Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Cartea gesturilor

Cartea gesturilorJoseph Messinger, Caroline Messinger
Editura ALL

Autorii au ajuns la o editie definitiva a „Cartii gesturilor”, cea de-a sasea. De altfel, asa cum veti afla chiar din introducere, Joseph Messinger a murit inainte de finalizarea completa a lucrarii. El a fost psiholog de formatie si unul dintre cei mai mari specialisti in simbolistica gestuala, avand multe lucrari de succes international publicate pe aceasta tema, unele alaturi de Caroline Messinger.

Ne-a placut ideea pe care au gasit-o autorii pentru gruparea gesturilor. Aceasta noua editie vine cu o modalitate diferita de organizare: o clasificare anatomica (spre deosebire de una alfabetica). „Motivul este simplu: toate gesturile asociate unei parti anatomice specifice sunt regrupate in mai multe rubrici, ceea ce evident nu era cazul in clasificarea alfabetica unde exista riscul de omisiune si de redundanta inerent acestui tip de clasament.” (p 6)

Un alt element important a fi subliniat este faptul ca, dupa cum se specifica de altfel in mai toate lucrarile de valoare consacrate gesturilor, orice gest trebuie interpretat in functie de context. „Dupa cum a prezentat de nenumarate ori Joseph, cu exceptia refrenurilor gestuale, fie ele invariabile sau alternative, 80% dintre gesturile voastre isi schimba semnificatia in functie de contextul in care se produc, asta atunci cand nu sunt doar niste gesturi insignifiante.” (p 6)

Rand pe rand sunt prezentate si analizate gesturi pe care le intalnim la cei din jurul nostru si la persoanele publice zi de zi. Peste 300 de imagini vin sa completeze aceste gesturi pentru a le oferi tuturor cititorilor, indiferent ca sunt oameni simpli sau persoane care lucreaza in comunicare, politica, jurnalism si orice alt domeniu care implica aparitii publice si imagine publica, o lucrare cuprinzatoare, utila, de ajutor in viata de zi cu zi.

Puteti folosi cartea pentru a va da seama ce gesturi pe care le faceti in mod constant va ajuta sau, dimpotriva, ca dezavantajeaza; de asemenea, puteti incerca sa utilizati informatiile cuprinse in cele aproape 400 de pagini pentru a descifra mai bine reactiile interlocutorilor dumneavoastra, la serviciu sau in viata privata.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *