free download 78 travel guides written by experts

Fundatia Vodafone Romania, de 13 ani alaturi de persoanele cu dizabilitati

Fundatia Vodafone Romania sustine, de peste 13 ani, persoanele cu dizabilitati locomotorii sau intelectuale, prin proiecte proprii si parteneriate cu ONG-uri din intreaga tara.

“Cu ocazia Zilei Mondiale a Persoanelor cu Dizabilitati, celebrata in fiecare an pe 3 decembrie, vrem sa subliniem importanta programelor nationale care sa incurajeze integrarea in societate a persoanelor cu nevoi speciale. Fundatia Vodafone Romania, cu sprijinul ONG-urilor partenere, desfasoara anual zeci de proiecte de acest gen – de la competitii sportive la caravane menite sa ofere asistenta specializata” a declarat Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania.

Anul acesta, Fundatia Vodafone Romania a realizat, alaturi de Fundatia Motivation, programul Caravana Mobilitatii, o initiativa pilot, prin intermediul careia au fost ajutate 105 persoane cu dizabilitati locomotorii din zone rurale din judetele Alba, Bacau, Constanta, Neamt si Tulcea. Persoanele care nu au acces la servicii de specialitate au primit echipamente de mobilitate personalizate si au beneficiat de adaptari si reparatii gratuite, pentru echipamentele pe care le folosesc.

In acelasi timp, tot incepand din acest an, Fundatia Vodafone Romania a dezvoltat, alaturi de acelasi partener, proiectul Call Center de urgenta pentru persoanele cu traumatisme ale coloanei vertebrale din Romania, in cadrul programului Mobile for Good. Scopul acestui proiect este de a le permite pacientilor cu traumatism al coloanei vertebrale sa aiba acces rapid la toate informatiile relevante, imediat dupa accident, si, de asemenea, sa contecteze spitalele si serviciile non-profit in vederea recuperarii si redobandirii cat mai rapide a independentei personale.

De asemenea, Fundatia Vodafone Romania sustine de peste cinci ani Gala Dizabilitatii, proiect care promoveaza aptitudinile persoanelor cu dizabilitati si recunoaste meritele celor care lucreaza pentru ca aceste persoane sa fie active in toate aspectele vietii sociale, inca de la cele mai mici varste. Si in acest an, gala va avea loc pe 3 decembrie, de Ziua Mondiala a persoanelor cu dizabilitati.

Din anul 2012 si pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania sustine, alaturi de Fundatia Special Olympics, proiectul Atleti sanatosi, in cadrul programului Mobile for Good. Prin intermediul acestui proiect, tinerii cu dizabilitati isi pot monitoriza starea de sanatate. Peste 300 de sportivi cu dizabilitati au beneficiat pana acum de acest proiect.

Mai mult, Jocurile Nationale Special Olympics sunt cel mai mare eveniment sportiv sustinut de catre Fundatia Vodafone Romania, inca din anul 2007, iar proiectul surprinde cel mai bine principiile de toleranta, respect si incluziune a persoanelor cu dizabilitati intelectuale. Jocurile Naţionale Special Olympics sunt organizate in diferite zone alte tarii, atat in perioada verii, dar si a iernii, iar tinerii participa la diferite competitii sportive. Anul acesta, 2.934 de sportivi cu dizabilitati intelectuale au participat la 17 evenimente sportive, nationale si internationale.

Fundatia Vodafone Romania, alaturi de Asociatia Autism Baia Mare, deruleaza si proiectul T.A.L.E. Tehnologia asista educatia, care foloseste aplicatiile multimedia si tehnologia pentru a oferi o interfata utila si motivanta in interventiile educationale pentru 55 de copii cu autism.

Proiectul Dupa-amieze vesele, sustinut de patru ani de catre Fundatia Vodafone si derulat de Asociatia Invingem Autismul din Bucuresti, vine in sprijinul copiilor si al parintilor care se confrunta cu probleme privind accesul copiilor la scolile de stat din Romania. Prin activitatile din cadrul proiectului, 50 de copii au ocazia sa socializeze in cadrul centrului si sa invete rutina de gradinita sau scoala.

Bucuresti, 03.12.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *