura Casa Radio: “Sonate” de Edvard Grieg

cu violonistul Liviu Prunaru şi pianista Dana Protopopescu

Editura “Casa Radio” şi Radio România Muzical prezintă cel mai nou CD semnat de celebrul violinist Liviu Prunaru, concertmaistru al Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam, şi de reputata pianistă Dana Protopopescu, o artistă cu o frumoasă carieră în Belgia.

Lansarea oficială a noului disc va avea loc vineri, 14 iunie 2013, ora 18.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu din Bucureşti (Calea Victoriei nr. 45) în prezenţa protagoniştilor.

Alături de aceştia, vor vorbi şi Anca Florea – muzicolog, autoarea bookletului CD-ului şi Liliana Staicu – redactor şef Radio România Muzical. Moderator: Tiberiu Comandaşu – din partea Editurii “Casa Radio”. După lansare, Liviu Prunaru şi Dana Protopopescu vor oferi autografe.

Discul cuprinde cele trei sonate pentru vioară şi pian de Edvard Grieg într-o interpretare excepţională, care a fost deja remarcată de critica muzicală: “Atrag atenţia asupra acestui disc nu neapărat din motive ”patriotice”, deşi totuşi cred că ar trebui să ne mândrim mai mult cu reuşitele compatrioţilor noştri, ci mai ales pentru că am ferma convingere că acest disc este unul de top la nivel internaţional. De-a lungul anilor am ascultat sute de CD-uri lansate de marile case de discuri. Regăsesc pe discul românilor Liviu Prunaru şi Dana Protopopescu aceeaşi excelenţă interpretativă, atât la nivel tehnic cât şi artistic, condimentată cu un tip de trăire care aduce de obicei succesul muzicienilor români, o sensibilitate ieşită din comun, dar care totuşi nu cade în desuetitudine şi prost gust.” (Cristina Comandaşu – articol publicat pe www.adevarul.ro în 11 februarie 2013).

Discul este, de asemenea, inclus în campania “Votează discul de muzică clasică al anului 2013” derulată pe site-ul postului Radio România Muzical (www.romania-muzical.ro.). Până în momentul de faţă, este cel mai votat disc dintre cele peste 50 titluri deja intrate în competiţie. Discul a fost difuzat la Radio România Muzical în data de 15 ianuarie 2013, cu ocazia “Zilei culturii naţionale”.

Discul poate fi achiziţionat în magazinele de specialitate din Bucureşti şi din ţară sau direct pe site-ul Editura Casa Radio (www.edituracasaradio.ro). Preţul de producător este de 14 Ron.

Liviu Prunaru şi Dana Protopopescu au mai înregistrat împreună pentru Editura “Casa Radio” integrala sonatelor pentru pian şi vioară de Ludwig van Beethoven, un titlu deja epuizat. În iunie 2013, ei se află la Bucureşti pentru a imprima sonate de Franck şi Lekeu, un proiect Editura “Casa Radio” – Radio România Muzical.

Bucuresti, 12.06.2013

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *