free download 78 travel guides written by experts

Fuziune la nivel global pentru o companie din Romania

IIS Europe fuzioneaza cu divizia IIS North America a Grupului Ipsos pentru a deveni un brand global

IIS Europe, companie multinationala infiintata in Romania, anunta fuziunea cu divizia similara din America de Nord a grupului Ipsos. Sub noul brand IIS, compania va opera la scara globala, fiind una dintre putinele companii infiintate in România cu activitate si clienti pe pietele din Europa, America Latina, America de Nord si, in curand, Asia si Australia.

Context
Ipsos Interactive Services (IIS) a devenit, inca din 2002, expertul European in domeniul online market research pentru Grupul francez Ipsos, a treia companie din lume in ceea ce priveste studiile de piata pe baza de chestionare. Activitatea companiei IIS consta in servicii de cercetare de piata online. Practic, partea de colectare de date pentru cercetarea de piata pe baza de chestionare online este implementata integrat in cadrul companiei Ipsos Interactive Services. Clientii din toata lumea care activeaza in domenii ca FMCG, telefonie mobila, media, advertising, customer satisfaction sau employee satisfaction sunt cei care au contribuit la cresterea exponentiala a companiei in numai cinci ani.

Motivele fuziunii
Din 2003 aproape toata activitatea de cercetare online a Grupului Ipsos a inceput sa fie centralizata in Romania. Conform strategiei Grupului, incepand cu 2007, IIS urmeaza sa devina un brand global prin care sa conduca activitatile de cercetare de piata online in toate tarile in care rata penetrarii Internetului o permite.
Iata de ce fuziunea cu IIS North America este un prim pas strategic in dezvoltarea acestei platforme globale. Astfel, nu va mai exista o scindare intre cele doua companii care desfasurau activitati de online market research in cadrul Grupului Ipsos, ci o singura corporatie globala, determinata sa faca din IIS un leader mondial in online market research. Compania IIS este condusa de Andrei Poştoacă, in calitate de CEO (Chief Executive Officer).

Avantajele fuziunii
Know how-ul si capabilitatile IIS Europe, impreuna cu experienta organizatiei din America de Nord, vor aduce noii corporatii globale avantajul unor servicii mai eficiente,
la costuri competitive si relevanta unor rezultate ale unor studii conduse in toata lumea. Astazi, companiile multinationale prefera sa aiba un singur partener care sa le ofere  servicii integrate cu expunere globala. IIS va deveni astfel un partener strategic pentru cei interesati sa conduca studii de piata online la nivel global.

Andrei Poştoacă, CEO IIS: Prin noua organizatie globala IIS vrem sa raspundem cat mai bine cerintelor clientilor nostri si sa putem implementa proiecte la nivel global. Suntem constienti ca prin aceasta fuziune sub un singur brand, vom putea profita la maximum de potentialul existent pana acum in centrele de business separate in Europa si America de Nord.

Un alt mare avantaj pe care acum IIS poate sa il ofere clientilor sai este experienta unui panel (grup) de respondenti la nivel global. In prezent, IIS are panelisti (respondenti) in 27 de tari in toata lumea: Europa, incluzand Europa Centrala si de Est si America Latina (Mexic, Brazilia si Argentina). Fuziunea cu America de Nord a mai adus companiei inca 500.000 panelisti. In total, IIS are acum o baza de date cu 1,7 milioane de panelisti in 24 de tari, acoperind astfel un procent semnificativ din populatia globului.

Noul proiect global aduce schimbari in structura companiei
Fuziunea celor doua business units a adus schimbari care sa sustina organizarea unei companii globale cu birouri in toata lumea: Toronto, Cincinnati, Bucuresti, Stockholm, Londra, Paris si in curand Asia. Astfel, o echipa de specialisti si programatori va fi relocata in America de Nord si ulterior in cateva tari din Asia, cum ar fi China.

Planuri de viitor
Urmatorii pasi pentru 2008 vizeaza consolidarea dezvoltarii pe mai departe si in alte piete internationale, cu accent pe Asia (China si Japonia). Mai mult, acest nou context global va permite IIS sa deserveasca proiecte in valoare de 200 milioane de dolari pentru grupul Ipsos.

Bucuresti, 12.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *