metalshow

Editura Casa Radio lanseaza „…cateva din frumoasele poheme” ale lui Gellu Naum

Editura Casa Radio si Fundatia „Gellu Naum” organizeaza joi, 10 martie, la Ceainaria Carturesti Verona, lansarea albumului Varsta semnului „…cateva din frumoasele mele poheme”, de Gellu Naum. Aparut în seria „Colectionarul de voci“ a Bibliotecii de poezie romaneasca, volumul este o premiera editoriala absoluta – 52 de poeme, alese si rostite de „ultimul mare suprarealist european“. Rarele sale performance-uri radiofonice antologate acum dateaza din 1967/1991/1999 si provin din arhiva Radio Romania. Operele poetice disponibile pe primul compact disc sunt percutant documentate de al doilea CD, ce reproduce fragmente dintr-o serie de dialoguri cu Gellu Naum, înregistrate de Anca Mateescu în 1999-2000.

Anca Mateescu, realizatoarea „Expresului de seara“ de la Radio Romania Cultural, va fi, de altfel, si gazda serii de joi, 10 martie. Invitati: poeta Simona Popescu, îngrijitoarea si prefatatoarea editiei; criticul literar Cosmin Ciotlos; tinerele cercetatoare Marieva Ionescu si Brandusa Dragomir si – desigur – toti iubitorii de poezie dornici sa li se alature în ambientul inconfundabil creat de spectacolul vocii poetului, desenele sale si cele ale Lyggiei Naum. Acestea vor fi expuse în Ceainarie în perioada 9-14 martie.

Albumul Varsta semnului cuprinde un volum si 2 CD-uri, beneficiaza de o prezentare de Simona Popescu, un documentar radiofonic de Anca Mateescu si poate fi achizitionat direct de pe site-ul Editurii Casa Radio.

Editie ilustrata de Constantin Popovici.

Bucuresti, 08.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *