metalshow

Explore Camino – prima conferinta din Romania despre Camino de Santiago

Explore Camino este prima conferinta din Romania despre Camino de Santiago. Un proiect al pasionatilor de Camino, evenimentul isi doreste sa aduca acest drum in atentia romanilor si sa creeze un spatiu de impartasire a experientelor celor care l-au parcurs deja. Explore Camino are loc sambata, 27 martie, incepand cu ora 13:30, la sala Tinerimea Romana din Bucuresti. Intrarea este libera.
Camino de Santiago sau pe scurt „Camino”, este un drum de pelerinaj care traverseaza Spania de la Est, de la poalele Muntilor Pirinei pana la Vest in orasul Santiago de Compostela, capitala regiunii spaniole Galicia. Drumul de 900 km atrage mii de calatori anual care strabat cu rucsacul in spate peisaje variate, localitati traditionale si numeroase puncte de interes cultural, gastronomic si istoric.

Cu o traditie de peste 1000 de ani, acest drum s-a format datorita pelerinilor care veneau inca din Evul Mediu la mormantul Sfantului Iacob, fiind considerat al treilea pelerinaj crestin dupa Ierusalim si Roma. In prezent, motivatia religioasa s-a estompat, iar Camino este strabatut anual de mii de calatori din intreaga lume, cu motivatii extrem de diverse.

Camino are darul de a-si lasa amprenta in sufletele oamenilor care il parcurg. De aceea toti cei implicati in proiect, povestitori si echipa, sunt fosti pelerini pentru care aceasta calatorie a avut o semnificatie aparte.

Dorinta lor este sa faca cunoscut Camino de Santiago in Romania, sa adune povestiri de pe drum si informatii practice pentru cei care ar vrea sa-l parcurga. In plus, publicul va fi asteptat cu o expozitie de fotografii si… prajiturele de casa.

Vorbitori
· Veronica Dragoi – proprietar Friends Hostel, autor al cartii „Camino – o calatorie care mi-a schimbat viata”. A parcurs Camino de 2 ori, pe jos.
· Ion Nicolae – profesor universitar doctor de geografie, autor de manuale. A parcurs Camino de 2 ori, pe jos.
· Ramona Venturini – profesor de germana, astrolog, autor al cartii “Pelerini la Santiago de Compostela – Jurnalul celor 900 de km perpedes din Pirinei pana la Atlantic pe Camino”. O iubitoare a Camino, a parcurs traseul de 4 ori pe jos.
· Richard Reese – managing partner Human Invest, cetatean olandez care locuieste in Bucuresti. A parcurs Camino 1 data, cu bicicleta.
· Francesca Dogaru – studenta si actrita colaboratoare a Teatrului Masca. A strabatut Camino cu bicicleta, 1 data.
· Marcel Doros – speolog, instructor de arte martiale. A tinut numeroase prezentari despre Camino, drum pe care l-a parcurs deja de 2 ori, pe jos.

Echipa Explore Camino
· Catalina Murariu – coordonator proiect. In viata cotidiana este marketing manager Elevate. A parcurs Camino de 2 ori, pe jos.
· Alex Spineanu – grafica si fotografie. Grafica si fotografie, asta face si in afara proiectului, sub umbrela Loud Images. A mers pe jos pana la Santiago, 1 data.

Proiectul este sustinut de Institutul European al Itinerariilor Culturale.
Parteneri media: Dor de Duca, 121.ro, Port.ro, PRwave, Revista Vacante si Calatorii, Travel.prwave.ro

Bucuresti, 22.03.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *