metalshow

EMAS Business Consulting, prima companie din Romania care ofera consultanta

EMASpentru accesarea de fonduri nerambursabile direct de la Bruxelles

Accesarea fondurilor europene reprezintă, astăzi, o problemă vitală, atât pentru dezvoltarea României, cât şi pentru fiecare antreprenor activ. Dificultăţile în rezolvarea demersurilor necesare reprezintă însă, pentru mulţi, un obstacol major. De-acum există o soluţie – EMAS Business Consulting – European Money Access Solutions -, prima companie din România care oferă consultanţă pentru accesarea de fonduri nerambursabile direct de la Bruxelles.

“Orizont 2020” (peste 80 miliarde de euro), “COSME” (2,3 miliarde euro), “3rd Health Program” (450 milioane euro), “Erasmus+”, “European Consumer Program” reprezintă doar câteva instrumente de finanţare, care acoperă o gamă foarte largă de activităţi eligibile din foarte multe domenii, din păcate încă necunoscute beneficiarilor din România.

Ideea acestui proiect aparţine celor doi fondatori, Laura Ciuhu şi Petru Luhan, şi are la bază nevoia firmelor, asociaţiilor, autorităţilor din România de a găsi soluţii de accesare a banilor europeni (European Money Access Solutions).

Petru Luhan, fost europarlamentar, îşi propune prin acest proiect să continue ceea ce a început la Bruxelles în 2007: atragerea a cât mai multor fonduri europene în România, iar Laura Ciuhu, antreprenor de succes, îşi propune să evite reticenţa companiilor româneşti de a lucra cu autorităţile din România implicate în gestionarea banilor europeni, prin conştientizarea de către acestea a faptului că pot accesa fonduri nerambursabile direct de la Bruxelles.

Activitatea principală a companiei este de a găsi soluţii de finanţare nerambursabilă pentru clienţii săi şi, totodata, de a genera proiecte finanţate cu fonduri nerambursabile.

De astăzi, orice antreprenor, ONG, PFA, instituţie publică ce deţine o idee constructivă nu trebuie să se mai gândească la:

  • identificarea liniilor de finanţare specifice aplicantului,
  • analiza de eligibilitate,
  • definirea obiectivelor pliate pe liniile de finanţare specifice,
  • identificarea partenerilor (de regulă, cel puţin doi parteneri din ţări diferite),
  • scrierea proiectului,
  • elaborarea şi depunerea dosarului de finanţare,
  • iar apoi susţinerea dosarului de finanţare prin relaţionare directă cu instituţiile de la Bruxelles
  • elaborarea documentaţiei necesare pentru semnarea contractului de finanţare.

În faza de implementare, consultanţa şi asistenţa în managementul proiectului, consultanţa şi asistenţa în asigurarea elementelor logistice necesare implementării, asigurarea relaţiei dintre beneficiar şi autorităţile implicate în procesul de implementare a proiectului, asistenţa în evaluarea indicatorilor proiectului, asistenţa în dezvoltarea rapoartelor de evaluare, consultanţa şi asistenţa tehnică în elaborarea cererilor de rambursare pot fi preluate, de asemenea, de EMAS Business Consulting.

Noua companie, EMAS Business Consulting – European Money Access Solutions -, care oferă atât soluţiile de accesare a fondurilor europene, cât şi suportul necesar pentru implementarea proiectelor finanţate prin fonduri europene, îndeamnă pe toţi cei dornici de dezvoltare să definească ideea sau necesitatea de investiţie fără a se gândi la componenta financiară (cofinanţare, cash-flow, împrumuturi etc.)

Initiativa reprezintă începutul succesului!

Bucuresti, 22.09.2014

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *