free download 78 travel guides written by experts

“Expus la Realitate. Viata de trimis special” – o expozitie foto pentru copii in dificultate

Cele 32 de fotografii semnate de reporterii speciali Realitatea TV Adelin Petrişor, Mirela Voicu şi Cristian Zărescu vor mai putea fi văzute doar până duminică, 19 iulie, la Muzeul Municipiului Bucureşti (Palatul Şuţu). În continuare, pozele din cadrul expoziţiei “Expus la Realitate. Viaţa de trimis special” vor putea fi licitate pe site-ul www.realitatea.net/licitatie până pe data de 2 august. Licitaţia se desfăşoară prin intermediul secţiunii comentarii din dreptul fiecărei fotografii.

Lumea reflectată de cele 32 de imagini i-a cucerit încă de la început pe vizitatorii expoziţiei, dar, în prezent, cele mai îndrăgite şi licitate fotografii sunt cele care au surprins în diferite momente şi contexte chipuri de copii. Poate acest lucru se datorează şi faptului că, banii obţinuţi la finalul licitaţiei vor fi donaţi direct în conturile Fundaţiei Copii în dificultate (www.cid.ro).

Regulamentul acestei licitaţii caritabile va putea fi găsit pe site-ul www.realitatea.net/licitatie. “M-aş bucura tare mult ca fotografiile cu copii deznădăjduiţi din Irak sau Afganistan să poată ajuta, chiar şi simbolic, câţiva copii aflaţi în dificultate din România. Sper să fie cât mai mulţi oameni care să liciteze”, a declarat Adelin Petrişor.

“Expus la Realitate. Viaţa de trimis special” dezvăluie o lume desenată în imagini triste sau vesele, călătorii interprinse pe urmele unei realităţi care nu este accesibilă oricui. “Sunt poze super care fac toţi banii”, povesteşte Cristian Zărescu. “Dacă ne gândim şi la faptul că banii adunaţi vor ajunge la copii cu probleme, atunci este încă un motiv în plus să fie cumpărate. Sper ca oamenii cu posibilităţi să îşi găsească timp şi pentru o astfel de licitaţie şi, subliniez, să îşi găsească timp, pentru că bani au cu siguranţă”, a mai adăugat Cristian.

“Nu am făcut niciodată o fotografie cu gândul că ea ar putea fi văzută de atâta lume. Aşa cum nu m-am gândit vreo secundă că o fotografie poate vinde speranţe sau poate fi un strop de mai bine într-o mare de suferinţă. Dacă vreuna din fotografiile mele vă face cu ochiul, atunci nu ezitaţi să o cumpăraţi. Banii pentru ea înseamnă viaţă pentru copii bolnavi.”, a declarat Mirela Voicu.

Pe 25 mai 2009, reporterii speciali Realitatea TV au sustinut vernisajul expozitiei foto: “ Expus la Realitate. Viata de trimis special”, în statia de metrou Universitate, în prezenţa Primarului General Bucureşti, Sorin Oprescu.

Bucuresti, 17.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *