free download 78 travel guides written by experts

EUROPAfest 2008 – 15 ani de muzica buna

Blues, Jazz, Pop & Clasic cu peste 300 muzicieni din 48 ţări

Festivalul internaţional de muzică EUROPAfest, organizat anual în Bucureşti, între 7 şi 13 mai, e un eveniment de amploare, care prezintă cu succes blues, jazz, pop şi muzică clasică. Conceptul original, unic – 4 stiluri muzicale într-un singur eveniment, total diferit faţă de evenimentele muzicale organizate până acum în România, l-a impus rapid în topul preferinţelor consumatorilor de muzică bună. Desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Alteţelor Lor Principesa Margareta şi Principele Radu, încă din 2005, EUROPAfest celebrează cei 15 ani de existenţă printr-o agendă diversificată, promiţănd cele mai bune nume de pe scenele Europei şi aceeaşi atmosferă în care muzica apropie oamenii dincolo de orice bariere.

În cadrul EUROPAfest 2008 se desfăşoară mai multe evenimente, branduri cunoscute pentru publicul larg – Bucharest International Jazz Competition, Caffe Festival, Concerte de blues, jazz & pop, Jeunesses International Music Competition, Concertul de Ziua Europei, Recitaluri extraordinare de muzică clasică şi Gala Laureaţilor. Lor li se adaugă jam sessions, workshopuri, lansări de carte, prezentări digitale de fotografie, activităţi de voluntariat, master-classes muzicale.

Gândit ca un festival pentru publicul larg, EUROPAfest oferă o alternativă plăcută pentru petrecerea timpului liber alături de prieteni, colegi sau familie. Boem iubitor de jazz, împătimit al bluesului, pasionat de pop, rafinat ascultător de clasic sau doar curios să te apropii de aceste genuri muzicale, poţi găsi ceva atractiv în cele şapte zile de festival, după cum invită şi sloganul evenimentului „Festivalul oferă ! Tu alegi !”.

Un eveniment de asemenea anvergură, care reuneşte peste 300 muzicieni din 48 ţări, nu ar putea fi realizat fără experinţa şi profesionalismul jmEvents.ro, care se bucură de 18 ani de experienţă în domeniul showbizului si event-planningului.

În fiecare an organizatorii au oferit ceva nou fanilor festivalului. În 2008, EUROPAfest prezintă concertele PROMS – jazz & classic, o îmbinare surprinzătoare, de efect, între un band de jazz şi orchestra de cameră cu un repertoriu atractiv, incluzând teme cunoscute de pop, blues, jazz, muzică clasică sau de film.

Muzică live, energii creatoare, concerte pe scene tradiţionale şi neconvenţionale, aplauze la scenă deschisă, seri de relaxare şi multă voie bună, acestea sunt coordonatele EUROPAfest 2008.

Evenimente EUROPAfest 2008

Concertul de deschidere – Ziua Europei
Festivalul debutează pe 7 mai cu un concert dedicat sărbătoririi Zilei Europei. Spectacolul prezintă un melanj inedit de blues, jazz, pop şi muzică clasică, prefaţând calendarul evenimentelor din festival.

Concerte – Blues, Jazz, Pop
Pentru următoarele seri jmEvents.ro propune concerte de jazz, blues şi pop, susţinute de trupe consacrate din Italia, Ungaria, Marea Britanie, Australia, Croatia.

Caffe Festival
Concerte live în spaţii neconvenţionale este conceptul inedit pe care îl propune unul dintre cele mai dinamice branduri ale jmEvents.ro. În 2008, serile de Caffé Festival se desfăşoară la Clubul Ţăranului.

Bucharest International Jazz Competition
Aflat la a doua ediţie, Bucharest International Jazz Competition este o manifestare singulară în peisajul jazz-ului profesionist din România, care promite aceeaşi atmosferă electrizantă – 100 % jazz & more. S-au înscris 19 trupe din 15 ţări.

Jam Sessions & Workshopuri
Concursul internaţional de jazz este secondat de organizarea de jam sessions şi workshopuri sub îndrumarea unor specialişti internaţionali.

Recitaluri extraordinare de clasic
Publicul este invitat să redescopere farmecul muzicii clasice alături de muzicieni de renume internaţional – Pierre-Yves Artaud / Franţa, Janos Balint / Ungaria.

Jeunesses International Music Competition – flaut, clarinet, compoziţie
În 2008, competiţia de flaut se clasează pe primul loc în topul concursurilor de gen pe plan european, ca număr de participanţi: 134 de concurenţi din 31 ţări.

Gala Laureatilor
EUROPAfest 2008 se încheie pe 13 mai cu un eveniment de ţinută – Gala Laureaţilor, o seară când evoluează cei mai buni muzicieni din festival.
Cu aceastǎ ocazie are loc şi decernarea Diplomei de excelenţǎ pentru susţinerea culturii, acordată de Casa Regală.

Bucuresti, 14.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *