free download 78 travel guides written by experts

„Doctorul Hur Jun” soseste, de joi, la TVR 1

Joi, 19 august, la TVR 1 va debuta un nou serial coreean: Legendele palatului: doctorul Hur Jun (The Legendary Doctor Hur Jun – Coreea, 2007), având regia semnată de „regele serialelor istorice", Lee Byung Hun, cel ce a realizat alte două producţii de succes difuzate deja de Televiziunea Română: Giuvaerul palatului şi Furtună la palat.

Cele 64 de episoade ale noului serial sunt programate la TVR 1 pe tronsonul deja consacrat: în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 18.30.

Legendele palatului: doctorul Hur Jun este povestea vieţii lui Hur Jun care a trăit în secolul al XVI-lea, iar acţiunea se desfăşoară la circa 50 de ani după moartea lui Dae Jang Geum, prima femeie medic (eroina din Giuvaerul palatului).

Rezultatele deosebite pe care Hur Jun le-a obţinut în medicină l-au ajutat să-şi depăşească statutul social. Numele său este legat nu numai de activitatea sa ca medic la Curtea Regală, ca autorul unei lucrări de referinţă în istoria medicinii orientale, dar şi ca medic cu o dăruire de sine extraordinară pentru a-i vindeca pe cei săraci şi suferinzi.

Realizările lui tot mai multe şi de răsunet în domeniul medicinii ajung şi la urechile regelui care îl invită la Palat. În ciuda numeroaselor piedici puse de oficiali, Hur Jun face dovada măiestriei sale şi salvează viaţa mai multor membri ai familiei regale, devind medicul personal al regelui.

Intrigile permanente de la Palat şi frământările politice duc însă la exilarea lui Hur Jun într-o provincie îndepărtată din sudul ţării. Aici, el continuă munca de cercetare şi de îngrijire a bolnavilor săraci, scriind totodată şi celebra carte “Dong Yi Bo Gam” (Comorile Medicinei Orientale), lucrare de referinţă în istoria medicinii, publicată de-a lungul vremii în multe ţări cu tradiţie în acest domeniu, inclusiv în China şi Japonia.

În afară de faptul că a înregistrat un succes răsunător, serialul Legendele palatului: doctorul Hur Jun a declanşat în Coreea o revenire în forţă a interesului oamenilor faţă de medicina tradiţională.

Bucuresti, 17.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *