Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Fura ca un artist

Austin Kleon
Editura Paralela 45

"Una din teoriile mele este ca, de fapt, ori de cate ori iti dau sfaturi, oamenii stau de vorba cu ei insisi, cei din trecut. Aceasta carte este despre mine, stand de vorba cu o versiune anterioara a mea. Am adunat aici cateva lucruri pe care le-am invatat in mai bine de zece ani de cad ma tot straduiesc sa imi dau seama cum se face artsa. (…) Aceste idei pot fi de folos oricui incearca sa strecoare un strop de creativitate in viata si in munca sa." – Austin Kleon, p 9.

"Fura ca un artist" este titlul primului capitol al unei carti interesante despre creativitate. Premisa cartii este ca nu se inventeaza neaparat lucruri noi ci ca, atunci cand ai impresia ca ai creat ceva nou, nu cunosti de fapt sursa, originalul. "Arta este hotie." – Pablo Picasso

Numai ca "a fura" nu este asa de simplu precum pare, iar rezultatele difera in functie de artist. "Poetii imaturi imita, cei maturi fura. Poetii slabi desfigureaza ce iau din alte parti, in timp ce poetii buni transforma in ceva mai valoros sau, macar, in ceva diferit" – T.S. Eliott.

Lucrarea, cu un format special si cu informatia prezentata mai degraba sub forma grafica – doar e o carte despre creativitate! – contine o sumedenie de idei despre creativitate. Aflati secretele lui Kleon: ce si cand sa notati, de unde va gasiti surse de inspiratie, cum creati, cum sa va tineti de treaba (exista chiar si o fotografie cu al lui calendar din timpul redactarii unei carti) si multe-multe alte sfaturi valoroase.

"Fura ca un artist" este un bestseller New York Times despre creativitate in epoca digitala – se precizeaza in descrierea cartii. Si intr-adevar asa este cu o precizare importanta: veti regasi si precizarea importanta a folosirii degetelor si a faptului ca nu se intampla totul doar online sau in fata calculatorului.

Austin Kleon sustine ca de fapt creativitatea nu este apanajul artistilor. Fiecare om poate fi creativ fara a fi un geniu. Trebuie doar sa fie el insusi si sa aiba niste obiceiuri menite a-l ajuta sa fie creativ. "Fura ca un artist" o sa va amuze, o sa va motiveze – sa scrieti sau sa fiti creativi -, o sa va cucereasca prin grafica diferita de cea a unei carti "obisnuite", o sa va distreze, dar o sa va si invete destule despre creativitate si…. nu numai.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *