free download 78 travel guides written by experts

Emisiuni speciale, filme bune, colinde si concerte de Craciun la TVR

Televiziunea Română a pregătit programe de sărbătoare toată săptămâna Crăciunului pe toate canalele sale.

Astfel, printre emisiunile special pregătite pentru săptămâna 21-27 decembrie, TVR 1 propune ediţiile speciale ale emisiunilor Vedeta Familiei (joi, 24 decembrie, de la ora 21.10), O dată-n viaţă (vineri, 25 decembrie de la ora 21.10) şi programul special Hai să ne întâlnim sâmbătă seara la cabaret (sâmbătă, 26 decembrie de la ora 21.10), un spectacolul superb în care artişti valoroşi şi muzica bună vă vor introduce în lumea fascinantă a cabaretului. Este promisiunea pe care o fac telespectatorilor baletul Teatrului de Revistă C. Tănase, alături de actorii Alexandru Arşinel, Stela Popescu, Silviu Biriş, tenorul Daniel Stoica, Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ştefan Cigu, Gheorge Turda, Krypton, Gabriel Dorobanţu, Ovidiu Komornik, Andra, Giorgiana Pană şi Marcel Pavel. Gazdele emisiunii, Irninis Miricioiu şi Leonard Miron, vă invită să vă bucuraţi de un spectacol de calitate în care surprizele se vor ţine lanţ pentru a oferi tuturor o seară de cabaret de neuitat.

Nu vor lipsi din această săptămână colindele sau concertele, cum ar fi concertul în două părţi Crăciun pentru toţi susţinut la Ateneu de nume sonore ale scenei lirice internaţionale, concertul Sens Unic oferit de PROCONSUL la Sala Palatului şi recitalurileTiziano Ferro, Holograf şi Vama  pe scena de la Braşov a festivalului internaţional Cerbul de Aur 2009. 

În perioada 21-27 decembrie, TVR 1 le va oferi telespectatorilor săi filme de calitate precum Dl. & Dna. Smith (cu Angelina Jolie şi Brad Pitt), comediile De ce trag clopotele Mitică şi Cavalerii Shaolin (cu Jackie Chan şi Owen Wilson), fantezia Colind de Crăciun sau thriller-ul Dublu impact (cu Jean-Claude Van Damme în dublu rol).

Crăciunul 2009 la TVR 2 aduce o adevărată avalanşă de filme, documentare, spectacole şi concerte extraordinare. Numai la TVR 2 veţi putea viziona cele mai recente show-uri susţinute de vedete internaţionale fie la Bucureşti (Compay Segundo, Smokie, Ovidiu Lipan Ţăndărică), fie în lume (Kylie Minogue şi sora ei Danii în 2009, în Anglia). Alături de ei, publicul va putea urmari spectacolele Flautul Fermecat, înregistrat la Royal Opera House Covent Garden şi colindele interpretate de micuţa Cleopatra Stratan într-un spectacol recent. Răzvan Marc va aduce şi el două ediţii de sărbătoare ale emisiunii Bazar realizate în exclusivitate în Teritoriile Palestiniene (Bethlehem şi Ierihon), având ca punct de plecare Biserica Naşterii Domnului.  Nu vor lipsi transmisiunile speciale de Crăciun în direct de la Vatican: Vigilia di Natale în noaptea de Crăciun şi Urbi et orbi, mesajul Suveranului Pontif, Papa Benedict al XVI-lea, în prima zi de Crăciun. Acesta este numai începutul unui program special de sărbătoare care va aduce la TVR 2, pe parcursul a mai multe zile, o adevărată avalanşă de filme cool, muzică bună, ediţii speciale şi spectacole de excepţie.

Alternativa oferită  de TVR Cultural cuprinde ediţii speciale de Crăciun, spectacole, filme şi  emisiuni dedicate copiilor. Astfel, de joi până duminică, în fiecare dimineaţă de la ora  9.30, copiii au mini-stagiunea Teatrului Ion Creanga la TVR Cultural! Moş Crăciun vine cu tolba plină de poveşti. Jupînul Pathelin, Pinocchio, Scufiţa Roşie şi Albă ca Zapada  vă vor  spune poveştile copilăriei pentru întreaga familie. Părinţii lor iubitori ai teatrului primesc în dar de sărbători piesa „Richard al III-lea” de William Shakespeare, un regal teatral oferit de mari actori precum cu Gheorghe Dinică, Dem Rădulescu şi Olga Tudorache (marţi, 22 decembrie, ora 20.00), iar cinefilii au programat un film clasic cu Virna Lisi şi Bourvil, Pomul de Crăciun, o producţie Franţa-Italia, 1969 (sâmbătă, 26 decembrie, de la ora 14.00). TVR Cultural oferă  şi concerte, interviuri cu oameni de artă. Astfel, chiar în ziua de Crăciun,  vineri, 25 decembrie, ora 12.00, este programat concertul organizat de Centrul Cultural Genesis şi TVR Cultural, susţinut de Alexandru Tomescu şi Horia Mihail,  urmat de la ora 13.00 de un cadou…franţuzesc, un interviu special realizat cu actriţa Fanny Ardant. Din program mai amintim Concertul Orchestrei Filarmonice Sao Paulo (vineri, 25 decembrie de la ora 19.00), Turneul Music ON: Romanian Piano Trio (26 decembrie ora 12.05 şi 27 decembrie ora 12.15), minunatul Concert  Extraordinar Viena 2009, de la Palatul Schonnbrunn, (26 decembrie, de la 16.00), şi  cea mai reuşită selecţiune de la Festival SoNoRo 2009 – Concertul de la Palatul Bragadiru (26 decembrie, de la ora 20.00).

La TVR 3, Moş Crăciun vine din teritoriu cu tolba plină de colinde din toate zonele, pentru toate gusturile: începând cu 18 decembrie, emisiunea Tradiţii de Crăciun va transmite în direct, până pe 27 decembrie, spectacolele din parcul Herăstrău, un regal de colinde şi muzică interpretate de artişti precum Nicolae Furdui Iancu, Floarea Calotă şi taraful său, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Gheorghe Zamfir şi mulţi alţii. Concertul Coral Colinde de pe 25 decembrie va aduce muzica specială ardelenească de sărbători în casele noastre. Iubitorii spectacolului de televiziune  vor putea urmări Gala Superlativelor VIP marţi, 22 decembrie, moderată de Liana Stanciu, aceeaşi care la Club TVR 3  îi va avea ca invitaţi de sărbătoare pe Vlad Miriţă, Mădălina Manole, Cornelia Tihon şi Cristina Deleanu. Concertele TVR 3 vor fi susţinute de Narcisa Suciu, Costel Busuioc împreună cu soprana  Diana Ţugui, Corul şi Orchestra Filarmonicii Oltenia, din Craiova, sub bagheta dirijorului Marius Hristescu, sau de cei mai buni colindători care vor aduce de la Studioul Teritorial Tg. Mureş Colindele Ardealului. Copiii vor putea urmări Festivalul Internaţional pentru Copii Steaua Carpaţilor, iar joi,  în Ajun, cei mici au emisiunea Cred în Moş Crăciun, un spectacol ale cărui serii le pot vedea şi vineri, sâmbătă şi duminică, pe TVR 3.

Bucuresti, 18.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *