Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Fundatia Romana pentru Copii, Comunitate si Familie si

Fundaţia OZONE ajută copiii bolnavi de astm

Fundaţia OZONE şi Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie (FRCCF) oferă anual copiilor cu afecţiuni respiratorii grave din Cluj-Napoca un tratament la salină. Acest program se desfăşoară în mod continuu încă din anul 2000. Beneficiarii acestui tratament sunt 40 de copii care frecventează centrele comunitare ale FRCCF şi provin din familii cu venituri extrem de reduse. Copiii sunt selectaţi de un medic şi de asistenţii sociali ai fundaţiei. În luna septembrie, ei vor urma un tratament de 9 zile la salina din Turda. Copiii vor pleca în fiecare dimineaţă din Cluj-Napoca spre salină, vor rămâne câte 4 ore pentru tratament, apoi se vor întoarce în Cluj.
 
„Astmul bronşic este o boală foarte gravă care îi împiedică pe copii să îşi desfăşoare activităţile zilnice aşa cum ar trebui. De aceea este foarte important ca aceştia să beneficieze de cure la salină în fiecare an, pentru a evita înrăutăţirea stării lor de sănătate, pentru a-i ajuta să se simtă bine în fiecare zi şi să nu depindă de medicamente. Constatăm cu extrem de mare satisfacţie că, pentru majoritatea copiilor, simptomele acestei afecţiuni s-au ameliorat semnificativ sau au dispărut complet după primii ani de participare la tratament”, a spus Camelia Mateş, Director Imagine FRCCF.

Ultimul studiu al fundaţiei, care a urmărit starea de sănătate a beneficiarilor săi, arată că aproape 16% dintre ei suferă de afecţiuni respiratorii (astm bronşic, diferite tipuri de bronşite, răceli repetate şi TBC). Deseori acestea apar în combinaţie cu alte boli, cum ar fi cele cardiovasculare, digestive, reumatice sau psihice. Acest lucru este cauzat de condiţiile precare în care locuiesc şi de lipsa hranei corespunzătoare. De asemenea, pe lângă copii, de astfel de afecţiuni suferă şi părinţii lor sau alţi membri ai familiilor.(Starea de sănătate a beneficiarilor FRCCF, Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie, 10 august 2006).

“Fundaţia OZONE sprijină pentru prima dată acest program şi suntem foarte bucuroşi că putem ajuta copiii cu astm bronşic pentru a duce o viaţă cât mai normală. Intenţionăm să devenim un susţinător permanent al acestui program de tratament astfel încât un număr cât mai mare de copii care suferă de această afecţiune să beneficieze de un tratament adecvat,” a declarat Georgiana Grecu, Directorul Executiv al Fundaţiei OZONE.

„Studiile efectuate asupra pacienţilor din mai multe centre saline au confirmat eficacitatea tratamentului la 60-90% dintre bolnavii cu astm bronşic.  Aerul din salină face adevărate minuni în tratarea bolilor respiratorii, în special a astmului bronşic, a traheobronşitei, a bronşitelor cronice şi recidivante, a sinuzitelor şi a rinitelor. Efortul fizic făcut în acest aer întăreşte imunitatea (în special sistemul respirator), favorizează reglarea greutăţii corporale, conferă o stare de vioiciune şi tonus psihic”, spune Mihaela Băncescu, medic FRCCF.

Până acum, în medie, în fiecare an, au urmat acest tratament 38 de copii. Majoritatea dintre ei beneficiază de acest program încă din 2000, având nevoie anual de o astfel de cură.

Pe parcursul celor 9 zile de tratament, copiii sunt supravegheaţi permanent de un asistent social, responsabil de proiect. Ei sunt implicaţi în diferite jocuri, ca de exemplu volei, fotbal, badmington, care îi ţin ocupaţi pe parcursul celor patru ore şi care intensifică efectul tratmentului datorită unei respiraţii mai adânci.

Cluj-Napoca, 24.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *