metalshow

ELKOTech Romania include goarna de retea AXIS 3003 in solutiile de securitate din portofoliu

ELKOTech Romania, companie membră a grupului ELKO, specializată în distribuția unei game largi de echipamente IT și soluții integrate, include în portofoliul său goarna de reţea AXIS C3003-E.

Goarna oferă utilizatorilor posibilitatea de a face anunţuri de la distanţă sau se poate programa pentru intervenții automate de securitate. Când se utilizează alături de un sistem de supraveghere video, AXIS C3003-E permite unui operator să se adreseze oamenilor depistați de camera de monitorizare de la distanță și să îi determine să renunţe la unele activități nepotrivite.

“AXIS C3003-E completează gama de soluții ELKO din noua generație de echipamente IoT (Internet of Things). Goarna de reţea AXIS este uşor de instalat şi de integrat în soluţii de monitorizare sau sisteme de telefonie IP. Inițiativa de a dezvolta acest tip de echipament se bazează pe sugestiile venite de la clienți”, a declarat Gabriela Gheorghe, director general ELKOTech România.

ELKOTech pune la dispoziție goarna de rețea AXIS C3003-E prin canalul său de parteneri, alături de camerele video Axis și toate echipamentele necesare unei soluții de supraveghere video complete și optime. Ca materializare practică a conceptului de Internet of Things, AXIS C3003-E a fost dezvoltată într-o strânsă colaborare cu cei mai mari jucători din industria de supraveghere video de rețea. Printre beneficiile induse de echipament se numără: costuri reduse de instalare, integrare ușoară și fiabilitate extinsă. Odată instalată, goarna permite utilizatorilor să adauge cu ușurință funcția de voce sistemului de supraveghere pentru a descuraja activități nedorite.

Modelul este ideal pentru creşterea gradului de securitate oferit de instalațiile de supraveghere video exterioare, dispuse în zone precum: parcări, şantiere, locații de infrastructură critice și piețe publice. AXIS C3003-E este primul model pe standard deschis dedicat transmiterii vocii la distanță. AXIS C3003-E este simplu de instalat și de integrat într-un sistem de supraveghere video sau într-un sistem de telefonie IP, făcând posibilă realizarea de anunțuri publice de oriunde, graţie conexiunii la rețea.

AXIS C3003-E este o goarnă autonomă care asigură transmiterea de semnal, decodarea şi amplificarea vocii, având şi rol de difuzor. Spre deosebire de multe goarne analogice, Axis C3003-E nu are nevoie de o conectare separată la un amplificator sau la o cameră de supraveghere IP pentru a se conecta la rețea. Ca unitate de sine stătătoare, AXIS C3003-E poate fi plasată oriunde, permiţând o abordare flexibilă, scalabilă și eficientă din punct de vedere al costurilor. În plus, nu are nevoie de o sursă de alimentare externă. Datorită tehnologiei Power over Ethernet (PoE), printr-un singur cablu de rețea, AXIS C3003-E se alimentează și se conectează direct la un sistem de management video și/ sau sistem de telefonie de voce IP (VoIP).

Difuzorul oferă un nivel ridicat de presiune acustică pentru un discurs inteligibil, transmis chiar şi de la distanțe mari. Această caracteristică permite obţinerea unui sunet clar şi de calitate. Pentru o testare cât mai uşoară a echipamentului goarna deţine integrată funcţia Auto Speaker Test, care poate verifica dacă difuzorul funcționează în parametri optimi. AXIS C3003-E se integrează de asemenea cu sisteme de telefonie VoIP care utilizează SIP (Session Initiation Protocol). Acestă integrare permite utilizatorilor să se conecteze la goarnă şi să facă anunţuri chiar de pe telefonul lor mobil. AXIS C3003-E poate reda un fișier pre-înregistrat atunci când este declanșată manual sau automat ca răspuns la un eveniment de alarmă.

AXIS C3003-E este ușor de instalat și oferă claritate discursului, cu o acoperire extinsă pentru aplicațiile de supraveghere video. De asemenea, utilizatorii pot să-și încarce fișiere audio proprii, personalizate. Goarna se integrează ușor cu sistemele de management video şi cu aplicații specializate, precum cele dezvoltate de Milestone Systems, care se află începând de anul acesta în portofoliul ELKOTech România.

Bucuresti, 30.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *