metalshow

O superba casa saseasca, veche de 150 de ani, a prins aseara viata la Visuri la cheie

ProTvAseară, o familie extraordinară, cu o poveste de viață impresionantă și o casă distrusă, a primit ajutorul echipei Visuri la cheie, care le-a oferit o renovare de vis a casei. Doar două săptămâni au avut la dispoziție Dragoș Bucur, Alina Vîlcu, Adela Pârvu, Andrei Samoil și Dragoș Isăcescu pentru a reface complet locuința și a aduce zâmbetul pe buze familiei Boboc din localitatea Cincsor, județul Brașov.

Pe întreaga durată de difuzare, 20:30-22:29, la nivel național, peste 1.8 milioane de telespectatori au trăit emoția unui vis împlinit, iar în minutul de maximă audiență, de la 20:52, emisiunea Visuri la cheie a reuşit să aducă în faţa televizoarelor aproape 2.3 milioane de români.

Cea de-a cincea ediție a noului sezon Visuri la cheie a fost lider de audiență pe toate categoriile de public și a înregistrat 12.6 puncte de rating și 31.5% share pe segmentul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, de trei ori mai mult decât postul de televiziune clasat pe locul doi, care a obţinut 4.2 puncte de rating și 10.4% share.

Ana, Florin și fiica lor, Dara, sunt trei oameni curajoși, care nu s-au lăsat doborâți de greutățile vieții. Problemele lor au început în urmă cu nouă ani, când Dara a început să aibă probleme grave de sănătate. Inițial a fost diagnosticată cu o boală genetică rară, Strumpell Lorrain. Apoi au urmat alte diagnostice precum Lyme sau Scleroză Laterală Amiotrofică. La circa opt ani de la începerea investigațiilor, nu se cunoaște cauza bolii. Cu toate aceste greutăți, Dara nu a încetat să spere și să creadă în visul ei: acela de a picta. Din 2014, fata este pictor și membru stagiar in cadrul Uniunii Artiștilor Plastici. Pictura o face fericită și se refugiază de fiecare dată în atelierul ei plin de culori. Din păcate, familia se descurcă destul de greu, iar veniturile lunare sunt extrem de mici. Situația în care se află în momentul de față nu le permite să se gândească la vreo renovare a casei, chiar daca sunt multe aspecte ce necesită îmbunătățiri. Se descurcă cum pot, însă pentru Dara își doresc să-i poată oferi un spațiu mai confortabil în care să picteze în voie și să se poată deplasa cu ușurință chiar și în scaunul cu rotile.

Casa familiei Boboc

Echipa Visuri la cheie i-a surprins pe cei trei în momentul în care a ajuns la poarta casei lor și le-a readus zâmbetul pe buze. Au vizitat casa împreună, iar Ana, Florin și Dara, care nu mai fuseseră într-un concediu de 25 de ani, au plecat într-o vacanță în Deltă și au făcut, împreună cu Dragoș Bucur, o excursie de neuitat pe munte.

În timp ce familia Boboc descoperea minunile Deltei, zeci de constructori și voluntari au renovat locuința veche de 150 de ani, care a însemnat o adevărată provocare pentru toată echipa. Alina, Adela, Andrei și Dragoș Isăcescu și-au dorit să păstreze cât mai multe lucruri, pe care le-au recondiționat, astfel încât să prindă viață și să le pună în evidență.

Echipa a muncit zi și noapte pentru a împlini acest vis și a reușit să renoveze complet superba casă tradițională săsească. Arhitecții au adus obiecte vechi care merg foarte bine lângă cele noi, ușile pictate de tatăl Darei au fost refolosite în diverse alte moduri, iar o parte din mobilier a fost recondiționată. Dacă Alina și Andrei s-au ocupat de interiorul casei, Adela și Dragoș Isăcescu au avut grijă ca spațiul verde și grădina să fie excelent amenajate. Acum, în curte există un foișor, grătar, un gazon impecabil și o bucătărie de vară, toate înfrumusețate de câteva decorațiuni realizate și pictate de Adela Pârvu. Și atelierul Darei a fost refăcut, iar Andrei a păstrat din vechiul loc doar trei elemente pe care le-a reinterpretat: șemineul, peretele de cărămidă și biblioteca plină de cărți. Toate camerele sunt mari, spațioase, pline de lumină și cu elemente definitorii pentru familia Boboc.
Totul a fost gândit în cel mai mic detaliu, pentru a-i ușura viața Darei și a-i da acesteia spațiul de care are nevoie. În premieră, echipa Visuri la cheie a realizat un lift, care o va ajuta de acum înainte pe fată să ajungă în casă fără efort.

Casa familiei Boboc - interior

Timp de două săptămâni, cei patru arhitecți împreună cu Dragoș Bucur, constructori și voluntari au lucrat pentru a împlini un vis și a aduce cât mai multă bucurie în casa și în sufletul unei familii greu încercate de viață. Când s-au întors în Cincsor, Ana, Florin și Dara au redescoperit locul în care trăiesc de o viață, care acum le-a depășit toate așteptările. Cei trei au fost impresionați de toată munca echipei și, printre lacrimi, au mulțumit pentru acest dar la care nu mai îndrăzneau să spere.

Și, pentru că Dara este o pictoriță extrem de talentată, Dragoș Bucur împreună cu una dintre prietenele fetei au organizat în curte un vernisaj cu toate picturile ei, la care au fost invitați oameni din zonă, care au vrut să o cunoască, vecini și prieteni apropiați. A fost un moment extraordinar, care va rămâne în sufletul familiei Boboc.
Miercurea viitoare, de la 20:30, Visuri la cheie revine cu o nouă poveste incredibilă, cu oameni optimiști și frumoși, care nu au încetat niciodată să spere și cu o renovare spectaculoasă, realizată în timp record.

Bucuresti, 22.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *