free download 78 travel guides written by experts

Echipa Visuri la cheie a transformat încă o casă într-o locuință de vis

Milioane de români au fost martorii emoției unui nou vis împlinit!

În viață, uneori, e greu să iei cele mai bune decizii, dar atunci când crezi în ceea ce simți și în ceea ce faci, trebuie să mergi pe drumul pe care l-ai ales, până la capăt.

Niciodată nu știi de unde poate să vină o mână de ajutor. Familia Negraru a primit, în această săptămână, o mână de ajutor din partea echipei Visuri la cheie. Dragoș Bucur, Alina Vîlcu, Adela Pârvu, Omid Ghannadi și Dragoș Isăcescu au mers în localitatea Gruiu, județul Ilfov, pentru a face o bucurie unei mame extraordinare, Florentina, care își crește singură cei doi copii, Delia și Darius.

Cea de-a treia ediție a noului sezon Visuri la cheie a fost lider de audiență pe toate categoriile de public și a înregistrat 12.7 puncte de rating și 32.6% share pe segmentul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, de două ori mai mult decât postul de televiziune clasat pe locul doi, care a obţinut 5.3 puncte de rating și 13.6 % share.  

Pe întreaga durată de difuzare, 20:30 – 22:29, la nivel național, peste 1.7 milioane de telespectatori au trăit emoția unui vis împlinit, iar în minutul de maximă audiență, de la 22:16, emisiunea Visuri la cheie a adus în faţa televizoarelor peste 2.1 milioane de români.  

Un viitor mai bun pentru Florentina, Delia și Darius

Florentina este profesor suplinitor de chimie-fizică, dar acum se află în concediu pentru creștere copil. Viața ei era una frumoasă și fericită, însă totul s-a schimbat în momentul în care Darius a fost diagnosticat, la 6 luni, cu sindrom down și sindrom west. Au urmat nenumărate terapii și investigații, iar soțul Florentinei și-a schimbat complet comportamentul față de soție și copii. Florentina a fost în tot acest timp nevoită să lupte singură și a decis să divorțeze. Toate resursele financiare ale familiei sunt alocate tratamentelor lui Darius, însă mama nu a renunțat nicio clipă la visul de a avea o locuință pentru ea și cei doi copii și de a duce o viață normală, fără griji.

Echipa Visuri la cheie a ajuns la Guriu și a reușit să o surprindă pe Florentina, care abia și-a putut stăpâni emoțiile. Împreună au discutat despre probleme, dar și despre lucrurile frumoase din viață, dorințe și idealuri. După ce au terminat inspecția casei și au decis care dintre lucrurile vechi vor fi păstrate, Florentina și cei doi copii au plecat într-o frumoasă vacanță de două săptămâni la mare, care a  început cu o surpriză: au primit un cărucior special pentru Darius. Cei trei au petrecut timp prețios împreună, iar băiețelul a făcut ședințe de fizioterapie și a primit consultații de specialitate. Visul Deliei este să devină actriță, iar artista ei preferată este Sore, așa că Dragoș Bucur i-a făcut o surpriză și a mers cu ea în București la un studio foto pentru a realiza un album de prezentare profesionist. Fata a fost uimită când a văzut că asistenta fotografului era chiar Sore. Cele două au făcut cunoștință, au făcut poze împreună, au vorbit, iar cântăreața i-a dat câteva sfaturi. Și Florentina a avut parte de o surpriză de proporții, s-a reîntors la școală și s-a întâlnit cu foști elevi și colegi, care au întampinat-o cu flori și multă bucurie.

În tot acest timp, zeci de voluntari, constructori și echipa Visuri la cheie au început treaba la Gruiu! Lucrurile vechi au fost aruncate, pereții au fost demolați, iar arhitecții au început proiectul noii case, o casă care să fie sobră și puternică la exterior, dar plină de viață și bucurie la interior, cu ferestre bine amplasate, astfel încât privirea să cadă  întotdeauna pe ceva frumos. Pentru interior au fost alese teme în contrast cu exteriorul riguros – boho chic. Un stil colorat, o suprapunere de mai multe stiluri, cu suprafețe și culori cât mai diverse. Zona de mansardă a fost gândită ca un spațiu deschis, care să fie comun pentru Florentina și Delia, unde mama să poată citi sau să se relaxeze, iar fata să poată învăța.

Membrii echipei Visuri la cheie au fost impresionați de hotărârea cu care Delia le-a spus că își dorește să devină actriță, iar acest lucru i-a inspirit să-i creeze o cameră cu tematică. Au ales o interpretare boemă, specifică unei cabine de actor, cu masuță de machiaj, cu patul pus pe jos, un stander cu haine la vedere și, în primul rând, cu o fereastră atent gândită, care se deschide ca o scena către pădure.

Florentina are în permanență grijă de Darius, așa că pentru cei doi a fost gândit un dormitor lung și îngust, împărțit pe lățime de o grindă, în funcție de care s-a realizat compartimentarea. În cea mai ferită zonă, fără uși de acces, a fost amplasat patul, iar în partea cu ușile au fost poziționate dulapurile pentru depozitare. Totodată, echipa Visuri la cheie a realizat în cameră și un loc de toaletă și gimnastică și a decorat întreg spațiul cu farfurii decorate cu diverse stickere, perne colorate și casete din rafturi pe perete.

Curtea a reprezentat o adevărată provocare pentru Dragoș Isăcescu, deoarece casa este poziționată în câmp. Arhitectul a realizat un mic pavilion în partea din spate, în jurul căruia a adus culoare cu ajutorul florilor. A plantat copaci, care în anii următori vor oferi umbra necesară, iar în lateral a făcut o mică livadă cu 18 pomi fructiferi. Pentru partea din fața casei, Dragoș a ales un pavaj geometric care să contrasteze cu liniile ferme ale fațadei și a plantat un mesteacăn pentru a completa totul cu un element vertical. De asemenea, din curte nu lipsesc un hamac, un clopot de vânt și nenumărate decorațiuni.

Întreaga casă a fost complet schimbată, de la intrare până la cele mai mici detalii din interior. Locuința a fost compartimentată diferit și a fost vizibil mărită, existând spații generoase pentru toți membrii familiei.

După două săptămâni departe de Gruiu, Florentina, Delia și Darius au revenit acasă, o casă superbă, în care cei trei vor începe de acum o viață nouă. Nu și-au putut stăpâni emoțiile și au fost încântați de schimbarea radicală a locuinței lor și de toate lucrurile pe care le-au găsit atât în interior, cât și în exterior.

Săptămâna viitoare, miercuri, de la 20:30, echipa Visuri la cheie va merge în localitatea Bobocu, din județul Buzău, pentru a cunoaște o familie greu încercată de viață și a-i îndeplini cea mai mare dorință.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *