free download 78 travel guides written by experts

Dialogul cetatenilor cu comisarul Ciolos de la Bucuresti

Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Dacian Cioloș va avea, la București, un nou dialog cu cetățenii despre viitorul Europei.

Este nevoie de o redefinire a Europei? Este proiectul european asumat 100%? Ce înseamnă concret Uniunea Europeană pentru cetățenii ei din Romania? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care comisarul european Dacian Cioloș va răspunde în dialogul deschis pe care îl va avea cu cetățenii, dialog moderat de redactorul-șef al RFI România și realizatorul de televiziune Luca Niculescu.

„Europa trebuie să fie mai atentă la nevoile cetățenilor săi, pentru a se asigura că politicile elaborate la Bruxelles țin cont de diversitatea unei Uniuni cu 28 de state membre și peste 500 de milioane de cetățeni, fiecare având propriile aspirații și așteptări. Europa viitorului o construim acum; vrem să ne asigurăm că cetățenii României sunt ascultați în acest proces, iar opiniile lor sunt luate în considerare. Vă invit să participați la acest dialog, pentru a discuta ce fel de Europă ne dorim pentru viitor și cum o putem construi împreună”, a declarat comisarul UE pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș.

Dialogul cu cetățenii al comisarului european pentru agricultură și dezvoltare rurală Dacian Cioloș va avea loc vineri, 4 aprilie 2014, între orele 15:00 – 17:00, în sala Pictura a Teatrului Național București (acces din str. Batiștei). Evenimentul va fi transmis în direct prin webstream, iar cetățenii vor putea participa și adresa întrebări inclusiv prin intermediul rețelelor sociale Facebook (pagina comisarului Cioloș) și Twitter (contul Reprezentanței CE), folosind hashtag-ul #EUDeb8.

Context:

În 2013, Comisia Europeană a lansat Anul European al Cetățenilor (IP/13/2), o inițiativă al cărei obiectiv este de a-i familiariza pe europeni cu drepturile lor în calitate de cetățeni ai Uniunii. Câteva dintre activitățile asociate acestui an continuă în 2014.

Începând cu sfârșitul anului 2012, pe tot parcursul anului 2013 și continuând în 2014, anul alegerilor pentru Parlamentul European, președintele și 21 de membri ai Comisiei Europene, precum și deputați din Parlamentul European și reprezentanți ai autorităților naționale și locale au participat la peste 50 de dialoguri cu cetățeni din întreaga Europă pe tema așteptărilor acestora pentru viitor.

Reacțiile cetățenilor vor ajuta Comisia în elaborarea planurilor pentru o viitoare reformă a UE. Unul dintre obiectivele principale ale acestor dialoguri a fost pregătirea terenului pentru alegerile europene din 2014.

La 8 mai 2013, Comisia Europeană a publicat cel de al doilea Raport privind cetățenia UE, care prezintă 12 măsuri concrete noi pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă cetățenii (IP/13/410 și MEMO/13/409). Raportul privind cetățenia Uniunii reprezintă răspunsul Comisiei la o amplă consultare online lansată în mai 2012 (IP/12/461), precum și la întrebările și sugestiile formulate în cursul dialogurilor cu cetățenii pe tema drepturilor cetățenilor UE și a viitorului acestora.

Pagini Utile

Bucuresti, 03.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *