free download 78 travel guides written by experts

Feteasca Regala si Riesling Italian

cele mai bine vândute vinuri ale Cramelor Recaş în sezonul estival

Sezonul estival atrage de la sine o modificare în consumul populaţiei, vânzările de vin înregistrând o scădere cu 20% faţă de media anuală. În această perioadă, producătorul Cramele Recaş mizează pe vinurile Fetească Regală şi Riesling Italian, cele mai căutate produse ale companiei în sezonul estival.

Fetească Regală este un vin cu nuanţe verzui, echilibrat, puternic, demisec, cu aromă florală discretă, buchet concentrat şi savoare caracteristică. În ultimii ani Cramele Recaş s-a detaşat ca fiind cel mai reprezentativ producător al vinurilor din acest soi.

Rieslingul Italian este un vin elegant, sec, galben-verzui, proaspăt, fructuos, prezentând arome suave de pepene galben. Servit rece, acest vin îşi exprimă caracterul armonios şi revigorant al soiului. Rieslingul Italian se asociază cu preparate tradiţionale din pasăre şi peşte alb.

De asemenea, preferinţele consumatorilor se îndreaptă şi către vinul Merlot Roze, un vin de culoare roz, vibrant, cu arome intense de căpşuni proaspăt culese. Merlot Roze are prospeţimea caracteristică vinului alb, care îmbinată cu aroma tipică soiului Merlot, îl definesc ca un vin de excepţie. Acest vin se serveşte la picnicurile de vară şi acompaniat de produse preparate la grătar.

Riesling Italian

“În cifre absolute vânzările sortimentelor Riesling şi Fetească Regală, sunt practic egale cu mediile anuale, aceste sortimente reprezentând vârfurile de vânzare în timpul verii datorită scăderii pronunţate a consumului vinurilor dulci şi a vinurilor roşii”, a declarat Domnul Rareş Marinescu, Director Vânzări Cramele Recaş.

Spre deosebire de sezonul cald, în sezonul rece cele mai căutate vinuri de Recaş sunt Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Muscat Ottonel şi Fetească Neagră, vinuri roşii, puternice, recomandate a fi consumate în perioada iernii.

Specialiştii recomandă pe perioada verii, alături de vinurile Riesling Italian şi Fetească Regală, consumul vinurilor Merlot Roze şi Sauvignon Blanc, recunoscute pentru efectul lor revigorant şi care pot fi asociate cu preparate uşoare precum legume, salate, pui, peşte.

Despre Cramele Recaş

CRAMELE RECAŞ dispune de unul dintre cele mai moderne complexe de vinificaţie din ţară, dotat cu utilaje de ultimă generaţie şi cu un spaţiu de producţie şi depozitare de circa 10 milioane de litri de vin. Datorită deosebitelor condiţii climaterice din regiune şi nivelului tehnologic ridicat, Cramele Recaş este cel mai mare exportator de vin îmbuteliat din ţară şi se numără printre primii trei exportatori de vin îmbuteliat şi vin vrac din România, acest fapt fiind o încununare a unei tradiţii atestate documentar de peste 600 de ani.

Bucuresti, 14.06.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *