free download 78 travel guides written by experts

Elena Udrea si Draga Olteanu Matei s-au alaturat campaniei Realitatea TV „Romania prinde radacini

Artista Draga Olteanu Matei, secretarul executiv al PD-L Elena Udrea, alpinistul Constantin Lăcătuşu, fostul ministru al Mediului Sulfina Barbu, Mona Nicolici, omul de afaceri vasluian Adrian Porumboiu şi primarul oraşului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, sunt doar câteva dintre personalităţile care s-au alăturat, miercuri, campaniei Realitatea TV „România prinde rădăcini”. Alături de alţi 1.400 de voluntari, aceştia au plantat aproape 25.000 de arbori pe un teren de cinci hectare de la marginea comunei Doljeşti, judeţul Neamţ, în cea de-a doua zi a acţiunii ecologiste.

Calendarul din această toamnă al programului de împădurire „România prinde rădăcini” se încheie joi, 30 octombrie, când are loc o acţiune de plantare în localitatea băcăuană Comăneşti, similară cu cele din zilele precedente. Şi aici sunt aşteptaţi aproape 2.000 de voluntari, dar şi premierul Călin Popescu Tăriceanu, mai mulţi membri ai Guvernului şi numeroase alte personalităţi.

Demersul ecologist „România prinde rădăcini” este iniţiat de Realitatea TV şi susţinut de Petrom, realizat în parteneriat cu Romsilva şi Mai Mult Verde, cu sprijinul consiliilor judeţene şi locale din zonele vizate. Este cea mai mare acţiune de acest gen realizată cu sprijinul voluntarilor şi urmăreşte plantarea a peste 100.000 de arbori pe suprafeţe de teren din judeţele Suceava, Neamţ şi Bacău. Programul de împădurire iniţiat de Realitatea TV urmăreşte să atragă reacţii similare şi din partea autorităţilor, cu sprijinul societăţii civile, pentru a regenera astfel fondul forestier naţional, decimat de tăierile abuzive de copaci.

Programul „România prinde rădăcini” este primul pas al campaniei „Realitatea-Caţavencu instaurează Cod Verde”, o campanie de responzabilizare socială a grupului de presă prin care se încearcă atragerea atenţiei cuvenite din partea societăţii româneşti asupra problemelor de mediu.

Bucuresti, 30.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *