free download 78 travel guides written by experts

Dinu Patriciu va vorbi la Realitatea TV despre resursele din jurul Insulei Serpilor

Sâmbătă, 7 februarie, de la orele 20.10, Corina Drăgotescu îi va avea invitaţi la “Zona de Impact”, pe omul de afaceri Dinu Patriciu şi jurnalistul Bogdan Chirieac. Telespectatorii vor intra în culisele aranjamentelor din Partidul Liberal, iar Dinu Patriciu îşi va spune părerea despre scandalul resurselor din jurul Insulei Şerpilor, dar şi despre ce ne mai rezervă criza financiară.

Imediat după aflarea deciziei Curţii Internaţionale de la Haga în procesul intentat de România Ucrainei, media românească a analizat pe prima pagină culisele situaţiei resurselor din jurul Insulei Şerpilor. Primii care au descoperit şi dezvăluit românilor insuccesul succesului de la Haga a fost Grupul Realitatea Caţavencu. Chiar în ziua în care Curtea Internaţională de la Haga dădea verdictul, marţi, 3 februarie, în Business Standard apărea prima dată informaţia că resursele erau deja promise: Ce se întâmplă dacă avem câştig de cauză.? “Compania canadiana Sterling Resources, prin filiala sa locală Midia Resources SRL, ar putea deveni cel de-al treilea jucător de pe piaţa internă de producţie gaze naturale, după Petrom şi Romgaz, dacă decizia de la Haga va da câştig de cauză României, potrivit oficialilor Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale. La ora actuală, Midia Resources SRL România are concesionate două perimetre în Marea Neagră, fiind vorba de Pelican şi Midia, unde execută lucrări despre explorare.”, conform unui fragment din articolul apărut în Business Standard, marţi, 3 februarie.

În aceeasi zi, la Realitatea TV, de la orele 21.00 a început dezvăluirea mecanismului afacerilor din Marea Neagră: "Dar în timp ce jucători de talie mondială urmareau cu interes procesul de la Haga, autorităţile de la Bucureşti îşi făceau propriile calcule. În noiembrie 2008, pe ultima sută de metri, Guvernul Tăriceanu a aprobat un act adiţional clasificat la un contract prin care firma Sterling Ressources primea dreptul de explorare şi împărţire a unor perimetre aflate în zona de litigiu.", era textul unei ştiri din jurnalele Realitatea TV. Pe 4 februarie, Guvernul promitea desecretizarea documentului, iar la aceeaşi televiziune de ştiri, Călin Popescu Tăriceanu respingea orice fel de acuzaţie cu interesele proprii: "care-i legătura cu Patriciu? Întrebati-l pe domnul Patriciu, că nu-i angajatul meu… ce să fac eu, să discut despre un angajat al lui Sterling, ce legatură am eu cu asta în calitate de fost prim ministru..", a declarat  la Realitatea TV, Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, 4 februarie.

„Zona de Impact" este emisiunea de la care telespectatorii se pot aştepta la orice. Românii vor fi aruncaţi pe scena politică, în vâltoarea evenimentelor sociale sau în mijlocul crizei economice în funcţie de subiectele cele mai importante ale săptămânii. Moderatoarea emisiunii, Corona Drăgotescu acordă prioritate subiectului care influenţează cel mai mult viaţa cetăţenilor. Care o afectează, discriminează, surprinde sau dezavantajează. "Zona de Impact"  nu lasă loc interpretărilor, ci despică firul în patru pentru ca telespectatorii să înţeleagă perfect subiectul dezbătut.

Bucuresti, 06.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *