free download 78 travel guides written by experts

ELKO a achizitionat o noua companie: Absolut Trading Company

ELKO Romania, companie membra a grupului ELKO specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT, anunta achizitia de catre ELKO Group a 100% din actiunile companiei Absolut Trading Company (Торговый дом «Абсолют»), un distribuitor de top de produse electronice si electrocasnice din Rusia.

Acordul de achizitie dintre companii aduce mai multe beneficii clientilor. Acum, pe langa produsele IT, acestia vor avea acces si la produse electronice si electrocasnice.

Ambele companii considera cooperarea lor ca o oportunitate de a-si imbunatati competitivitatea si expertiza profesionala. Expertii companiilor se asteapta la o crestere a veniturilor potentiale totale de pe piata din Rusia. Aceasta fuziune va face posibila optimizarea costurilor, deschiderea de noi oportunitati atat pentru companii, cat si pentru partenerii lor.

“Achizitia Absolut de catre Grupul ELKO ne va permite sa le oferim clientilor nostri servicii mai bune si o gama mai larga de produse. In plus fata de o echipa de profesionisti, cu o vasta experienta, achizitia Absolut ne aduce clienti si producatori cu care ar visa sa colaboreze orice distribuitor”, a spus Svens Dinsdorf, CEO al Grupului ELKO.

In Rusia, compania rezultata prin achizitie va fi condusa de Oleg Gusakov, care a lucrat timp de circa 20 de ani pentru Absolut Trading Company, construindu-si cariera de la manager de aprovizionare ca director general. Prezenta fostilor angajati ai Absolut in conducerea companiei va face integrarea cat mai rapid posibil. Aleksandr Alekseyev, directorul comercial al ELKO Russia, va prelua conducerea activitatilor comerciale ale echipei unite.

Tinand cont de cele mai recente tendinte in evolutia pietei (IoT, solutii pentru case inteligente, disparitia limitelor intre aplicatiile de electrocasnice si echipamentele IT), ELKO Group si Absolut intentioneaza sa stabileasca un precedent de parteneriat care nu doar va fi observat de piata, ci le va oferi clientilor posibilitatea de a-si consolida achizitiile si de a reduce costurile.

“Achizitionarea Absolut va schimba business-ul nostru din Rusia. In ultimii ani ne-am extins masiv operatiunile in Europa. Doar in cativa ani, am cumparat magazinele Apple Premium Service din Republica Ceha, centrele de service din Slovacia, distribuitorul Gandalf Distribution din Suedia si am inceput sa ne dezvoltam afacerea in Polonia. Asta nu inseamna ca nu eram activi in Rusia. Pe parcursul ultimilor ani am semnat un numar de contracte extrem de benefice, care ne-au ajutat sa ne dezvoltam afacerile noastre din Rusia, in ciuda declinului general de pe aceasta piata. Achizitia Absolut Trading Company reprezinta o noua realizare. Acum putem oferi clientilor nostri toate categoriile de produse: de la servere si laptopuri, la frigidere si boilere electrice”, a declarat presedintele si actionarul grupului ELKO, Egons Mednis.

Ambele companii au o experienta de piata considerabila, sunt bine cunoscute in Rusia si coopereaza cu peste 3000 de parteneri.

Despre Absolut Trading Company

Absolut Trading Company a fost fondata in 1990, devenind unul dintre primii comercianti angro de aparate electrocasnice din Rusia. De-a lungul timpului, livrarile sale s-au extins in toata Rusia, iar compania a ocupat locul 191 in Top Forbes, topul celor mai mari 200 de companii private din Rusia. Portofoliul de produse al companiei include echipamente electrocasnice LG, Samsung, Sony, Bosch, Electrolux, Philips, Ariston si alti 319 producatori din intreaga lume.

Compania are propriul depozit de clasa A de 32.000 de metri patrati si o flota de camioane de diferite clase de capacitate. Absolut are peste 1.000 de clienti, inclusiv importante lanturi nationale de retail.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *