free download 78 travel guides written by experts

Duo Cello Jaya

Stagiunea de marţi seara în colaborare cu Fundaţia “Prietenii muzicii – Serafim Antropov” oferă melomanilor ocazia de a-i asculta, în recitaluri camerale, pe cei mai buni tineri instrumentişti români din ţară. Duo Cello Jaya s-a înființat în anul 2008 din inițiativa de a atinge un înalt nivel de performanță și profesionalism, oferind publicului un repertoriu divers, rar întâlnit în sala de concert. Formația camerală este compusă din doi tineri violonceliști pe care îi definește talentul, eleganța, energia și seriozitatea. Ella Bokor și Mircea Marian sunt în prezent doctoranzi la Universitatea Națională de Muzică din București, instituție în cadrul careia au urmat cursuri de violoncel la clasa prof.dr. Marin Cazacu, un muzician de prestigiu apreciat atât în ţară cât şi peste hotare, care a avut o însemnată contribuţie în formarea lor ca instrumentiști şi sub a cărui îndrumare s-au perfecţionat ca formaţie camerală. Cei doi artiști reușesc prin experiența dobândită să valorifice muzica cultă, păstrând subtilitatea, prospețimea și lirismul caracteristic acesteia, totodată abordând și muzica de divertisment.

Recital de violoncel
Marti, 08 Aprilie 2014, 19:00 – 20:00
Ateneul Roman/Sala mica

Duo Cello Jaya
ELLA BOKOR
MIRCEA MARIAN

Program:
• Reinhold Glière – Duete pentru violoncel, op. 53
• David Popper – Selecţii din Suita op. 16
• Giovanni Sollima – Violoncelles, vibrez!

Invitaţi: Membri ai ansamblului Violoncellissimo

Coproducător: Radio România Muzical

Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a Ateneului Român.
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Duo Cello Jaya are un amplu palmares de activitate, dobândită atât individual cât și în formație camerală la cursuri, festivaluri și orchestre. Dintre cele mai importante participări amintim: workshop-ul Sonoro Interferențe de la Cetate în 2012 şi 2013 unde au studiat sub îndrumarea violonceliştilor Bjork Lewis şi Marcin Sieniawski, masterclass-ul din cadrul „Festivalul Internațional Sergiu Celibidache” susținut de violistul Helmut Nicolai, masterclass cu vionocelistul Olsi Lekaprofesor, masterclass în cadrul Festivalului „Baroque Week" cu interpretul de viola da gamba Robin Pharo a ansamblului „Desmarest” din Franța, masterclass și Festivalul de Muzică Contemporană „ICon Arts” unde au avut ocazia să studieze cu violoncelistul Adrian Mantu, membru al cvartetului „Contempo” din Irlanda, Bucharest Music Film Festival unde au interpretat ca solişti concertul în sol minor pentru două violoncele de Antonio Vivaldi, festivalul „Enescu și muzica lumii”, Biserica Anglicană – Street Delivery şi Romanian Design Week – Sonoro, Orchestra Română de Tineret.

În primăvara anului 2013 Duo Cello Jaya a imprimat "Concertul în sol minor pentru două violoncele" de Antonio Vivaldi pentru Radiodifuziunea Română, acompaniat de Orchestra de Cameră a acestei sub bagheta dirijorului Cristian Brâncuși.

Din punct de vedere al repertoriului, Duo Cello Jaya a adus pe scena de concert un program divers, ce cuprinde muzică de la Baroc la Jazz, original sau aranjament pentru formula de două violoncele, pe care l-au însușit cu măiestrie interpretând astfel cu pasiune și profesionalism lucrări de: Jean-Baptiste Barriere, Giacomo Cervetto, Antonio Vivaldi, Jacq. Offenbach, Franz Joseph Haydn, J.B.Gross, R.Gliere, F.A. Kummer, Sebastian Lee, Bela Bartok, David Popper și Frederich Zehm.

Duo Cello Jaya este o formație camerală care are o atitudine proaspată iar repertoriul pe care îl abordează capătă în interpretarea lor energie și personalitate.

Sponsori: Cognistudio, Dacia, Linde
Parteneri: Art Act Magazine, Romania Insider, City Compass, B-Smart
Parteneri media: Sapte Seri, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Autoexpert, Yachtexpert, Port.ro, Revista Tango, Pro Video, orasul.meu

Bucuresti, 04.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *