free download 78 travel guides written by experts

Epistola catre un prieten

Epistola catre un prietenAcarya Nagarjuna
Editura Herald

“Acarya Nagarjuna, asa cum este cunoscut pretutindeni, a fondat traditia buddhista Madhyamika.” (p. 19) Iata asadar cat de importanta este invatatura sa – de altfel aceasta a beneficiat de numeroase comentarii de-a lungul timpului. Volumul aparut recent la Editura Herald contine invatatura lui Nagarjuna (sub forma de versuri) si interpretarea, comentariul Venerabilului Rendawa. Gonsar Tulku Rinpoche afirma ca: „Scrierea este compusa sub forma unor sfaturi oferite de catre Nāgārjuna unui prieten foarte bun, si in acelasi timp si discipol – regele Gautamiputra. Textul contine rezumatul intregii practici a buddhismului si este compus in special pentru laicii care doresc sa integreze invataturile lui Buddha in viata cotidiana.”.

Interesanta este si povestea vietii lui Acarya Nagarjuna. O sa vedeti ca a fost un copil venit intr-o familie care isi dorea de mult unul dar nu reusea sa aiba. Apoi s-a spus ca va trai sapte zile, au reusit sa ajunga la sapte ani (veti vedea ce au facut pentru a ajunge la acest prag) si la ce a trebuit sa renunte Nagarjuna pentru a trai ani multi. Veti vedea si lucrarea sa – ce a construit, cum a influentat oamenii, cum si-a impartasit invatatura si veti afla multe detalii interesante.

Cartea este de folos celor care isi doresc sa integreze practici buddhiste in viata de zi cu zi, precum si celor care vor sa inteleaga mai bine buddhismul. Invataturile se refera la toate aspectele vietii, inclusiv la savarsirea de rau – nimeni nu trebuie sa faca fapte rele nici macar pentru familie, lideri spirituali etc. pentru ca doar cel care le infaptuieste va suporta consecintele lor in pragul mortii (apropo de asemanari cu alte credinte, filosofii sau religii).

Versete pline de lectii pentru oricine si o carte de capatai pentru cei care vor sa inteleaga buddhismul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *