free download 78 travel guides written by experts

Endava anunță achiziția Comtrade Digital Services

Endava, companie britanică prezentă pe piața din România cu șapte centre de livrare, a anunțat achizitionarea companiei Comtrade Digital Services (“CDS”). CDS a fost anterior o divizie a grupului Comtrade Group B.V.. Având sediul central în Dublin, Irlanda și centre de livrare de-a lungul Adriaticii,

CDS este un furnizor de servicii și soluții strategice de inginerie software, deservind cu preponderență clienți din Uniunea Europeană, dar și din alte țări ale Europei și Statele Unite ale Americii.

endava logo

BENEFICIILE AȘTEPTATE ALE ACESTEI TRANZACȚII:

Prin intermediul acestei achiziții, Endava își consolidează prezența în Europa Sudica și de Est, cu mai multe echipe care reimaginează relația dintre oameni și tehnologie. Portofoliul de clienți al companiei CDS consolidează verticalele de business pe care Endava este prezentă, cu accent pe zona de plăti și servicii financiare, TMT (Tehnologie, Media și Telecom) și alte sub-sectoare, precum turism, logistică, energie, servicii guvernamentale și din domeniul sănătății.

Clienții din tările membre UE au generat aproximativ 85% din totalul veniturilor CDS, raportate în 2019, restul venind de la companii client care operează în Europa, însă în afara Uniunii Europene și din Statele Unite ale Americii. Se așteaptă ca această achiziție să genereze o creștere în veniturile companiei încă din primul an de la tranzacție.

“Mă bucur că CDS face acum parte din familia Endava. Abilitățile tehnice, abordarea față de transformarea digitală și cultura bazată pe inovație sunt aliniate cu cele din cadrul Endava. Vom avea capacități îmbunătățite, capabilități dezvoltate și avantajul abilităților tehnologice specifice generației următoare prin intermediul cărora ne vom deservi mai bine clienții,” a declarat John Cotterell, CEO Endava, adăugând “Împreună vom fi lideri în regiunea Adriatică, direcție aliniată cu strategia noastra de a fi un “angajator de top” pentru cel mai bine pregătiți ingineri în fiecare dintre centrele de livrare Endava”.

“CDS este o echipă minunată și ne pare rău că au părăsit grupul Comtrade, însă am observat o potrivire puternică cu Endava din punct de vedere cultural și al business-ului, iar viitorul are perspective promițătoare pentru echipă și clienții pe care îi deservesc”, a declarat Veselin Jevrosimovic, Președintele Comtrade.

“Suntem încântați că ne-am alăturat Endavei. Endava și-a consolidat deja reputația de lider în regiunea noastră și suntem entuziasmați de oportunitățile create pentru noi si clienții nostri, devenind parte din povestea Endava”, a declarat Viktor Kovacevic, General Manager, CDS Accelerator.

Endava înregistra o capitalizare bursieră de peste 3.03 miliarde dolari pe Bursa din New York, la data de 17 august 2020.

*Capitalizare la data de 17 august 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *