metalshow

Urmatorul Twilight: ACADEMIA VAMPIRILOR – romance paranormal si urban fantasy

pentru adolescenţi şi nu numai, în 2010 la Editura LEDA

Primele patru volume din seria ACADEMIA VAMPIRILOR de Richelle Mead au intrat recent în portofoliul Editurii LEDA, urmând să debuteze pe piaţa românească în luna martie a anului următor. Frecvenţa de apariţie va fi de un volum la două luni. Aşadar ne dorim ca volumul al doilea să fie lansat la târgul de carte din vară, Bookfest, care va avea loc la începutul lunii iunie 2010.

Superstiţiile şi folclorul românesc par a inspira, printre altele, seria ACADEMIA VAMPIRILOR de Richelle Mead. Două rase de vampiri bântuie lumea noastră, fiind în permanent război una cu alta. Prima este cea a moroilor – The Moroi, care sunt vii şi stăpânesc magia, iar cea de-a doua e cea a strigoilor – The Strigoi, care sunt morţi vii şi răi, hrănindu-se cu sânge nevinovat.

Rose Hathaway, o fată semi-vampir, se instruieşte să devină gardă de corp pentru o prinţesă-moroi. Antrenamentul ei pentru lupta cu strigoii e unul dur şi plin de primejdii, însă adevăratul pericol ar putea veni de la o idilă tăinuită şi interzisă …

În 2007, (Scorpio) Richelle Mead debutează cu două serii de urban fantasy: una pentru adulţi, Georgina Kincaide Series (primul volum având titlul Succubus Blues), cealaltă pentru adolescenţi, Vampire Academy Series (primul volum dând şi titlul seriei). În 2008, publică primul volum al celei de-a treia serii de autor, Dark Swan Series. Succesul rapid al cărţilor ei îi impune un ritm incredibil de publicare, până în prezent având pe piaţă nu mai puţin de 10 titluri din cele 3 serii menţionate mai sus. Din seria Academia Vampirilor au fost publicate 4 titluri:
1. Academia Vampirilor (2007);
2. Frostbite (2008);
3. Shadow Kiss (2008) şi
4. Blood Promise (2009).
Al cincilea volum, Spirit Bound, este programat sa apara în mai 2010, iar al şaselea e deja contractat, titlul şi data de apariţie urmând a fi comunicate curând.

Aşadar, un an 2010 bogat în apariţii pe gustul fanilor Trueblood/Vampirii Sudului şi Twilight/Amurg, şi – bineînţeles – nu uitaţi şi de noua saga Jurnalele Vampirilor de L. J. Smith!

Bucuresti, 18.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *