free download 78 travel guides written by experts

Fundatia Vodafone Romania aniverseaza 10 ani de activitate

·    Peste 300 de programe sociale sustinute in parteneriat cu mai mult de 250 de ONG-uri
·    Peste 4 milioane de Euro investite pana acum in programe sociale
·    Pentru a marca aniversarea de 10 ani, Fundatia Vodafone Romania va finanta constructia a 10 locuinte sociale in Cluj-Napoca

Fundatia Vodafone Romania aniverseaza astazi 10 ani de cand este alaturi de comunitate. In cei 10 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat peste 300 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor cu dizabilitati si defavorizate si al victimelor calamitatilor naturale. Mai mult de 250 de ONG-uri care isi desfasoara activitatea in Romania au fost finantate de Fundatia Vodafone Romania pentru programe integrate de asistenta sociala, de sanatate si de educatie, care au urmarit in egala masura imbunatatirea vietii oamenilor si sensibilizarea comunitatii fata de problemele persoanelor defavorizate. Suma totala investita de Fundatia Vodafone Romania in proiectele desfasurate de organizatii non-guvernamentale depaseste  4 milioane de Euro.

Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania: “Impreuna cu toti colegii mei din Vodafone Romania, suntem mandri sa sarbatorim astazi 10 ani de cand Fundatia Vodafone se straduieste sa raspunda cat mai bine nevoilor comunitatii. Sunt 10 ani in care societatea romaneasca, in continua schimbare, a avut un partener de nadejde in Fundatia Vodafone Romania. Pentru noi, aceasta aniversare este un moment important, mai ales ca suntem cea mai <varstnica> Fundatie din Grupul Vodafone. Cred ca, impreuna cu partenerii Fundatiei si cu colegii mei din Vodafone Romania, am reusit sa construim un model real de implicare sociala, sa schimbam mentalitati si poate chiar destine”.

Elena Serban, Director Fundatia Vodafone Romania: “Dorim sa le multumim celor peste 250 de fundatii si ONG-uri partenere, precum si angajatilor Vodafone care, in decursul celor 10 ani, au ales sa sustina programele Fundatiei Vodafone Romania. De la an la an, fondurile Fundatiei au devenit mai numeroase, iar interesul pentru lumea din jur, mai mare, ceea ce ne incurajeaza sa ne implicam si mai mult, in viitor”.

Pentru a marca aniversarea celor 10 ani, Fundatia Vodafone Romania anunta un nou proiect, in parteneriat cu Asociatia Habitat for Humanity Romania, pentru constructia a 10 locuinte destinate familiilor defavorizate din Cluj-Napoca. Fundatia Vodafone Romania sustine acest proiect atat financiar, cu suma de 240.000 de Euro, cat si prin contributia directa a 300 de voluntari, angajati ai Vodafone Romania. Cele 10 case vor fi construite intr-un timp record de 6 zile, intre 23-28 iunie 2008.

In iunie 1998, Fundatia Sirois –din 2005, Fundatia Vodafone Romania – a fost prima fundatie corporativa de tip ONG infiintata in Romania, fiind distincta de operatiunile comerciale ale companiei. De asemenea, Vodafone (anterior Connex) este prima companie din Romania care a introdus, in 1998, sistemul de deduceri salariale, prin care angajatii companiei pot contribui, prin donatii lunare din salariu, la programele Fundatiei.

Programele derulate cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania au acoperit cateva directii mari precum asistenta medicala pentru copii, dotarea cu echipamente medicale a maternitatilor si a sectiilor de pediatrie, prevenirea abandonului scolar si familial, asistenta sociala pentru batrani, dotarea centrelor de zi, programe de educatie pentru copii cu nevoi speciale si actiuni de voluntariat.

Proiectele sustinute de Fundatia Vodafone Romania sunt selectate pe baza unor criterii obiective, prin evaluarea de catre Boardul Fundatiei Vodafone, care este format din: Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania; Marian Velicu, Senior Director Regulatory, Legal & Corporate Affairs, Elena Serban, Director Fundatia Vodafone Romania; Aurelia Dragomirescu, Director, Legal; Condelina Kilikidis, Expert guvernamental in Protectia Copilului; Lidia Solomon, Director Corporate Communications.

Bucuresti, 19.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *