free download 78 travel guides written by experts

Dupa 2 ani, Mariei Coman i s-a indeplinit dorinta: infiinarea primului centru privat de recuperare

neuromotorie pentru copii

În 2012, Maria Coman provoca cititorii blogului www.maria-coman.ro să se implice, prin achiziţionarea unor tricouri, într-o campanie de strângere de fonduri pentru înfiinţarea unui centru privat de tratare a copiilor cu leziuni cerebrale. De atunci, proiectul de suflet al Ramonei şi al lui Ciprian Druţau a trecut prin zeci de etape, dar sâmbătă, centrul B2B special a fost inaugurat la Constanţa: „Trebuie să treci printr-o birocraţie greu de imaginat, în condiţiile în care faci ceva care să funcţioneze. Actele şi aprobările şi avizele şi toate cele necesare au durat mai bine de jumătate de an… Când vii cu banii de acasă! Adică nu-ţi oferă nimeni nimic, niciun fel de ajutor”, a declarat Maria Coman, realizatoarea emisiunii “Se întâmplă în România”, de la Antena 3.

Timp de 2 ani, alături de parinţii unor copii cu probleme neuro-motorii, Maria Coman s-a implicat activ în găsirea unor soluţii de finanţare pentru deschiderea centrului, atrăgând şi Fundaţia Mihai Neşu în acest demers: “Aş vrea să îi multumesc lui Mihai Neşu, cel care, prin fundaţia sa, a pus la dispoziţie cea mai mare parte a sumei care a fost necesară pentru acest început. E un început, acolo se vor face multe lucruri minunate”, a continuat Maria Coman.

Centrul va găzdui, pentru început, 6 cabinete: neurologie pediatrică, kinetoterapie, psihoterapie, logopedie, ergoterapie şi terapie IT. De asemenea, în sesiunile de tratament vor fi incluse hidroterapia şi terapia cu cai.

În tot judeţul Constanţa există doar două centre specializate în tratamentul copiilor cu afecţiuni neuromotroii. Sunt de stat şi au o capacitate limitată, de numai 15 locuri. Deşi în ele se lucrează la capacitate dublă, tot nu sunt de ajuns pentru cele aproximativ 1.800 de cazuri înregistrate în judeţ.

Bucuresti, 01.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *