free download 78 travel guides written by experts

Al patrulea centru comercial Sonae Sierra in Italia

Undă verde pentru “Gli Orsi”: mâine va avea loc deschiderea către public

·    Investiţie de 105 milioane de Euro şi 850 de noi locuri de muncă
·    120 de magazine (din care 18 restaurante şi baruri) cu o suprafaţă totală de închiriat de 41.100 m2
·    Atenţie sporită acordată mediului înconjurător: a fost obţinută certificarea ISO 14001 pentru faza de construcţie

Sonae Sierra, specialistul internaţional în centre comerciale, inaugurează astăzi noul centru comercial “Gli Orsi”, în Biella, deschizându-şi porţile către public mâine, la ora 9 a.m.

“Gli Orsi” are o suprafaţă totală de închiriat de 41.100 m2, cu o investiţie de 105 milioane de Euro executată de Sonae Sierra, oferă 850 de noi locuri de muncă. Noul centru comercial include 120 de magazine, 18 restaurante şi baruri, cu o ofertă comercială inovatoare şi completă. Există 7 mari magazine, iar suprafaţa de 13.700 este destinată hipermarketului Ipercoop, deţinut şi administrat de Nova Coop, şi alte magazine precum Euronics, Sasch, Upim, Deichmann si Longoni. Magazinele sunt în număr de 95 incluzând branduri naţionale şi internaţionale cunoscute ca: Douglas, Fratelli La Bufala, Adidas, Colmport, Swarovski, Tezenis, Primigi, Original Marines, Intimissimi si Levi’s.

“Gli Orsi” este construit într-o locaţie privilegiată, la marginea oraşului Biella, la mai puţin de 10 minute de centru, la începutul şoselei Trossi, o tradiţională destinaţie de cumpărături care atrage cumpărători din toată zona. Centrul comercial se găseşte la 30 de minute depărtare de o zonă ce cuprinde 169.000 de locuitori, dispunând de o parcare gratuită de 3.500 de locuri.

Noul centru comercial este inclus într-o dezvoltare ce cuprinde o mai mare zonă de agrement de 265.000 m2, care înglobează şi construirea unei arene municipale de basket cu o capacitate de 5.000 de spectatori, unde echipa din Biella va juca în sezonul următor. Deschiderea arenei de sport este programată pentru februarie 2009.

“Gli Orsi este cel mai mare centru comercial din Biella oferind un impuls suplimentar atracţiei comerciale a oraşului  ” – comentează Pietro Malaspina, Managing Director Sierra Developments Italia. “Credem că Gli Orsi va aduce o nouă experienţă de cumpărături alături de oferta comercială diversificată o oraşului Biella. Arena de sport se va integra perfect în oraş, oferind fanilor echipei Angelico Biella şi celorlalţi iubitori de sport oportunitatea de a avea un spaţiu dedicat şi  complet echipat cu cele mai avansate tehnologii. Această structură, alături de  piaţeta publică a centrului comercial, vor deveni punctul de atracţie al locuitorilor oraşului”. 

“Italia este o piaţă cheie pentru Sonae Sierra şi declarăm cu convingere că are un potenţial de creştere interesant. Deschiderea centrului comercial Gli Orsi, ulterioară deschiderii centrului comercial Freccia Rossa, inaugurat în luna aprilie a anului trecut în centrul oraşului Brescia, ne permite să declarăm că avem un număr de patru centre comerciale în operare în Italia.” – adaugă Álvaro Portela, CEO Sonae Sierra. “Suntem deosebit de multumiţi că un alt centru comercial Sonae Sierra în Italia primeşte certificarea ISO 14001 în timpul fazei de construcţie. Aceasta reprezintă un alt pas în îndeplinirea strategiei noastre de protecţie a mediului înconjurător”.

Arhitectura inovatoare inspirată din moştenirea istorică şi culturală a locului

Arhitectura “Gli Orsi”, a cărui nume se referă la vechiul veşmant de arme şi la teritoriul din Biella, reprezintă un tribut adus tradiţiei locale de textile, bine-cunoscută la nivel internaţional. “Abordarea noastră referitoare la arhitectură şi design doreşte să integreze Gli Orsi în contextul ambiental” – comentează José Quintela, Responsabilul pentru Design  şi Dezvoltare Arhitecturală Sonae Sierra. “Tema aleasă este cea referitoare la natura şi împrejurimile oraşului Biella. De asemenea, tradiţia locală de textile reprezintă o sursă importantă pentru dezvoltarea centrului, lucru uşor de observat din trotuarul şi faţada care reaminteşte de fibra textilă a hainelor.”
 
Un centru comercial care respectă normele de protecţie a mediului înconjurător

Un centru comercial inovator, atât la nivel architectural şi conceptual, care se diferenţiază printr-o atenţie sporită faţă de protecţia mediului înconjurător. În luna septembrie, “Gli Orsi” a primit certificarea de mediu ISO 14001, care se referă la administrarea corectă a fazei de construcţie. Eliberat de Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA), acest standard este oferit ca urmare a implementarii celor mai bune practici din domeniul mediului înconjurător în timpul fazei de construcţie, definit în scopul Sistemului de Administrare a Mediului Înconjurător aplicat de Sonae Sierra tuturor ţărilor unde compania operează.

Mai ales, din mai 2007 până în prezent, Gli Orsi a refolosit 5942.00 tone de deşeuri (beton, asfalt şi pământ) în timpul procesului de construcţie a centrului comercial. Astfel, aceste deşeuri ar fi fost folosite ca şi îngrăşământ. Mai mult, 112.2 m3 de apă au fost colectaţi şi refolosiţi pentru terenul în construcţie. ”Gli Orsi”  a reciclat 97% din totalul deşeurilor generate în timpul construcţiei.

Biella, Italia, 30 Octombrie 2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *