free download 78 travel guides written by experts

Dupa 20 De Ani – dezbatere despre castigurile si limitele libertatii la Radio Romania Cultural

21 decembrie este ziua in care Revolutia Romana isi croia drumul spre victorie impotriva regimului comunist. Ultima si cea mai sangeroasa iesire in strada a celor care traisera aproape jumatate de secol dupa Cortina de Fier a inchis o paranteza a istoriei si a deschis calea catre o lume libera.

Dupa 20 de ani, in ziua istorica de 21 decembrie 2009, Radio Romania Cultural organizeaza, in Biblioteca Facultatii de Litere a Universitatii Bucuresti, o dezbatere despre marile incercari ale libertatii post-decembriste.

Personalitati din doua generatii diferite, dar nu antagonice, discuta fata in fata despre principalele momente ale revolutiei morale pe care societatea romaneasca a traversat-o dupa decembrie 1989: reconstructia culturala si restaurarea valorilor, libertatea de expresie, politizarea si depolitizarea institutiilor culturale, identitatea nationala vs. integrarea europeana, cultura si subcultura, cenzura economica, modelele post-decembriste, cultura, in umbra audientei si a tirajelor capitaliste.

Cum suntem dupa 20 de ani si cum vom fi peste inca doua decenii? Alte doua intrebari la care moderatorii dezbaterii, Elena Vladareanu, Corina Negrea si Radu Croitoru, vor incerca sa raspunda, alaturi de invitatii lor, Liviu Papadima, Florin Iaru, Simona Popescu, Dan Perjovschi, Hanno Hofer, Alexandru Tomescu, Gianina Carbunariu si Daniel Funeriu.

Dezbaterea este organizata de Radio Romania Cultural in colaborare cu Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti. Accesul la dezbaterea Dupa 20 de ani se face pe baza de invitatii. Ascultatorii Radio Romania Cultural ne vor putea urmari in direct, intre orele 11.00 si 13.00, pe toate frecventele din tara ale RRC, iar in Bucuresti pe 101.3 FM si pe Internet, in transmisie directa prin webcam la adresele www.cultural.srr.ro, www.radio3net.ro si www.radiocultura.ro.

Bucuresti, 18.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *