free download 78 travel guides written by experts

DOOM si Dictionar de Gandire Politica definesc “universul enciclopedic”

Editura Univers Enciclopedic intregeste in luna februarie seria dictionarelor revizuite, dar vine si cu o noua aparitie: Dictionarul Ortografic, Ortoepic si Morfologic al Limbii Romane, editia a II si Dictionar de Gadire Politica.

DOOM – Dictionarul Ortografic, Ortoepic si Morfologic al Limbii Romane este singurul dictionar aprobat de Academia Romana si realizat de Institutul de Lingvistica. Aceasta editie, integral revizuita si substantial adaugita, vine cu 2.500 de cuvinte noi, totalizand o suma de 62.000 de cuvinte. Este principala sursa de informatie pentru toti cei care doresc sa se exprime corect, in conformitate cu normele lingvistice si literare actuale. Este un dictionar ce se adreseaza celor care doresc sa contribuie la cultivarea limbii romane, ori la studiul ei: elevi, studenti, profesori, autori de manuale, profesionisti din edituri si presa scrisa si audiovizuala, traducatori, specialisti din diferite domenii, etc.

A doua aparitie importanta a lunii este Dictionarul de Gandire Politica, scrisa de Dominique Colas. Aceasta lucrare abordeaza istoria gandirii politice in diversitatea ei, marcand toate momentele importante din cele mai vechi timpuri pana astazi. Note amanuntite referitoare la autori si notiuni, precum si prezentarea unor opere fundamentale reprezinta pentru cititor viziunea de ansamblu asupra complexitatii vietii politice si propune un subiect de meditatie cu privire la marile mize ale acestui domeniu, pornind de la greci si ajungand la postmodernism. De la Platon la Nietzsche, de la Aristotel la Gaulle, de la teoria „razboiului drept” la cea a „statului de drept”, de la Monarchia lui Dante la Originile Totalitarismului de Hannah Arendt, 240 de articole trimit la texte precise si clare. Bibliografiile de la sfarsitul fiecarei intrari fac din acest dictionar un instrument eficient si totodata o lucrare de initiere, chiar de aprofundare a istoriei gandirii politice.

Despre Editura Univers Enciclopedic
Editura Univers Enciclopedic a luat fiinta in anul 1994, promovand pana in prezent o politica editoriala diversificata, primita cu mare interes de publicul cititor, cu prezenta obligatorie in orice biblioteca, la un pret accesibil si cu o prezentare grafica de exceptie. editate acopera domenii importante: Dictionare si enciclopedii, Filosofie, Psihologie, Initieri, Opere fundamentale, Religie si mitologie, Istorie contemporana, Literatura, Carti pentru copii.

De la aparitia sa, trustul Editura Univers Enciclopedic a incheiat contracte ferme de traduceri si publicare cu case editoriale de prestigiu din Europa: Gallimard, Fayard, P.U.F., Albin Michel, Routlege, Oxford University Press, Randon House.Printre colaboratorii externi se numara si traducatori care au contribuit la aparitia editiilor bilingve, dar si consultanti stiintifici care au oferit deplina legitimitate colectiilor editurii.

Bucuresti, 03.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *