free download 78 travel guides written by experts

Dinti albi

Zadie Smith
Editura Leda
Grupul Editorial Corint

Cele peste 550 de pagini ale romanului Dinti albi se citesc cu deosebit interes. Ele prezinta Londra contemporana, diversitatea culturala si stiintifica, istoria a 3 familii si culturi. Ce se intampla cu persoane care vin din alte tari, din alte culturi decat cea occidentala? Ce reprezinta Londra si Anglia pentru acestia? Cat se pastreaza din radacinile lor?

Incursiunea merge pana in vremuri de rascoala in Pakistan si in vremea celui de-al doilea razboi mondial. O lucrare despre prietenie, trairi intense, razboi, trecut si fapte care au consecinte importante pentru prezent, martorii lui Iehova si diversele lor momente in care se sfarseste lumea, ardoarea cu care propovaduiesc aceste momente si consecintele lor, Soarecele Viitorului si modul in care vad oamenii implicarea omului in “programarea corpului”. Dragostea – intre parinte si copil, intre sot si sotie – si prietenia (a tinerilor ori in cazul unor oameni deja trecuti de 50 de ani) cu specificitatile lor sunt si ele infatisate in romanul lui Zadie Smith. Limbajul este unul atragator. Presarate cu un umor fin, nascut din unele situatii in sine ori doar din jocuri de cuvinte si moduri inedite de a zugravi personajele (“Pistruii lui Ryan erau visul oricarui amator de jocuri <uneste punctele>.” – p.37), ori unele momente si situatii. Personajele sunt foarte bine conturate – caracterul lor desavarsindu-se in timp. Rasturnarile de situatie sunt si ele parca desprinse din realitatea multor familii – din Anglia si nu numai.

Cartea constituie chiar debutul scriitoarei, iar o descriere elocventa este chiar cea de pe coperta 4 a cartii: Unul dintre cele mai discutate debuturi in literatura de fictiune a ultimilor ani, Dinti albi este un roman amuzant, generos, atotcuprinzator, laudat de critici si de cititori.” puternic ancorat in realitate.

Daca ati citit lucrarea prezentata de noi va invitam sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana@prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *