free download 78 travel guides written by experts

Dubla lansare ”Harap Alb continua…”

Numărul 5 al revistei ”Harap Alb continuă…” va fi lansat la Street Delivery

Revista ”Harap Alb continuă…” se lanseaza în online, prin aplicaţia Super Erou, o premieră pe piața românească

Începând de vineri, 14 iunie, la Street Delivery cititorii singurei reviste profesioniste de benzi desenate românești vor afla cum va continua povestea lui Harap Alb și a celorlați eroi. Lansarea numărului 5 ”Harap Alb continuă… ” este dublată de un alt eveniment important pe piața românească. Cei peste 73.000 de fani utilizatori de tablete ai revistei de benzi desenate ”Harap Alb continuă…” au un nou motiv de bucurie, întrucât Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicaţii online, a dezvoltat pentru aceştia aplicaţia Super Erou pentru iPad şi dispozitivele cu sistem de operare Android, singura aplicație de acest gen de pe piața românească. Astfel, începând cu data de 15 iunie, cititorii comic book-ului românesc vor putea să descarce gratuit din Apple Store şi de pe Google Play aplicaţia care le permite acestora să urmărească aventurile eroilor preferaţi.

”Am intentionat de la bun început să avem și o versiune electronică a revistei ”Harap Alb continuă…”. Așa am descoperit ZITEC, la recomandări "din piață". Am găsit la Zitec nu numai înțelegere și interes, dar și pasiune pentru banda desenată, lucru foarte important pentru mine. De unde inițial ar fi trebuit să lucram împreună pentru aplicația dedicată revistei, am ajuns să devenim parteneri. Și n-am regretat nici un moment. Revenind la aplicație: am avut pretenția să existe așa numită "navigație asistată", găselniță care aduce experiența unui comicbook mai aproape de animație. Cei de la ZITEC au înțeles și astăzi, avem prima aplicație de acest gen din România. Pentru moment, în aplicația Super Erou am așezat doar”Harap Alb continuă…”. În viitorul apropiat, însă, vom introduce și alte titluri. Viitorul se anunță plin. Deja.”, a declarat Mihai Ionașcu, fondator ”Harap Alb continuă…”.

Numărul 5 este primul număr în care Ștefan, Mara și toți ceilalți eroi încep o nouă aventură. Proaspăt urcat pe tronul Împărăției Verzi, Amathia, Ștefan trebuie să se întoarcă în Preida pentru a desluși ce se întâmplă cu fratele său mai mare, care s-a autoproclamat rege, dar pe drum se întâmplă ceva neprevăzut. Tot în acest număr sunt dezvăluite originile lui Baian zis Lungilă. Începând cu data de 15 iunie, numărul 5 al revistei ”Harap Alb continuă…” va fi disponibil la chioșcurile de ziare din toată țara, supermarketuri și benzinării sau poate fi comandat de pe site: www.harapalbcontinua.ro, unde vă și puteți abona.

În cadrul evenimentului Street Delivery din București, începând cu 14 iunie, cei ce vor fi prezenți îi vor cunoaște pe Harap Alb, Mara și Spânu’ în carne și oase! Aici veți găsi toate numerele revistei, cât și primul album legat din colecție, album ce conține primele patru numere ”Harap Alb continuă…”

Odată cu lansarea numărului 5, cititorii vor avea parte de o lansare importantă și în mediul online, întrucât Zitec a dezvoltat pentru ”Harap Alb continuă…” aplicaţia Super Erou pentru iPad şi dispozitivele cu sistem de operare Android. Zitec a investit la începutul acestui an în editura HAC!BD, care publică revista de benzi desenate ”Harap Alb continuă…”, ajungând să deţină 30% din aceasta. La momentul anunţului, producătorul românesc de aplicaţii miza pe dezvoltarea revistei de benzi desenate şi în spaţiul online, odată cu extinderea în zona de print.

“În momentul de faţă, aplicaţia de iOS şi Android Super Erou pune la dispoziţia fanilor Harap Alb continuă primele patru numere ale revistei, care sunt inspirate de basmul lui Creangă. Al cincilea număr, care se va lansa pe data de 15 iunie, continuă povestea, însă sub viziunea exclusivă a creatorilor HAC”, a declarat Alexandru Lăpuşan, CEO şi fondator Zitec.

Primul număr al revistei poate fi descărcat gratuit din Apple Store sau Google Play, urmând ca utilizatorii de tablete să plătească pentru fiecare din celelalte numere câte 4,9 lei, sistemul de plată fiind cel nativ, al platformelor de aplicaţii.

Obiectivul ”Harap Alb continuă…” pentru următoarea perioadă este acela de a lansa prin editura HAC!BD și alte titluri cu care să se lanseze şi pe piețe din străinătate.

“Ne vom axa pe dezvoltarea de comic book-uri originale, cu substrat istoric, cu care românii să rezoneze şi, de asemenea, plănuim să realizăm reviste atractive şi pentru străinătate. Bineînţeles, pentru fiecare titlu nou publicat de editura HAC!BD, vom realiza şi suportul online, aşa cum facem cu Harap Alb continuă”, a explicat Alexandru Lăpuşan.

Aplicaţia dezvoltată de echipa de programatori Zitec permite, pe lângă citirea comic book-ului în formatul original (de la prima la ultima pagină), navigarea asistată, prin intermediul căreia utilizatorii pot citi revista scenă cu scenă.

Totodată, aplicaţia oferă posibilitatea cititorului de a da share pe Facebook şi Twitter şi de a previzualiza primele cinci pagini din fiecare număr înainte de cumpărare.

Harap Alb Continuă! este cea mai cool revistă de benzi desenate românească. Este singura revistă profesionistă de benzi desenate din România și apare o dată la două luni, fiind lansată în octombrie 2012. Fanii revistei au citit deja primele trei numere. Harap Alb nu-i cu nimic mai prejos decât supereroii americani. Doar că a dormit prea mult. E timpul să se trezească. Harap Alb continuă! se reinventează, trăiește în prezent, ilustrat în stilul benzilor desenate Marvel/DC Comics în încercarea de a reda tinerilor moderni simțul aventurii oferit de poveștile scrise de autori români.

Pe 20 februarie 2013, Editura HAC!BD, proprietarul singurei reviste profesioniste de benzi desenate din România, Harap Alb continuă! a cedat 30% din acțiuni unuia principalii producători locali de aplicații online, compania Zitec.

Zitec este una dintre companiile lidere din industria IT din România, specializată în dezvoltarea de produse şi aplicaţii online complexe. Cu circa 50% din venituri provenite din proiecte externe, dezvoltate în SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Italia sau Danemarca, succesul Zitec este confirmat şi de referinţele primite din partea unor clienţi de top, precum JW Marriott, Mercedes-Benz, Amadeus, Bullguard sau LaFarge. Zitec acţionează ca un incubator tehnologic, şi furnizează servicii şi suport companiilor aflate în primele stadii de dezvoltare. Expertiza tehnologică, dezvoltarea de software şi finanţarea sunt principalele servicii oferite portofoliului actual de companii: Zipongo.com, VideoPublishing.com, HuddleHero.com, editura HAC (hacbd.ro). Zitec dezvoltă, de asemenea, proiecte proprii, precum HotelPeeps.com şi Zidox.com.

Bucuresti, 13.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *