Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Directorul general al AGERPRES a participat la cea de-a XXIV-a Adunare Generala

a Asociatiei Agentiilor de Presa din Balcani (ABNA-SE)

Alexandru Giboi, directorul general al AGERPRES, a participat, în perioada 1-3 octombrie, la cea de-a XXIV-a Adunare Generală a ABNA-SE și la Conferinţa cu tema „A 20-a aniversare a ABNA-SE – Provocări şi oportunităţi”, atât în calitate de reprezentant al AGERPRES, cât şi de secretar general al Asociației.

La reuniunea ABNA-SE, Alexandru Giboi a avut o scurtă întrevedere cu Marinko Čavara, președintele Bosniei și Herțegovinei, discuțiile concentrându-se asupra importanței activității agențiilor de presă, atât pentru mass-media, cât şi pentru publicul larg. De asemenea, Alexandru Giboi şi-a arătat susținerea pentru o viitoare candidatură a agenţiei de presă FENA pentru a deveni membră a EANA (Alianța Europeană a Agențiilor de Presă).

Conferința ABNA-SE a cuprins aspecte importante referitoare la colaborarea dintre agențiile de presă naționale sau regionale și cele internaționale, ca bază a evoluției acestei ramuri fundamentale a mass-media.

Totodată, în cadrul Adunării Generale au fost semnate acorduri de cooperare între agenţiile de presă FENA (Bosnia şi Herţegovina) şi ATA (Albania), AGERPRES şi ATA.

Despre ABNA-SE

Asociația Agențiilor de Presă din Balcani a fost înființată în 1995 cu scopul de a dezvolta un parteneriat stabil și transparent între agenții, precum și de a extinde cooperarea în regiunea balcanică. Președinția ABNA-SE este preluată în fiecare an de către o altă țară membră și este acordată prin votul secret al reprezentanților agențiilor de presă balcanice la întâlnirile anuale. Fiecare mandat este limitat la o perioadă de un an, în octombrie 2015 acesta fiind preluat de către FENA. AGERPRES a deţinut preşedinţia ABNA-SE în perioada 2013-2014.

Bucuresti, 05.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *