free download 78 travel guides written by experts

Enel Cuore si Enel Romania aduc speranta copiilor cu forme rare de epilepsie

Enel Cuore și Enel România finanțează primul centru de zi dedicat copiilor cu sindrom Dravet și alte forme rare de epilepsie, printr-o donație în valoare de 40.000 de euro acordată Asociației pentru Dravet și alte Epilepsii Rare.

Centrul de zi „Există Speranță” este prima unitate din România specializată pentru copiii cu epilepsie de vârstă preșcolară. În cadrul centrului, copiii cu epilepsie – al căror acces la grădinițele tradiționale este adeseori limitat – vor beneficia de educație și de programe de socializare, precum și de terapiile necesare. În paralel, părinţii acestora vor beneficia, la rândul lor, în cadrul centrului de zi, de activităţi de socializare, acest lucru contribuind la crearea unui grup puternic de facilitatori pentru schimbarea condiţiilor limitate de acces la educaţie pentru copiii cu această afecţiune.

Unitatea are capacitatea de a găzdui un număr de 20 de copii la programul de zi, inclusiv cu terapii individualizate, iar alți aproximativ 20 de copii pot participa la ședințe de logopedie, kinetoterapie, consiliere psihologică, terapie ocupaţională, PECS, stimulare senzorială, terapie prin artă etc. Centrul dispune și de 10 locuri pentru cazuri sociale, finanțate integral de către Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare, dintre care 5 la programul de zi și 5 la cel de terapii.

„Copiii reprezintă viitorul societății în care trăim, iar obligația noastră a tuturor este de a-i sprijini și de a le asigura o dezvoltare armonioasă. Responsabilitatea socială este una dintre valorile companiei noastre, este una dintre căile prin care returnăm societății o parte din rezultatele noastre. Cu atât mai necesară este implicarea în astfel de cazuri, în care un ajutor specializat poate reprezenta o cale spre normalitate.”, a declarat Radu Coșarcă, director Relații Externe Enel România, în numele Enel Cuore.

„Când fiul meu a fost dat afară din grădiniță, spunându-i-se că este «handicapat», am aflat că discriminarea celor cu epilepsie se întâmplă frecvent și am înțeles cât este de vitală înființarea acestui centru. Aici, copiii cu epilepsie cu vârstă preșcolară sunt respectați, iubiți, fac terapii zilnice, necesare evoluției lor, familiile au grupuri de suport, alături de psihologul nostru, și ateliere de gătit sănătos. Aici, copiii cu epilepsie sunt acasă, pentru că aici Există Speranță.”, spune Adela Chirică, președintele Asociației pentru Dravet și alte Epilepsii Rare și mamă a unui copil cu epilepsie.

Centrul de zi „Există Speranță” funcționează în cadrul ansamblului Ominis, amplasat în sectorul 4 al Capitalei și susținut de Direcția Generală de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului București.

Bucuresti, 18.12.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *