metalshow

Dupa ce a scazut cu 70%, numarul joburilor in strainatate oferite romanilor creste din nou

studiu realizat de Balaur.ro

Indicele Balaur.ro reprezintă o analiză lunară a ofertei online de locuri de muncă din România. Acest studiu a fost făcut pe un eşantion de joburi provenind din principalele 27 de site-uri cu oferte de joburi, având un grad de reprezentativitate estimat de 76%.
În luna Iunie, numărul total de anunțuri a fost de 19.179, în stagnare faţă de luna anterioară.
Ca evenimente notabile în piaţa locurilor de muncă online, putem semnala următoarele:
· După trei luni de scădere care au redus cu 70% numărul joburilor oferite românilor în străinătate, joburile în afară au crescut cu 20% în Iunie.
· Per total, piaţa locurilor de muncă online s-a stabilizat, rămânând la acelaşi nivel ca în luna anterioară.
· Domeniul cu cea mai mare creştere este Servicii/Logistică (+13,8%)
· Domeniul Inginerie îşi revine parţial (+11,2%), după ce a suferit o scădere de 24% în luna Mai (cea mai mare scădere a lunii)
· Faţă de luna anterioară, Balaur.ro indexează 5 site-uri noi de joburi. Reprezentativitatea indicelui a crescut astfel de la 73% la 76%.

Topul domeniilor cu cele mai multe locuri de muncă s-a menținut. Pe primele locuri se situează în continuare Vânzări/Comerţ, IT/Telecomunicaţii si Finanţe/Contabilitate/Asigurări.

Mai multe informaţii relevante sunt disponibile în fişierul ataşat sau la adresa //balaur.ro/indice unde puteţi găsi şi indicele pentru lunile precedente.
Indicele Balaur.ro furnizează date despre trendurile de recrutare online din România. Lansat în decembrie 2009, indicele se bazează pe analiza anunţurilor de recrutare culese dintr-o selecţie reprezentativă de site-uri de recrutare. Indicele locurilor de muncă online va fi calculat lunar, urmărind să studieze variaţia ofertei pe piaţa locurilor de muncă din România. Indicele monitorizează oportunităţile de angajare din România şi străinătate adresate românilor la nivel național şi pe județe.

Mai multe informaţii puteţi găsi la adresa //balaur.ro/indice
Despre Balaur.ro
Balaur.ro este cel mai bun motor de căutare de locuri de muncă pentru români. Balaurul indexează 27 dintre cele mai importante site-uri de profil din România şi pune la dispoziţia utilizatorilor numai anunţuri actuale şi valabile într-o formă structurată şi uşor de navigat. Anunţurile pot fi filtrate după data publicării, domeniu, salariu, localitate şi normă de lucru.

Bucuresti, 07.07.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *