free download 78 travel guides written by experts

Eurovision Junior, transmis in premiera in HD

Sambata, 22 noiembrie, de la ora 21.15, TVR 1 şi TVR International vor transmite in direct finala internationala a concursului Eurovision Junior 2008. Spre deosebire de alte editii, concursul va fi transmis in acest an, in premiera si in HD.

Astfel, Televiziunea Romana se aliniaza organizatorilor internationali care au tinut sa marcheze editia din acest an cu numeroase premiere.  

Cea mai importanta dintre ele, si cea mai asteptata, este schimbarea sistemului de votare. Datorita faptului ca votarea zonala si pe criterii politice a capatat in ultimii ani o importanta din ce in ce mai mare, castigatorul de sambata nu va mai fi ales in baza exclusiva a televotingului, ci si in baza notelor acordate de un juriu, a carei pondere va fi de 50%. In acest mod, EBU adopta din acest an metoda de votare folosita de TVR la selectiile sale nationale, avand un juriu de specialisti in fiecare tara.

Alte premiere ale acestei editii tin de tehnica folosita, televiziunea din Cipru anuntand ca a pregatit o camera de filmare suspendata, capabila de miscari 3D, in timp ce alte camere montate sub apa, vor transmite imagini inedite de pe scena inconjurata de bazinele speciale.

Spectacolul va fi prezentat de doi artisti foarte indragiti aici pe insula Afroditei: Alex Michael si Sophia Parasckeva, recitalurile fiind sustinute de castigatorul de anul trecut al concursului Eurovision Junior, Alexei Zilkanovic, dar si de Dima Bilan, castigatorul din acest an al concursului Eurovision dedicat adultilor. Mesaje speciale vor fi transmise tuturor, in premiera de vedete internationale precum: Robie Williams, Shakira, David Beckham si Whoopi Goldberg.

Pana atunci, repetitiile decurg aproape continuu, copiii avand de pregatit atat evolutiile individuale, cat si cele de grup, pentru momentele Unicef. De altfel, organizatorii au anuntat ca sumele obtinute in urma televotingului vor fi donate integral organizatiei din cadrul Natiunilor Unite pentru copii, Unicef.

Romania va deschide concursul cu piesa Salvati planeta! interpretata de Madalina Lefter si Andrada Popa, iar liniile de votare vor fi deschise odata cu inceperea evolutiei lor. Din acest punct de vedere, putem spune ca cei care evolueaza primii au avantajul de a avea cea mai lunga durata pentru a fi votati. Publicul din tara nu va avea posibilitatea sa voteze pentru cantecul nostru, acest lucru fiind cu putinta numai pentru telespectatorii din tarile europene care participa la concurs si care urmaresc transmisia la televiziunile publice din tara respectiva. Numai in acest mod ei pot afla numarul de telefon alocat Romaniei.

Bucuresti, 20.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *